Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thomas Tuchel vertrekt bij Bayern München: 10 potentiële opvolgers op een rij

Laatste update:

Bayern München neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel, zo is deze woensdag duidelijk geworden. Wie van beide partijen de knop heeft doorgehakt is niet bekendgemaakt. Ondertussen is de zoektocht naar een geschikte opvolger in de Allianz Arena in volle gang. Voetbalzone denkt mee met de beleidsbepalers van der Rekordmeister en zet de belangrijkste kandidaten voor de binnenkort vacante trainerspositie op een rijtje.

Xabi Alonso


De pas 42-jarige Xabi Alonso is de absolute droomkandidaat van Bayern, zo weet Fabrizio Romano woensdag te melden. De Spaanse succescoach van koploper Bayer Leverkusen is dat echter ook voor de clubleiding van Liverpool, waar levende legende Jürgen Klopp over enkele maanden afzwaait als manager. Alonso, die bij beide grootmachten de nodige successen beleefde als speler, krijgt van Leverkusen de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan, ondanks een doorlopend contract tot medio 2026.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Xabi Alonso is de droomkandidaat van de leiding van Bayern München.

Jürgen Klopp


Klopp is over enkele maanden dus beschikbaar voor Bayern. Zijn zaakwaarnemer Marc Kosicke ontkent woensdag echter tegenover Sky Germany dat de aimabele Duitser deze zomer aan de slag gaat in de Allianz Arena. "Jürgen Klopp zal na dit seizoen een jaar lang geen enkele club of nationale ploeg coachen. Dat blijft onveranderd." Klopp was eerder in Duitsland werkzaam bij FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund, dat onder zijn leiding twee landstitels veroverde en de finale van de Champions League bereikte. In de eindstrijd op Wembley werd verloren van uitgerekend Bayern, met Arjen Robben als matchwinner.

Jürgen Klopp is ook een serieuze kandidaat, maar volgens zijn zaakwaarnemer gaat de Duitser een jaar lang niets doen.

José Mourinho


De onlangs bij AS Roma ontslagen José Mourinho heeft wel oren naar een dienstverband bij Bayern, zo bracht BILD onlangs naar buiten. De clubloze Portugees (61) leert naar verluidt momenteel de Duitse taal. Mourinho stond eerder al eens aan het roer bij onder meer FC Porto, Real Madrid, Inter, Manchester United, Tottenham Hotspur en laatstelijk dus Roma. In de Bundesliga trainde hij nog nooit. Bij Roma werd hij half januari ontslagen. De Romeinen stonden er niet goed voor in de Serie A en dat kostte hem uiteindelijk de kop. In 2022 legde the Special One nog wel beslag op de Conference League met Roma.

De clubloze José Mourinho zou naar verluidt al les krijgen in de Duitse taal.

Zinédine Zidane


Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky bevestigde maandag dat er bij Bayern intern is gesproken over de komst van Zinédine Zidane. Volgens Corriere dello Sport is er rondom het Champions League-duel met Lazio al gesproken met de entourage van de Fransman. "Een van de meest prominente kandidaten waar intern over gesproken is, is Zidane", schreef de journalist. Er is op dit moment echter nog niets concreet, meldt de verslaggever. De uitstraling en ervaring van Zidane spreken Bayern erg aan. "En hij is onmiddellijk beschikbaar", aldus Plettenberg. De oud-middenvelder zit sinds zijn vertrek bij Real Madrid in de zomer van 2021 zonder club.

Zinédine Zidane is intern al besproken door de leiding van Bayern.

Antonio Conte


Volgens de Daily Mail ziet Antonio Conte het coachen van Bayern als zijn 'droombaan'. Hij ziet de nummer twee in de Bundesliga zelfs als een van de drie grootste clubs in Europa. De excentrieke Italiaan zou in dat geval weer gaan samenwerken met Harry Kane, die hij kent van hun gezamenlijke periode bij Tottenham Hotspur. Conte werkte in het verleden in de Serie A en Premier League en wil naar verluidt graag de Bundesliga toevoegen aan dat lijstje. Voor de ervaren trainer hoeft geen transfersom te worden betaald, want Conte zit sinds vorig jaar maart zonder club.

Antonio Conte wil graag nog eens in de Bundesliga werken en ziet Bayern als zijn droomclub.

Ole Gunnar Solskjaer


Volgens Plettenberg had Bayern aan het begin van deze week een oogje op Ole Gunnar Solskjaer, maar dan voornamelijk voor de rol als interim-trainer. Dat nieuws kwam naar buiten toen nog niet bekend was dat Tuchel het seizoen afmaakt in Zuid-Duitsland en dan vertrekt. Solskjaer brak in 1999 de harten van Bayern-supporters door in de absolute slotfase van de Champions League-finale te scoren namens Manchester United: 2-1. Ook tussen Solskjaer en Bayern loopt op dit moment niks concreets, benadrukte Plettenberg. De Noor diende Manchester United ook als manager, al kwam eind 2021 een einde aan de samenwerking vanwege de tegenvallende resultaten. Hij onderhoudt een goed contact met Christoph Freund, de sportief directeur van Bayern.

Ole Gunnar Solskjaer is een opvallende naam die in verband wordt gebracht met Bayern.

Hansi Flick


Hansi Flick beleefde in 2020 zijn finest hour als trainer. Hij veroverde in dat jaar met Bayern de Champions League, de landstitel en de Duitse beker. De voormalig bondscoach van Duitsland, die faalde op het WK in Qatar en in september 2023 vertrok, zou een snelle terugkeer bij der Rekordmeister wel zien zitten. Volgens journalist Christian Falk van BILD houdt Flick de situatie bij het kwakkelende Bayern scherp in de gaten. De 58-jarige trainer vindt het daarnaast een 'eer' dat hij genoemd wordt als mogelijke opvolger van Xavi, die na dit seizoen opstapt als coach van FC Barcelona.

Hansi Flick won met Bayern onder meer de Champions League in 2020.

Sebastian Hoeness


Sebastian Hoeness (41) is een van de boegbeelden van de nieuwe generatie Duitse trainers. De jonge oefenmeester bezet met VfB Stuttgart momenteel de derde plaats in de Bundesliga en is hard op weg naar een ticket voor Champions League-voetbal volgend seizoen. Falk schreef afgelopen maandag dat Hoeness, een neef van erevoorzitter Uli Hoeness, kans maakt om aankomende zomer in te stappen bij Bayern. De op 12 mei 1982 in München geboren coach van Stuttgart werkte al eens een periode bij Bayern en loodste het reserveteam in 2020 naar het kampioenschap in de 3. Bundesliga.

Sebastien Hoeness vecht met VfB Stuttgart om een ticket voor Champions League-voetbal.

Marco Rose


Marco Rose wordt in de Duitse media een beetje overgeslagen als de opvolging van Tuchel bij Bayern wordt besproken. De 47-jarige trainer is sinds september 2022 verbonden aan RB Leipzig, momenteel de nummer vijf in de Bundesliga en opponent van Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Rose werkte eerder bij Borussia Dortmund in de top van het Duitse voetbal, al was het avontuur in het Signal Iduna Park geen doorslaand succes. De Leipzig-coach werd nog geen jaar na zijn aanstelling weggestuurd door het bestuur van BVB.

RB Leipzig-coach Marco Rose werkte bij Borussia Dortmund al eens in de top van het Duitse voetbal.

Joachim Löw


Joachim Löw was maar liefst vijftien jaar lang bondscoach van Duitsland, met als absoluut hoogtepunt het veroveren van de wereldtitel in 2014. Löw stapte op in 2021 en is sindsdien niet meer werkzaam geweest in de voetballerij. Of Bayern de 64-jarige Zuid-Duitser daadwerkelijk op het lijstje heeft staan, is nog maar de vraag. Met name Uli Hoeness was zeer kritisch op het functioneren van Löw als bondscoach. De werkloze coach stond in het verleden op de loonlijst van onder meer VfB Stuttgart, Fenerbahçe en Austria Wien.

Joachim Low was vijftien jaar lang de bondscoach van Duitsland, met de wereldtitel in 2014 als absoluut hoogtepunt.

Wat is de ideale opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zelf zie ik ze ook wel voor Ten Hag gaan. Kent de club en volgens mij waren ze daar altijd heel tevreden met Erik.

21 februari 2024 om 15:51

Maurice Steijn naar United en het cirkeltje is rond.

21 februari 2024 om 15:53

Zie bovenstaand lijstje met vrije trainers waarvan de helft beter dan ten hag. Die gaan ze zeker niet nemen.

Ik snap eigenlijk niet waarom Zidane zo gewild is. Beste man heeft al drie jaar geen club getraind en blijft nooit voor langere periode werken. Daarnaast vind ik zijn type voetbal niets en tactisch is hij middelmatig.
Hij heeft vaak een goede band met de selectie en kan zijn spelers goed motiveren. Bayern kan beter verder kijken.

21 februari 2024 om 15:29

Mijn vraag is eerder waarom hij al 3 jaar niets traint? Lijkt alsof hij perse maar 3 (waar onder Real Madrid) clubs op deze aardbol wilt trainen. Lijkt me ook vermoeiend. Kiest gewoon mooie club

21 februari 2024 om 15:40

Schijnt niet zo goed Engels te spreken. Opzich kan ik me wel voorstellen dat je dan geen zin hebt om met zo'n tolk naast je naar de Premier League of Bundesliga te gaan. Dan blijven er naast Real, Juventus en het Franse elftal niet zo veel opties meer over.

21 februari 2024 om 19:43

Lijkt me dat hij inmiddels wel financieel onafhankelijk is en gewoon lekker kan doen waar die zelf zijn in heeft

21 februari 2024 om 15:29



@somagunner wat heeft het aantal jaren zonder baan nou te maken met coach zijn? Het is niet alsof die eerst in vorm moet geraken om weer zijn werk te doen, Er zijn in dit lijstje wel meer trainers die voor langere tijd geen club gecoacht hebben,maar jij vind dat alleen bij Zidane een probleem. Hij heeft in elk jaar dat die gecoacht heeft een prijs gewonnen en 3 Cl's op rij zie ik niet zo gauw iemand anders hem nadoen. Men schuift het dan wel vaak op de selectie of geluk maar er zijn wel meer clubs die voor langere tijd een geweldige selectie hebben gehad en het is ze niet gelukt, Over tacktiek valt er te discussieren. De ene coach vind het resultaat belangrijker dan het veld spel en bij Zidane lijkt het meer het eerste te zijn,

21 februari 2024 om 16:12

Omdat het laat zien dat het geen coach is dat echt voor de sport leeft. Zelfs zonder baan zie je hem niet werken als scout of analysis geven op tv. Is nergens bij betrokken. In drie jaar tijd is de voetbalwereld al weer anders, Zidane was nog coach in de corona periode. Als samenleving is in die aantal jaren al veel verandert, laat staan de voetbalwereld.

22 februari 2024 om 11:53

Wowww Soma wat een aannames zeg. Dat hij niet als scout of analist werkt en een aantal jaren geen trainer is geweest leeft hij niet voor de sport.
Wellicht wacht hij op de juiste club, waar hij de binding mee heeft. Wellicht vind hij scouten niet leuk. Analist zijn moet je ook willen. Niet iedereen wilt elke week onzinnige dingen uitkramen voor de tv.

22 februari 2024 om 20:02

Het zijn maar wat voorbeelden waaruit blijkt dat hij wel bezig is met clubvoetbal.
Ik denk dat Zidane geen topbaan meer aankan. Te lang uit de game.

21 februari 2024 om 15:31

Ergens tegenstrijdig wat je zegt. Enerzijds ja, hij heeft al enkele jaren niet gecoacht, maar anderzijds doe je alsof hij al tientallen jaren coach is en na elk dienstverband jaren "pauze" neemt. Zijn type voetbal was nooit attractief, zeker maar prijzen pakken deed hij bij Real geweldig. Ik denk juist vanuit die band en motivatie die jij beschrijft, hij dus veel kan betekenen.

21 februari 2024 om 16:14

Dan moet hij wel een topteam hebben en dat heeft Bayern niet. Bayern moet een echte vakman hebben dat een team kan samenstellen en spelers beter kan maken. Zidane heeft die kwaliteiten niet.
Als je een team hebt dat van wereldklasse is en je hebt een trainer nodig dat de spelers goed kan motiveren en kleine details geeft aan de tactieken, dan is Zidane misschien wel een goede trainer. Maar voor Bayern komt hij te kort denk ik.

21 februari 2024 om 16:27

Omdat hij bij een grote club, wat toch vaak anders is vergeleken met kleine clubs, uitstekend werk heeft verricht. En de selectie iedere keer met hem wegliep. Nu zie je 2x op rij dat een groep binnen de selectie bij Bayern niet echt blij was met de trainer. Dus ik snap wel dat Zidane een goede kandidaat zou zijn

22 februari 2024 om 17:57

3 cl's op rij winnen en dan tactisch middelmatig zijn, iets klopt er niet lijkt mij....

Verder is Zidane vooral heel erg kieskeurig in zn keuzes. Het is niet zoals Ancelotti of Pep, dat hij onrustig word als hij geen club traint. Hij heeft genoeg andere hobbies zogezegd.

Verder is t zo dat Zidane echt nog wel bezig is met voetbal maar niet meer openbaar. Hij houdt zich echt wel bezig met analyses en/of psychologie om zichzelf te ontwikkelen als coach. Je laat t nu net lijken alsof hij alleen maar chilt op de bank voor de tv.

23 februari 2024 om 10:41

We hebben het over iemand die drie jaar geen baan heeft. Leuk dat hij zich thuis laat ontwikkelen. Maar kan zijn theorieën niet in de praktijk uitvoeren. Of gebruikt hij net als andere hobbyisten een simulator zoals FM?
Hij durfde niet eens de Man United baan aan te nemen omdat hij amper Engels kan. Tjsa in die drie jaar had hij tijd genoeg.

Hij mag doen wat ie wilt met zijn leven. Maar als trainer neem ik hem niet serieus meer. Een te lange afwezigheid omdat hij kieskeurig is.

25 februari 2024 om 20:18

Jammer dat je zn grootheid als Zidane niet serieus neemt als trainer omdat hij nou eenmaal andere keuzes maakt dan jij doet.

Zien we je weer als Zidane als coach weer prijzen aaneenrijgt? Linksom of rechtsom, hij gaat weer trainen: Real, Frankrijk of Juventus zijn de opties voor hem en alleen die 3. Misschien Marseille als kind van de stad, maar daarvoor zullen ze eerst orde op zaken moet stellen.

Ik ga er vanuit dat hij trainer is uit liefde voor de clubs en desbetreffende land, wat ik veel meer kan waarderen dan een "broodtrainer" als bijv. Mourinho, die t doet voor zn ego.

Mijn rijtje zou
1 Zidane
2 flick
3 Alonso zijn
Klopp had dacht ik vandaag aangegeven dat hij het niet gaat doen anders had hij op 1 gestaan .
Zidane is een tovenaar. Is altijd een garantie voor prijzen en brengt veel rust . Zou Ribéry een mooie rol in de staf geven en gaan met die banaan

21 februari 2024 om 21:27

Zidane heeft 1 periode Real bizar veel succes gebracht, maar hij is er geen garantie op. Hij gaat dat niet met z'n steenkolen (of baguette) engels kunnen brengen daar.

22 februari 2024 om 08:35

Tweede periode was ook gewoon een groot succes. Zeker in vergelijking met de voorgangers.

Sommige trainers hebben een indrukwekkend CV tegenover de prestaties/bekers dat ze wisten te winnen en Tuchel is hier een van.

Het is voetbal hè..dat wordt op een veld gespeeld naar voren toe en niet in een loopgraaf...hoe haal je hier Mourinho en Conte bij?
Alleen Alonso, Rose, Flick en Löw zijn geschikt. En Ten Hag, Klopp en Guardiola..maar die kunnen niet.

Xabi is een no brainer als de spelers zijn systeem kunnen hanteren

22 februari 2024 om 10:29

Ik zie Xabi eerder naar Liverpool gaan dan naar de directe concurrent (die ze dit jaar ook nog eens achter zich laten). Hij zou het zichzelf in ieder geval minder moeilijk maken.

Zidane komt toch niet , klopt neemt een jaar vrij , Mourinho zal echt niet naar Bayern gaan . Xabi Alonso zal zijn project af willen maken met de club . Dus blijven er maximaal 4 over ..

Leuk dat er voor Conte geen transfersom betaald hoeft te worden, maar je weet wel zeker dat je hem een zak geld mee moet geven omdat je hem vroegtijdig weg wilt hebben. Daarnaast heb je een bak met geld nodig om zijn rotzooi te vervangen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren