Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Nasri moet boeten voor overdreven reactie na overtreding

Laatste update:
/

Roberto Mancini keek zaterdag met gemengde gevoelens terug op de nipte zege van Manchester City bij Norwich City (3-4). "We hebben de eerste 25 minuten fantastisch gespeeld, we moesten eigenlijk drie of vier keer scoren. Vandaag hebben we laten zien dat we voor de titel kunnen gaan", verzekerde hij.

Minder blij was Mancini met de rode kaart voor Samir Nasri. De middenvelder kreeg het aan de stok met Sébastien Bassong nadat deze hard was ingekomen. "Ik weet niet waarom Nasri werd weggegstuurd. De assistent-scheidsrechter stond er ook bij. Ik weet niet wat hij zag", reageerde de manager op het incident.

"Ik heb de beelden nog eens gezien. Beide spelers stonden met hun hoofden tegen elkaar, meer was het niet. De rode kaart veranderde de wedstrijd. We hadden de wedstrijd zonder problemen kunnen winnen, maar niet als we met tien man spelen. Norwich City heeft een goed elftal." Door de winst van Manchester United op West Bromwich Albion blijft de achterstand op de koploper zeven punten bedragen.

Update 31 december 15.41 uur - Nasri moet boeten voor overdreven reactie na overtreding
Manchester City-manager Roberto Mancini vond dan wel dat er weinig aan de hand was, maar Samri Nasri moet toch echt boeten voor zijn overdreven reactie na een overtreding van Norwich City-speler Sébastien Bassong. Nasri zou Bassong een kopstoot hebben gegeven en die actie moet hij bekopen met een schorsing van drie wedstrijden. Dat melden the Citizens via de officiële kanalen. Nasri mist op 1 januari het duel met Stoke City en vervolgens ook de FA Cup-wedstrijd tegen Watford en het uitduel met Arsenal.

De uitsluiting van Samir Nasri was terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

onterechte rode kaart dat moge duidelijk zijn, die gast van norwich kwam onverantwoord in en dan is het logisch dat je daarna verhaal gaat halen, enig smetje is wel dat hij eerst als een stervende zwaan ter aarde stort en vervolgens direct weer opstaat

30 december 2012 om 00:19

Rode kaart is volkomen terecht. Nasri probeert overduidelijk een kopstoot uit te delen. Hij mist dan weliswaar ( hoe je bassong kan missen is mij nog steeds een raadsel ) maar hij wil gewoon een ordinaire kopstoot geven.

31 december 2012 om 16:28

Dat het een rode kaart was, daar kan ik me in vinden. Maar hij wou geen kopstoot geven. Vechtersbaasjes als Nasri doen dat wel vaker, hoofd tegen hoofd en dan een duwtje geven. Maar een kopstoot, waar een speler dus echt gaat stoten met zijn hoofd en niet duwen is nog net iets anders.

Verder vind ik het spijtig dat Nasri nog steeds niet wijzer is geworden en dat het vechtersbaasje nog steeds in hem zit. Na al die jaren zou hij ondertussen toch beter moeten weten, maar niet dus. Spijtig vooral voor de uitwedstrijd in Arsenal, denk dat hij daar graag had willen spelen...

31 december 2012 om 17:10

Als er geen contact tussen beide hoofden is en je wil met je hoofd naar zijn hoofd "stoten" is het gewoon een kopstoot. Dat eeuwige verdedigen van dit soort tuig moet eens afgelopen zijn.

Waarom moet deze man altijd klagen?
Mancini moet maar eens in de politiek gaan werken!

29 december 2012 om 22:31

Misschien omdat hij een objectief antwoord moet geven op de vragen die aan hem worden gesteld?

Het zou leuk zijn als City wat constanter werd, zo wordt de titelstrijd weer wat boeiender.

29 december 2012 om 22:38

misschien is mancini wat voor de pvv?
"het was geen rood, het was een Marokkanen probleem!!!!"

29 december 2012 om 23:04

Snap niet waarom je de PVV ineens hierbij moet betrekken, of Marokkanen. Ik snap dat je het als grapje bedoeld maar hiermee lok je wel reacties uit.

31 december 2012 om 17:08

@silverace
Nasri is een fransman van algerijnse afkomst, niet al te snuggere reactie dus.

31 december 2012 om 21:54

die doen het altijd toch

1 januari 2013 om 01:18

@ramondiaz
T was ook niet een acuraat bedoelde opmerking, maar een grap die inspeelt op een politieke actualiteit. Als je het liever hebt kan ik het veranderen in Moslim probleem? Dan klopt het met En het artikel En de politiek.

Dzeko is een goede spits, blijft een van de beste spits van City.
Vind de rode kaart echt raar van de scheids de andere speler krijgt geel, terwijl nasri niks deed en rood krijgt.

Je kan hier wel over gaan discusseren maar het is zo Mancini.

Eerst Sunderland uit met een overduidelijke overtreding op zabby waar niet voor gefloten word waar een goal uitkwam. En nu werden we weer genaaid. Eerst vrije trap wat er geen was die zo cado kregen waar de 1-2 uitkwam , en dan doen Nasri en Bassong hetzelfde en de 1 krijgt rood en de ander geel te belachelijk voor woorden. Mensen hier doen er wel makkelijk om maar als jou clubbie hetzelfde overkwam zou je ook boos zijn. Tis net of de arbirtrage het niet kan zien dat de spelers van City zoveel meer verdienen. Want dit is de zoveelste keer dat we worden benadeeld.

Mancini praat weer om te praten....

on topic: die kaart van nasri is voor mij een raadsel...!

29 december 2012 om 23:57

Hoezo een raadsel? Hij geeft hem gewoon een kopstoot.

31 december 2012 om 15:53

Stonden gewoon met hun hoofden tegen elkaar...
Als Nasri rood krijgt dan moet Bassong ook rood krijgen.

Je kijkt weer lekker door een lichtblauwe bril zeker ledenis!je lijkt machini wel die loopt ook altijd te janken en te klagen!

Mensen komen weer met de standaard 'mancini moet weer huilie doen' maar in dit geval heeft hij gewoon gelijk.

Nasri: zet zijn hoofd tegen het hoofd van Bassong aan
Bassong: zet zijn hoofd tegen het hoofd van Nasri aan en maakt een schandalige sliding op Nasri die rood waard is.

Dan vind ik eerder dat Bassong rood zou moeten krijgen en Nasri geel.

30 december 2012 om 00:04

Kijk eens goed naar de herhaling zou ik zeggen. Nasri maakt duidelijk een beweging naar Bassong toe. Bassong zet alleen zijn hoofd tegen dat van Nasri aan.

30 december 2012 om 00:54

beide gaan met de hoofd naar elkaar toe, er is geen sprake van een kopstoot. rode kaart is hier niet op zijn plaats.
verwacht ook dat de kaart geseponeerd word, kan ook niet anders

31 december 2012 om 15:51

@limboroy ten eerste zat je er hele maal naast. Ten tweede check de beelden nog eens. Nasri maakt een duidelijke beweging maar miste helemaal.

Meneer nasri protesteerde ook niet hij weet dat hij fout zit.. btw die bassongg vloog er wel gek in ik zou ook kwaad worden.

Ach, joh. Iedereen die nu Mancini afvalt moet maar even heel snel naar bed gaan. Mancini heeft in deze gewoon gelijk en de scheidsrechter heeft een ding ongelofelijk fout gedaan en dat is deze twee niet gelijk behandelen. Als je Nasri voor dit opstootje bestraft moet je Bassong op dezelfde manier bestraffen en Nasri had zelfs nog gelijk dat hij verhaal kwam halen voor die overtreding die al geel was dus Bassong maar een dubbele rode kaart.

Haha wat een gek is die Mancini toch ook. Dit is gewoon terecht rood. Nasri maakte een beweging naar Bassong. Nasri protesteerde zelf ook niet.

31 december 2012 om 15:52

Wat een onzin, doe je gekleurde bril 's af man en beoordeel objectief!

Niets aan de hand, kan gebeuren in 't voetbal, zolang 'ie 'm maar geen kopstoot geeft.

Hmm hij heeft hier gewoon gelijk. Hij gaat alleen verhaal halen. Dit zou ik iig niet zien als een directe kopstoot. Dom van Nasri, maar normaal gesproken wordt hier alleen maar geel voor gertrokken...

Ik zie net de samenvatting en Nasri zet echt niet alleen zijn hoofd tegen het hoofd van Bassong aan hoor. Maakt wel degelijk een kopstoot beweging (raakt hem niet hard hoor) en geeft de scheids een rede om rood te trekken. En je hoort Mancini niet over de overtreding die Company maakt waaruit de 2-0 vallen.

30 december 2012 om 00:06

Inderdaad! Gewoon een domme actie van Nasri.

Mancini wil zichzelf altijd indekken zeg. Nog altijd proberen de underdog te zijn terwijl dat met dit team gewoon lachwekkend is. "norwich City heeft een goed elftal."

Ik zag beiden met hun hoofd naar voren gaan. Voor mij betekend dit dat beiden spelers dezelfde sanctie verdienen. Als je dan iemand rood besluit te geven, moet je dat ook bij de ander doen. Die kaart kun je gewoon geven, die is niet onterecht.

Rode kaart is volkomen terecht. Nasri probeert overduidelijk een kopstoot uit te delen. Maar Bassong had ook een rode kaart mogen krijgen. Hij deed precies hetzelfde en hij maakte een smerige overteding.

Is er misschien wat gezegd door nasri wat niet door de beugel kan?

30 december 2012 om 15:22

Het woord steeds meer mode om overtredingen groter te maken dan ze zijn. Bassong raakt Nasri amper, en blesseert hem al helemaal niet. Kijk goed: Nasri stort ter aarde, grijpt naar zijn been maar staat weer binnen een seconde zonder problemen. Vervolgens deelt hij de kopstoot uit. Terecht rood!!!

30 december 2012 om 20:17

Het is inderdaad zo dat Nasri de pijn overdreef, maar ik kan zijn woede aan de andere kant ook begrijpen. Bassong kwam onbesuisd en hard binnen. Zulke tackles horen niet thuis op een voetbalveld.

Soo die scheidsrechter is zeker gek om ten eerste alleen Nasri van het veld te sturen en om ze niet allebei van het veld te sturen

Hij wilt gewoon niet tegen Arsenal spelen

Ze hebben het in het voetbal over respect. Hoe kan ik hier als Citizen nog respect hebben voor de fa en de scheidsrechters. Bassong en Nasri deden allebei hetzelfde. Bassong ging expres doorhalen op Nasri waar Nasri boos op reageert. En terecht want hij had zijn enkels wel kunnen breken door die idiote actie. Daar had Bassong gewoon rood voor moeten krijgen. Daarna zie je ze allebei kop aan kop waar niemand een kopstoot uitdeeld. Misschien moeten ze eens de wk finale van 2006 terug kijken want dan zie je pas een kopstoot. Ik begin er zo ziek van te worden dat City overal in benadeeld word. Vorig jaar nog met de champions league wedstrijden. Toen moesten wij alle 6 wedstrijden na een Cl duel uitspelen en Utd mocht mooi alle 6 cl duels thuis spelen omdat Fergie dat had aan gevraagd. Sorry hoor begin hier heel gefrustreerd van te raken.

Waarom hoor ik niemand wat zeggen over die smerige overtreding van Kompany vlak voor de 2-0? Dat was pas gevaarlijk

Is veel veranderd sinds zijn vertrek bij Arsenal. Valt me wel op.

Van Persie mag wel iemand aanvallen na een "belachelijke overtreding" maar Nasri niet natuurlijk. De dubbele standaard wordt weer eens gehanteerd door de FA (en trouwens ook door de voetbalzone bezoekers).

Tja Nasri is een Fransman met Algerijnse roots, geboren in Marseille. Hij heeft dat temperament mee gekregen van geboorte, dat krijg je er niet uit. Hij zal nooit volwassen worden. Hij illustreert mooi het probleem van Les Bleus, veel talent maar ook veel rotkarakters.

31 december 2012 om 19:00

Ik wil jou weleens zien als iemand zo overtreding op je maakt. Dat hij opvliegerig is houdt niet in dat zijn karakter meteen rot is.

Dan zouden Van Persie, Balotelli, Ibra etc ook allemaal een rot karakter hebben; het is een deel van zijn eigenschappen/ een emotie die ik zeker wel begrijp.

Je kunt het ook zo stellen: Bassong heeft een rot karakter omdat hij zo een smerige overtreding maakt ?

31 december 2012 om 19:49

omdat hij algerijns heeft hij een rot karakter???
dat is echte onzin wat je uitkraamt. als jij in zijn schoenen stond zal je precies zo reageren. het is
niet leuk om zo aangepakt te worden. bassong past alleen in engeland omdat hij heel fysiek is , voor de rest is het een lompe nietsnut. hij kan totaal niet voetballen, anders zat hij nog bij de spurs. en het maakt niet waar je vandaan komt, in engeland wordt er veel op fysiek gespeeld. nasri is een technische speler en die ergeren zich snel. vooral aan spelers die niet kunnen voetballen, maar zich voor doen als lompe boeren.

Heb het nog eens terug gekeken en van een kopstoot is echt geen sprake. Gewoon hoofden tegen elkaar en dat was het wel. Misschien moeten mensen die zeggen dat het een kopstoot is eens het filmpje van Fellaini terug kijken en dat dan vergelijken met dit Inuit-kusje.

Waar ik nog het meest verrast door ben is dat Bassong geen gele kaart krijgt voor het opstootje. Nasri krijgt rood voor de beweging en Bassong daagt uit door zijn kop tegen die van Nasri aan te drukken. Ook had hij dus met minimaal 2x geel eraf gemoeten.

De sliding alleen al vind ik rood waard.

Zeer opmerkelijke beslissing, maar gelukkig heeft man city nog wel de 3 punten behaald. Nasri is wel te vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren