Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental Albanië gaat strijdend ten onder tegen Zwitsers

Laatste update:

Zwitserland heeft de tweede zege ooit op een EK geboekt. De mannen van Vladimir Petkovic maakten het zichzelf nog onnodig lastig tegen Albanië, dat vroeg op achterstand werd gezet en nog voor rust met tien man kwam te staan. De Zwitsers verzuimden echter om het karwei te klaren, waardoor de Albanezen mochten blijven hopen. De 0-1 bleef, ondanks een dot van een kans op gelijkmaker in de slotminuten, echter staan.

/

EK-debutant Albanië wist zich gesteund door een flinke schare meegereisde fans, die echter al snel een forse domper te verwerken kregen. Een hoekschop van de voortdurend uitgefloten Xherdan Shaqiri, na vijf minuten spelen, leidde tot twijfel bij doelman Etrit Berisha, die mistastte en Fabian Schär vervolgens raak zag koppen. Niet veel later had Haris Seferovic de 0-2 op zijn schoen, maar de spits van Eintracht Frankfurt verzuimde om Zwitserland al vroeg in een zetel te helpen. Zijn zwakke inzet werd gekeerd door Berisha.

Albanië herpakte zich daarna en had via Armando Sadiku zelfs op gelijke hoogte moeten komen. De spits verscheen na een prachtpass vrij voor Yann Sommer, maar schoot recht op de Zwitserse goalie. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een domme fout van de ervaren Lorik Cana gooide roet in het eten. De verdediger maakte, met al een gele kaart op zak, opzichtig hands en moest met rood vertrekken. Zwitserland kreeg in de resterende tien minuten voor rust tal van kansen om het karwei al vroeg te klaren. De paal en doelman Berisha stonden de 0-2 echter in de weg.

/

Zwitserland bleef ook na de pauze de bovenliggende partij, maar verzuimde opnieuw om verder afstand te nemen. Dat mocht vooral Seferovic zich aantrekken, want de spits werd wederom een aantal keer perfect in stelling gebracht door zijn teamgenoten. Berisha liet echter zien waarom hij de onbetwiste nummer één is tussen de palen bij de Albanezen. Met een aantal zeer knappe reddingen hield hij Albanië in de wedstrijd. Invaller Breel Embolo raakte ook nog de bovenkant van de lat.

De spilzucht kwam de Zwitsers in de slotfase bijna nog bijzonder duur te staan. Sadiku ontsnapte heel even aan de aandacht van zijn bewakers en bracht het Albanese legioen in vervoering, ware het niet dat zijn knal niet in, maar tegen de zijkant van het net ging. Tien minuten later leek Shkelzen Gashi alsnog op weg naar de gelijkmaker. De middenvelder ontsnapte aan de buitenspelval en stond vrij voor Sommer, die echter met een knappe redding de late gelijkmaker voorkwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 juni 2016 om 16:57

Die keeper van Albanie stond ook lekker te keepen hoor!

11 juni 2016 om 17:02

En toch zal iedereen zich die blunder herinneren, da's het leven van een keeper.

Een spits mag 5 open kansen missen, maar als die de 6e scoort, wordt alles vergeten. Bij een keeper blijft een blunder hangen, ook al speelt hij een wereldpartij waarin hij 2 penalty's pakt en 6 ballen uit de winkelhaak vliegt.

11 juni 2016 om 17:14

Bij mij blijft die blunder niet hangen. Ik weet daar wel overheen te kijken, hij heeft een goede wedstrijd gekeept.

Je hoeft dus in het vervolg niet meer te generaliseren.

11 juni 2016 om 19:14

Leuk dat je daar "overheen kan kijken" maar je begrijpt volgens mij niet helemaal wat hij bedoelt. Wezenlijk verschil tussen keeper en spits is dat een goede wedstrijd bij een keeper altijd slechts een 'goedmakertje' voor de blunder die iedereen automatisch meeneemt in de beoordeling. Als een spits eenmaal een doelpunt heeft gemaakt na het missen van 6 open kansen wordt dat gezien als een kroon op de goede wedstrijd die hij heeft gespeeld en ziet niemand die gemiste kansen als iets negatiefs. Hij bedoelt niet dat je bij een spits aan spontane geheugenverlies lijdt en vergeet dat hij die kansen gemist heeft, terwijl bij een keeper de blunder op de netvliezen gebrand zitten. Het gaat hier om het verschil in de manier waarop een keeper en spits beoordeeld worden, wanneer ze beide in principe dezelfde soort wedstrijd spelen.

11 juni 2016 om 20:48

Ik begrijp wel degelijk wat hij bedoelt. Verder is het voor jou ook verstandig om niet te gaan generaliseren, niet iedereen beoordeelt keepers en spitsen op de manier die jij hier predikt.

11 juni 2016 om 17:05

Xhaka speelde prima

11 juni 2016 om 17:19

Welke van de twee?

11 juni 2016 om 17:21

Ik vond die van Albanië beter en ook veel meer in het spel voorkomen dan Granit Xhaka. Verbaasde me ook dat hij er af ging.

11 juni 2016 om 17:28

Daarom heeft deze knaap het ook nooit bij ons waar gemaakt. Grote ego met weinig rendement.

Zonde voor Albanie, had het ze wel gegund. Al met al toch wel een verdiende overwinning voor Zwitserland, dus gefeliciteerd Zwitsers!
Wat een belachelijke grote kans voor Gashii nog zeg! 200 doelpunt kans

11 juni 2016 om 16:56

ja dat was echt een gigantische kans, jammer voor Albanië want die hebben gevochten als leeuwen

Wat een teamprestatie van Albanie! Indrukwekkend hoor! Helaas effectiviteit 0,0%

11 juni 2016 om 16:59

Had het ze echt gegund maar die rode kaart was gewoon terecht. En wat is die Hysaj een heerlijke rechtsback blijft maar gaan!

Met 11 man hadden ze gewonnen,

11 juni 2016 om 17:03

Ik hoop dat Bayern hem binnenhaalt als opvolger van Lahm!

Albanië hoe dan ook helden! Ze hadden echt wel een punt verdiend!

Pff zwaar onterechte zege. Vond de Albanezen voetballend sterker en dan nog met 10 man ook. Die keeper heeft de Zwitsers echt op de been gehouden!

11 juni 2016 om 16:58

Zwaar onterecht zou ik het nou ook weer niet noemen. Zwitserland had net zo goed kansen opde 2-0.

Albanezen taaier dan gedacht, zo zie je maar dat er op zo'n EK niet echt zwakke ploegen bij zitten.

11 juni 2016 om 17:00

Vooral leuk om te zien dat ze willen voeballen. Je moet ergens ook wel als je zo snel 1-0 achter komt maar toch, genoeg trainers die blijven rekenen op de organisatie en een counter als ze 1-0 achter staan.

11 juni 2016 om 18:36

Zwitserland is ook maar een B land. Dus dan zie je het verschil in klasse niet zo.

Enorm jammer dit. 3 zeer grote kansen voor Albanie. Die van Gashi moest er echt in..

Met 10 man als leeuwen gestreden. Enorm teleurgesteld maar toch ook enorm trots.

11 juni 2016 om 17:37

Kun jij mij uitleggen waarom die Gashi niet gewoon start?

11 juni 2016 om 18:09

Weet ik niet. De Biassi ziet het niet in hem zitten. Ook in de kwalificatie speelde hij enorm weinig.

Zwitserland toch wel verdiend gewonnen, Berisha heeft Albanie in de race gehouden.
Vind dat de trainer van Albanie wel faalt om Gashi, de beste speler van het elftal niet in de basis te laten starten.

Wat een leuke pot voetbal! Jammer dat Albanië niet kon scoren ze verdienden het echt wat een strijd en ze speelde helemaal niet slecht. Er werd hier in Nederland heel denigrerend over ze gedaan ("albanië wel wij niet" maar ze lieten zien er verdiend te staan op het EK.

Zonde dat er zo vroeg rood was, anders hadden ze echt wel een punt minimaal gepakt denk ik.

Yes! Zeer matige wedstrijd en omdat Zwitserland die 2-0 niet maakt blijft het onnodig spannend. Al met al 3 puntjes waar ik dolblij mee ben!!

11 juni 2016 om 16:59

Ik was blij dat die 2-0 niet viel, dat is voor neutrale toeschouwers wel zo leuk

Fabian Schär en Yann Sommer waren vandaag fantastisch. Erg genoten van hun.

Dood geïrriteerd aan Zwitserland om met zoveel meer kwaliteit zo slap te spelen en weigeren om de 0-2 te maken. Daarnaast ook dood geïrriteerd aan de onkunde van Albanië en het stervende zwaan gedrag van die kant. Scheidsrechter herstelde zichzelf gelukkig door niet meer in alle valpartijen te trappen.

11 juni 2016 om 17:23

Lijkt me een heel stuk boeiender dan die tenenkrommende nabeschouwing van Daniel de Ridder. Af en toe heb ik wel eens het gevoel dat de NOS gewoon wil dat je naar andere zenders kijkt.

11 juni 2016 om 18:43

Ach de NOS is altijd nog beter dan SBS 6!

Vermakelijke pot, daar waar de meeste weer eens aan het zeuren waren als kleine kinderen dat het een zaad pot zou worden. Albanie heeft toch heel leuk gevoetbald en heeft zich niet ingegraven. Keepers hadden voor mij de hoofdrol vandaag. Sommer liet zien waarom hij een van de betere is in de Buli, en Berisha, zowel held als schlemiel.

Albanie is strijdend ten onder gegaan verdiende zeker een gelijkspel.

Jammer voor Albanië. Met die mentaliteit die ze vandaag hebben laten zien had je je ze toch wat meer gegund. Maar ja, op de beslissende momenten komen ze net dat extra beetje kwaliteit te kort. Vind het wel opvallend hoe De Biasi zijn mannen liet spelen na die vroege achterstand. Normaal is het toch een man van een sterk blok achterin neerzetten, maar weet blijkbaar ook zijn ploeg zorgvuldig te laten spelen wanneer dat moet.

Zwitserland komt natuurlijk wat minder voor de dag. Maar dat zegt nog niets. Volgens mij is de Zwitserse ploeg zo eentje die in het toernooi moet groeien, want het zag er naar uit dat de spelers individueel nog niet zo op scherp stonden. Hebben ze geluk dat ze tegen Albanië begonnen.

Jammer van die rode kaart, want Albanie begon beter en beter te spelen.
Zwitserland wel verdient gewonnen, al had Albanie 2 zeer grote kansen.
Ze missen natuurlijk ook ervaring, dit is hun 1ste keer op zo'n tornooi

Zwitserland was vooraf de favoriet maar Albanie heb goed partij gegeven.
Albanie Had recht op een gelijkspel jammer van die kans alleen voor de kieper.
Vond het een leuke pot voetbal .

Wat is dat toch frustrerend,2 teams die 100% kansen krijgen maar alles missen. Wedstrijd beslist door een fout van de keeper van albanie die daarna geweldig keepte

11 juni 2016 om 18:02

De probleem is dat Albanië geen top aanvallers hebben. Op verdediging hebben ze ervaren spelers. Berisha is ook een redelijk goeie keeper van lazio. Zwitserland hebben ze ook geen topspits.

Slechte grensrechters hoor.. Hele tijd buitenspel vlaggen terwijl het helemaal geen buitenspel is

11 juni 2016 om 17:28

Dat zal je nog wel vaker tegen komen in de voorrondes.
Grensrechters die een foutje maken.
Houd dit maar op een incident , misschien val het toch nog mee,
in de voorrondes.

Albanië is inderdaad strijdend ten onder gegaan. Ze speelde goed mee, zelfs met 10 man probeerden ze wanneer mogelijk de aanval te zoeken! Hadden nog enkele goede kansen op de 1-1, Zwitserland natuurlijk ook op de 0-2. Maar met een spits die niet kan afwerken ga je niet makkelijk scoren natuurlijk.. Albanië ook een penalty ontnomen, spijtig genoeg. Een gelijkspel hadden ze voor mij persoonlijk zeker verdiend!

Albanië heeft gewoon betere prestaties vertoond dan Oranje in de laatste maanden/jaren. Ik snap daarom de haatvolle reacties richting Albanië niet. ''zij zijn er wel en wij zijn er niet, huilie huilie''. Hou toch op man. Zij staan er dik verdiend en wij zijn terecht thuisgebleven. Hadden we maar geen schooljongetjes voetbal moeten spelen.

Met een schuin oog gekeken, was wel een vermakelijke wedstrijd. Valt me wel op dat er erg veel Albanezen bij Zwitserland spelen. Af en toe moest ik echt even kijken of de speler in kwestie nou bij Zwitserland of Albanië hoorde.

Albanië deed het uitstekend jammer van die blunder want de keeper maakte een sterke indruk jammer dat ze met tien man stonden en jammer dat de een op een situatie helaas geen doelpunt werd ze hadden een punt verdient

11 juni 2016 om 17:20

Ik heb er niks meer aan toe te voegen. Albanie speelde met een vechtlust wat ik vergelijkbaar vind het aan Chile ( let op, vechtlust, niet de kwaliteit).

Er zijn dus echt nog mensen die deze wedstrijden serieus gaan bekijken.

Mooie wedstrijd. Veel strijdlust en een paar mooie aanvallen. Uiteindelijk is het wonderbaarlijk dat er maar 1 keer is gescoord als je al de kansen bekijkt. Vooral de tweede helft had het alle kanten op gekund maar uiteindelijk won het team met de meeste kwaliteit.

En als elke wedstrijd op dit EK minimaal zo is als deze kan ik me prima vermaken met dit EK zonder Oranje.

Ik snap de Hollandse mentaliteit echt niet. Al maar zeuren dat wij er niet zijn maar Albanie wel, terwijl zij Portugal (MET Ronaldo) konden verslaan in de kwalificatie en wij kunnen ploegen als Ijsland en Tsjechie niet verslaan. Albanie heeft een goede wedstrijd gespeeld en Nederland moet gwn leren van zn fouten en niet bitchen als zeikwijven van waarom zij door en wij niet. Na de EK gwn knallen in de WK kwalificatie en we zullen terugkomen waar we horen te zijn

11 juni 2016 om 17:56

Eens. Wij moeten ook nooit spelers selecteren die geen inzet tonen en die tekort komen.

11 juni 2016 om 18:10

En spelers niet te snel over hyperen en dan weer uitschelden wanneer t slecht gaat. Wij lijken de Engelsen wel.

11 juni 2016 om 18:30

We zijn ook helaas zeikers. We vinden nooit goed hoe de coaches willen aanpakken. Stel als blind robben hem negeert en berghuis selecteert, hoor je ons klagen. Maar als het goed uitpakt, veranderen we onze gedachten.

11 juni 2016 om 18:37

NL heeft altijd geweldige spelers gehad, maar het ontbreekt hen vaak aan inzet.
En natuurlijk de fans die altijd kritisch zijn, het moet altijd mooi zijn, ze zijn bijna nooit tevreden.
NL heeft op het voeig EK wel karakter getoond, en als een hecht team gespeeld, en zo hebben ze de finale gehaald.
Dat moeten ze altijd doen, vechten voor elkaar inpl maar te klagen over alles.

11 juni 2016 om 19:04

Als robben, van Persie, vlaar en strootman fit waren en lens, van dijk en nigel de jong werden opgeroepen ipv depay, blind, narsing etc. Konden we nu in ek spelen. De grootste probleem is ook de vriendjespolitiek, want sommige spelers verdienen echt niet om geselecteerd te worden.

Ik kan nog steeds niet geloven dat Albanië er wel bij is en wij niet

Frankrijk en Zwitserland dys al zo goed als zeker van de volgendd ronde. Dat krijg je als de nummers 3 ook nog door kunnen. Ben je met 3 punten al met 1 been in de achtste finale.

Jammer zeg Albanië verdiende zeker een punt! Haha en die Seferovic doet alles behalve de bal in het doel schieten wat een slechte spits zeg, Shaqiri is ook slecht geworden hij is niet meer de Shaqiri van 2014, die Lenjani is wel goed viel op door zijn dribbels en paseert makkelijk zijn tegenstander Albanie gaat zeker niet verliezen van Roemenië

Sinds Gashi erin kwam begon Albanië meer te aanvallen waarom speelt hij geen basis was toch wel 2x topscorer van de zwitserse competitie hij is sowieso beter dan die Sadiku

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren