Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer Bednarek naar Polen stelt sc Heerenveen voor serieus probleem

Laatste update:

SC Heerenveen moet naarstig op zoek naar een nieuwe eerste doelman voor volgend seizoen. De Friezen namen in een eerder stadium al afscheid van Warner Hahn en Trevor Doornbusch en nu heeft ook Filip Bednarek het Abe Lenstra Stadion verlaten. De recente onderhandelingen over een nieuw contract zijn stukgelopen. Het Poolse Lech Poznán meldde donderdag op zijn website al dat Bednarek aldaar zijn loopbaan vervolgt. Een dag later komt Heerenveen met de officiële bevestiging.

Bednarek doorliep de medische keuring in Polen zonder problemen en tekende daarna een contract voor twee seizoenen bij de nummer vijf in de Ekstraklasa, het hoogste niveau in Polen. Op de Twitter-pagina van Lech Poznán was donderdag te zien hoe de 27-jarige met een bal in zijn hand poseerde voor een foto, wat aangaf dat de overgang bijna in kannen en kruiken was.

Volgens technisch manager Gerry Hamstra was Bednarek een van de twee doelmannen die Heerenveen op het oog had voor aankomend seizoen. "Maar wat hij wil, moet wel reëel zijn", verwees de bestuurder van Heerenveen donderdag tegenover Omrop Fryslân naar de mislukte gesprekken met de Poolse sluitpost. Hamstra zal de komende periode benutten om een nieuwe eerste keeper naar Friesland te halen.

"We wilden door met Filip maar zijn niet tot overeenstemming gekomen over een nieuw contract", reageert Hamstra vrijdag op de website van Heerenveen. "Als transfervrije speler heeft hij nu gekozen voor een andere uitdaging in Polen. We danken Filip voor zijn inzet bij sc Heerenveen en wensen hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière."

Bednarek kwam in 2018 bij Heerenveen binnen en verlaat de club met zeven wedstrijden achter zijn naam. Hij kwam eerder in zijn loopbaan uit voor FC Twente, FC Utrecht en De Graafschap. Bednarek gaat bij Lech Poznán de concurrentiestrijd aan met Mickey van der Hart, al benadrukt de Poolse topclub dat de Nederlander, vorig jaar overgekomen van PEC Zwolle, voorlopig nummer een blijft. Volgens Voetbal International neemt Lech Poznán sowieso afscheid van de tweede en derde doelman, waardoor de komst van de van Heerenveen afkomstige keeper zeer wenselijk is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scherpen of Kotarski huren?

4 juni 2020 om 13:49

Ik hoop van harte dat dat niet gaat gebeuren. Ik denk dat we Koopmans van ADO straks mogen verwelkomen

4 juni 2020 om 13:54

Ik hoop het niet, omdat ik hem graag in Den Haag houd, maar in dat geval gaan jullie er wel op vooruit.

4 juni 2020 om 14:20

Begrijp ik. Volgens mij was Koopmans één van de weinige Haagse lichtpuntjes. Ik juich zijn komst dan ook zeer zeker toe

4 juni 2020 om 14:22

Wrm altijd matige Ajacieden aan andere clubs koppelen?

4 juni 2020 om 18:15

Met Botman waren ze anders wel blij!

4 juni 2020 om 21:18

Scherpen is niet matig. Keept al veel sterker dan zijn tijd bij Emmen. Potentieel sterker dan Kotarski. Misschien beide bij Heerenveen. Kotarski vaste som en Scherpen huren.

5 juni 2020 om 12:57

En Ajax mag dan 3 keepers gaan halen ofzo?

Vind dit toch wel erg jammer. De laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen heeft hij toch zeer naar behoren gekeept. Er zullen nu tevens drie nieuwe doelmannen aangetrokken moeten worden. Ik ben benieuwd!

5 juni 2020 om 11:23

Ik vind dit echt een van de slechtste doelmannen die ik ooit op Eredivisie heb gezien. Maakt zoveel fouten positioneel en haalt zo veel rare fratsen uit. Is een bron van onrust. Ik snap werkelijk waar niet hoe deze jongen betaald voetbal mag vertegenwoordigen.

5 juni 2020 om 13:28

Nog steeds trauma's van de bekerfinale? Bednarek heeft in de afgelopen jaren echt wel stappen gemaakt. Hij is uitstekend in 1-tegen-1 en heeft prima reflexen. Bij hoge ballen en organisatorisch heeft hij flinke stappen gemaakt.

Zonde. Hij keepte de laatste partijen echt sterk, beter dan Hahn de laatste maanden deed zelfs. Nu wordt het pittig. Koopmans van ADO wordt veelvuldig genoemd, maar dat zou al echt te weinig zijn. Dit wordt weer een spannende transferperiode. Zoals de laatste jaren elk jaar

Scherpen huren lijkt mij prima voor Heerenveen en Ajax

4 juni 2020 om 14:43

Zoet????die gaat echt geen contract ondertekenen in Nederland meer.de reden dat hij bij Utrecht speelde was omdat hij verhuurt zou worden en dus eigen salaris kon behouden. Plus het feit dat hij nog kans wou maken op het Nederlands elftalzoet wordt momenteel gelinkt aan Besiktas.daar liggen de salarissen toch iets hoger dan bij een Psv, laat staan Heerenveen

5 juni 2020 om 12:18

Denk gezien alle financiële perikelen gaat Zoet er bij Besiktas echt niet enorm op vooruit qua financien. Ik denk dat hij gewoon vooral voor speeltijd kiest en de grote van de club, hij zal er misschien ietwat op vooruit gaan maar dat kan nooit veel zijn.

4 juni 2020 om 18:41

Ik hoef geen Zoet bij Heerenveen. Laat hem maar lekker naar het buitenland gaan

Heerenveen kan gewoon in Scandinavie wel 2 doelmannen kopen, daar heb je altijd wel keepers die bij een club of Heerenveen kunnen keepen en een bal kunnen tegenhouden. Natuurlijk zal het wel geen wereldkeeper op voorhand zijn maar een keeper kan zich ook zomaar door ontwikkelen in de eredivisie. Dus scout en koop 2 keepers in Scandinavie en dan komt het wel goed.

4 juni 2020 om 14:36

zozo sanne jij zou scout moeten worden met dat inzicht. Beetje makkelijk lullen, goeie keepers zijn niet zo makkelijk te vinden maar als jij namen zijn die haalbaar zijn, ook in deze tijd, dan verneem ik het graag.

Realistisch gezien gaat Koopmans van Ado de nieuwe eerste doelman worden, en gaat er uit de jeugd iemand komen om als tweede keeper te functioneren. Hopen dat ze genoeg geld ontvangen voor Ejuke en van Bergen om iig de rechtsbuiten en linker centrale verdediger positie goed in te vullen. Ik denk dat hierdoor van der Heide een basisplaats gaat krijgen volgend jaar.

4 juni 2020 om 15:07

Dat lijkt me wel wat. Iemand met precies dezelfde naam als mij in mijn eigen teampje basis haha.

4 juni 2020 om 18:43

Hahn de eerste keeper is weg, Bednarek de tweede keeper weg, en Doornbush derde keeper ook weg. Dan kom je bij jongens uit de O19. Die zijn er echt nog niet klaar voor.

5 juni 2020 om 11:24

Aan de andere kant spelen ze niet zonder reden in je O19. Ze kunnen dus echt wel wat.

Volgens mij moet er nog heel wat gebeuren wil Heerenveen een volwaardige selectie op de been hebben in augustus. Ik heb de selectie er ff bijgepakt. Heerenveen heeft 3 keepers, 7 verdedigers, 7 middenvelders en 5 aanvallers. Maar de enige spitsen die ze volgens mij hebben is Odgaard en die gaat weer terug naar Sassuolo en Espejord die er vrij weinig van bakt. Nu moeten ze ook een paar doelmannen aantrekken want die gaat allemaal weg. Van Rhijn gaat weg, Botman gaat terug naar Ajax. Bruijn gaat weg. Er blijft weinig over zo. De buitenspelers zijn heel leuk met Van Bergen en Ejuke, op het middenveld loopt Veerman en de rest van het middenveld is ook wel okee. De enige verdedigers die nog over zijn Floranus, Dresevic en 3 spelers die niet goed genoeg zijn en amper spelen. Dus Heerenveen moet MINSTENS 2 keepers, 1 goede spits (2e spits dan maar een jeugdspeler of Espejord), een centrale verdediger en een linksback aantrekken wil er een normaal basiselftal staan. De rest is mooi meegenomen. Over de bank ga ik het niet eens hebben, op de middenvelders na is geen enkele bankspeler die ze nu hebben goed genoeg voor de Eredivisie.

4 juni 2020 om 15:04

Ik heb wel vertrouwen in dat van der Heide een basisplaats kan krijgen aankomend seizoen. Maar voor de verdediging moet er toch wel echt versterkingen komen. Twee nieuwe centrale verdedigers en eventueel een nieuwe linksback. Wordt een drukke zomer voor Hamstra.

4 juni 2020 om 15:34

Woudenberg doet het vaak gewoon prima op de linksback, niet geweldig maar wel prima dus dat is niet eens echt heel erg nodig. Er moet in ieder geval een buitenspeler bijkomen want of van bergen of ejuke vertrekt om geld te krijgen. De prioriteit van Heerenveen zal dus liggen bij een buitenspeler, centrale verdediger en een keeper.

4 juni 2020 om 15:35

Ik ben eens rondgaan kijken en dit zouden misschien interessante (toekomstige) spitsen zijn:
- Bartosz Bialek, 18 jaar. 6 goals en 2 assists in 11 wedstrijden voor Zaglebie in Polen. Marktwaarde €350.000
- Jesper Karlsson, 21 jaar, 8 goals en 5 assists in 25 wedstrijden voor Elfsborg in Zweden. Marktwaarde: €525.000
- Nino Fer, 19 jaar. 1 goal in 2 wedstrijden (2 invalbeurten) voor Villarreal. Contract loopt tot het eind van deze maand dus is gratis op te halen

Dit zijn jonge spitsen, ze kosten niet teveel en kunnen in de toekomst veel geld opleveren. Misschien nu niet direct als je eerste spits halen maar Heerenveen moet toch wat. Ook een spits die bij een topclub in de Onder-23 speelt kan een optie zijn. Die zijn vaak goed genoeg voor de eredivisie maar krijgen geen kansen in hun eerste elftallen omdat er een Aguero, Cavani of Suarez rondloopt.

4 juni 2020 om 15:39

Ik ken die van der heiden niet echt. Hij heeft in de jeugd veel gescoord maar dat deed een Hornkamp ook en die zit nu al het hele seizoen geblesseerd in Den Bosch omdat ie zou moeten banken voor Odgaard. En waar Hornkamp in zn eerste 60 minuten in de spits in de eredivisie 2 keer scoorde heeft van der heiden nog niet gescoord. Ik hoop van harte dat van der heiden zich goed ontwikkeld en veel gaat spelen maar een goedkoop alternatief achter de hand hebben is altijd mooi meegenomen mocht hij niet goed genoeg blijken

4 juni 2020 om 15:39

Heerenveen heeft opzich best een groot talent voor de spits positie: Rein Smit, die met 18 jaar, 11 doelpunten en 3 assist gaf in de onder 23. Ik zie liever een ervaren iemand transfervrij dan komen zoals bijvoorbeeld Huntelaar (als die wil).

4 juni 2020 om 15:47

Dat zegt lang niet altijd alles. Jongens als Oosterwijk scoorde zelfs in de Keuken Kampioen Divisie een keer 15 doelpunten in een seizoen of een Tom Boere die 1 seizoen alles erin schoot daar en vervolgens in het eerste van FC Twente nauwelijks potten kon breken.

4 juni 2020 om 16:38

@Superscoorder Dat is inderdaad een interessant lijstje die je opnoemt. Dit zijn wel de type spelers waar Heerenveen normaal op gokt. Ben echter ook wel benieuwd of men nu gaat kiezen voor een jongeling of een ervaren spits. We hebben met Espejord ook al een jongen die de stap naar Nederland pas heeft gemaakt.
Vorig jaar zomer stonden we op het punt om Simon Moreno te halen van Villarreal. Dat ketste echter af omdat het papierwerk niet op tijd rond was voor het sluiten van de transfermarkt. Ben benieuwd of hij ook nog op het lijstje staat.
Ik hoop persoonlijk op de komst van Huntelaar, maar of dit realistisch is zullen we moeten afwachten!

5 juni 2020 om 12:07

Bartosz Bialek kwam ik toevallig ook tegen op transfermarkt. Heb even beelden van hem bekeken en dat is echt een hele talentvolle spits. Sterk, snel en echt heel technisch. Zou voor elke Eredivisie club een heel leuk talent zijn

Dit gaat flink sleutelen worden aan de selectie de komende maanden.. ik zie in ieder geval 1 en misschien 2 van ons beide vleugelspelers nog vertrekken. 1 plek kunnen we opvangen met van der Heide maar die heeft afgelopen seizoen ook nog niet heel veel gespeeld. 2 nieuwe doelmannen waarvan je er wellicht 1 kunt kopen (koopmans van Ado wordt vaak genoemd?) en een 2e keeper ergens transfervrij oppikken. Vervolgens kun je een jeugdspeler wel doorschuiven als 3e keeper. Centraal achterin moet er iemand gevonden worden naast Dresevic. Op de rechtsback hebben we Floranus waar ik veel vertrouwen in heb vanaf zijn "eigen" positie. Woudenberg is redelijk maar ik zie graag een vervanger komen. Heerenveen moet er alles aan doen om het middenveld intact te houden. als laatst hoop ik dat er een 1e spits bij komt en dat Espejord de kans krijgt om zich als 2e spits te laten zien. Persoonlijke voorkeur gaat dan toch uit naar Klaas Jan Huntelaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren