Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Streppel verlaat Roda en verrast met plotselinge terugkeer bij oude liefde

Laatste update:

Jurgen Streppel neemt afscheid als trainer van Roda JC, zo laat de club weten in een persbericht. De 53-jarige Vorstenaar gaat bij Helmond Sport een functie als technisch directeur bekleden. De Limburgse club werd een aantal dagen geleden ingelicht met de wens van Streppel om de overstap te maken en heeft besloten om hem te laten gaan. In het persbericht laat algemeen directeur Jordens Peters wel optekenen dat hij is overvallen door het besluit.

Roda schrijft in het statement dat er na de wedstrijd tegen PEC Zwolle aanstaande vrijdag definitief afscheid wordt genomen van 'een gewaardeerde trainer, die in relatief korte tijd bij de club positief zijn stempel op het elftal en de prestaties heeft weten te drukken'. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie bedankt Streppel voor zijn inzet, maar laat ook doorschemeren de situatie lichtelijk te betreuren.

“Uiteraard respecteren we het besluit van Jurgen, maar het overviel ons natuurlijk wel”, aldus Peters. “We waren nog lang niet op elkaar uitgekeken en hadden een duidelijke ambitie waar te maken.” Volgens de algemeen directeur is er een hoop veranderd onder leiding van Streppel. “De regio staat weer achter de club en daar had Jurgen een belangrijk aandeel in. We zijn Jurgen daar zeer erkentelijk voor en gaan nu alles doen om op de best mogelijke manier zijn opvolging in te richten.” Wie het stokje overneemt bij Roda is dus nog onduidelijk.

Streppel zelf heeft in het persbericht ook een korte verklaring gegeven voor de ‘enorm moeilijke beslissing’ die hij heeft genomen. “We hebben hier de laatste jaren mooie stappen voorwaarts gemaakt en hebben het volste vertrouwen om Roda JC weer terug te brengen naar waar het hoort. Nu klopt Helmond Sport op de deur, een club met vergelijkbare ambities en uitdagingen. Uiteraard speelt mijn nieuwe functie een belangrijke rol, maar als ik compleet eerlijk ben, is het ook voor een deel een gevoelskwestie. Ik kon het aanbod van mijn oude club dan ook niet weerstaan. Graag wil ik iedereen enorm bedanken voor het vertrouwen en de fijne tijd bij deze geweldige club.'

Is deze stap van Streppel opmerkelijk te noemen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha dacht even dat die naar Willem ll ging. Maar hoop dat die het verschil kan maken bij Helmond. Aan de selectie ligt het niet perse daaro.

Dit is denk ik het beste dat Roda kon overkomen. Streppel is geen trainer die je promotie oplevert richting Eredivisie.

15 december 2022 om 09:34

Roda heeft ook geen selectie die promotie kan halen. Streppel was een prima trainer voor Roda en haalde het maximale eruit met deze selectie.

15 december 2022 om 10:24

En wie heeft die selectie samengesteld? Juist. Streppel en Roda werkt gewoon niet meer. Dit is de enige oplossing.

15 december 2022 om 09:43

Ja joh. Daarom twee keer gepromoveerd met Willem II. Jammer dat Streppel naar Helmond vertrekt. Had hem liever in Tilburg gezien.

15 december 2022 om 11:21

Plus vervulde Streppel toen een dubbel functie bij Willem II. Zowel trainer als TD en wist spelers als Messaoud, Boymans, Gebroeders Wuytens, later in de ED Armenteros enz naar Tilburg te halen. Nooit geweten dat ie een functie van TD ambieerde gemiste kans deze zomer!.

Heel opvallend. Roda draait eindelijk goed en doet mee voor promotie. Nu is Helmond wel bezig met een langetermijn project, maar Roda is in alles groter en staat er goed voor. Heel erg zonde dit, al denk ik dat Roda de promotiekoerst kan voortzetten met een andere trainer. Hoop dat ze er snel weer bijzijn in de ED, ondanks dat het een angstgegner is voor PSV.

15 december 2022 om 10:14

Angstgegner uit het verleden, toen de honden nog uit hun kont blaften

15 december 2022 om 10:59

De eerste twee jaar wel, maar sinds afgelopen zomer draait Roda totaal niet meer. Er zit ook totaal geen stijgende lijn in het spel. Het verbaast me dan ook niet dat Streppel voor deze uitdaging gaat, want ik kreeg het idee dat hij zelf ook niet meer wist hoe het tij gekeerd moest worden.

Helmond Sport is toch de club waar een rijke eigenaar afgelopen zomer veel geld in heeft gepompt? Zal voor hem financieel wel een vooruitgang zijn. Offer you can't refuse

Stabiele trainer maar geen promo King of kampioenmaker.

15 december 2022 om 09:44

2x promotie met Willem II waarvan 1x kampioen...

Als Roda een 9de plek een fantastisch resultaat vind is de club wel heel erg ver afgezakt. In zie Roda nog steeds als een grote club die eigenlijk in de eredivisie hoort. Ik mijn hoofd zijn ze groter qua achterban en uitstraling dan bijvoorbeeld Zwolle of Heracles.

15 december 2022 om 10:22

Bij Roda zijn ze vooral goed in praatjes verkopen aan de fans, we zouden binnen drie jaar promoveren en staan inmiddels na die jaren op een 9e plek. Ik denk dat het nog tig jaar zal duren, voordat we ooit weer promoveren.

15 december 2022 om 10:51

Meh, ik verwacht niet dat het nog heel lang gaat duren. De laatste paar jaren is het redelijk rustig/stabiel. Dat missen we echt al heel, hã©ã©l lang. We hebben ook eindelijk geen compleet vreemdelingenlegioen meer, dat is ook fijn.
In die zin zijn er absoluut stappen gemaakt. We zijn ook dichtbij promotie geweest, terwijl de 18/19 en 19/20 13e en 17e zijn geworden.

Wat ik vooral zie zijn fans die zichzelf voor de gek willen houden en alle frustraties botvieren om een paar teleurstellingen.

15 december 2022 om 11:02

Ik ben bang dat die stijgende lijn wel weer gaat vallen, zeker nu we zonder Van As en Streppel zitten.

15 december 2022 om 22:25

Drie jaar? Even gaan tellen, vriend. 18/19, 19/20, 20/21, 21/22, 22/23. Na dit jaar zitten jullie al vijf jaar in de eerste divisie. Het zullen er naar alle waarschijnlijkheid minimaal 6 worden als je ziet hoe het nu gaat.

15 december 2022 om 10:43

Roda was tot aan de degradatie een van de stabielste factoren in de Eredivisie, maar zijn daarna wel erg ver afgezakt helaas. Vroeger, toen we koe nog met lange 'oe' schreven, kwam ik nog wel eens op Kaalheide. Destijds zat het stadion nog gewoon goed vol. Hoe dat tegenwoordig is weet ik niet. Het zal in elk geval nog lang duren voordat Roda weer promoveert, heb niet de indruk dat er een goed perspectief is

15 december 2022 om 12:13

Hoezo kwa uitstraling?en qua achterban volgens mij zit het nooit vol thuis en uit weet ik niet....

15 december 2022 om 22:27

Altijd overdreven verhalen van Roda supporters zelf. Laten we eerlijk zijn, gezien hun prestaties in het verleden stelde hun achterban nooit iets voor.

Hij wil gewoon niet meer dagelijks op het veld staan.

Tja, vond m bij Heerenveen alles behalve modern of van toegevoegde waarde. Heel apart dit

Jammer, we verliezen een hele goede trainer, het is verre van zijn schuld dat we niet promoveren. De selectie is te matig, de fans worden bedrogen met loze beloftes en het zal nog 100 jaar duren voordat Roda weer eens zal promoveren.

Zeer welkom. De weg omhoog is ingezet!

De beste uitkomst voor alle partijen. Streppel heeft in zijn eerste twee seizoenen veel stappen gezet met een nieuw Roda JC, maar het afgelopen halfjaar stagneerde alles. Er zat helaas geen muziek meer in.

Voor roda een mooie kans om de organisatie onder de loep te nemen en weer te gaan werken met een aparte TD en trainer. Benieuwd met wie Roda uiteindelijk in zee gaat. Stiekem hoop ik op Pa-Modou Kah, die een trainerscarriere is begonnen in de VS en sinds kort zonder club zit.

15 december 2022 om 11:23

Kah heeft het bij North Texas en Pacific FC echt prima gedaan alleen denk ik dat hij liever in de VS blijft werken/wonen. Ik zou Fred Grim of Jean Paul van Gastel ook leuke opties vinden

15 december 2022 om 11:23

Ik weet niet hoeveel haat er tussen Fortuna en Roda zit maar anders zie ik Jordens wel even informeren hoe Hofland precies is om hem vervolgens naar Roda te halen.

15 december 2022 om 22:28

Wij in Sittard moedigen de komst van Hofland naar Roda ook aan. Puur en alleen omdat hij daar de club nog maar sportieve ellende zal bieden.. Zegt misschien iets over de haat. Maar vooral de karma van het denigrerende gedrag van Roda fans in het verleden. Na dit seizoen.. vijf jaar en counting.

15 december 2022 om 11:37

Ik zou eerder kiezen voor Bob Peeters, oud-speler die de club kent en vorig jaar prima presteerde voor het materiaal wat hij had bij Top Oss.



Snel Fred Grim halen, heeft al diverse malen bewezen goede resultaten te kunnen halen met minimale middelen. Laat ze in hemelsnaam niet zo dom zijn om Hofland binnen te halen. Betonvoetbal zonder enige lijn.

15 december 2022 om 12:14

Grim heeft hopeloos gefaald bij Willem 2. De matige Hofland heeft het zelfs beter gedaan daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren