Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic weet het klein jaar na vertrek bij Ajax zeker: ‘Fenerbahçe-fans de beste’

Laatste update:

Dusan Tadic is onder de indruk van de fans van Fenerbahçe, zo laat de Serviër weten op de afsluitende persconferentie voor de Conference League-ontmoeting met Olympiacos. De 35-jarige linksbuiten uit Backa Topola vindt de fans van de Gele Kanaries zelfs de beste supporters hij 'ooit heeft gezien'.

Tadic verliet Ajax afgelopen zomer na vijf voornamelijk succesvolle jaren in Amsterdam. De voormalig aanvoerder van de recordkampioen van Nederland besloot de Johan Cruijff ArenA na het eind van vorig seizoen te verlaten. Tadic was onder meer tegen de komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die in de ogen van de aanvaller niet de juiste man was om Ajax te leiden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mislintat werd in september vorig jaar, na een vrij desastreus verlopen transferzomer, ontslagen door Ajax. Op dat moment had Tadic al lang en breed tot medio 2025 getekend bij Fenerbahçe, waar hij vrijwel direct uitgroeide tot een van de absolute sterkhouders in het elftal van trainer Ismail Kartal. De 106-voudig international is dit seizoen tot op heden alweer goed voor vijftien treffers en dertien assists over alle competities.

Tadic is gelukkig in Istanbul en onder de indruk van de fans van Fenerbahçe. "Ik denk dat we een geweldige schare fans hebben. Ik kan zelfs zeggen dat dit de beste is die ik ooit heb gezien", vertelt de oud-speler van FK Vojvodina Novi Sad, FC Groningen, FC Twente, Southampton en Ajax. "We moeten hun macht op een positieve manier gebruiken."

"Als je voor een grote club speelt, moet je weten dat fans soms onrustig worden. Het is normaal om dit bij een grote club te ervaren. Wij moeten deze verantwoordelijkheden op ons nemen. De reden dat wij bij zo'n grote club spelen is dat wij met deze druk weten om te gaan. We hebben hun steun het hele seizoen gevoeld. Ik denk dat we morgen samen iets kunnen bereiken."

Fenerbahçe wacht een cruciale slot van het seizoen, zowel nationaal als internationaal. Donderdagavond nemen de manschappen van Kartal het in de return van de kwartfinale van de Conference League op tegen Olympiacos. De Grieken wonnen het eerste duel met 3-2, maar gezien de 3-0 achterstand waartegen het eerst aankeek heeft Fenerbahçe reden tot optimisme in de return.

"We moeten laten zien dat we in alle opzichten beter zijn dan zij en verantwoordelijkheid nemen op het veld. Het is absoluut noodzakelijk dat we Fenerbahçe naar de halve finale loodsen", blikte Tadic vooruit op de clash met Olympiacos. In de Süper Lig staat Fener slechts twee punten achter koploper Galatasaray, met nog zes speelrondes te gaan. De aartsrivalen uit Istanbul nemen het op de één na laatste speeldag tegen elkaar op in het Sükrü Saracoglu Stadion van Fenerbahçe.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gadverdamme 🤮🤮🤮🤮
Wit voetje willen halen bij zijn nieuwe fans 🤮🤮🤮🤮

17 april 2024 om 17:10

Da's gek, dat heb ik nog nooit een voetballer zien doen.

17 april 2024 om 17:15

Valt toch wel mee. Welke club waar hij heeft gespeeld denk jij dan dat de beste fans heeft? FC Twente heeft wel mooie supporters, verder komt er geen enkele club in me op. En kom a.u.b. niet aan met Ajax.

17 april 2024 om 17:21

Kan het niet heel misschien zo zijn dat Fenerbahce, een club met meer dan 25 miljoen fans, ook werkelijk waar een indrukwekkende fanbase heeft?

17 april 2024 om 17:56

Precies, Nederlandse fans zijn dikke prima maar eerlijk is eerlijk. De Turkse fans zijn echt indrukwekkend.

17 april 2024 om 17:25

Tja, goedkoop scoren. Ook nog even het logo kussen, dat deed hij ook vaak bij Ajax. Maar goed dat doen ze bijna allemaal.

Tadic, een goede voetballer maar vind de rest allemaal maar nep.

17 april 2024 om 17:34

deed hij bij ajax net zo. zogenaamd was ajax zijn club en hij zou het technische hart ingaan bij ajax na zijn carrière. eerste beste kans dat ie had ontbond hij z'n contract.

17 april 2024 om 18:01

Gezien de clubs waar hij heeft gespeeld is er weinig aan gelogen toch? Die Turkse fans zijn mega fanatiek en kunnen er echt een heksenketel van maken.

17 april 2024 om 18:17

Klopt inderdaad wel denk ik. Kan zelf ook echt genieten van de passie van de Turken voor voetbal, ook op dit forum.

17 april 2024 om 23:00

Ja klopt, die Turkse fans zijn zo fanatiek, dat ze velden bestormen, bussen beschieten en met zoveel voorwerpen gooien dat er niet eens fatsoenlijk een corner kan worden genomen. Het is maar net wat je goed vindt.

18 april 2024 om 10:42

@burdy je beschrijft nu alleen incidenten van Trabzon hooligans, niet “Turkse fans” in het algemeen. Tadic zei toch niet dat Trabzon fans de beste waren?

Zegt tadic altijd bij alle clubs, niks nieuws van deze hielenlikker! Kan me nog herinneren dat wij groningen fans de beste waren

17 april 2024 om 18:16

Hahaha eerste waar ik ook aan dacht. Volgens mij zei ie vergelijkbare dingen bij Soton, Twente en Ajax

17 april 2024 om 18:43

Maar als we logisch nadenken kwam elke club toch na groningen ? Dus hij ervaart elke keer wat nieuws ? Dus het kan toch gewoon wat hij zegt ?

18 april 2024 om 08:46

@Chili, ik kan me zeker voorstellen dat Turkse fans anders zijn. Die hebben echt passie. Ons punt is dat als je continu zegt van deze zijn de beste... dan begint het zijn geloofwaardigheid en waarde te verliezen. Als ik bij wijze van 10 keer met jou mee eet als je kookt en elke keer zeg van: "dit is de lekkerste maaltijd die ik ooit heb gehad." Ga jij dan denken dat je goed kan koken of denk je dat ik gewoon zwets om aardig te zijn?

18 april 2024 om 08:49

Waarschijnlijk het laatste, maar toch hoor ik liever telkens dat dit het lekkerste was wat je ooit hebt gegeten, dan dat je zegt "wat ik gisteren bij die en die had, was lekkerder".

17 april 2024 om 18:45

Ik zeg zelf altijd bij mijn nieuwe werkgever dat mijn collega's bij mijn vorige werk veel beter en leuker waren.... maar dat terzijde. Je kunt veel vinden van Turken, maar ze hebben wel passie en leven er echt voor.



Het is ook algemeen bekend dat Ajax geen indrukwekkende fanschare heeft. Er zijn wel ultra's, maar zij weten alleen sfeer in het stadion te brengen met een trommel en een megafoon. De groep is klein ten opzichte van het hele stadion. Verder zijn er in de Arena vooral mensen die zitten, kijken en af en toe applaudiseren. Als er niet gewonnen wordt dan gebeurt er weinig.

Bij Feyenoord gaat het hele stadion uit zijn dak wanneer er gescoord wordt en zingt er een veel groter deel van het stadion mee met liederen. De onderste ring staat ook en zit niet rondom het hele veld. Ook wordt er in verschillende delen het een en ander ingezet. Bij Fener zal dat ook zo zijn maar dan nog wat explosiever. Kan me goed voorstellen dat Tadic daar na jaren Ajax wel van kan genieten, want daar is het fanatisme over het algemeen veel minder.

17 april 2024 om 17:18

Ieder z'n ding maar persoonlijk zie ik liever die applaudiserende mensen dan dat er bij een ingooi werkelijk in iedere hoek 30 boze tomaten met capuchontjes en oogpupillen ten grote van een komlamp de nodige verwensingen naar de ingooinemer schreeuwen. Geef mij dan maar het Arena publiek

17 april 2024 om 17:46

Kom eens kijken in de Kuip na een bekerfinale. Of kijk de beelden na de 4-0 nederlaag in de Arena even terug.

Bij Ajax zitten veel brave gasten. Maar de F-side heeft genoeg figuren uit de onderwereld. En de toiletten in de Kuip zijn al 2 keer gesloopt. Het veld ook al een keer.

En nee, dat betekent niet dat ik denk dat de harde kern van Feyenoord ook maar een haar beter is. Integendeel.

Maar de capuchons zijn overal aanwezig. En zeker ook in de Arena

17 april 2024 om 18:03

Ja zo is het wel. Die harde kern bij Ajax is net zo erg als bij Feyenoord. Maar bij Feyenoord zitten er ook veel die onschuldig de club veel fanatieker volgen en beleven. Dat begrijpen ze niet bij Ajax en zien ze over het hoofd. Zij worden al gauw over een kam geschoren met de hoolies.

17 april 2024 om 18:03

Ze zijn er ook, maar ze zitten in ieder geval wel 1 vak. Bij Feyenoord zie ik vooral tijdens een klassieker in elke zijde van het stadion enorm opgefokte lui uit hun dak gaan.

17 april 2024 om 17:42

En zo mag ik graag mijn wedstrijdjes kijken. rustig op me stoeltje naar Ajax kijken. nee ik sta niet te juichen en te springen als er niks te juichen valt.als het goed gaat joepie en klein aplaus,en als het slecht gaat dan mopper ik wat. ik weet het, tis heel bijzonder...

17 april 2024 om 18:39

Nou was ik toevallig bij een Europees potje van Ajax dit jaar en ondanks die onverlaat met die megafoon, vond ik het toch best een leuk sfeertje. Het kan naar mijn geheel 100 superobjectieve mening niet op tegen de Kuip, maar ze gingen wel te keer.

Naja behalve toen Bodo op 0-2 kwam.

Naja, gezien hoe hij uitgefloten werd tijdens zijn laatste wedstrijden in de Arena, snap ik wel dat hij iets minder heeft met de Ajacieden..

17 april 2024 om 17:24

Zou dat zijn wat uiteindelijk blijft hangen bij tadic? Of zijn het de succesvolle jaren ervoor met schitterende Europese avonden?

Kan het mij enigsinds voorstellen als je naar het geluid van het gehele stadion kijkt, al kreeg Tadic wel een hele speciale voorkeur van de supporters met uiteraard zijn 'eigen' nummer (tadic on fire) waar hij letterlijk elke thuiswedstrijd het mannetje was tijdens de warming up

17 april 2024 om 17:18

Een speciale voorkeur van de supporters met een 'eigen' nummer tijdens de warming-up? Het moet inderdaad niet gekker worden. Begrijp ik het goed dat dat ongebruikelijk is in de arena?

17 april 2024 om 21:45

Wel als hij letterlijk nog de enige speler op het veld is terwijl het gehele elftal al naar de kleedkamer is, dan pas zijn nummer wordt ingezet en hij 2 balletjes op doel schiet. Dit gebeurt zeker niet bij veel andere clubs.

Ik zal me bij mijn mede fans van een Turkse club niet heel populair maken met deze mening, maar ik ben zelf niet heel gecharmeerd meer van Turkse supporters. Vroeger had je veel meer fans van een supportersgroep in een stadion zitten, en die wisten niet van ophouden. Minutenlang zingen, juichen, vlaggenshows, fakkels etc etc. Nu is dat veel en veel minder. De fans die er nu voornamelijk zitten, zijn de fans die gezellig een wedstrijdje willen bekijken als gezinsuitje. En daar is niets mis mee, laat dat duidelijk zijn, maar dat haalt wel de sfeer naar beneden. En bij Europese wedstrijden heb je telkens het fluitconcert wat maar niet ophoudt, en dat vind ik persoonlijk helemaal niks. De juichende en zingende supporters van vroeger zijn steeds schaarser aan het worden.

De invoering van de Passolig, wat ik overigens wel begrijp, heeft ervokr gezorgd dat de ultra-supportersgroepen de wedstrijden gingen boycotten. Een deel van deze supporters kwam dan ook weer terug, maar niet allemaal. Bovendien helpt de torenhoge inflatie ook niet echt mee. Tickets zijn helaas peperduur geworden.

Enfin, ik snap het sentiment van Tadic, maar ik zou Turkse supporters niet meer als (een van) de meest fanatieke supporters zien. Daarvoor moeten we eerder kijken naar Oost-Europa (Polen met name) en buiten Europa naar Brazilië en Argentinië etc.

17 april 2024 om 19:51

Rond de eeuwwisseling als er grotere Europese clubs op bezoek kwamen in Turkije.
Wat een wow! Echt ongeëvenaard was dat.
Maar de afgelopen 15 jaar toch wel vaker in Turkije geweest, en het is echt lang niet meer zoals het was hoor helaas.
En als ik soms de beelden zie op ziggo, dat zitten ook bij de grote clubs de stadions niet altijd vol.

Ja die beleving vind je niet in Nederland of Engeland en in Servië speelde hij niet voor de echte top clubs.

Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Qua sfeer leggen we het af tegen de Turkse competitie. Maar ook daar wordt je afgebrand als je niet presteert. Gewoon fijn voor Tadic dat alles lekker verloopt, dat konden we hem in Amsterdam zeker niet meer bieden.

Tja, deed dit Tadic ook bij Groningen, FC Twente en Ajax. Gewoon een slijmbal die kennelijk dermate veel validatie van buitenaf nodig heeft dat hij maar moet liegen, althans bij minimaal 3 werkgevers. Altijd zo onnodig. Zeg gewoon dat je de fans geweldig vindt en laat die superlatieven lekker buiten beschouwing als je ze toch niet meent.

Mijn vriend is het niet maar een ding weet ik zeker, met Tadic hadden bepaalde dingen dit jaar bij Ajax absoluut niet aan de orde geweest.
En ook Klaassen, dat is ook iemand die strijd niet schuwt, desnoods kwaadschiks.

17 april 2024 om 20:24

Met Blind, Tadic en Klaassen was dit ajax "gewoon" in de top 3 geëindigd. Of nouja, op plek 3, want zelfs dan acht de ik selecties van psv en feyenoord nog wel hoger. Met die spelers was het verval in kwaliteit maar vooral inzet/mentaliteit nooit zo groot geweest

Als fener fan wil ik iets verduidelijken, tadic heeft niet gezegd dat de fener fans de beste zijn die hij ooit gezien heeft maar één van de besten.
De vertaler heeft dit naar buiten toe vertaald als 'de' beste fans.

Heeft Tadic met Kuyt gepraat of zo?
en natuurlijk zeg je dit over de fans van de club waar je nu bij speelt, je gaat toch echt niet zeggen, nou hier is het leuk, maar ik heb liever de fans van groningen want die waren veel beter.
gewoon het praatje voor de camera waar hij zelfs een media training voor heeft gehad, niks meer niks minder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren