Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transferwoede barst al los in Premier League: eerste clubrecord verpulverd

Laatste update:

João Pedro speelt de komende seizoenen voor Brighton & Hove Albion, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De 21-jarige spits komt voor een recordbedrag van 34,5 miljoen euro over van Watford en tekent een contract tot medio 2028. Voor de komst van Pedro stond het record nog op naam van middenvelder Enock Mwepu (23 miljoen euro, 2021), die vanwege hartproblemen in oktober noodgedwongen een punt achter zijn carrière zette. De transfer van Pedro is de eerste van vele miljoenentransfers die deze zomer verwacht worden in Engeland.

Pedro is een centrumspits, die ook op de linkerflank uit de voeten kan. De transfer naar Brighton is enigszins verrassend te noemen, daar the Seagulls het contract van het achttienjarige toptalent Evan Ferguson onlangs verlengden tot medio 2028. Daarnaast heeft de club van manager Roberto De Zerbi met de negentienjarige Julio Enciso nog een talentvolle aanvalsleider in huis. De meer ervaren Deniz Undav en Danny Welbeck voltooien het spitsenbestand, dat na de komst van Pedro dus uit vijf man bestaat.

Technisch directeur David Weir is desalniettemin in zijn nopjes met de komst van Pedro. “João staat al geruime tijd op onze radar en genoot interesse van clubs uit heel Europa. Daarom zijn we blij dat we nu al een akkoord hebben bereikt met een belangrijk doelwit, al voor de transferwindow is geopend. Voor João is het fijn dat hij zich nu kan focussen op de rest van het seizoen, terwijl zijn toekomst al vaststaat.”

Pedro speelt sinds 2020 in Engeland, toen Watford hem voor 11,5 miljoen euro overnam van Fluminense. Sindsdien speelde de Braziliaan 109 officiële wedstrijden voor the Hornets, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en negen assists. Pas na de degradatie naar de Championship is Pedro echt gaan presteren bij Watford. Tijdens zijn eerste volledige seizoen in Engeland, op het hoogste niveau, was de rechtspoot in 28 wedstrijden slechts goed voor drie doelpunten en één assist. Dit seizoen staat Pedro op elf doelpunten en vier assists in de Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

34 miljoen voor een Championship speler, de koekoek. 35 wedstrijden gespeeld, 11 doelpuntjes en 4 assists, de dubbele koekoek. Wat een grap, wat een schande, wat een.. tja vul maar in.

5 mei 2023 om 19:42

Een competitie waar meer geld rond gaat dan de Eredivisie. Daarbij kunnen de meeste spelers het hoge tempo aan van de premiership.

5 mei 2023 om 19:43

Championship is gewoon hoog niveau, ik denk zelfs hoger dan de Eredivisie (m.u.v Ajax, PSV, AZ en Feyenoord). Buendia, Benrahma, gewoon spelers die uit de EFL komen en goed presteren in de PL.

5 mei 2023 om 19:54

Deze jongen zou bij zowel Ajax, PSV als Feyenoord in de basis staan. Als hij er hier in de Eredivisie 15 tot 20 in schiet roepen we toch ook al snel dat we minimaal 30 miljoen verlangen van de club die hem wegkoopt. Zo raar is dit bedrag niet

5 mei 2023 om 20:38

Op basis waarvan lol, 11 doelpunten in een B competitie?

5 mei 2023 om 20:48

Joao Pedro staat namelijk bekend als een aardig talent. Samen met Ismaila Sarr zijn ze verreweg de beste spelers van het team. Als Brighton hem niet zou kopen, was het wel een andere Premier League club uit het linkerrijtje die hem zou binnenhalen. Toevallig is die B competitie waar je het over hebt, wel beter dan onze eigen Eredivisie

5 mei 2023 om 21:37

Consy, 21 jaar... waar stond jij op je 21ste? Heb je hem weleens zien spelen of roep je maar om het roepen?

6 mei 2023 om 09:28

Het gaat helemaal niet om hem als persoon, wel om de idiotie om 34 miljoen te betalen voor een Championship speler zonder bijzondere statistieken. Ben je toevallig zijn zaakwaarnemer dat je zo gepikeerd reageert?

5 mei 2023 om 19:57

Ja en wat voor cijfers hadden Mitoma, Enciso, Mac Allister etc? Ook redelijk onbekende spelers. Brighton heeft een top scouting

5 mei 2023 om 20:41

Hebben die 34 miljoen euro gekost?

6 mei 2023 om 07:49

@consy

Nee , maar die hebbe ze dan ook niet uit Engeland gehaald. Binnenlandse transfers zijn nu eenmaal altijd duurder

7 mei 2023 om 01:18

Enciso kostte 12 miljoen en speelde in Paraguay. Deze Joao Pedro speelt al jaren in Engeland. Brighton wordt bekender dus ook zij zullen meer moeten betalen voor spelers. Jonge Braziliaanse spelers zijn ook gewoon duur, daar betaal je over het algemeen meer voor dan Paraguayanen inderdaad

5 mei 2023 om 21:35

Eens, erg veel geld. Buendia was twee jaar geleden de absolute topspeler in de Championship ship met 15 goals en 17 assists en vertrok voor 38 miljoen naar Aston Villa. Breekt daar ook geen potten. De stap is vrij groot en dit is niet eens een homegrown player, geloof ik

Heel veel geld voor een spits uit de Championship, vooral voor Brighton. Benieuwd wat er op het middenveld gaat gebeuren. Mac Allister gaat vrijwel zeker weg. Caicedo wellicht ook. Benieuwd wie ze daarvoor gaan halen. Voldoende geld in ieder geval met uitgaande transfers. Nu nog zien hoeveel er geïnvesteerd wordt en of Brighton aankomend seizoen weer mee kan strijden voor Europees Voetbal. Zou mooi zijn als de trainer blijft zitten en aankomend seizoen dit voort kan zetten met gerichte aankopen. Spelen heerlijk voetbal dit seizoen.

5 mei 2023 om 19:54

Het zou me niks verbazen als er straks een club komt die de Zerbi voor een recordbedrag weghaalt bij Brighton.

Zou van bijvoorbeeld een Chelsea echt een machine kunnen maken.

5 mei 2023 om 19:57

Zei iedereen dat ook niet over Potter?

5 mei 2023 om 20:03

Ja maar Zerbi zit wel niveautje boven. Zerbi speelt veel aanvallender en veel verzorgender dan Potter ooit deed

5 mei 2023 om 20:21

Het is geen spits. Speelt nu voornamelijk vanaf de vleugels en als schaduwspits. Keinan Davis is daar de spits van Watford. Daarnaast hoorde Joao Pedro al bij de betere spelers van de Championship, dus is het bedrag wel verantwoord. Ik denk dat Mac Allister niet weggaat, want hij heeft juist recentelijk zijn contact verlengd tot en met 2025 met een optie om nog een jaar erbij te doen. Daarnaast heeft hij juist meerdere keren aangegeven dat hij bij Brighton nog wilde blijven en dat hij blij is met de kans die hij heeft gekregen bij de club. Ik denk juist dat Undav weggaat of verhuurd mag worden, waardoor ze met Joao Pedro inspelen op zijn vertrek. Daarnaast is die dus multifunctioneel, waardoor je hem niet per se in de spits hoeft te zetten. Als Welbeck fit is, dan past die perfect als spits bij Brighton. En dan heb je nog Ferguson daarachter. Caicedo is nog een twijfelgeval, want die heeft ook zijn contract verlengd tot en met 2027 met een optie voor nog een jaar, alleen heeft die niet formeel aangegeven dat hij wilt blijven. En was hij nog zelfs bijna weg. Maar als iemand Caicedo wilt halen, dan moeten ze diep in de buidel tasten om zijn contract af te kopen.

5 mei 2023 om 20:51

Mac Allister gaat naar Liverpool. Zal in mei/juni al afgerond worden

5 mei 2023 om 21:05

Ja dat zijn de laatste paar geruchten inderdaad, maar het was ook een tijdje duidelijk blijkbaar dat Bellingham naar Liverpool ging en nu is het Real Madrid geworden. Onder andere deze twee middenvelders staan nu veel in de schijnwerpers om ergens onder gebracht te worden. Maar ik ben benieuwd. Ik vind Mac Allister een leuke middenvelder en zeer belangrijk voor Brighton, maar ik weet niet zeker als hij de type middenvelder is die Liverpool op dit moment mist. Die hebben meer behoefte aan een middenvelder die kan lopen met de bal en door linies loopt, terwijl Mac Allister juist veel box-to-box kan lopen. Dribbelend is die sterk en in de combinatie ook, en een doelpuntje maken kan hij ook. Maar Bellingham brengt leiderschap mee, fysiek sterk, en kan ook alles wat Mac Allister kan, waarbij die ook 5 jaar jonger is. Ik zie hem een beetje als de gerichte aankopen die Klopp deed met Alisson en Van Dijk. Alleen ga je nu over de 100 miljoen mark heen.

Deze jongen staat al jaren te boek als een groot talent. Nog steeds pas 21 en bij Brighton weet je dat deze aankoop niet over 1 nacht ijs is gegaan.

Erg benieuwd wat hij volgend seizoen in de prem gaat laten zien! Het ontbrak dit seizoen namelijk wel aan een echt goede spits.

Brighton heeft uitstekende scouting dus ik denk wel dat ze hem met een reden willen. Zeker omdat ze in de spits alleen maar Welbeck en die Ferguson hebben. Een talentvolle spits van nog maar 21 jaar kan daar zeker dan wel bij.

Is dat het broertje van Martial?

Seko Fofana van RC Lens lijkt me wel een interessante speler voor een club als Brighton. Hij speelt al een aantal jaar erg goed in Frankrijk en ik denk dat die sub-top Engeland ook wel goed kan meedraaien

Joao Pedro heeft een redelijk grote reputatie en als het niet Brighton was, dan was het wel een ander team geweest. Moest als tiener beetje het voortouw trekken bij een zwak Watford, maar liet daarin zien veel potentie in huis te hebben. Buiten zijn voetballende kwaliteiten ook een spits die weet hoe ie moet knokken. Ik verwacht veel van deze transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren