Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Anderlecht laat recordaankoop definitief naar Tsjechië gaan

Laatste update:

Nicolae Stanciu vertrekt bij Anderlecht. De club uit Brussel heeft nog geen melding gemaakt van de transfer, maar Het Nieuwsblad meldt dat de 24-jarige aanvallende middenvelder donderdag wordt gekeurd bij Sparta Praag en vervolgens een contract voor drieënhalf jaar zal tekenen.

De topclub uit Tsjechië koopt het tot medio 2021 doorlopende contract van de Roemeen af voor een transfersom van vier tot vijf miljoen euro en Stanciu gaat in Praag 1,1 miljoen per jaar verdienen. Sparta wordt na Unirea, FC Vaslui, FCSB (het voormalige Steaua Boekarest) en dus Anderlecht de vijfde werkgever uit zijn loopbaan.

Anderlecht nam Stanciu in de zomer van 2016 voor 7,8 miljoen euro over van FCSB, een bedrag dat door variabelen nog met twee miljoen kon oplopen. De zeventienvoudig international werd zo de duurste inkomende transfer ooit voor een club uit de Pro League. In dienst van de Brusselaars kwam Stanciu tot 9 doelpunten en 10 assists in 53 wedstrijden.

Update 23 januari 14.09 uur - Anderlecht laat recordaankoop definitief naar Tsjechië gaan
Nicolae Stanciu is officieel speler van Sparta Praag. De club uit Tsjechië maakt bekend dat de aanvallende middenvelder tot medio 2021 is vastgelegd en ook Anderlecht heeft inmiddels melding gemaakt van een akkoord met Sparta. De club uit Brussel ontvangt naar verluidt vier tot vijf miljoen euro voor de Roemeen.

Een verstandige zet van Anderlecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Anderlecht wilde in die tijd eigenlijk Ziyech, maar die koos voor Ajax. Daarom gingen ze daarna voor deze speler. Voor Ajax mooi.

Dacht dat deze speler wel een aardige speler is, heeft die het niet gemaakt? Of wil die dichter bij huis voetballen?

17 januari 2018 om 23:17

Heeft heel hard gefaald bij Anderlecht. Zijn wedstrijden waren echt zeer slecht. Hij had in België ook enorme druk omdat hij de 'duurste' is.

Wat daar bij zijn oude club de absolute smaakmaker en bij anderlecht is hij niet doorgebroken. Hij heeft een verwoestend schot en goede inzicht...een echte nummer 10. Mjaaa als je het bij anderlecht niet kan waarmaken dan ben je misschien toch niet zo goed m.

Niet eens 10 miljoen voor de duurste inkomende transfer ooit is echt bizar weinig. Bij het lezen van de titel had ik een bedrag verwacht dat een stuk hoger zou liggen. De belgische competitie heeft tenslotte niet per se slechtere spelers dan de eredivisie.

17 januari 2018 om 22:31

Waarschijnlijk hebben de huidige marktprijzen en de laatste paar grote transfers van psv en ajax ervoor gezorgd dat ik 9,8 miljoen niet meer veel vind klinken. Best erg eigenlijk.

17 januari 2018 om 23:12

Valt best mee hoor. PSV en ajax deden jaren geleden al aankopen die veel hoger dan deze speler. De inkomsten van de Nederlandse topclubs liggen gewoon iets hoger en daardoor zijn de prijzen ook iets hoger.

17 januari 2018 om 23:25

Fout, Anderlecht en Gent leunen tegen de 50 miljoen aan, Club Brugge rond de 40 miljoen. Maakt het alleen maar knapper hoe onze clubs het minstens even goed doen als de Nederlandse, en dat met een beduidend minder budget

18 januari 2018 om 00:28

Zelden zo veel onjuistheden in een bericht gezien. Anderlecht staat op 40, club op 35. Ajax staat op 80 en psv op 75. Daarnaast hebben Belgische clubs al jaren niets meer gepresteerd in Europees verband, en ze komen ondanks de slechte resultaten van de nl clubs absoluut niet in de buurt. Ik raad je aan om jezelf voortaan even te informeren voordat je uitspraken doet die nergens op slaan.

18 januari 2018 om 00:43

Al jaren vind ik echte absolute onzin. AA Gent was net als PSV toen doorgegaan in de Champions League. Daarnaast waren er vorig jaar best wel veel Belgische clubs (AA Gent, RC Genk, Anderlecht) doorgekomen in de Europa League, terwijl onze Nederlandse clubs alleen Ajax nog actief was naar de knockout fase, met een geweldige prestatie overigens, maar de rest hebben er helemaal niks van gebakken.

18 januari 2018 om 02:47

Check even de Uefa coëfficiënt.

23 januari 2018 om 14:32

Romeofc

Ja fictief inderdaad. Want als je de demografische cijfers tussen Nederland en Belgie naast elkaar legt dan is het verschil tussen beide landen best te verklaren.

Voorbeeldjes.
De nationale begroting van Nederland komt voor het huidige parlementaire jaar op 285 miljard aan inkomsten, 277 miljard aan uitgaven. De staatsschuld van Nederland is ruim 416 miljard.

Belgie heeft een andere structuur dan Nederland, met een federale structuur en drie deelregeringen en -parlementen. Om maar wat te vergelijken, de begrote uitgaven voor de Vlaamse regering bedragen voor het lopende boekjaar ruim 44 miljard Euro. Uitgaande van vergelijkbare bedragen voor de Waalse deelregering en de federale regering, kom je dus uit op een bedrag dat tientallen miljarden onder die van de Nederlandse schatkist ligt.

Los hiervan is de Nederlandse markt gewoon groter dan die in Belgie. Nederland heeft veel meer industrie, en vooral een dienstensector die maakt dat de Nederlandse economie groter is dan van onze goede Zuiderburen. Nederland investeert ook al decennia heel succesvol over de hele wereld met name in landen als het VK en de VS. Nederland heeft (nog steeds) een groot aantal multinatiinale bedrijven. Belgie heeft er daar veel minder van.

Hieruit volgt gewoon dat het voor Nederlandse clubs makkelijker is om sponsorgelden te genereren. In mijn obgen verklaart dit het financiële verschil tussen beide landen. Wat dat betreft ben ik het dus eigenlijk wel eens met Vazquez. Belgische clubs hebben het eigenlijk, met minder geld, gewoon wel beter gedaan dan de Nederlandse clubs.

9 doelpunten en 10 assist in 53 wedstrijden is toch helemaal niet zo heel slecht?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren