Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchel witheet over bizarre uitleg scheids na penaltymoment bij Arsenal - Bayern

Laatste update:

Arsenal en Bayern München (2-2) hielden elkaar dinsdagavond tijdens een vermakelijk heenduel in de kwartfinale van de Champions League in evenwicht. The Gunners voelden zich besloten nadat ze diep in blessuretijd geen penalty kregen nadat Bukayo Saka in botsing kwam met doelman Manuel Neuer, maar Thomas Tuchel vond eveneens dat Bayern eerder in het duel een strafschop was ontnomen.

Na de wedstrijd werd er vooral gesproken over het feit dat scheidsrechter Glenn Nyberg besloot om Arsenal in extremis geen penalty toe te kennen. In plaats daarvan floot de Zweedse arbiter af.

Er doken op sociale media echter ook al snel beelden op van een moment in de 67ste minuut, toen Bayern met 2-1 aan de leiding ging. Te zien is hoe Arsenal-doelman David Raya de bal naar zijn verdediger Gabriel Magalhães speelde nadat Nyberg met een fluitsignaal het teken gaf om het spel te hervatten.

Na het ontvangen van de pass koos de Braziliaanse verdediger er plots voor om de bal met beide handen op te pakken, omdat hij dacht dat hij de doeltrap moest nemen. Gabriel legde de bal goed en speelde vervolgens Raya in. Scheidsrechter Glenn Nyberg greep niet in, tot woede van Tuchel. Ook VAR Pol van Boekel besloot zijn Zweedse collega niet te corrigeren.

Reactie Tuchel


“Ik denk dat er een grote fout is gemaakt door hier geen penalty voor te geven wegens hands”, zei de trainer van Bayern na afloop tegen Sky Sports. “Het is een gekke situatie. Nadat er is gefloten en de bal al is neergelegd, pakt de verdediger hem met zijn hand. Wat ons heel boos maakt, is de uitleg die we in het veld kregen. Hij zei onze spelers dat het een kinderlijke fout was en dat hij daarvoor geen penalty gaat geven in een Champions League-kwartfinale.”

“Het is een vreselijke redenering, vervolgde Tuchel. “Het betekent dat hij handsballen beoordeelt, of het nu een kinderlijke fout is of een volwassen fout. We zijn boos, omdat het een belangrijke beslissing is die tegen ons uitviel.”

Tuchel heeft er ondanks de discutabele beslissing van de Zweedse arbiter nog steeds alle vertrouwen in dat Bayern de kwartfinale tijdens de return in eigen huis in zijn voordeel weet te beslissen. “Het is 2-2, volledig in evenwicht en we hebben nog een return om te spelen. Hopelijk kunnen we met dezelfde passie en intensiteit spelen als vandaag en voor dezelfde sfeer zorgen in ons stadion.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo'n mooie pot voetbal gezien en het gaat van beide kanten alleen maar over de scheids. Wat kut is dat toch altijd. Wat er nou van beide kanten waar is laat ik in het midden.

10 april 2024 om 08:13

En dan hebben we het nog niet eens over de kinderachtige reacties van sommige andere fans

10 april 2024 om 09:01

Tja, en toch denk ik, hoe lullig het ook is, dat de scheids en de VAR Van Boekel hier fout zaten. Wel blij dat ie niet gegeven was hoor, want dat was echt te sneu geweest. Maar Tuchel is zo'n jankbal dat ie enkel hier over blijft zeuren. Terwijl hij ook goed weg kwam de laatste minuut. De reactie van Arteta was wat dat betreft veel hoffelijker, kan Tuchel nog veel van leren.

10 april 2024 om 09:07

Ik vind niet dat de scheids hier fout zit. De scheidsrechter gebruikt in mijn ogen gewoon gezond verstand.

Een penalty is mijns inziens bedoeld als er een overtreding wordt gemaakt ten nadele van de aanvallende partij. In dit geval had Bayern nooit gescoord en heeft Arsenal er 0 baat bij gehad, het was geowon even miscommunicatie.

Wat Bayern wilt is eigenlijk een gratis penalty/goal (zonder daar dus zelf een aanval voor op te zetten of kans te creeeren) en zeurt dan over de uitslag, erg sneu.

10 april 2024 om 09:53

En het rare is, je kan niet als scheids de regels buigen, hoe erg ik daar ook voor ben. Maar dan krijg je onduidelijkheid en dat is het ergste dat er is. Als iedereen op dezelfde manier de regels buigt, dan is het prima. Anders krijg je Nijhuis de ene wedstrijd en Higler de volgende en dan snap je er niks meer van als voetballer (ook niet als supporter trouwens).

10 april 2024 om 10:19

@ft9: Eens. Hartstikke eens. Hij fluit met de menselijke maat. Sommigen willen dat alles vastligt in een boekje. Je exact volgens de voorgeschreven regels fluit (autisten a la Tuchel) en niet fluit in "de geest van de wedstrijd". In het gedeelte van de handsbal, heeft eenieder die voetbal kijkt alleen maar baat. Een weldenkende scheidsrechter fluit hier niet voor.

10 april 2024 om 08:14

Zitten gewoon veel kleinzielige figuren in de voetballerij die zich snel benadeelt voelen. Tüchel heeft hier gewoon gelijk. Las ook dat Kane een rode kaart had moeten hebben, maar dat vond ik ook geel. Hij raakte hem bij z’n nek en vervolgens grijpt die speler naar z’n hoofd. Al met al kun je alles zoals bijna altijd tegen elkaar wegstrepen.

10 april 2024 om 08:54

Bij dat moment met Kane boeit het natuurlijk helemaal niet waar die hem raakt, maar of het wel of niet bewust was. Dat maakt het verschil tussen geel en rood. Kane keek wel achterom, wat niet echt in z'n voordeel spreekt, maar het is gewoon heel lastig te zeggen.
Ik denk dat Bayern door dit moment met Kane en de halve penalty in de laatste minuut niks te klagen heeft. De wedstrijd dan nog willen winnen doordat de tegenstander perongeluk de bal oppakt, is wel echt zielig.

10 april 2024 om 08:59

Ik heb gister nuks gezien, maar als ik op bovenstaande foto kijkt kan je ook nog verdedigen dat de bal niet op de juiste plek ligt. Bal moet de lijn raken van het 5 meter gebied. Misschien daarom dat de betreffende speler ook denkt dat hij de bal moet nemen. Ziet wel vaker tegenwoordig dat de speler de bal neemt en speelt op de keeper die de bal naar de andere kant verlegt.

10 april 2024 om 09:05

Die elleboog van Kane was echt niet bewust. Gabriel staat ineens aan de andere kant waar Kane hem verwachtte. Dus geel was genoeg, want was wel een overtreding, maar niet bewuste elleboog.

10 april 2024 om 09:21

Het was geen rode kaart imo, maar jouw uitleg is wel heel apart Formus. Kane kijkt overduidelijk achterom waar Gabriel is en zet zich dan schrap. Zijn elleboog is niet omhoog oid dus imo geen rode kaart, maar zeker geel.

En aan het einde is een loepzuivere pingel. Jammer dat er gisteren zoveel mensen met een hekel(?) aan Arsenal niet meer objectief bleven. De beweging van Saka ziet er wat onnatuurlijk uit, maar het is een logische beweging als je opeens een andere kant op wilt bewegen. Dat er door sommigen, eigenlijk best veel, gezegd werd dat hij Neuer schopte is natuurlijk onzin, maar dat heeft met die hekel aan de club te maken wat hun zicht vertroebelt. En ja, ik ben Arsenal fan, maar dit is overal op het veld een overtreding en vrije trap dus ook per definitie een pingel.

Hoe dan ook, nog niets verloren en een lesje effectiviteit gehad. Kiwior terecht gewisseld, maar Zinchenko heeft ook weinig gebracht, helemaal toen Partey erbij kwam liepen ze elkaar alleen maar in de weg. Wat is Partey dramatisch geworden trouwens zeg...

10 april 2024 om 09:50

Vond het juist geen penalty en vraag me af waarom Saka zn been zo laat hangen. Vond het daarentegen wel zeker een rode kaart. Bewuste elleboog is altijd rood.

10 april 2024 om 10:15

Hij laat zijn been niet eens hangen toch? Hij beweegt naar voren, door in zijn loop en komt dan tegen Neuer aan. Toen hij het been raakte was hij ook nog in een voorwaartse beweging en kan het niet eens zo zijn dat hij hem laat hangen.

Maar goed, dit soort dingen zijn altijd genoeg voor dagenlange discussies en wellicht wordt er later ook nog eens naar teruggepakt. Ik vond het een loepzuivere, dit soort dingen worden overal op het veld bestraft met een vrije trap.

Ik vond het geen bewuste elleboog, want als Gabriel niet zo laag zit met zijn hoofd wordt het een normaal duel. Ja hij kijkt, ja hij zet zich schrap maar bewuste elleboog? Nee imo niet. Beide ellebogen zelfde positie.

10 april 2024 om 10:31

Niks zielig aan man. Regels zijn regels

10 april 2024 om 11:43

Hij laat z'n been niet alleen hangen, maar lijkt hem ook nog een stukje verder naar rechts te doen. Op een foto vanuit de andere hoek zie je dat hij bijna in een spagaat zit om maar dat contact op te zoeken. Mocht daar geen contact zijn geweest zou hij alsnog zijn gevallen, puur omdat het onmogelijk is verder te lopen als je benen zo ver uit elkaar zijn. Echt geen penalty imo. Overigens vind ik het oppakken van de bal hier ook geen penalty, vind het excuus van de scheidsrechter wel slecht, al denk je dat moet je het alsnog niet toegeven.

10 april 2024 om 11:59

En zo heb ik vanuit een andere hoek gezien dat het been van Neuer gestrekt is nadat de bal voorbij hem is. Dat Saka zijn been extra naar rechts doet kan ik totaal niet bij, dit gebeurt altijd als je met links de bal naar links kapt en daarna je linkervoet op de grond hebt staan en dus door moet bewegen om je rechtervoet neer te kunnen zetten.

Maar goed, hier gaan we niet uitkomen en sws gaat er niets meer aan gedaan worden. Volgende week gewoon winnen in Munchen, want ik heb geen moment het gevoel gehad dat we de onderliggende partij waren.

10 april 2024 om 14:54

Samcro, Kane kijkt over zijn linker schouder naar Gabriel, die komt ook van links achter hem, maar die maakt een snelle beweging naar Kane's rechter zijde wat Kane nooit gezien kan hebben toen hij over zijn linker schouder keek. Precies wat de Britse commentator ook zei.Kane keek idd naar Gabriel, maar die maakte zo'n andere move dan wat Kane zag (en dus ook dan waar ie dus op rekende), dat dit nooit expres was.

10 april 2024 om 14:57

Oh en die van Saka, hoe jammer ik het ook vond, was imo geen terechte penalty. Saka beweegt zelfs licht zijn rechter been naar buiten/laat hem hangen. Dat is geen natuurlijke beweging en puur om Neuer op te zoeken. Dus goed dat ie hem niet gaf imo. Alhoewel veel hem wel gegeven zouden hebben en dat wist Saka ook 😉

10 april 2024 om 09:25

Naja, het is vrij belangrijk wat er van beide kanten waar is..

10 april 2024 om 09:31

Ik ben altijd voorstander van het niet geven van penalty’s, dus ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Van mij mogen ze sowieso afgeschaft worden. Het verpest wedstrijden gewoon.

10 april 2024 om 09:43

En wat doe je dan met overtredingen in de 16? Vrije trap geven en met 20 spelers voor de goal staan?

10 april 2024 om 10:24

Er is werkelijk gewoon niemand hier die deze situatie begrijpt, daarom zal ik t maar even doen voor de goede orde. Het is niet Raya die de spelhervatting wil inluiden, maar Gabriel. Raya geeft de bal aan Gabriel. Geen penalty dus. Zo moeilijk is t toch allemaal niet ofwel?

Houd toch op Tuchel. Die is duidelijk op zoek naar een reden waarom Bayern zich bestolen moet voelen i.p.v. Arsenal. Persoonlijk denk ik dat niemand moet klagen over 2-2. Arsenal domineerde, Bayern counterde (uitstekende tactiek en uitvoering). Maakt volgende wedstrijd boeiend.

10 april 2024 om 08:18

Hij heeft hier toch gewoon gelijk, tevens hoeft arsenal zich niet bestolen te voelen.

10 april 2024 om 09:05

Hij heeft helemaal geen gelijk. Was gewoon een misverstand over waar de bal moet liggen. Het is echt zo Duits, om koste wat kost de regels te volgen. Totale waanzin zou hier een penalty voor gegeven zijn.

10 april 2024 om 09:07

Tja, regels zijn er echter toch echt om gevolgd te worden......

10 april 2024 om 09:40

Lekker makkelijk zo. Dan kan ik ook tegen de politie zeggen dat ik niet wist dat ik ergens maar 80 mag. Wedden dat ik dan toch de bekeuring krijg?
De redenatie dat ie 'm niet wil geven omdat het een kwartfinale championsleague is, is ook op zijn minst bijzonder.

10 april 2024 om 11:02

Waar zijn regels dan voor haha. Het is gewoon een handsbal als de scheids heeft gefloten en het spel dus verder gaat via Raya. Dan maakt Saliba gewoon hands. Het is zuur maar ja nogmaals regels zijn regels. Dus Tuchel heeft hier gewoon gelijk.

10 april 2024 om 17:18

Handbalregels zijn er om te voorkomen dat iemand vlak voor een doelpoging opeens besluit met zijn handen de bal van het veld te halen, of het hele veld over rent en gaat rugbyen.
Niet om miscommunicatie te bestraffen.

Natuurlijk heeft die volgens de letterlijke regels gelijk. Echter begrijp je dus niet wat regels in een sport zijn. Het zijn geen verkeersregels of wetten uit het strafrecht gelukkig.

Wat een gejank om een totaal onzinnig moment. Zo zou ik niet eens willen winnen, maar Tuchel hangt er alles aan op. Sneue man.

10 april 2024 om 08:52

Hoezo onzinnig? Dit is toch gewoon hands als de scheids fluit om het spel te continueren??

10 april 2024 om 08:55

Belangrijkste regel in voetbal is gezond boeren verstand. Hier ga je toch niet voor fluiten

10 april 2024 om 09:05

Penalty’s zijn er toch gewoon om gevaarlijk gedrag of het hinderen van een gevaarlijke situatie te bestraffen. Hier is geen Bayern speler bij in de beurt. Een penalty hiervoor zou hetzelfde zijn als levenslang geven voor het stelen van een zakje popcorn.

10 april 2024 om 09:08

Wat een heel aparte vergelijking. In het strafrecht heb je gradaties. In voetbal niet. Elke overtreding in het strafschopgebied is een penalty. Of je nou hands maakt of iemand doormidden schopt. Of heb je wel eens een kwart penalty gezien?(En nou heb ik het niet over indirecte vrije trappen, alhoewel ik dat een prima alternatief zou vinden voor lichte vergrijpen in het strafschopgebied. Net als dat je met hockey ook twee verschillende soorten straffen hebt voor een overtreding in de cirkel, nl strafcorner of strafbal. )

10 april 2024 om 09:21

Indirecte vrije trap zou ik achter staan.

Punt van mijn statement is vooral dat ik het ontzettend kinderachtig vind van Tuchel. Blijkbaar zo bang van Arsenal dat hij de meest goedkope penalty ooit denkt nodig te hebben.

10 april 2024 om 10:34

Koekoek

10 april 2024 om 10:47

Kinderachtig omdat hij wil zien dat de regels gevolgd worden? Blijf dat zo’n onzin vinden dat het over ‘de geest van de wedstrijd’ moet gaan. Ook geen gele kaart geven omdat het de 4e minuut is of geel 2e geel omdat het dan 10 tegen 11 wordt. Waarom heb je dan spelregels?!

10 april 2024 om 11:30

Wat een zuurpruimen. Een wedstrijd moet je aanvoelen ipv als een robot de regels volgen. Wedstrijd een wedstrijd maken.

10 april 2024 om 17:18

@jizzzy je hebt spelregels om het spel ordelijk en eerlijk te laten verlopen.

Was er iets oneerlijks aan de actie van Gabriel?

10 april 2024 om 08:53

Het is toch oliedom, eigenlijk gewoon een penalty en dan is het geen onzinnig moment.

10 april 2024 om 08:56

Tja moet je dit soort wedstrijden echt willen beslissen doordat iemand met goede intenties even in de war is, en perongeluk de bal oppakt?
Wat mij betreft is dit onzinnig, zeker als je ziet dat Bayern later 2x gewoon goed wegkomt.

10 april 2024 om 09:14

Dat eerste met je eens, maar toch is dat geen regel in het voetbal 😉.Dat tweede moet je er toch helaas helemaal los van zien, zeker als het erna nog gebeurd.NB: Ik denk ook trouwens dat als hij voor de eerste een penalty had gegeven, Saka er ook eentje had gekregen, maar dat terzijde.

10 april 2024 om 17:15

@formus, ik bedoel met onzinnig het gejank van Tuchel hierover. Als je zelf goed wegkomt met iets wat prima een penalty had kunnen zijn in de laatste minuut, is het triest en onzinnig om zelf dan nog moeilijk te gaan doen.

10 april 2024 om 08:58

Aldus de Arsenal fans die lopen te janken over dat penalty moment met Saka.

10 april 2024 om 09:00

Heb je ook iets zinnigs toe te voegen of kom je alleen Arsenal fans afzeiken? Want er zijn gewoon genoeg Arsenal fans die dat geen penalty vonden.

10 april 2024 om 09:03

Ik jank daar totaal niet over. Zei 1 minuut na de wedstrijd al dat het geen penalty was en Saka beter had kunnen schieten.

10 april 2024 om 09:04

Spurs fan van de Vaart liep ook te janken na dat penalty moment. Stiekem toch een Arsenal fan?

10 april 2024 om 09:10

Lekkere generalisatie, ik heb genoeg arsenal fans gezien die het geen penalty vonden.

10 april 2024 om 09:23

Kaiser kan weer eens niet zijn mondje houden tegenover Arsenal fans.

10 april 2024 om 09:24

Oke dan trek ik me woorden terug @ruud. Sinds wanneer nemen we Rafael serieus @arsenal890? Die man dacht dat Bayern makkelijk Arsenal zal wegtikken, die man heeft er nauwelijks verstand van.

10 april 2024 om 09:27

@samcro

Niet zo aanstellen joh, kijk de reacties anders even terug van Stravven, somagunner etc in het topic na de wedstrijd die lopen te janken over een penalty. Iets met pot verwijt de ketel.

10 april 2024 om 09:34

Het was ook een penalty, overal op het veld een overtreding dus de facto daar ook. Maar goed, er is tegenwoordig nog meer weerstand naar Arsenal omdat ze weer mee doen op het hoogste podium en bovenin de PL dat mensen hun waas niet meer kunnen onderdrukken.

In Munchen winnen en dan ben ik benieuwd hoeveel reacties we mogen gaan lezen.

10 april 2024 om 09:43

Je verhaaltje over dat alleen Arsenal fans janken is dus gewoon onjuist. Als zelfs een Spurs fan objectief kan zijn moet jij nog veel leren.

10 april 2024 om 09:50

Ik vind het nog steeds een penalty en het boeit mij vrij weinig of anderen het geen penalty vinden. Zie duidelijk bij andere beelden dat Neuer toch zijn knie gebruikt om Saka uit evenwicht te halen. Saka viel iets te makkelijk maar je kan er voor geven en daarom vind ik het een terechte penalty.

En die handsbal uitleg van Tuchel is onzin. Scheids floot twee keer en daardoor pakte Gabriel hem op. Gabriel die al honderden keren zo de bal uittrapt en dan zo’n domme fout maakt? Ik geloof er niets van.

10 april 2024 om 09:53

En dan negeer je voir het gemak de Arsenal fans die zelfs aangeven dat het geen penalty is en vrijwel alle neutrale fans die het allemaal geen penalty vinden. En dan krampachtig vasthouden aan van der Vaart. Haha, hoe triest kan het zijn om dan het woord objectief in de mond te nemen...

10 april 2024 om 09:56

Aldus de meest zure Manchester united fan van het forum. Hoe triest kan het zijn om dan het woord objectief in de mond te nemen….

10 april 2024 om 10:01

Wat boeit mij wat andere Arsenal fans ervan vinden? Zijn we opeens geen individuen meer ofzo? In andere topics praat je ook iedere keer in meervoud.
Ik vind het een penalty waardige overtreding daar blijf ik bij. En online elders vind je genoeg niet Arsenal fans die het wel een penalty vonden dus ja.

10 april 2024 om 10:03

Er is helemaal geen weerstand tegen Arsenal vanuit mijn kant dat is de waas die je er zelf van maakt. En aub zeg allemaal dezelfde mening moeten hebben. Hoe irritant is het als het continue over die penalty gaat terwiil het voor de neutrale kijkers gewoon een fantastische pot was. Evenals Real City.

10 april 2024 om 10:26

Nee natuurlijk niet, jij bent altijd objectief als het een Engelse club betreft..... Ik heb een kat, wellicht moet je daar even mee praten?

Het was een geweldige pot, lesje effectiviteit gehad van Bayern door twee brainfarts van ons...of iig 1 van Raya, vervolgens Kiwior en daarna Rice. Die pingel kwam ook ongelukkig tot stand, maar was een prima dribbel van Sane.

Dat er aan het einde onterecht geen pingel wordt gegeven doet verder niets af aan het hoge niveau van de wedstrijd, maar ik ga het daardoor ook niet zomaar laten gaan natuurlijk. Blijf er ook bij dat het een pingel was, gebeurt dit in de middencirkel tussen Musiala die zo bij Rice over de knie gaat wordt er ook gewoon gefloten.

10 april 2024 om 10:56

Jeetje zeg, wat een haat naar elkaar. Het mag ook wel wat minder, we kunnen toch op een normale manier met elkaar praten over of iets wel of niet een penalty was?

Als mijn man zo tegen mij zou doen, krijgt hij een klap in het gezicht van mij. Wat een non discussie is dit aan het worden.

On: ik vind dit ook geen penalty, Saka tikt zelf zijn been express tegen Neuer aan. Hij had ook om hem heen kunnen lopen en dan de bal binnen kunnen tikken. Gegokt en verloren, en door!

10 april 2024 om 11:11

Wat een haat naar elkaar...en dan zeggen dat je iemand zou slaan als die zo tegen je zou praten. Dat is idd een stuk beter opgelost dan

Ik zie Saka nergens zijn been expres tegen Neuer aan tikken. Ik zie hem met links de bal voorbij Neuer tikken en daarna gewoon doorlopen, maar dat gaat niet omdat Neuer daar staat. Zoals ik al eerder aangaf, gebeurt dit op het middenveld en gaat Musiala over de knie bij Rice dan fluit de scheids voor een vrije trap voor Bayern. Dan is het gek dat hij dat nu niet doet.

10 april 2024 om 11:33

Tegenwoordig wordt er bij een strafschop alleen maar gekeken of de bal gespeeld wordt. Je mag iemand bij zijn benen afzagen binnen het strafschopgebied zolang als je de bal maar enigszins schampt en dan is het geen strafschop. Neuer raakt duidelijk de bal niet en brengt Saka ten val dus gewoon een duidelijke strafschop.

Neuer komt uit, mist de bal en brengt speler ten val, dus strafschop!

10 april 2024 om 12:02

Er waren Liverpool fans die de strafschop van Arsenal tegen Brighton onterecht vonden omdat Lamptey de bal schampte voordat hij het standbeen van Jesus op buigzaamheid testte. Dat kwam ook vooral doordat ze Liverpool fans zijn natuurlijk, maar daar was ik idd ook even huiverig dat de var het terug zou draaien omdat de bal geschampt werd.

10 april 2024 om 09:45

Ik zou furieus zijn als PSV om deze reden een wedstrijd niet wint en mede daardoor wellicht een volgende ronde CL zou missen. Dit is gewoon een 100% penalty en de uitleg van de scheids helpt ook niet echt mee om het verder goed te onderbouwen.

Op deze manier kreeg kik pieri hem toch ook tegen bij Roda uit vorig met jong jaxi?

10 april 2024 om 09:44

Ja maar er is blijkbaar een gradatie op basis van in welke wedstrijd er meer op het spel staat.
Aangezien de scheids aangeeft hier in de kwartfinale championsleague geen penalty voor gaat geven. Daarmee zegt ie eigenlijk dat er wel wedstrijden zijn waarin ie 'm wel zou hebben gegeven.

De scheidsrechter floot toch twee keer? De beelden zodanig geknipt dat je enkel hoort dat de scheids 1 keer keer floot. Zo dom is Gabriel echt niet want dit doen zij vaker. Geloof Tuchel niet. En las op X van een fan die achter Tuchel stond dat hij zo’n uitleg niet kreeg.

Is het hands? Ja
Hoort dit een strafschop te zijn volgens de regels? Ja
Is het dan terecht dat Tuchel boos is? Ja

Maar als neutrale fan ben je gewoon blij dat dit geen strafschop is. De kwartfinales van de champions league zijn allemaal affiches om bij te watertanden, en je wilt dat deze wedstrijden worden beslist op voetballend gebied, zoals gisteren bij Real-City, en niet door dit soort momenten. Ik ben het dan ook eens met meerdere comments hierboven die zeggen dat strafschoppen zijn voor harde overtredingen en ontnemen van scoringskansen. Dit is gewoon miscommunicatie en zou dan net als bij een terugspeelbal maximaal een indirecte vrije trap moeten zijn.

10 april 2024 om 10:03

Scheidsrechter floot twee keer maar dat wordt nergens vermeld en de beelden zijn verkort.

10 april 2024 om 10:48

Tis een groot complot. Eerst proberen ze Arsenal te naaien door die beelden te verkorten en vervolgens geven ze die 100% penalty niet bij saka.

Maar goed dat er nog mensen zijn die zo oplettend zijn zoals wij.

10 april 2024 om 11:09

Je gaat wel erg ver met je complot, het is de CL en niet de PL he.

10 april 2024 om 11:37

Het is de waarheid. Scheids floot twee keer. Hierboven zei iemand dat de bal eerst niet goed stond en dat is een reden waarom het opnieuw geplaatst moest worden en de arbiter twee keer floot.

10 april 2024 om 12:04

Klopt soma, maar je ziet direct wel wie er schermen met objectiviteit en dit altijd een pingel vinden en die van Saka absoluut niet. Knullig.

Ik denk dat grootste fout gemaakt is door Bayern. Zij hadden Tuchel nooit moeten aanstellen. Want dit gaat nergens over.

Alleen ontzettende mierenneukers gaan hier een pingel voorgeven.. Ben blij dat het niet gedaan is

10 april 2024 om 10:51

Je zal maar de regels volgen echt een mierenneuker Ben je dan. Helemaal gelijk Koen. Laten we de regels anders gewoon afschaffen

Tja Tuchel heeft hier niet ongelijk. Want de scheids fluit gewoon en dan passt Raya de bal naar Saliba en die pakt hem met zijn handen dus gewoon hands. Dat had volgens de regels gewoon een penalty moeten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren