Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trabzonspor pakt Europees ticket ondanks rood voor driftkikker Burak

Laatste update:

Besiktas en Trabzonspor stonden voorafgaande hun cruciale confrontatie van vrijdagavond qua puntenaantal gelijk. De derde plaats geeft recht op het spelen van de Europa League, terwijl de nummer vier via play-offs de voorronde nog moet zien te bereiken. Dat laatste is nu van toepassing op Besiktas, dat ondanks een rode kaart van tegenstander Burak Yilmaz niet verder kwam dan 1-1.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig in het volgepakte Inönü Stadion. Het venijn zat in de staart, want op slag van rust werd topscorer Burak met rood van het veld gestuurd. De Turks international, die dit seizoen 33 competitiegoals maakte, ging na een corner en wat geduw en getrek met tegenstander Fabian Ernst theatraal neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Firat Aydinus negeerde het voorval, waarna Burak ontaardde in woede en Ernst achterna sprintte om hem in de nek te krabben. Aydinus kon niet anders dan hem van het veld sturen.

Twintig minuten voor tijd zorgde Filip Holosko met een daverende knal voor de 1-0. Hugo Almeida had het treffen eerder op slot kunnen gooien, maar hij mikte van anderhalve meter voor het lege doel (!) over. Dat bleek een dure misser, want Olcan Adin krulde vier minuten voor tijd een vrije trap fraai in het doel: 1-1. In de slotfase kreeg ook Gustavo Colman nog de rode kaart. Omdat de onderlinge resultaten in het voordeel spreken van de Storm van de Zwarte Zee, plaatst Trabzon zich voor de groepsfase van de Europa League. De winnaar van de play-offs tussen de nummer vijf, zes, zeven en acht van het officiële seizoen speelt in een tweede ronde tegen Besiktas om een ticket voor de voorronde van het Europese toernooi.


Bekijk hier het doelpunt (1-0) van Filip Holosko:

Bekijk hier de misser van Hugo Almeida:

Bekijk hier het doelpunt (1-1) van Olcan Adin:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 mei 2012 om 21:41

Burak moet weer op de rechts buiten komen. Dan Henrique in de spits, dat zal het spel ten goede komen. Henrique wordt op rechts buiten verkracht.

Maar Burak verkopen lijkt me geen goede optie, dan valt je doelpunten garantie ook weg. Er moet echter weer variatie in het spel komen, want zo kan iedere tegenstander van formaat Trabzon afstoppen: dek Burak en Olcan en je wint. We hebben een team nodig als vorig seizoen dat kan tikken en dwars door het midden snijdt.

Met het trio Olcan - Henrique - Burak moet dat lukken, maar ik ben bang dat Henrique die kans nooit zal krijgen en dat Burak nooit terug zal keren naar zijn daadwerkelijke positie: hangend om de spits op de rechterflank.

11 mei 2012 om 22:27

Buiten dat, hebben spelers zoals Altintop, Adrian, Celustka, Cech, Serkan, Volkan Sen niets te zoeken in dit elftal. Echt waar, zet Burak op rechtsbuiten, Olcan op linksbuiten, probeer Alanzinho op de #10, haal een degelijke spits, bijv. een type Cenk Tosun/turgut Dogan Sahin, want dit seizoen hadden ze niet echt een vaste invaller voor Burak, die zelf niet eens een spits is van nature, maar meer een winger. Vittek is een geweldige afmaker maar is vaak geblesseerd geweest. Een stand-in voor Colman, die niet al te geweldig presteert de laatste paar maanden, maar hij zal vorm wel kunnen terugpakken volgend seizoen, alsnog moet die wel concurrentie kunnen krijgen. Giray is een koekebakker, wordt veels te veel overschat want hij kan niet eens handelen wanneer die onder druk staat.

Ik zou Trabzonspor zo willen zien volgend seizoen:

Tolga
*transfer*
M. Yumlu
Glowacki
*transfer*
Zokora
Colman
Burak
Alanzinho
Olcan
Vittek/Paulo
11 mei 2012 om 23:43

We zijn het tot aan Giray met elkaar eens. Kijk ik heb het gister aan Rupertpupkin uitgelegd. Trabzon moet veel versterkingen halen. Vooral in de breedte, want we hebben gewoon een te dunne spoeling op praktisch elke plek op het veld (behalve op doel).
Alleen Giray is wel degelijk belangrijk. Ik heb veel wedstrijden van hem gezien, hij is zo ontiegelijk sterk in de eerste duels. Het probleem met Giray is echter dat hij niet snel is, dus als een spits er langs is, is die ook weg. We hebben daarom een sterke en snelle verdediger nodig: een Egemen 2.0. Volgens mij zou Kemal Tokak niet misstaan. Dan hebben we een mooi Turks koppel dat naar elkaar kan groeien.
Glowacki is veels te traag, kan het spel niet opvatten en is ook te traag in zijn spel. Hij is ook te oud dus hij zal vertrekken (dit is ook wat in de media wordt beweerd).
Mustafa Yumlu is kwalitatief te slecht. Hij had potentie, maar het is er nooit uitgekomen. Als back-up kan hij misschien blijven, maar dat moeten we nog aanzien lijkt me.
Celustka kan hier ook uit de voeten. Met hem weet ik het niet zo. Hij is de ene keer echt fantastisch, de andere week maakt hij een blunder waardoor je hem echt af wilt maken. Voor hem geldt: als hij zich kan bewijzen, dan kan hij blijven.

We hebben een goede rechtsback nodig (het liefst Turks, maar die zijn er helaas niet). Of Orhan Sam moet overkomen, want hij is zeker niet slecht alleen komt niet tot zijn recht bij Fener.
Nu speelt Serkan als rechtsback. De speler die vorig seizoen de revelatie van het seizoen was, is dit seizoen de flop van het seizoen. Hij is aangekomen, speelt niet op de positie waar hij hoort te staan (is dus nooit op zijn plek), komt snelheid tekort (door zijn overgewicht), is niet meer scherp en is niet meer goed in aanvallend opzicht. Hier geldt dat Orhan, Serkan weer op scherp moet krijgen. Zo krijgt Trabzon er profijt van.

Op de linksback positie moet Hasan Ali Kaldirim echt komen. Dat zou echt he t medicijn zijn voor onze verdediging. Precies de speler die we horen te halen: Turks, snel, jong, goed verdedigend en kan goed meedoen in de aanval met een goede voorzet.
De positie wordt nu bezet door Cech, hij is zo enorm slecht dat ik hem soms wil wurgen. Hij komt verdedigend gewoon te kort, want hij maakt gewoonweg te veel domme fouten.
Ferhat Öztorun is gewoon nooit de speler geworden wat van hem werd verwacht. Ook hij mag weg wat mij betreft.

Colmans naam heb ik definitief doorgeschrapt. Hij is te nonchalant, te lui, te irritant en te opgefokt. Hij is er nog eens bovenop te weinig beslissend en effectief. Mag wat mij betreft vertrekken voor elk aannemelijk bod (denk niet dat er velen zullen volgen). Hij voelt zich te goed voor ons, anders is het een prima speler.
Hier hebben we vooralsnog Aykut (waar ik mits veel vertrouwen in wordt geschonken, veel vertrouwen in heb), Baris Özbek (die als plaatsvervanger voor Zokora geld) en Zokora (wat voor zich spreekt). We hebben hier nog een goede, jonge, hongerige goede spelverdeler voor nodig. We kunnen veel hebben aan een Alper Potuk.

We hebben ook een '10' nodig. Alanzinho is te wisselvallig en nog te egoïstisch zonder succes. Kijk als je elke actie zoals Jaja destijds goed uitvoert, dan is het prima. Maar Alanzinho mislukt te vaak in de dribbels of de schoten. Hij is een goede back-up, maar ook hier geldt dat we een goede '10' moeten halen, het liefst van Turkse makelij. Daar zijn er helaas nog te weinig van.
Achter Alanzinho moeten we vooralsnog Sercan Kaya houden. Ook voor hem geldt: hij was te vaak geblesseerd, heeft potentie en mits hij vertrouwen en speelminuten krijgt, zie ik hem nog uitgroeien tot een belangrijke schakel.
Adrian moet wel echt vertrekken, want als '10' heeft hij echt te weinig laten zien. Wat mij betreft kan hij een jaar verhuurd worden of zich bewijzen in de voorbereiding. Anders kan hij richting de uitgang.

Voorin hoeven we niet veel te knoeien. Vittek was ik om eerlijk te zijn helemaal vergeten (heel apart, het hele seizoen wachtte ik op zijn terugkeer, nu vergeet ik hem). Vittek en Paulo kunnen de spits positie goed oplossen lijkt me. Precies zoals jij en ik zeggen: Burak op rechts en Olcan op links lost voorin het probleem op. Alleen moet Henrique wel meer gaan lopen in zo'n systeem (net als Umut destijds).
Daarbuiten hebben we wel een nieuwe rechtsbuiten en linksbuiten nodig voor op de bank. Sapara kwam tekort, hij kan misschien terug komen maar alleen als bankzitter. Volkan komt zwaar tekort. Halil probeert hier veel, maar is gewoon niet goed genoeg. Aangezien hij wel nuttig is eens in de zoveel tijd, kan hij blijven.

Spelers die weg moeten:
Glowacki, Cech, Ferhat Öztorun, Volkan, Piotr Brozek, Pawel Brozek.
Spelers die we nog aan moeten kijken:
Adrian, Sapara, Celustka, Adrian (optie verhuur), Halil, Mustafa Yumlu, Tayfun Çora, Torric Jebrin.
Spelers die mogen/moeten blijven:
Burak, Zokora, Aykut, Alanzinho, Olcan, Tolga, Onur, Giray, Serkan, Bora Sevim, Baris Özbek, Henrique (mits hij in de spits mag spelen), Vittek, Sercan Kaya en Zeki Ayvaz.

Spelers en plaatsen waar versterkingen moeten komen:
Rechtsback: Orhan Sam of andere speler
Linksback: Hasan Ali Kaldirim
Centrale verdediger: Kemal Tokak
Centrale middenvelder: Alper Potuk (?)
'10': ?
Rechtsbuiten: ?
Linksbuiten: ?

Er moet dus wel echt een geweldige '10' komen, à la Jaja anders mislukt het hele plan.

11 mei 2012 om 23:08

Naja ik geef je niet overalin gelijk,
Hij kan goed vrijlopen, balvast maar passen geven licht nooit aan je zelf ook aan je teamgenoten die moeten vrijlopen etc.

Redelijke bedrag is Max 5 miljoen er staat een clause in zijn contract.

Nou, Besiktas is met al die Portugezen dus geen klote opgeschoten dit seizoen. Ik kan me die persconferentie nog herrineren, toen ze met z'n drieën tegelijk werden gepresenteerd. Heel de wereld moest het weten, maar nu staan ze nog met lege handen.

11 mei 2012 om 21:33

Quaresma is overschat, deed het prima bij Porto maar heeft zich sindsdien nooit kunnen bewijzen bij Barça, Chelsea en Inter. Bij Besiktas is hij een beetje uit zijn schulp gekomen, maar alsnog, er is niet gepresteerd wat er verwacht werd.

Simao? Wordt uitgekotst (!) door de fans, brengt te weinig. Heeft op zijn goede trap na niets bijzonders en is aardig op leeftijd.

Manuel Fernandes krijgt al een hele lange tijd geen geld en speelde daarom vandaag niet, voor zover ik weet is hij naar de Uefa gestapt omdat hij geen salaris ontvangen heeft voor een lange tijd. Is toch de beste speler van het team, alleen is hij er in belangrijke wedstrijden nooit aanwezig geweest of heeft hij niet veel kunnen doen. Hij viel op door zijn doelpunten en goede spel tegen kleine clubs, maar tegen de ''grote 4'' heeft hij zich niet echt bewezen..

Hugo Almeida kan alleen maar koppen, voor de rest is het een koekebakker. Vandaag een 100% lege doel gemist. Je hebt niets aan hem als hij geen lange ballen krijgt.

11 mei 2012 om 21:37

Terwijl die Quaresma natuurlijk verschrikkelijk goed kan voetballen, het is alleen een primadonna. Ik heb altijd het idee dat Quaresma in staat is om zijn tegenstander te vragen of hij alsjeblieft zijn schoenen wilt poetsen

11 mei 2012 om 21:40

Dat is ook zo, in het begin was het een goede speler, maar daarna ging het bergafwaarts, heeft/krijgt een kind, is ''overvallen'' in Portugal, heeft een gebroken band met de harde kern çarsi, dus dit zijn misschien de oorzaken waardoor hij slecht speelt.

11 mei 2012 om 23:42

@ Cengiiz fernandes speelde niet vanwege een blessure aan zijn rug !!

Dat hij een tijdje zijn geld niet heeft gekregen klopt , en hij heeft ook actie ondernomen maar dat hadden q7 en almeida destijds ook gedaan maar dat is prima opgelost door onze nieuwe voorzitter !

Helaas kopieer je meestal altijd bullshit nieuws van totomac of spastikfanatik zoals altijd want het bestuur van Bjk heeft dit officieel gemeld op de site van bjk . Er zou ook sprake zijn dat hij gratis weg kon dmv dat zijn geld niet was uitbetaald maar ook dat is weer typische onzin van de media !

Ook al is demiroren weg , hij heeft de hele club naar de klote geholpen !

Er komt zowieso een grote schoonmaak bij bjk . Eerst wordt onze stadion gebouwd op het oude nest en gaan de grootverdieners of minder verdienen of ze worden verkocht !

11 mei 2012 om 23:53

Ik check nooit maar dan ook nooit sites zoals Fanatik of Fotomaç.
Zelfs Sporx vertrouw ik niet, nadat een editor in opdracht van een Fenerbahçe-bestuurder fake-nieuws maakte. Dit is terug te zien in de aanklacht van het omkoopschandaal.

Ik heb zelf bronnen die ik via Twitter volg en telkens hebben ze gelijk gehad. Fernandes kreeg zijn geld niet maar kan ook niet vertrekken op dit moment, dan maar niet spelen. Kan ook een blessure zijn hoor.

Wat een medelijden heb ik met jullie, wij kunnen 2 maanden Demirören al moeilijk aan, laat staan de Besiktas-fans. 8 jaar!

Ook treurig om te zien dat Besiktas zijn laatste wedstrijd in Inönü niet wint...

12 mei 2012 om 00:00

'' Wat een medelijden heb ik met jullie, wij kunnen 2 maanden Demirören al moeilijk aan, laat staan de Besiktas-fans. 8 jaar! ''

Geloof me , ik wordt definitief geband als ik mijn hart zou luchten over demiroren !!! Ik zou keihard uithalen in dit topic richting hem maargoed

Hij heeft weliswaar grote aankopen gedaan over de jaren heen , maar dat we nog steeds een gedeelte van de transfers van sivok en zapatochny nog niet helemaal hebben afbetaald aan udinese zegt genoeg over deze eikel demiroren !!

12 mei 2012 om 00:04

En dan nog stoer willen overkomen door te zeggen dat hij zijn geld niet terug hoeft. Gast, dankzij jouw zijn de schulden 20x toegenomen dan je verdomde investeringen. Wie ben jij dan weer om zo te praten, 1 kampioenschap sinds zijn komst als ik het goed heb? 2004-2012 toch?

12 mei 2012 om 00:14

Kampioenschap die we hadden behaald in 2002-2003 was in de periode Serdar Bilgili .

De kampioenschap van 2008-2009 was met hem . Dus indd 1 kampioenschap !
Maar we hebben 4 of 5 x de beker gepakt met hem als voorzitter . Dus enigzins een pluspunt

Het duurt nog wel een tijdje voordat bjk de financiele problemen heeft opgelost !
Fikret Orman is een goede voorzitter ! Hij gaat discipline in de tent doorvoeren en gaat onder andere spelers of mensen die niet spelen voor hun club aanpakken !

We shall see !

12 mei 2012 om 00:54

Ja, ik bedoelde 1 kampioenschap in de periode 2004 tot 2012

Met Fikret Orman moet het wel goed komen, geduld is een schone zaak!

Olcan Adin, Didier Zokora en Gustavo Golman speelden echt geweldig vandaag. Ondanks de scheidsrechters hebben we hier vandaag toch nog een punt gepakt en hiermee een ticket bemachtigd voor Europa League. 3e Plek, dat was maximaal haalbare voor ons dus ik ben blij dat we dit hebben gehaald. Volgend jaar 4-5 versterkingen en we spelen weer voor het kampioenschap!

11 mei 2012 om 21:46

Schrap Colman maar per direct uit dat lijstje. De enige die je daar bij kunt voegen is Tolga. Tolga en Olcan deden het werk en Zokora probeerde daarin mee te komen.

Colman is dit seizoen veranderd in een speler die denkt dat hij al beter is dan Messi. Speelt veels te nonchalant, verlies te vaak de bal door stomme fouten, is bijna nooit effectief, is niet meer beslissend en boven al is hij de laatste paar weken uitgegroeid tot een enorme kwal. Hij trapt iedereen dwars door midden en voegt niets toe. Noch verdedigend noch aanvallend is het een versterking en wat mij betreft mag hij ook vertrekken. Wij hebben iemand nodig die vecht voor elke centimeter op het veld, Colman voelt zich daar te goed voor.

Waarom trouwens ondanks de scheidsrechter? Deze was tenminste wel objectief en had de ballen rood te trekken. Alhoewel je voor Burak ook geel had kunnen geven, maar rood is te begrijpen.

Filip Holosko toch, die zat er wel netjes in. Ook die vrije trap mocht er wezen...

Nee Hugo Almeida dat kan jij niet zeggen nee!

Zo, Trabzonspor gaat voorronde Champions League spelen, Galatasaray is direct geplaatst voor de groepsfase van Champions League en de clubs Besiktas en Bursaspor gaan hand in hand naar de Uefa Europa League!

11 mei 2012 om 21:32

Fenerbahce en Galatasaray gaan toch CL spelen? Of ga jij er vanuit dat Fener weer wordt uitgesloten?

11 mei 2012 om 21:35

Fenerbahçe zal voor 3 jaar uitgesloten worden.

Vandaar dat het er ongeveer zo eruit zal zien op de lijst:

1. Galatasaray [cl]
2. Trabzonspor [vcl]
3. Besiktas [el]
4. Bursaspor[vel]

* Voordat ik zometeen Fenerbahçe-aanhangers over me heen krijg: Uefa heeft het rapport gekregen van de ethische commissie, waarin duidelijk in staat dat Fenerbahçe in zoveel wedstrijden ''probeerde'' te knoeien, waar gewoon volgens mij 100 geknoeid is, maar goed. Na het terugtrekken van de Cas-rechtszaak, zal de straf lager uitvallen dan gedacht.

11 mei 2012 om 21:47

Trabzon kan niet elk seizoen en EL en CL spelen hé. We zijn 2e en 4e dat vind ik knap!

11 mei 2012 om 21:49

Sorry, typfoutje!

Bedankt voor het melden, Trabzonspor staat virtueel 2e en Bursaspor 4e!

Wat een dramatische vertoning beide kanten op.
Besiktas dat moest winnen, maar als een kudde makke schapen op het veld liep en Trabzonspor dat inspiratieloos, zoals we van Trabzon zijn gewend.
Burak, jammer van zo'n woede uitspatting. Je merkt af en toe wat terug van zijn oude trekjes en dat siert hem niet.
Maar Burak viel mij nog mee ten opzichte van Colman. Ik moet zeggen dat ik serieus walg van hem, ten minste van zijn spel de afgelopen weken. Het is een wonder dat hij niet direct rood kreeg, want hij is al enkele weken bezig met aanslagen op de benen.

Ik ben blij dat we een wedstrijd hebben kunnen winnen door twee spelers: Tolga Zengin die toch weer uiterst kritieke reddingen had (vooral een ergens tegen het eind aan) en Olcan Adin die in zijn eentje van alles probeerde. Voor het doelpunt was ik nog aan het praten met vrienden, over dat Trabzon gewoon in zo'n positie was beland dat Halil de vrije trappen bij ons moest nemen. Iets waar je je werkelijk over zou moeten schamen, maar Olcan verastte enorm met die vrije trap. Wat zou Tolga hem daarvoor hebben ingefluisterd?!

De scheids floot in tegenstelling tot vorige week wel lekker acuraat. Had het tempo er iets meer in kunnen houden en Firat Aydinus had ook de rode kaart kunnen geven aan Quaresma na de aanslag op Colman in de 90+3e minuut. Dat was gewoon een wraakactie op de man, maar goed dat kan ik door de vingers zien.

Wat een saaie wedstrijd. De buitenlanders van Besiktas blijven één grap. Haha Almeida is zo slecht, het is echt magisch als je zo'n bal kan missen Burak deed weer is raar, blijft een agressieve gek. Colman is ook een gestoord gek, speelde vandaag weer dramatisch en moet kappen met zijn trekjes. Colman is lui en als ik Trabzon was zou ik hem aan het eind van het seizoen verkopen.
En waarom wordt Henrique op rechtsbuiten gezet? Is niet zijn positie en speelt daar dramatisch. Besiktas moet al hun buitenlanders verkopen(op Hilbert, Sivok en Fernandes na) en op nul beginnen. Jonge, getalenteerde spelers kopen en een geheel nieuwe team opbouwen. Voor de rest feliciteer ik Trabzon met deze overwinning misschien gaan jullie zelfs CL in. Als Trabzon CL mag spelen moeten er dan wel versterkingen komen(verdediging en middenveld).

Besiktas en Trabzonspor hebben waarschijnlijk 6 extra wedstrijden voor niets gespeeld. TS blijft op 3e plaats en BJK gaat als 4e waarschijnlijk zonder nog een extra play off te spelen door naar Europa League. Ik zie IBB niet winnen van Bursaspor, dus zal BJK wel ticket voor EL krijgen.

11 mei 2012 om 22:19

Tot nu toe heeft Fenerbahçe het meeste profijt aan de play-off's gehad.

1. Fenerbahçe 12 punten [5 wedstrijden]
2. Galatasaray 8 punten [5 wedstrijden]
3. Trabzonspor 5 punten [6 wedstrijden]
4. Besiktas 5 punten [6 wedstrijden]

Ook al verliest Fenerbahçe morgen, zijn zij de grote winnaar van de play-off's. Dom van de voetbalbond om de punten te halveren en niet op 0 te zetten, anders was Fenerbahçe nu al kampioen

@ redactie Voetbalzone

''omdat de onderlinge resultaten in het voordeel spreken van de Storm van de Zwarte Zee, plaatst Trabzon zich voor de groepsfase van de Europa League.''

Dit klopt, maar hier werd zowiezo niet naar gekeken, er werd gekeken wie een ''punt'' meer had. Zonder de halveringen had Trabzonspor 57, Besiktas 56. Omdat dus Trabzonspor eigenlijk 28 punten had na de halveringen en Besiktas 27,5, had Trabzon virtueel een ''''halve'''' punt meer [28 om 27,5] om het zo te zeggen, doelsaldo/onderling resultaat zouden zowiezo niet meetellen, want geen één club van de kampioensgroep is geëindigd met een gelijke aantal punten in de reguliere competitie, wat dus kijken naar onderlinge duels ook meteen onmogelijk maakt.

Dit telt wel mee als het goed in de groep om de Europa League ticket, want daar waren meerdere clubs die met evenveel punten geëindigd waren, maar dit geldt zowiezo niet voor de kampioensgroep. Rare regeling dit, maar goed. We zijn niet anders gewend dan de Turkse voetbalbond

12 mei 2012 om 04:00

Jij hebt het juist fout..

Besiktas had 55 punten en Trabzonspor 56.
Besiktas 28 (27,5)
Trabzon 28

Door die extra halve punt zijn ze nou 3e.

Volgens jullie zijn alle spelers overschat?

Hoe komt dat trabzon een EL ticket ?? Volgens mij krijgen ze gewoon vEL ticket hoor. Alleen top 6 van Europa krijgt EL tickets

11 mei 2012 om 23:29

Trabzon speelt nie eens playoffs europa league, maar heeft zelfde tickets als Sc Heerenveen (3e voorronde)

11 mei 2012 om 23:47

Ik zou je bronnen nog maar eens controleren. Er is namelijk helemaal niets waar van wat je zegt.
Turkije heeft:
1 directe CL deelnemer
1 deelnemer aan de voorronde Cl
1 direct EL deelnemer
1 deelnemer aan de playoffs El
1 deelnemer aan de 3e/2e El-voorronde

11 mei 2012 om 23:54

Nederland staat hoger dan Turkije waarom verdient Turkije wel een directe ticket en Nederland niet ? Jouw bronnen blijkbaar beter dus tell me

Nederland
1 CL (1e plek)
2 vCL ( 2e plek)
3 vEL (playoffs, 3e plek)
4 vEL (3e voorronde, 4e plek)
5 vEL (2e voorronde, ned. Playoffs)
6 vEL (playoffs, beker)
7 vEL (1e voorronde, fair play)

Turkije
1 CL (1e plek)
2 vCL (2e plek
3 vEL (3e voorronde, 3e plek)
4 vEL (4e voorronde, tur. Playoffs)
5 vEL (playoffs, beker)

12 mei 2012 om 00:14

@asian
je komt hier slim doen over voetbal maar ga tennis ofso volgen dat begrijp je mischien beter.
Ook al staat nl hoger als turkije elke jaar is anders. dit jaar heeft nl beter gepresteert dus volgend jaar mag nl weer 1 directe sturen.

12 mei 2012 om 00:52

@lewandowski7 volgens mij kan jij beter tennis volgen ; er mogen maar 6 landen directe tickets geven voor EL en dat zijn alle beker winnaars van de top 6 landen (engeland, Italie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal) .

Mijn opmerking is gericht op vz, dus als je het beter weet fijn. Ik ben ervan overtuigd dat Trabzonspor 3e voorronde speelt, ik weet niet wat er gaat gebeuren als Fenerbahce de beker wint of Trabzonspor krijgt betere ticket if Bursaspor de playoffs EL tickets. (zelfde geval als in Nederland, Heracles de ticket had gekregen van Psv, als die vCL hadden behaald)

12 mei 2012 om 00:59

Volgens mij heeft Asian gewoon gelijk. Ik heb het ook uitgezocht en Trabzon stroomt in de 3e voorronde EL in.

Alleen de top 6 bekerwinnaars mogen in de groepsfase beginnen.

12 mei 2012 om 18:00

Blijkbaar heb jij je toch beter geïnformeerd dan ik dacht. Mijn fout om niet eerst even te controleren of mijn gegevens niet up-to-date waren, mijn excuses.

Het is inderdaad veranderd en de laatste versie is dat van de nummers 10-15 op de Uefa-coëfficiënten ranglijst, de bekerwinnaar naar de Play-offs gaat, de nummer drie naar de derde voorronde en de nummer vier naar de tweede voorronde.

Dus Bursaspor gaat naar de play-offs, Trabzonspor naar de derde voorronde en Besiktas naar de tweede voorronde.
Dus bekerwinst telt zwaarder mee in het nieuwe systeem, dat vind ik echt opmerkelijk en ook absurd. Bij de beker kun je een keer je dag niet hebben en uitgeschakeld worden.
Met de competitie moet je een heel seizoen presteren. Dus iemand die gelukkig doorstroomt in de beker, heeft meer kans om tot de Europa League door te dringen. Apart, heel apart!

Heeft Nederland al zeker de fair-play ticket bemachtigd?

13 mei 2012 om 21:37

Ja dat hebben ze Fc Twente heeft die ticket nu, de laatste ticket is voor Vitesse of Rkc. Mijn voorkeur natuurlijk Vitesse.

Pfff , diepe zucht !!

Het zou de laatste wedstrijd voor bjk worden als ze gewoon hadden gewonnen van trabzonspor maar tevergeefs ! 1e helft vond ik niet echt geweldig maar er was hier en daar wat spanning in de 2e helft .

Typisch almeida om een niet te missen kans te missen !! Vorig jaar 1 op 1 met volkan gemist voor de 3-1 , dit jaar uit tegen gs de 2-3 missen en vandaag weer een 100 procent kans !! Scoort meestal moeizaam met de voet waar hij soms in moelijke situaties mooie goals maakt met zijn hoofd !
Quaresma was weer de betere aan de kant van bjk , speelt de laatste tijden erg goed en assisteert zijn team . Jammer van het gemis van die kans van almeida , zou weer een assist opleveren voor quaresma !

Ik had al zo mijn vermoeden bij die vrije trap van olcan , hij heeft een geweldige linkerbeen en schoot knap binnen ! Net als tegen fener dit jaar waar we 2-2 speelden krijgen we weer een goal tegen via een vrije trap aan het einde van de wedstrijd !! Dit is gewoon zuur !

Maargoed , mocht bursa als eerste uit de groep voor uefa komen zijn we toch al verzekerd van de uefa ticket ! Zolang uefa of fifa turkije geen straf oplegt natuurlijk !

Trabzon was dit seizoen erg wisselvallig en Besiktas viel de hele seizoen al tegen, dus Trabzon heeft het verdiend als we het qua gespeelde wedstrijden kijken. Besiktas gaat volgens mij volgend seizoen wel goed draaien laatste 2 seizoenen met de Portugezen is geen succes gebleken maar ik weet zeker dat Besiktas weer goed wordt.

Jammer dat Besiktas geen ticket heeft voor de Europa league maar eerlijk is eerlijk: We verdienden het ook niet met het slecht vertoonde spel van dit jaar. Ik denk dat er nog een hoop geinvesteerd moet worden en de rotte appels uit de selectie moeten, het team moet gedisciplineerd voetballen en niet iedereen voor zich zoals we het wel eens hebben gezien bij Quaresma en Simao.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren