Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ten Hag begeeft zich op glad ijs; Manchester United identificeert opvolgers’

Laatste update:

Erik ten Hag begeeft zich op 'glad ijs' bij Manchester United, zo weet The Times donderdag te melden. Volgens de Engelse krant denkt de kwakkelende topclub aan Zinédine Zidane en Rúben Amorim als mogelijke vervangers van de Nederlandse manager. De situatie is echter wel gecompliceerd vanwege de strijd om het eigenaarschap op Old Trafford, zo klinkt het vanuit Engeland.

Zidane was uitermate succesvol als trainer van Real Madrid. De Franse coach (51) veroverde driemaal de Champions League en twee keer de Spaanse landstitel. Zizou zit sinds medio 2021 zonder club en kan dus per direct instappen bij Manchester United, mocht er daadwerkelijk afscheid worden genomen van Ten Hag.

De pas 38-jarige Amorim staat sinds maart 2020 aan het roer bij Sporting Portugal. Zijn contract bij de grootmacht uit Lissabon loopt door tot medio 2026, waardoor Manchester United een afkoopsom moet betalen. De voormalig middenvelder, met veertien interlands voor Portugal achter zijn naam, loodste Sporting in 2021 naar het kampioenschap in eigen land.

Vanwege de onduidelijkheid rondom een eventuele overname van Manchester United is het afwachten of Zidane en Amorim daadwerkelijk in beeld komen. Medio oktober werd duidelijk dat Sir Jim Ratcliffe een akkoord nadert met de familie Glazer omtrent de overname van de club. Een definitief akkoord tussen alle betrokken partijen is echter nog niet gesloten.

Andere opties
In diverse Britse media wordt volop gespeculeerd over opvolgers van Ten Hag bij Manchester United. Ratcliffe is schijnbaar een groot bewonderaar van Graham Potter, die clubloos is sinds zijn ontslag bij Chelsea, maar veel indruk maakte bij Brighton & Hove Albion. De naam van de huidige Brighton-manager Roberto De Zerbi zou ook al zijn gevallen op Old Trafford.

Michael Carrick wordt ook naar voren geschoven als eventuele opvolger van Ten Hag. De oud-middenvelder speelde jarenlang bij Manchester United en verricht nu goed werk als manager van Middlesbrough in de Championship. Diego Simeone (Atlético Madrid), Julian Nagelsmann (bondscoach Duitsland) en oud-spits Ole Gunnar Solskjaer (clubloos) staan ook op diverse lijstjes in Engeland.

Ten Hag onder druk
Manchester Evening News, doorgaans goed geïnformeerd als het over Manchester United gaat, schrijft donderdag dat sommige spelers beginnen te twijfelen aan Ten Hag. "Bronnen in de kleedkamer hebben gezegd dat de twijfels over het management van Ten Hag toenemen. Ook heerst er onder bepaalde spelers een sluimerende wrok jegens teamgenoten. Men is niet overtuigd van de algemene koers van de club."

In september schreef het lokale dagblad al dat spelers van United moe werden van de kritiek van Ten Hag en enkele van zijn tactische aanpassingen. Ook zou Ten Hag sommige spelers nadrukkelijk in bescherming nemen, terwijl hij anderen affakkelt, zonder daarbij in te gaan op namen. De druk op de manager neemt verder toe na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Newcastle United in de EFL Cup van woensdag.

Ontslag (nog) geen optie
Manchester United ontkent in alle toonaarden dat er wordt gezocht naar een vervanger van Ten Hag, meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano donderdag via X. Bronnen rondom de club laten weten dat de verhalen over een nieuwe manager op Old Trafford 'categorisch onwaar' zijn.

Zie jij Erik ten Hag het seizoen afmaken bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat Zidane dit op de rit krijgt, het ligt echt aan het spelersmateriaal.

2 november 2023 om 18:40

Gedeeltelijk.
Maar denk dat de trainer ook niet alles uit deze groep haalt.
Denk dat deze trainer ook niet de fijnste is om mee te werken, zeker als hetallemaal niet zo loopt.
Is geen trainer waar je voor door het vuur gaat, heeft de uitstraling ook niet mee.

2 november 2023 om 19:03

Niet alles uit deze spelersgroep heeft gehaald? Dat heeft hij vorig seizoen volgens mij wel gedaan. Of denk je dat bijv. Maguire Lindelof Dalot SMT Martial Rashford nog beter kunnen?? Denk je dat Mourinho van Gaal liwvweties zijn? Denk je dat Guardiola of Klopp geen eisen stellen aan hun spelers? Omdat hij jouw uitstraling niet heeft is het niks. Ik kan zo'n hysterische Conte, Klopp Simeone slecht hebben...
Beetje rare gedachte waarom jij het denkt. Zou wel willen weten waarom dat je dar denkt. Is alleen een aanname zonder feiten ervan te weten

2 november 2023 om 18:42

In ieder geval gaan ze er wel op vooruit als ze Ten Hag vervangen. Slechter dan dit kan bijna niet.

2 november 2023 om 22:06

Ik denk dat zidane wel weet hoe hij met dit soort spelers moet omgaan hij zou zijn spelers altijd in bescherming nemen en bijna niks komt naar buiten en als dat wel gebeurd dan ben je maanden verder na een incident…

3 november 2023 om 11:02

@Madrid8484. Dat is makkelijk zeggen als het goed loopt. Maar dat doet het niet en gaat het ook niet meteen doen onder Zidane. Daarnaast is Zidane alleen maar gewend met een goed draaiend team te werken. Moet zich eerst maar eens ergens anders bewijzen.

2 november 2023 om 23:45

Niemand krijgt dit op de rit. Guardiola niet, Ancelotti niet, Zidane niet. United heeft gewoon de spelers voor veelste veel gehaald met een salaris, waarvan de meeste niet eens de helft zouden krijgen bij een andere club. Spelers zijn te lui en kunnen niet eens normaal een steekbal geven. Erik zeker ook schuldig, omdat hij naar spelers vraagt die hij al kent (alhoewel dit meer de schuld is van management; zij moeten een nee kunnen verkopen en gewoon naar betere opties kijken). Erik hoort zich puur te focussen op coachen van de spelers.

We hebben al paar keer eerder onterecht een kwalitatieve manager ontslagen (LvG, Mourinho) en nu zal het niks anders zijn. Niemand krijgt dit op rails. United moet management vervangen inclusief Glazers en United moet heeeel wat spelers van de hand doen.

Zijn lot was natuurlijk al bepaald door Anthony te halen... om daarna ook nog voor Onana te willen gaan liet zien dat hij bijzonder beperkt is. Maar wel heel goed in laten zien niet met geld om te kunnen gaan. Denk dat menig voetbal kenner dit 'succes' ook wel zag aankomen.

2 november 2023 om 18:42

Wat anthony betreft geef ik je gelijk, echter onana presteerde bij inter ook gewoon prima, die zou ik nog niet willen bestempelen als miskoop.
Eerder Sancho, dat viel wel echt tegen.

2 november 2023 om 18:57

Ik heb nog steeds wel geloof in Antony hij is nog steeds de beste rechtsbuiten in de selectie zelfs uit vorm. Mount is nog een veel grotere miskoop en Hojlund is zeker dubbel voor betaald maarja als je United bent en je wilt spelers hebben die vroeg in de voorbereiding mee kunnen doen dan moet je flink de portemonnee trekken.

Als je naar City kijkt volgens mij is de Bruyne de enige speler die er zat bij CIty voordat Pep kwam. En het is daarom ook dat Pep zijn spelletje kan spelen omdat die heel de selectie kon kopen. Mensen roepen naar 4 of 5 aankopen dat het bij United moet draaien maar de waarheid is dat ze nog eens dubbel aantal aan aankopen moeten doen.

Heel de verdediging die we gisteren zagen bij United zouden bij City niet spelen. Zeker Maguire en Lindelov zou onder Guardiola nooit zoveel minuten maken, die zouden het aantal minuten krijgen dat een Philips krijgt.

3 november 2023 om 00:22

Sancho was er volgens mij al, toen ten Hag kwam. Maar ook dat bijna alle spelers een ED verleden moeten hebben, helpt niet. Dan nog Evans als back up die dan ook nog basis komt te staan (uit nood). Nee er zit echt geen lijn in de aankopen, waarmee je weer steevast voor de top 3 gaat meedoen.

3 november 2023 om 11:04

Hou op Protheus, zelfs Dalot heeft vaker een man gepasseerd dan Antony, zoek maar op. Die is niet uit vorm, dit is gewoon wat hij is: een middelmatige rechtsbuiten die zelfs in de Eredivisie niet echt overtuigende cijfers kon overleggen.

2 november 2023 om 18:54

Er zijn wel meerdere miskopen geweest zoals Pogba Sancho Maguire.

Zit ook geen enkele lijn in welke coach ze aan willen nemen. Van Ten Hag naar Zidane en Amorim naar Diego Simeone? Wat willen ze nou voor coach?

2 november 2023 om 18:49

Klopt wordt al jaren onderschat. Als je van Gaal laat opvolgen door Mourinho is dat een teken aan de wand. Edit:- Toen dachten veel fans met Mourinho titels te kopen zonder stil te staan wat
zijn aanstelling eigenlijk betekent. - Veel fans zijn er vrij laat achtergekomen maar dit was toen wel de give away voor de totale incompetentie vd organisatie. Daarna Ole weer totaal anders. Ragnick weer totaal anders en met ten hag nu weer.

2 november 2023 om 19:26

Juist en daar gaat het mis. Als je op management vlak zoveel verschillende stemmen hebt is het geen wonder dat er geen coherentie in zowel het spel als teamgeest is. Lijkt wel alsof verschillende mensen een stem hebben over het soort speler dat gehaald moet worden. Nu zit je nog met spelers opgescheept uit het Mourinho tijdperk terwijl als je kijkt naar een City, Arsenal en Liverpool, die verversen op tijd en halen maar 1-3 spelers per seizoen. Neem bijvoorbeeld een Gravenberch, je gaat me niet vertellen dat hij bijvoorbeeld verder is dan een Eriksen of Casemiro of Fernandes of zelfs een Mount. Maar hij gaat moeiteloos mee met het spel omdat Liverpool dat soort vragen allang heeft gesteld en beantwoord.

2 november 2023 om 22:17

United heeft geen filosofie of een technisch directeur met visie. Totaal verschillende coaches aanstellen en dan de managers spelers laten halen. En uiteindelijk heb je dan een zooitje verschillende type spelers waar geen eer aan te behalen valt.

2 november 2023 om 19:06

Ze moeten eens die spelers verkopen die al jarenlang niet goed presteren en elke coach al gehad hebben. Maar het ligt altijd aan de coach natuurlijk.

Jet heeft ook totaal geen zin om een andere coach aan te trekken. Zit je met spelers die onder LVG nog gehaald werden en ze niet verkocht krijgen. Elke andere trainer komt voor hetzelfde probleem.

Wie er ook komt het ga niet veel uitmaken of het ten Hag ole Mourinho etc in het begin gaat het wel goed nieuwe coach spelers etc gaan er voor. 2seizoen frisse start coach begin van seizoen en doet het ok . en derde jaar ramp weer en zo gaat het weer door . Die club moet van binnen tot top helemaal opnieuw .




Waarom zou Zidane hier in stappen? Valt toch niets mee te winnen. Zal alleen maar zijn legacy schaden.

Er zit echt totaal geen idee achter deze club. Hoe denk je dat een ‘rookie’ uit Portugal deze club uit de brand zal helpen. Ze hebben persoonlijkheid nodig á la Ancelotti, en echt een gigantische boost in de selectie. Heb het gevoel dat Vinicius, Bellingham, Araujo en Haaland nieteens genoeg zouden zijn om deze club verder te helpen. De club is helemaal verrot tot aan het bot.

2 november 2023 om 19:06

Jjunited denk dat die de club wel wat verder zouden helpen hoor maar begrijp wat je bedoelt. Het is een zooitje.

2 november 2023 om 19:13

En dan kom je aanzetten met Ancelotti maar de rookie afbranden. Dit is nou het probleem bij United. Gelijk weer voor dure sterren gaan. Bij Real zijn ze ook niet altijd blij met hem en ze willen graag Xabi hebben als trainer.
Ten Hag wordt vergeleken met Arteta door veel United fans dat hij tijd nodig heeft. Maar United fans zullen nooit accepteren dat zo’n rookie als Arteta de trainer wordt. Ik ken die jonge trainer uit Portugal niet goed. Maar als hij de talenten heeft van Arteta waarom geen kans geven en hem de tijd geven dat hij fouten mag maken en opnieuw opbouwt met jeugdspelers. De lijdensweg van Arsenal willen United fans niet hebben maar wel de vruchten

2 november 2023 om 19:47

De rookies zullen ondergesneeuwd worden bij United. Totaal geen kans om je verder te ontwikkelen als trainer. Spelers die spelen voor zichzelf, geen echte technisch directeur en eigenaren die niets weten van voetbal. Hier moet echt een grote persoonlijkheid staan om er wat van te maken.

2 november 2023 om 22:20

Precies, de druk bij United is veel hoger dan bij Arsenal. Bij United lig je na een 8e plaats er 100% uit. Laat staan dat je het 2 keer doet. En daarom gaat het niet werken. En tegelijk is het ook het probleem omdat je opnieuw moet beginnen zoals Arteta met Arsenal heeft gedaan.

3 november 2023 om 08:57

Ferguson werd pas na 4 jaar kampioen en werd in zijn 1e seizoen 11 en in zijn 3e seizoen ook 11e plek.
Dat je op voorhand al aangeeft dat het niet gaat werken vind ik krom. Als fans kan je de verwachtingen temperen. Maar goed.
Ik vind het prima zo. United mag zo blijven.

3 november 2023 om 11:41

Bij United lig je er na een 8e plek 100% uit haha. Vandaar dat Ferguson 2 keer 11e mocht worden.

3 november 2023 om 14:48

Tja, de een noemt het 'druk' de ander noemt het incompetentie van het bestuur.

Arsenal ging een plan aan met Arteta, en Arteta was in staat om ze te overtuigen van dat plan. Ongeacht de positie in de competitie. Daar plukken ze nu de vruchten van. Iedereen binnen de club bleef achter Arteta staan. De supporters, het bestuur en het belangrijkste: de spelers.

Blijkbaar zijn de trainers die United haalt niet in staat om met de primadonnas van United om te gaan, en laat het bestuur de club regeren door geruchten in de tabbloids en spelers met de mentaliteit van een blinde ezel.

2 november 2023 om 19:30

Nou, ik als Sporting en Mutd fan, kan je vertellen dat deze ROOKIE een hele fijne trainer is. Hij leest het spelletje goed en zet zijn spelers goed neer. Tactisch is ie ook nog heel sterk. Daarbij komt dat ie ook nog eens kampioen van PT is geweest met een zeer matig (vergeleken met die andere 2 grote PT clubs) team. Zijn team speelt doorgaans aanvallend voetbal vanuit achter. In mijn ogen...helemaal niets mis mee.

2 november 2023 om 19:48

Lees mijn reactie op Somagunner even. Niks ten nadele van Amorim, maar het is zo een grote bende dat een trainer geen kans krijgt zich te ontwikkelen. Er moet echt gelijk iemand staan.

2 november 2023 om 19:37

Ancelotti hoef ik niet bij United te zien hoor. Geweldige manager als het op vedettes aankomt, maar United heeft helemaal geen vedettes. United heeft een paar spelers die vroeger goed waren, een paar spelers die af en toe leveren en een vooral veel overpriced subtoppers. Daar gaat Ancelotti het ook niet mee redden denk ik. Daarnaast wordt Ancelotti al bondscoach van Brazilië na Real Madrid en echt vergelijkbare trainers als Ancelotti met een vergelijkbare statuur zie ik niet echt in Europa.

Een andere trainer zou kunnen, maar een technisch of sportief directeur is volgens mij stap nummer één. Het is echt uitermate ridicuul dat United geen supervisor heeft die informatie krijgt aangeleverd van trainer als scouting en op basis daarvan een knoop doorhakt. Het is zo makkelijk om de organisatiestructuur van succesvolle clubs (eventueel specifiek op het gebied van transfers) over te nemen. Arsenal is ook pas goede aankopen gaan doen sinds Edu daar technisch directeur is (ook de eerste in de clubgeschiedenis). Bayern heeft een technisch directeur, Liverpool heeft een technisch directeur. City heeft gewoon de bestuursstructuur (inclusief dezelfde namen in het geval van de technisch directeur) overgenomen van het succesvolle Barcelona van 2005-2009. Waarom zijn ze bij United of zo stronteigenwijs of zo besluiteloos dat ze daar niet gewoon iemand voor kunnen aanstellen? Voor mijn part neem je Dennis te Kloese over van Feyenoord of trek je Hans Nijland achter de geraniums vandaan, dat lijkt me nog een effectievere organisatiestructuur dan hoe dit nu werkt. Je hebt een trainer met een spelidee die vorig jaar nog laten zien heeft dat het wel kan, je hebt geld én je hebt een goede jeugdopleiding. Doe dan wat met die facetten van de club

2 november 2023 om 19:56

Ik gaf Ancelotti meer als voorbeeld aan. De eerste ‘persoonlijkheid’ die in me hoofd op kwam.

Darren Fletcher en John Murtough zijn verantwoordelijk voor de aankopen bij United. Je kan mij echter niet komen vertellen dat Antony, Amrabat Lisandro, en Höjlund uit de hoge hoed van die 2 komen. Het is echt Ten Hag die deze spelers aanbevolen heeft.

Denk dat we het verder wel met elkaar eens zijn dat de hele club ziek is tot aan het bot.

2 november 2023 om 22:09

Maar die kunnen ze in geen honderd jaar halen? Waarom zouden ze naar ManU gaan in vredesnaam

3 november 2023 om 00:48

Ik heb ze ook alleen als voorbeeld erbij gehaald amigo..

3 november 2023 om 11:06

Ik begrijp wat je zegt, maar ik denk dat je de geruchten met een korreltje zout moet nemen. Zelfde namen als altijd, plus een paar nieuwe om het ‘nieuwtje’ interessant te maken.

Ik denk dat een ander type trainer wel iets meer uit deze groep haalt, en ook een wat andere kijk op de transfermarkt heeft. Die gaan toch meer voor winnaars.

Het grootste probleem is echter de organisatie zelf.

Al zet je Ferguson met Guardiola en klopp als assistent coaches neer, zelfs hun krijgen dit team van individuen niet als een team aan het voetballen.

Geen enkele andere trainer kan hier wat mee zolang er niks aan het bestuur veranderd.

2 november 2023 om 22:11

Zelfs dan. Met nieuw bestuur of supermanager kunnen ze nog niet de topspelers halen. Niet als die kunnen kiezen uit Spaanse topclubs, City, Bayern etc. Doe je mee om CL winst ipv poulevulling

Zielepoten daar. Denken dat ze nog een topclub zijn. Dat was in de tijd dat er hooguit een top2 was in Engeland. Tijden veranderen en qua visie zijn vele clubs rechts gepasseerd. En een aantal halen ze niet meer in tenzij ze Saoedische bedragen gaan betalen. Laten die nu net afgehaakt zijn in de overname.
Wordt beetje vervelende club.

Je kunt de klok op gelijk zetten, dat dit soort verhalen bij elk verlies opduiken.

Het zou toch wel het ultieme wanbeleid zijn als United Ten Hag ontslaat en dan ook nog Potter aanstelt als opvolger. Maar ik zie ze er wel voor aan.

Zo zie je maar weer dat ook een trainer zo goed is als zijn laatste wedstrijd. Bij Ajax niks dan lof , zelf de gene die hem in het begin aanvielen , werden ook positief over hem en nu wordt hij bijna met pek en veren United uit gejaagt. het kan verkeren...

Ze hebben geen onaardige selectie, maar als je ze zag spelen tegen Newcastle.
Dit is gewoon geen team momenteel.
Spelers begrijpen elkaar vaak niet en gaan veelal voor eigen succes.
Denk niet dat zidane er meer uit zou kunnen halen eerlijk gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren