Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker Patrik Schick neemt Tsjechië bij de hand met wereldgoal

Laatste update:

Tsjechië heeft maandagmiddag zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Steve Clarke was op Hampden Park met 0-2 te sterk voor Schotland. Patrick Schick was de absolute uitblinker aan de kant van de Tsjechen. De spits van Bayer Leverkusen nam beide treffers voor zijn rekening, waarvan de tweede van grote schoonheid was. Van ruim veertig meter verschalkte hij doelman David Marshall. Schick is nu samen met Romelu Lukaku gedeeld topscorer op het EK met twee treffers.

Gesteund door het publiek begon Schotland sterk aan het duel. Clarke kreeg voorafgaand aan de wedstrijd echter wel een flinke domper te verwerken, daar vaste waarde Kieran Tierney niet fit genoeg bleek om aan de aftrap te verschijnen. Al na een kwartier spelen dook Schick voor de eerste keer gevaarlijk op voor het doel van Marshall. De aanvaller probeerde het met een schot met links in de korte hoek, maar moest toezien hoe de goalie van Schotland in de weg lag. Aan de andere kant kon een voorzet van Andy Robertson net niet worden binnengetikt door Lyndon Dykes bij de eerste paal.

In een aantrekkelijke eerste helft golfde het spel op en neer. Robertson kreeg alle tijd en ruimte om vanuit een kansrijke positie het doel van Tomás Vaclík onder vuur te nemen, maar de Tsjechische doelman wist het schot van de Liverpool-verdediger ternauwernood te keren. Op slag van rust was het aan de overkant van het veld wel raak. Vladimír Coufal zorgde aan de rechterkant van het veld voor het voorbereidende werk en legde het leer op het hoofd van Schick, waarna laatstgenoemde met een knappe kopstoot de linkerhoek vond: 1-0.

Schotland schreeuwde in het eerste bedrijf tot tweemaal toe om een strafschop, maar vond beide keren geen gehoor bij scheidsrechter Daniel Siebert. Amper onderweg in de tweede helft zorgde Schick voor de tot nu toe mooiste treffer van het EK. De aanvaller kreeg de bal per toeval in de loop mee en haalde net over de middenlijn doeltreffend uit met links over de uitkomende Marshall. De treffer, gemeten op 45,4 meter, betekende het verste doelpunt vanaf waar ooit is gescoord tijdens een Europees kampioenschap sinds 1980. Even voor de treffer van Schick raakte Jack Hendry met een schot van buiten de zestien de lat.

Tsjechië kwam beduidend beter uit de kleedkamer en leek via Vladimír Darida al snel onderweg naar een nog ruimere voorsprong, maar het schot van de middenvelder van Hertha BSC ging rakelings over de rechterkruising. Schotland was zeker niet onzichtbaar, maar deed zichzelf tekort in de afronding. Een schot van Stuart Armstrong eindigde via Tomás Kalas op het dak van het doel en een poging van Lyndon Dykes kon maar net worden gestopt door Vaclík. En dus hield Tsjechië vrij eenvoudig stand. Door de zege gaat Tsjechië voorlopig aan de leiding in Groep D. Engeland, dat zondag met 1-0 won van Kroatië, volgt als nummer twee.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Engeland321027
2Kroatië311114
3Tsjechië311114
4Schotland3012-41

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was geen hele bijzondere wedstrijd, Schotland was vooral hard werken en veel inzet verder waren er voor hun de kansen en voor Tsjechië de goals met natuurlijk de mooiste van Schick wat een prachtdoelpunt was dat zeg😱

14 juni 2021 om 16:57

Was een leuke wedstrijd om te zien, i.i.g beter dan Engeland Kroatie.
Tsjechie toch wel verdiend gewonnen.
Schotland teveel aan het leunen op de geluksfactor en inzet.

14 juni 2021 om 16:58

Mwa expected goals was 1,85 voor de Schotten en slechts 0,85 voor Tsjechië. Overall dus wel degelijk de beste kansen voor Schotland. Maar als je die niet maakt, dan verdien je wellicht ook niet om te winnen nee. Maar Schotland had in mijn ogen toch echt wel een punt verdient. Tsjechië scoort 2 hele goede goals gewoon.

14 juni 2021 om 17:06

Paar goeie kansen van Schotland komen er slechts uit een van de 30 voorzetten of uit de kluts.

14 juni 2021 om 17:10

@mrpink, de druk zat er volop vanuit de Schotten. En Tsjechië scoort de mooiste goal die ze ooit op een eindronde gemaakt hebben, dat zou je dan ook onder je zogenaamde geluksfactor kunnen scharen. Schotland had gewoon minimaal een punt verdient.

14 juni 2021 om 17:14

Dan heb je nooit de goals van Poborsky en Baros bijv. gezien, die waren ook pure klasse.de goal Baros was overigens de 2-2 tegen Nederland in 2004. Technisch subliem.Tsjechie heeft een rijke historie op EK gebied met vele mooie doelpunten.En zijn bijv. nog altijd succesvoller dan Oranje.Uiteraard is dit team niks vergeleken met die succeselftallen van toen.

14 juni 2021 om 17:41

Hoezo had Schotland een punt verdiend? Tsjechië scoort twee keer meer. En het spel draait simpelweg om doelpunten maken.

14 juni 2021 om 18:03

@makallelele, tegen die logica kan ik niet op. In jouw ogen is de winnaar van een wedstrijd dan altijd de verdiende winnaar..

14 juni 2021 om 18:12

Tenzij de scheids blunders maakt, ja. Kansen creëren is leuk maar een keeper die goede reddingen maakt verdient de overwinning evengoed

14 juni 2021 om 18:16

Hoe kan Tsjechië succesvoller zijn dan Oranje, zij hebben nooit een prijs gewonnen en lang niet zoveel finales gespeeld

14 juni 2021 om 18:35

Tsjechie won in 1976 het EK. En speelde ook een WK finale. Weliswaar onder Tsjechoslowakije.

14 juni 2021 om 23:35

Nederland toch ook? En toen waren ze gewoon Nederland ipv een ander land. Ik heb veel respect voor Tsjechië, vaak een leuke ploeg op de toernooien maar vreemd om ze succesvoller dan Oranje te noemen.

15 juni 2021 om 00:28

Tsjechoslowakije en Tsjechie zijn geen verschillende landen.

15 juni 2021 om 08:38

Natuurlijk zijn dat wel 2 verschillende landen, of wou je dan zeggen dat slowakije ook een keer europeeskampioen is en een wk finale heeft gespeeld

15 juni 2021 om 09:13

In feite zeg je dat Tsjechië en Slowakije hetzelfde land zijn. Dan zijn Nederland en België ook hetzelfde land, mag België dan ook een EK op haar naam schrijven?

15 juni 2021 om 09:49

Appels en peren vergelijken. Tsjechie was toch gewoon onderdeel van Tsjechoslowakije?

14 juni 2021 om 17:09

@boixos Nois FC: Bijzonder als in kwalitatief hoogstaand niet inderdaad (op de 2 goals van Schick na), maar het had wel heel veel energie en daardoor spanning in zich. Ik vond het een leuke wedstrijd om te zien. 2e goal van Schick was echt weergaloos (de kopbal was ook heel goed).

14 juni 2021 om 17:32

Mooi Schot, of nee Tsjech.. wat had die keeper een pech. Schick liet die Schot zomaar over aan zijn lot in deze spannende pot.

Toch wel de wedstrijd onderling van wie er laatste in de poule word denk ik zo. Beide vrijwel kansloos tegen Engeland en Kroatië denk ik zelf. Die Schick is wel echt een klasse spits hoor, prima speler. Eerste goal niet gezien maar die 2e was wel een juweeltje.

14 juni 2021 om 16:59

Die eerste goal is ook het terugkijken waard, een bijna perfecte kopbal, precies in het zijnet gekopt.

14 juni 2021 om 16:59

Die 1ste goal was ook echt een mooie kopgoal.

14 juni 2021 om 17:01

De 1e goal was ook erg mooi, maar vooral ook goed. Knap voor de man en goed ingekopt.

14 juni 2021 om 17:01

Vorige jaar nog 2-1 van Engeland gewonnen. Wedstrijd tegen Kroatie was niets bijzonders

14 juni 2021 om 17:19

Op basis van? Tsjechie wint nog 1 keer en de rest kan het al bijna vergeten.

14 juni 2021 om 17:43

Hoezo? Als Kroatië wint hoeven ze helemaal niks te vergeten. De poule ligt dan open

14 juni 2021 om 18:13

En van wie moet Tsjechie dan winnen? Engeland of Kroatië. Je doet net alsof dat zomaar even in 123 lukt haha.

14 juni 2021 om 19:11

Alsof Kroatie zo goed was, en Engeland kan (zoals gewoonlijk) altijd alle kanten op. Ik denk dat de druk eerder bij de rest zal liggen.

14 juni 2021 om 17:31

Als ik Kroatië gister zag moet ik dat nog maar zien hoor. Die Schotten speelde best wel leuk en ook Tsjechië beter dan verwacht

14 juni 2021 om 18:07

Ze speelde leuk tegen elkaar terwijl een Kroatië slecht speelde tegen Engeland maar wel 'maar' met 1-0 verloor.

Schotland al hun kruit verspilt in die oefenwedstrijd tegen NL

Wat een schot van die Schick!

14 juni 2021 om 17:00

Haha precies. Ik vind het jammer voor de Schotten, want het is een fantastisch volk. Maar ik kan me de Schotse kranten nog herinneren vorige week ja, die deden nogal lacherig over Nederland. Wie het laatst lacht...

14 juni 2021 om 17:14

Ze hadden dan ook volledig het recht dat te doen na die wedstrijd.

14 juni 2021 om 17:45

Lierse: Omdat ze een oefenwedstrijd waarin Nederland een andere formatie probeert gelijkspelen? Dat zegt echt heel weinig. Ik vond Schotland vandaag weinig bijzonder. Robertson was sterk, McTominay matig met vaak dom balverlies.

14 juni 2021 om 19:18

Nee omdat het een slechte wedstrijd was waarin ze alleen niet wonnen door een scheidsrechterlijke dwaling. Als je na zo een wedstrijd al niet meer kritisch mag zijn over de tegenstander dan mag dat nooit meer.

Tja, FC Robertson kan het niet alleen.

Schotland kan niet zeggen dat het geen kansen heeft gehad. Ze waren aan elkaar gewaagd, het enige verschil is ene Schick. Wat een doelpunt!

Wat een goal. Mogelijke sensatie EK in de maak?

Puskasje van Schick, echt een prachtige goal. Ook die eerste is gewoon heel mooi voor voor een spits, tussen 2 verdedigers zo het zijnet in koppen, om van te genieten.

Schotland speelt enorm naief zeg. Hard lopen, veel werken, maar tactisch te kakken gezet. Schick had wel zijn dag, zo'n goal zie je zelden. De eerste highlight van dit EK is toch wel echt een feit met dit werelddoelpunt.

14 juni 2021 om 17:19

Ja die gaat toch nog wel in lijstjes terugkomen in mooiste goals van de EKs. Die boog in die bal, hoe krijg je het voor elkaar!

14 juni 2021 om 18:16

Bizar he! Wat een prachtbal, het mooiste vond ik die keeper die er nog zo half achteraan sprong, helemaal verslagen.

14 juni 2021 om 17:34

En Yarmolenko gisteren mocht er ook wel wezen hoor.

14 juni 2021 om 18:16

Dat is waar, maar dit vond ik toch net knapper. Er zat zoveel gevoel in die bal. Dat die keeper er nog zo dramatisch achteraan sprong, maakte het alleen maar mooier.

Slecht resultaat voor Kroatië. Als Tsjechië vrijdag wint van ons staan we er heel heel slecht voor, en laat Kroatië nou net totaal uit vorm zijn zonder veel scorend vermogen.

Ik vond het een vermakelijk duel. Met als absoluut hoogtepunt de geweldige treffer van Patrik Schick. Verder vind ik het een uitstekende zaak dat de scheidsrechters (en de Var) dit kampioenschap totnutoe nauwelijks strafschoppen hebben gegeven.

Net even terug gezien, maar hallelujah wat een geweldige goal zeg.

dit ziet je niet vaak , wel als een strak schot vanuit stilstand , maar dit was in volle sprint met een curve , bijzondere goal.

Ik zie net pas een herhaling van de wedstrijd. Had m overgeslagen omdat deze wedstrijd op papier vooraf niet aantrekkelijk is. Maar wat een goal zeg dat afstandschot heerlijk en die kopbal was ook er knap gedaan. Toch wel dingen waar je eignelijk voor gaat kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren