Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfer van Yerry Mina betekent waarschijnlijk goed nieuws voor Ajax

Laatste update:

Yerry Mina mag zich officieel speler van Fiorentina noemen. De Colombiaanse centrumverdediger was transfervrij na zijn vertrek bij Everton en heeft in Italië een contract getekend tot medio 2024 met een optie voor een extra jaar. De overstap van Mina betekent goed nieuws voor Ajax, daar la Viola Josip Sutalo ook als optie zag om de verdediging te versterken.

Directeur voetbalzaken bij Ajax Sven Mislintat werkt al langer aan de komst van Sutalo. De Kroatische mandekker moet in Amsterdam Jurriën Timber vervangen. Hij maakte eerder deze zomer voor veertig miljoen euro de overstap naar Arsenal. Naar verluidt vraagt Dinamo Zagreb, werkgever van Sutalo, tussen de 25 en 30 miljoen euro voor zijn diensten. Als Ajax bereid is om dat bedrag te betalen, dan moet de club mogelijk nog wachten tot na de voorrondes van de Champions League, waarin Zagreb actief is.

Van Fiorentina heeft Ajax in ieder geval geen last meer. Sutalo verscheen op de radar in Florence, toen de club Igor verkocht aan Brighton & Hove Albion. De Braziliaanse verdediger werd voor zeventien miljoen euro verkocht aan de Engelse club, die op zijn beurt de gehuurde Levi Colwill zag terugkeren naar Chelsea. Dat Fiorentina is afgehaakt betekent niet dat alle concurrenten weg zijn gevallen: naar verluidt zien naast Ajax ook Napoli en RB Leipzig een komst van Sutalo wel zitten.

Mina gaat bij Fiorentina anderhalf miljoen euro per jaar verdienen. De 28-jarige Colombiaan werd in 2018 voor twaalf miljoen euro van Palmeiras overgenomen door FC Barcelona. De Catalanen verkochten hem een half jaar later voor gigantische winst: Everton klopte aan met dertig miljoen euro. In Engeland kwam hij tot 99 wedstrijden, waarin hij 9 doelpunten maakte en 1 assist gaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fiorentina was nooit echt een concurrent. Tottenham kan juist roet in het eten gooien

5 augustus 2023 om 16:35

@gdoxu
Met welke transfer kan Spurs nu juist roet in het eten gooien?

5 augustus 2023 om 17:10

Sutalo halen? Het is niet zo dat we centrale verdedigers genoeg hebben. Ik zie hem graag komen.

6 augustus 2023 om 14:43

@spursfan
Er zijn veel namen de revu gepasseerd, maar Sutalo ben ik niet tegengekomen, vandaar. Wel Lenglet, Tapsoba, Adarabioyo namelijk.

5 augustus 2023 om 16:36

Daar vrees ik ook voor. Ik zie het nu al gebeuren dat er een andere club met Sutalo ervandoor gaat. Hopelijk heb ik het fout, maar dit is in het verleden gewoonweg al zo vaak gebeurd. Heel toevallig ook met Mina, waar Ajax destijds al rond mee was voordat hij op het laatste moment ineens voor Barca tekende. Dus we gaan het zien. Ik ga in ieder geval nergens vanuit tot het echt officieel is.

5 augustus 2023 om 16:50

Misschien gaat Don Dennis wel voor een duo deal bij het vertrek van Geertruida. Beide Kroaten ophalen bij Zagreb

5 augustus 2023 om 18:15

@ADRO
Veel te duur voor Feyenoord. Kost 2,5-3x zoveel als die Japanner die toevallig het transfer record brak.

Jeetje Mina, toch weer even een mooie meevaller zo op een regenachtige dag. Verwacht dat Sutalo sowieso al besloten heeft naar Ajax over te gaan stappen, het is alleen even wachten tot zijn werkgever hem loslaat.

5 augustus 2023 om 16:53

Nottingham Forest, Napoli en West Ham zijn de andere clubs die interesse hebben in Sutalo. Dus ik ben er zeker nog niet gerust op. Zagreb gaat hem vooralsnog niet van de hand doen, totdat zij de wedstrijden tegen AEK gespeeld hebben voor de voorronde CL. Dus dan vraag je je af, kunnen die clubs zolang wachten (tot de 15e) en/of zijn ze daadwerkelijk geïnteresseerd. Ik vermoed dat Sven wel wilt wachten, aangezien dit een grote buitenkans en noodzaak is om deze jongen aan te trekken.

5 augustus 2023 om 17:48

Napoli wacht wel, al zijn zij ook bezig met Natan van SC Braga.

De Laurentiis heeft aangegeven richting het einde van de transferperiode pas echt deals te gaan maken.

5 augustus 2023 om 18:51

Ajax heeft op dit moment alleen Aertssen als rcv. En hij komt momenteel nog tekort voor Ajax 1. Wachten op Sutalo die pas na de 15e evt kan aansluiten lijkt mij een te groot risico. Doordat Dinamo hem pas na de vcl wilt laten gaan en hij ook nog is 25-30 miljoen moet kosten zou ik door schakelen. En zsm een alternatief kopen

5 augustus 2023 om 19:09

Inderdaad 25-30 miljoen is veel te duur,

5 augustus 2023 om 20:45

SC Braga? Denk dat je RB Bragantino bedoelde in Brazilie.
Overigens een goede centrale verdediger waarvan ik ook niet snap dat PSV en Ajax daar niet mee in verband worden gebracht. Is een linker centrale verdediger met een goede inspeelpass en verdedigend heel compleet. Snel, kopsterk, goede tackling en ook in de dekking. Kan alleen echt niks met zn rechterbeen dus geen RCV.

Zonde dat er door Ajax niets van activiteit meer lijkt te zijn in Zuid Amerika. Ook Beltran van River zou een topspits zijn in Nederland, al is die misschien te duur al.

5 augustus 2023 om 18:09

Denk het niet. Sutalo zou een voorkeur hebben gehad voor Fiorentina. Bij Ajax konden we iedereen krijgen omdat we hoge ogen gooiden in de CL. Dat is helaas niet meer zo. Ik verwacht dat de transfer van Sutalo niet doorgaat, Zagreb vraagt veel en er is teveel concurrentie

Ik betrapte me er op dat toen ik las dat hij 1.5 miljoen gaat verdienen bij Fiorentina, dat ik dacht: 'máár' 1.5 miljoen.....
Ben zelf ook verziekt door de voetbalwereld. 😉

5 augustus 2023 om 16:42

In Italië worden vaak wel de nettolonen gecommuniceerd.

5 augustus 2023 om 16:54

Haha hier had ik het laatst precies over met een vriend.Dat als ik zie dat iemand 350k pj als salaris heeft bij een fc utrecht, dat ik denk ‘wtf zo weinig’ 😂

5 augustus 2023 om 16:58

Klopt en zijn salaris is dus rond de 3 miljoen. Gezien de 1.5 dan netto is. Vandaar dat het 'weinig' lijkt

5 augustus 2023 om 18:01

Misschien is dit netto dat is al snel 3 miljoen bruto dan zit je bij ajax ook bij de top salarissen op dit moment

Waarom heeft Ajax eigenlijk geen poging gedaan om Mina in te lijven? Transfervrij, veel ervaring.....Die 1,5 miljoen salaris kan Ajax ook wel betalen.

5 augustus 2023 om 17:01

Niet het type die de verdediging nodig heeft op dit moment. Mina is een ander type verdediger dan een Sutalo.

5 augustus 2023 om 17:12

Heb je Mina wel eens zien voetballen? Bassey is als Ronaldinho vergeleken met Mina

Voor 1.5 miljoen per jaar had Ajax van mij wel Mina mogen halen, ervaren kracht en harde verdediger. 28 jaar. Beter dan 30 miljoen gokken op een onbekende Kroaat

5 augustus 2023 om 17:28

We hebben met een houthakker verkocht aan Fulham, dan ga je toch geen nieuwe houthakker kopen?

5 augustus 2023 om 17:28

Dan had je net zo goed Bassey kunnen houden gewoon. Mina kan net zo slecht voetballen als Bassey namelijk en in Bassey zit nog rek. Gewoon gaan voor Sutalo

5 augustus 2023 om 17:55

Dan heb je weinig kennis van voetbal. Sutalo is veel beter dan Mina.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren