Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede WK-winnaar na Schürrle stopt op jonge leeftijd: ‘Ik heb genoeg verdiend’

Laatste update:

André Schürrle nam onlangs het verrassende besluit om op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan te zetten en de aanvaller heeft nu navolging gekregen van een landgenoot die in 2014 eveneens wereldkampioen werd met Duitsland. Benedikt Höwedes maakt vrijdag in gesprek met Der Spiegel namelijk bekend eveneens met pensioen te gaan. De 32-jarige verdediger stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij het Russische Lokomotiv Moskou.

Höwedes verzekert dat deze beslissing niet is voortgekomen uit een gevoel ‘dat hij niet meer goed genoeg was’: “Nee, ik heb in de afgelopen twee jaar vijftig wedstrijden gespeeld voor Lokomotiv, waaronder ook wedstrijden in de Champions League. We hebben bekers en Super Cups gewonnen. Ik merkte natuurlijk wel dat ik langer nodig had om te herstellen. Dit kon ik lange tijd compenseren met mijn ervaring.”

“Maar ik reisde onlangs met mijn vrouw en kind in een camper door Zuid-Frankrijk en toen merkte ik hoe geweldig het was om mijn zoontje van dichtbij mee te maken. Voetbal werd toen opeens heel onbelangrijk. Onze zoon is nu 21 maanden oud en ik heb hem in de tijd dat ik in Moskou speelde helaas te weinig gezien. Ik heb hier als familieman enorm onder geleden”, legt hij uit.

Höwedes geeft aan dat hij voor deze beslissing niet over één nacht ijs is gegaan en hij spreekt over een ‘moeilijke stap’. Het besluit heeft daarnaast een financiële impact, aangezien hij in de komende jaren nog miljoenen had kunnen verdienen: “Het klinkt misschien stom omdat ik enorm geprofiteerd heb van de voetbalbusiness, maar geld is niet belangrijk voor mij. Dure horloges en auto’s passen niet in de manier waarop ik mijn leven leid. Ik heb genoeg verdiend en het is ook niet zo dat ik opeens helemaal niks meer ga doen nu ik geen profvoetballer meer ben.”

Höwedes doorliep de jeugdopleiding van Schalke 04 en maakte tussen 2007 en 2017 tien jaar lang deel uit van de hoofdmacht van die Knappen. De 44-voudig international van Duitsland speelde vervolgens in het seizoen 2017/18 op huurbasis voor Juventus en verkaste twee jaar geleden naar Lokomotiv. Een terugkeer bij Schalke, dat zwaar onder de coronacrisis lijdt, heeft wel nog door zijn hoofd gespeeld: “Daar heb ik wel steeds over nagedacht. Ik kreeg ook wat berichten van clubs in eigen land en over de grens, maar ik wilde niet afhankelijk zijn van de beslissingen van anderen. Ik wilde nu een lijn trekken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat noem ik nou eens een mooie reden om te stoppen.

31 juli 2020 om 23:13

bastardm zou heerlijk zijn om miljoenen geharkt te hebben. Dan ff 1 of 2 jaartjes met de camper rondtouren. Door Europa, Noord Afrika en stuk Azië. Gewoon kijken zonder planning.

Groot gelijk, benedikt . Die gozer zal ongeveer 20 miljoen hebben verdiend, meer dan zat. Familie is ook belangrijk, genieten van het leven. Als je modaal leeft zonder gekke investeringen zitten je kleinkinderen ook gebakken. Beetje rondjes om t veld rennen op je 32e is waanzin.

Waarom ook niet als op een gegeven moment andere zaken belangrijker worden. Bij Schalke pakte hij de laatste jaren 4 miljoen euro per jaar en bij Lokomotiv nog 2 jaar 3 miljoen dus inderdaad, het geld zal geen probleem zijn. Klinkt ook niet als een enorme spender dus lekker toch, nog een leven voor je normaal gesproken.

Vond het altijd een fantastisch talent. Op het WK op LB was hij weliswaar de minste schakel maar was bij Schalke wel echt de man in een tijd dat het daar nog beter ging. Juventus was echt een slechte keuze achteraf. Had toch wel meer verwacht van zijn carriere

31 juli 2020 om 15:04

Toch dacht ik dat hij het bij Juve best nog eens zou kunnen redden. Was echt een hele goede verdediger bij Schalke, en een stap hogerop zat er best in. Maar goed, hij stopt met een fantastische reden, lijkt me verder een hele nuchtere en normale kerel die het op andere plekken ook wel gaat redden.

31 juli 2020 om 15:36

Ja vind dit echt prachtige redenen om te stoppen net als Schurrle overigens. Niet nog 5 jaar doorgaan om de laatste miljoenen in landen op te vissen waar je helemaal geen spelplezier hebt. Neejoh gewoon stoppen en kunnen genieten van familie en vrienden terwijl je rustig kan gaan nadenken wat je met de rest van je leven wilt doen. Prachtig

Goede reden om te stoppen! Familie is het belangrijkste wat er is! Het ga je goed Benedikt, geniet van het leven in Zuid-Frankrijk en je gezin👍

Benedikt, bedankt voor je diensten! Bij Schalke een ongelofelijke legende die nog steeds ontzettend geliefd is bij de achterban. Had hem graag terug zien keren (misschien nu wel in staf, net als Asamoah). Een echte voetbal man die nooit iets geks heeft gedaan. Benedikt bedankt!

31 juli 2020 om 15:41

Het is een typische Münsterländer. Over het algemeen vrij nuchtere mensen, zeg maar Duitse tukkers.

Dan hebben we het in Nederland vaak over de ideale invulling van onze achterhoede. Duitsland werd gewoon wereldkampioen met Höwedes als atypische back.

31 juli 2020 om 16:13

Ja, en wij werden bijna wereldkampioen met Mathijssen en Heitinga als centrale verdedigers en vd Wiel als rechtsback. Dus wat is je punt?

31 juli 2020 om 16:24

Dat Höwedes als linksback speelde terwijl hij A niet links is, B geen linkerbeen heeft en C ook geen vleugelverdediger is. Plus het idee van een moderne back die goed is in de opbouw en ingeschakeld wordt in de aanval kon met hem op die positie ook de prullenbak in. Heitinga, Mathijsen en Van der Wiel speelden wel op hun natuurlijke positie.

31 juli 2020 om 19:30

En Kuijt was ook geen back. Toch werkte dat ook prima

Als dat zo belangrijk voor hem was, waarom is hij dan naar uberhaupt naar rusland gegaan, waar hij dus blijkbaar zonder zijn gezin zit.Echt niet voor het mooie land of omdat ie altijd al in een Lokomotiv pyama heeft geslapen als kind zijnde. Gewoon zakken vullen, dus was blijkbaar wel belangrijk voor hem. Je kan als voetballer prima prive en werk combineren als het je niet om het geld te doen is. Zijn weinig beroepen waarbij dat zo goed kan.

31 juli 2020 om 18:27

Volgens mij staat er dat hij er pas tijdens zijn verblijf in Rusland achter kwam toen waren ze er niet bij.

31 juli 2020 om 19:31

Voortschrijdend inzicht. Zoals dat zo mooi heet.

Moet je nagaan dat er voor hem een wereld voor hem open ging nadat die tourde door Zuid - Frankrijk. Voetballers hebben vaak korte vakanties en kunnen niet even backpacken of iets dergelijks, iets wat fantastisch is en wat ze wellicht niet eens weten dat ze het missen.

31 juli 2020 om 15:49

Nee, het is onmogelijk om zuid frankrijk te bezoeken als voetballer, en voor Jan Modaal niks bijzonders om alles op te zeggen en achter te laten en te gaan backpacken.

31 juli 2020 om 17:01

Het gaat volgens mij niet om Zuid-Frankrijk maar om de gelegenheid zijn zoontje van dichtbij te beleven.

31 juli 2020 om 17:17

Snap ik wel, maar doelde ook meer op het algemeen. Je hoeft niet alles op te zeggen om te gaan backpacken. Na je studie of gewoon een sabatical jaar kan ook, net als een vakantie van 3/4 weken. Voetballers zie je eigenlijk altijd naar resorts gaan en niet de wijde natuur intrekken, hiken en dergelijke. Denk dat sommige spelers dat stiekem wel graag zouden willen doen.

31 juli 2020 om 18:10

@el fenomeno, dat kan gewoon hoor. Iemand als bv Eiting doet zulke vakanties. Zag hem ergens in Israel vorige zomer ofzo op Insta op een of ander rotsachtig gebied. De meeste zullen er gewoon geen interesse in hebben net zoals hun leeftijdsgenoten die minder geld te besteden hebben. Hiken is nou niet bepaald een standaard hobby van een 20 jarige, eerder voor hun 50 jarige ouders. Voor een groot deel van hun normale leeftijdsgenoten is een vakantie vooral feesten en zuipen. Ik denk eerder dat een aanzienlijk deel van de voetballers dat laatste stiekem graag wel willen doen. En sommige doen het gewoon (looking at you Rooney)

Moet je nagaan dat er voor hem een wereld voor hem open ging nadat die tourde door Zuid - Frankrijk. Voetballers hebben vaak korte vakanties en kunnen niet even backpacken of iets dergelijks, iets wat fantastisch is en wat ze wellicht niet eens weten dat ze het missen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren