Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA maakt beste Champions League-speler bekend en kiest Elftal van het Jaar

Laatste update:

De UEFA heeft de uitblinkers van het afgelopen Champions League-seizoen gekozen. Rodri is als middenvelder van Manchester City gekroond tot Speler van het Jaar, terwijl Khvicha Kvaratshkhelia is uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi. City won de Champions League zaterdagavond door in de finale met 1-0 af te rekenen met Internazionale.

Rodri maakte tegen de Italianen het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij is door een technisch panel van de UEFA verkozen tot de beste speler van het Champions League-seizoen 2022/23. Kvaratshkhelia valt als talent ook in de prijzen. De 22-jarige vleugelaanvaller werd met Napoli in de kwartfinales uitgeschakeld door AC Milan, maar was in negen Champions League-duels wel goed voor twee goals en vier assists.

Ondanks zijn eretitel ontbreekt Kvaratshkhelia in het Elftal van het Jaar. Thibaut Courtois verdedigt het doel. Federico Dimarco, Alessandro Bastoni, Rúben Dias en Kyle Walker vormen de defensie. Het middenveld bestaat met Rodri, Kevin De Bruyne en John Stones volledig uit spelers van the Citizens. In de voorhoede is er met Erling Braut Haaland en Bernardo Silva ook plek voor twee aanvallers van City. Vinícius Júnior completeert namens Real Madrid het elftal.

Champions League Elftal van het Jaar: Courtois; Dimarco, Bastoni, Dias, Walker; Rodri, De Bruyne, Stones; Silva, Haaland, Vinícius Jr.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

courtois? ok?
had eerder onana verwacht (meeste cleansheets, meeste minuten, finale bereikt)

ook een grealish ipv silva

akanji had daar moeten staan ipv bastoni, maar ik snap dat ze wat inter spelers erin willen verwerken.

verder nog meer "opvallende" namen, maar goed ik snap het... er moeten perse veel finale spelers in.
ook al was bijv een kimmich heel goed voor bayern dit CL seizoen

12 juni 2023 om 09:32

Onana zou de terechte winnaar zijn in mijn ogen, al heeft Courtois ook een aantal wedstrijden gespeeld waar hij echt liet zien dat hij op eenzame hoogte staat.

Ik vind het persoonlijk opvallender dat Rodri de speler van het toernooi geworden is. Dat het er eentje moest worden van City lijkt me logisch maar wat mij betreft een misschien wel logischere kandidaat met zijn doelpunten!

12 juni 2023 om 09:42

Courtois is wel de Messi onder de keepers, ik heb nooit een betere keeper gezien. Dat is een keeper die 1 op 1 Messi wist af te stoppen in zijn tijd met Atletico maar heel opmerkelijk dat de beste speler van de wereld Mbappe er niet tussen staat.

12 juni 2023 om 09:48

Ik heb persoonlijk wel keepers gezien die ik nog beter vond of minimaal gelijkwaardig, maar voor mij staat wel buiten kijf dat Courtois nu de beste is.

Uiteindelijk is het dit een seizoensprijs, wie het best gepresteerd heeft in het toernooi, niet wie de beste speler is. Mbappe heeft wat mij betreft te weinig wedstrijden gespeeld om de beste te kunnen zijn. Ik vind dat je wel minimaal tot de halve finale moet zijn gekomen om in dit soort elftallen opgenomen te worden.

12 juni 2023 om 10:22

Rodri was tegen Bayern, Real en in e finale belangrijk en is al jaren een van de beste performers bij City

12 juni 2023 om 11:34

Lev Jasjin, de zwarte panter, die ballen ving met 1 hand.

Rodri zou ik ook niet 1,2,3 benoemen, maar als het klopt wat Silvacity schrijft, dan is het denk ik wel terecht.

Ik dacht eerst van, zou Kvara niet een beter optie zijn in het elftal van het jaar dan Vini? Maar toen keek ik naar de stats haha, vini dikverdiend; 7 goals 5 assist in CL, Kvara 2 goals 4 assist

12 juni 2023 om 10:21

Na mijn mening kijken we te veel naar statistieken. Natuurlijk is dat een belangrijk onderdeel van het spelletje. Maar als iemand een team beter laat spelen heeft dat ook veel betekenis, vind ik. Net zoals Modric in 2018 wereld voetballer van het jaar was.

Maar als je de beste jonge speler van het toernooi bent, verdien je wel een plek in het elftal. Dan had je Silva kunnen ruilen voor Stones. Kvara in de aanval.

Beste speler had ik zelf voor de Bruyne gekozen.

Speler van het toernooi en speler van het jaar moet toch echt De Bruyne zijn toch? Wat een geweldenaar is dat al jaren!

12 juni 2023 om 10:23

De Bruyne zou dat verdienen op basis van alle afgelopen seizoenen bij City. Op basis van dit seizoen in de CL is Rodri de overweging waard.

12 juni 2023 om 10:43

Je zegt beste speler van het toernooi en als argument geef je aan dat hij al jaren een geweldenaar is? Begrijp me niet verkeerd de bruyne is 1 van de beste ter wereld maar verdient naar mijn mening niet de beste speler van het toernooi. Haaland had hem wel mogen hebben of silva, rodri

12 juni 2023 om 12:41

Dat was geen argument, maar een aanvulling.

Ergens wel leuk dat Rodri speler van het toernooi is geworden. CDMs krijgen, vergeleken met offensieve spelers, minder aandacht en waardering. Rodri is wel al jaren een van de best presterende spelers voor City en was in belangrijk tegen Bayern, Real en in de finale. Op basis van de afgelopen seizoenen in de CL zou De Bruyne hem hebben verdient, maar deze prijs is specifiek voor dit CL seizoen natuurlijk. Mooie waardering!

Rodri stak met kop en schouders boven iedereen uit zeker in de eindfase van de CL. Een terechte winnaar. Daarnaast ook een leuke verrassing dat er toch voor Vinicius is gekozen, je zou toch denken dat men daar - trendmatig, zoals dat vaak gaat bij dit soort uitverkiezingen - Grealish (als winnaar) zou opstellen.

12 juni 2023 om 14:57

Vini heeft geweldig gepresteerd in de meeste wedstrijden die hij speelde in de CL, scoorde veel als winger en kwam tot de halve finale. Dan verdien je het om in dat elftal te staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren