Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tranen in kleedkamer Rayo: ‘De arbiter heeft alles verkeerd gedaan’

Laatste update:

Real Madrid maakte zondagavond voor de vierde keer in de geschiedenis tien doelpunten in een Primera División-wedstrijd. Rayo Vallecano werd met een 10-2 nederlaag terug naar Vallecas gestuurd en trainer Paco Jémez was tijdens de persconferentie dan ook diep teleurgesteld.

/

Dat was hij vooral in scheidsrechter Ignacio Iglesias, die rode kaarten uitdeelde aan Tito en Raúl Banea. Daardoor moest Rayo na 28 minuten met negen man verder. “Het is lang geleden dat ik zoiets raars en vernederends heb gezien. Hier heeft niemand wat aan. Madrid niet, wij niet en het Spaanse voetbal niet. Als zoiets gebeurt, dan zijn er geen winnaars. Wij voelen ons vernederd. Misschien vonden sommige Madrilenen dit leuk, maar de meeste mensen zullen dit niet leuk hebben gevonden. Dit mag nergens gebeuren. Dit voelt als een nachtmerrie.”

“Mijn spelers zijn professioneel en hebben alles gegeven, maar de scheidsrechter heeft werkelijk alles verkeerd gedaan. Alles. Ik wens iedereen een prettig kerstfeest, ook de scheidsrechter”, zo besloot Jémez de persbijeenkomst. Hij vertelde ook nog dat sommige spelers in de kleedkamer moesten huilen: “De competitie heeft vandaag aan waardigheid verloren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ik weet hoe een dergelijke vernedering voelt. Wees blij dat je er nog twee gescoord hebt

20 december 2015 om 19:15

Jij bent voor Feyenoord?

20 december 2015 om 19:46

@ Doellijn: yes, vandaar ook met enige zelfspot.

20 december 2015 om 23:53

Respect! Haha, mooie opmerking.

20 december 2015 om 19:21

De pijn zit hem er meer in dat rayo gewoon aan het winnen was en beter speelde tot dat die 2 rooie kaarten vielen, anders was een stunt voor rayo mogelijk geweest. Maar met 2 man minder kun je nooit normaal voetballen

20 december 2015 om 19:33

Maar waarom schuift hij de schuld op de scheids? Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar elke scheids zou Tito rood gegeven hebben. Daar wordt echter weer geen woord over gerept.

20 december 2015 om 20:03

Hij heeft het ook niet over Tito, maar over die schandalige penalty rood terwijl er he-le-maal niks aan de hand was. Maar ja, penalty's en Real Madrid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden zoals de hele wereld al weet.

20 december 2015 om 20:12

Die was meer dan terecht natuurlijk. Ik geef de scheids ook niet de schuld tito heeft het team genaaid want ze konden zeker stunten, uiteindelijk komen ze met 9 man op het veld en dan zie ik Twente hier ook nog met 6-2 van winnen

20 december 2015 om 19:58

Haha ja ik ook vandaag nog 10-1 verloren. Voor mij is de enige troost het komt zowel op het hoogste niveau als op het laagste niveau voor

20 december 2015 om 23:32

Agja, jullie hebben het in ieder geval geprobeerd ;-)

21 december 2015 om 22:01

hahaha precies

Wauw, oke ten eerste waren beide rode kaarten geheel terecht en heeft de scheidsrechter gewoon een prima wedstrijd gefloten en ten tweede wat verwacht je dan? dat Real gewoon ff bij 3-2 stopt en niet meer doorgaat, het doelpuntenverschil kan heel gemakkelijk bepalend zijn, vooral in de PD met Barca en Atleti.

edit. Slechte verliezers zeg daar..

20 december 2015 om 19:14

In de pd gaat het om resultaten tussen de ploegen als ze gelijk staan de doelpunten voor en tegen staan er dus gwn voor de lol

20 december 2015 om 19:19

Niet per se. In de Primera Divison gaat het om het onderling resultaat over twee wedstrijden als 2 teams hetzelfde aantal punten hebben. Aangezien Rayo, met alle respect, geen titelkandidaat is, is dat geen goed argument voor die 10 doelpunten. De goals waren dan wel weer lekker voor het zelfvertrouwen van de spelers van Real.

20 december 2015 om 19:36

niks zelfvertrouwen. Dit had nooit mogen gebeuren. Ga dan op balbezit proberen te spelen want dit sloeg nergens op. Wees blij dat je 2x rood tegen krijgt want dit had heel anders moeten aflopen.

On:

Beschamend dit. Koninklijk bloed?? Rot toch op. We hadden hier niet zo moeten spelen ik ben al een hele tijd een madrileen maar dit is een diepte punt voor mij. Mijn club had ik graag dominant voetbal willen zien spelen. Dit was nergens voor nodig.

20 december 2015 om 20:22

Gewoon zoveel mogelijk doelpunten maken, daar worden ze voor betaald.

20 december 2015 om 21:00

@mesqueunclub. & @rmichyz

klopt helemaal, was ik ff vergeten. Hoe dan ook, ik vind het ronduit belachelijk om uit medelijden voor je tegenstander wat gas terug te nemen, meer doelpunten geeft zoals Rmichyz ook zegt meer zelfvertrouwen en denk dat het Real publiek hier ook niet ontevreden mee is.

20 december 2015 om 19:50

En wat als Real ook met 0-4 wint bij Barca.. Dan is het onderlinge resultaat gelijk

20 december 2015 om 20:04

Dan gaan ze wel voor doelpunten voor en tegen maar het gebeurt zelden dat ze zelfde aantal punten hebben en zelfde onderlinge resultaar

Wauw die scheids je verkloot de wedstrijd gwn zo vroeg in denwedstijd die tito die moest gwn rood krijgen dat was t 100% maar die andere rode kaart sloef nergens op je kon ook gwn waarshuwingen geven

20 december 2015 om 19:21

Heb je de overtredingen gezien?

20 december 2015 om 19:49

Haha jij hebt het duidelijk niet gezien. Ga maar ergens anders praten als je geen idee hebt waar je over praat. Beide 100% rode kaarten!

20 december 2015 om 20:05

Die 2e kon hij ook gwn geen kaart geven bij de penalty. Je weet al dat ze met 10 man speelde en dan moeten ze met 9 man.

Begrijpelijk. Zo sterk spelen het eerste kwartier, waarin je 2x scoort in het Bernabeu. Om vervolgens door slecht arbiterswerk zo vernederd de bus in te stappen. Ken overigens genoeg clubs en spelers die niet op deze manier misbruik zouden maken van zulk onrechtvaardigheid. 10-2 zeg...

20 december 2015 om 19:22

Noem eens wat clubs en spelers die niet het maximale uit een wedstrijd willen halen dan in een situatie zoals deze?

20 december 2015 om 19:49

Jongens als Gerrard, Xavi, Pirlo, Totti zullen bij een verschil van 6-7 goals tegen 9 man wat rond gaan wandelen. Ik snap natuurlijk dat het bij Madrid niet loopt en dat je die frustratie er ook uit wil trappen, maar ik denk dat je in deze situatie wanneer Rayo zo genaaid is ze toch enigszins kunt sparen. Je kan toch niet ontkennen dat in deze context 10 goals maken vrij overdreven is.

20 december 2015 om 22:35

Onzin, Rayo had ook de bus kunnen parkeren met 8 veldspelers en Real frustreren. Real speelt voor het maximale en dat kan niemand ze kwalijk nemen.

20 december 2015 om 19:26

Slecht arbiterswerk? Eerste rode kaart was gewoon terecht, de tweede kon hij misschien alleen een penalty geven en geen kaart.

Ik kan me het best voorstellen dat hij zo reageert.
Die scheidsrechters (in algemeen zijn) echt bedroevend slecht daar in Spanje.
Het is echt wekelijks raak, de vreemdste beslissingen zie je voorbijkomen.
Ik kijk jaar in jaar uit La Liga en het lijkt eigenlijk nog eerder er op dat het niveau steeds slechter word ipv beter.

Maar toch mag er best gezegd worden dat de kaarten die vielen waardoor ze met 9 man moesten spelen aardig terecht waren. Maar al met al idd geen sterke arbitrage.

De primera divisie heeft al jaren geen waardigheid meer door Barca en Real madrid.

20 december 2015 om 19:41

Atletico doe aardig mee de laatste seizoenen.

20 december 2015 om 20:39

Ze zijn 1 en half seizoen geleden nog zelfs kampipen geworden hhhhoooorrrr

21 december 2015 om 10:35

@ Shikamaru

Kan je die stelling eens ondersteunen?

De eerste kaart was donker rood, de tweede kun je geven, maar het hoeft niet. Ze kunnen beter die Triguer om uitleg vragen, waarom hij zo achterlijk inkomen, ergens waar het niet hoeft en hiermee zijn team benadeeld. Dus de scheidsrechter heeft hier njet veel fout gedaan. Die 2 gele kaart kun je over discussiëren.

Het eerste doelpunt was geen buitenspel;
Sergio Ramos maakte per ongeluk hands maar ik snap wel dat de scheids geen penalty geeft;
De eerste rode kaart was terecht: hoog been en onbesuisd inkomen;
De penalty voor Real was licht gegeven, Sergio Ramos werd nauwelijks aan het shirt getrokken en bovendien is het oneerlijk aangezien Rayo geen penalty kreeg;
De tweede rode kaart was een gevolg van de penalty, en een nogal zware straf (al was zijn eerste gele kaart wel terecht voor een tik op de knie van Kroos);
Later in de wedstrijd had Real nog 2 penalty's verdiend maar deze werden niet gegeven.

Conclusie: Rayo kreeg misschien een gele kaart teveel. Het valt allemaal wel mee. En natuurlijk was de wedstrijd anders verlopen als Rayo wel een penalty kreeg en Real niet. Maar daar kunnen we niets over zeggen want het alternatieve scenario was (op de lange termijn) misschien zelfs beter voor Real Madrid.

Als je als Rayo Vallecano tegen Real Madrid speelt en van mening bent dat je zoveel onrecht aangedaan wordt, kun je beter gewoon van het veld stappen en een 3-0 nederlaag laten bijschrijven. Mocht het later op doelsaldo aankomen, heb je toch maar -3 aan deze wedstrijd overgehouden in plaats van -8

20 december 2015 om 20:00

Denk dat de bond je dan zwarte sancties op zal leggen vanwege onsportiviteit.

De 1ste was dom van de speler en wel terecht, al zie je toch vaak dat geel gegeven word zo vroeg in de wetstrijd maar de scheids hoort hem rood te geven. Maar de 2de was wel heel flauw en je mag het mischien geven maar ik had het niet gedaan. Elke wetstrijd blijven veel overtredingen onbestraft maar deze scheidsrechter heeft de wetstrijd direct kapot gemaakt.

Als zelfs Marca (madrileense sportkrant pro real madrid) toegeeft dat de arbiter in kwestie gewoon een thuisfluiter is, en vooral die 2de rode kaart belachelijk was en geeneens een overtreding was, dan kun je het onbegrip wel voorstellen bij die spelers. Die eerste was echt dom, maar als Ramos die overtreding maakt dan krijgt hij max geel. Waardeloze wedstrijd van Madrid.

1e rode kaart was terecht, maar daarvoor maakt Ramos een 100 procent handsbal wat een pingel was, dat zag de scheids weer niet. De 2e rode kaart sloeg nergens op, was niet eens een pingelwaardig, dan kan je de hele wedstrijd door pingels gaan geven.

Gelukkig voor hem was het een korte busreis naar huis, de club ligt in een ander stadsdeel in Madrid op 30 kilometer van Bernabeu.

21 december 2015 om 09:14

30 kilometer? Ik denk dat het nog niet eens 15 km is.

Ik vind het niet zo mooi eigenlijk van real om nog zo door te drukken, ze hadden gewoon moeten houden met een 6-2

Harde woorden en grotendeels ook wel terecht van de coach. Die 2e kaart was zeker discutabel. Maar aan die eerste rode kaart zou niemand ontkomen zijn.

Beetje offl wat me opvalt in de reacties over het algemeen genomen is dat er verwijten zijn richting de spelers van Real, terechte of onterechte rode kaarten; feit blijft dat zij moeten spelen en moeten blijven scoren. En natuurlijk was het voor Real geen partij na twee rode kaarten, maar ze hebben gedaan wat ze moesten; hadden ze anders maar moeten nalaten om de wedstrijd te winnen of überhaupt te scoren? Beter tegen een Real dan een (normaal maak ik deze vergelijking nooit) dan tegen Barca, die zouden de bal dusdanig rondtikken dat die spelers nog hondsdoller werden.

Wat een slechte verliezer. Deze man doet alsof ze verloren hebben door arbitrale missers. Maar hij moet het probleem toch echt als eerst bij Tito zoeken. Wat bezield je om zo een sliding te maken? Die rode kaart is dan ook 100 terecht. De 2e gele kaart voor de penalty is er 1 volgens het boekje. Zelf zou ik hem niet gegeven hebben, maar deze scheidsrechter wilde het schijnbaar precies volgens de richtlijnen doen. Als er iemand dan nog te klagen heeft over deze scheidsrechter, dan is het wel Real Madrid. In de 2e helft had hij ook nog 2 penaltys waarbij 1 zelfs een 2e gele kaart en dus een 3e rode kaart moet geven, helaas wuifde hij de duidelijke penalty weg.

Nee Paco Jemez heeft geen reden tot klagen op de arbitrage.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren