Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stoichkov snapt niets van toewijzing Golden Boy Award aan Bellingham

Laatste update:

Hristo Stoichkov vindt niet dat Jude Bellingham de terechte winnaar van de Golden Boy-verkiezing is. De enkelvoudig Ballon d'Or-winnaar beargumenteert in gesprek met Tuttosport dat de Engelsman niets gewonnen heeft bij Borussia Dortmund en dat de prijs naar Jamal Musiala of Alejandro Balde had moeten gaan.

Stoichkov is wel erg te spreken over Bellingham. "Ik heb het niet over hoe waardevol de Engelsman is. Hij is één van de grootste talenten ter wereld. Hij heeft veel klasse en doet veel goed. Ik zie hem als een mix tussen (Michael, red.) Laudrup, Kaká en Pogba. De toekomst is aan hem. Met Mbappé en Haaland is hij in de race om de volgende Ballon d'Or te winnen."

“Maar je weet wat Dortmund en Real Madrid hebben gewonnen in 2023: niets." Met Dortmund liep Bellingham eind vorig seizoen op de slotdag op dramatische wijze de landstitel mis. Die Schwarzgelben kwamen in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen 1. FSV Mainz 05, waardoor Bayern, dat dankzij een late treffer van Musiala met 2-3 won van 1. FC Köln, op doelsaldo kampioen werd. In de zomer van 2023 trok de Engelsman, die wegens een blessure overigens niet meedeed tegen Mainz, naar Real Madrid.

Met de Koninklijke heeft Bellingham, logischerwijs, nog niets gewonnen. Wel is de middenvelder annex nummer 10 bijzonder voortvarend van start gegaan aan zijn periode in het Santiago Bernabéu. In veertien wedstrijden was hij goed voor dertien goals en drie assists. Zo was hij onder meer goud waard met een dubbelslag tegen FC Barcelona (1-2), de club die Stoichkov als oud-speler van de Catalanen een zeer warm hart toedraagt.

"Hij is net drie maanden bezig", gaat Stoichkov in op de seizoenstart van Bellingham. "En welke successen hebben al zijn doelpunten Real Madrid gebracht? Je weet goed wat mijn vriend Mourinho zou zeggen over 'titels'... Zullen we het hebben over hoe Borussia Dortmund vorig seizoen de Bundesliga afsloot? Bij Bayern bracht Tuchel Musiala in het veld, die in de slotfase de 2-3 maakte, terwijl Dortmund niet verder kwam dan 2-2. Adiós, titel op doelsaldo."

Stoichkov zou voor Gavi hebben gekozen als winnaar van de Golden Boy Award. Echter won de Spanjaard de prijs vorig jaar al, waardoor hij voor de editie van 2023 geen kandidaat was. "Dan zou ik Musiala of Balde hebben beloond. Barcelona won LaLiga en de Spaanse Supercup." Balde is sinds vorig seizoen de vaste linksback bij Barcelona, terwijl Musiala steeds meer een bepalende speler wordt bij Bayern.

Stoichkov is ook bijzonder te spreken over Barcelona-talent Lamine Yamal. "Hij is soms niet te stuiten met zijn dribbels. Maar hij moet tactisch nog veel groeien. Als er een dubbele dekking op hem staat, wil hij zijn acties op koppige wijze doorzetten. Er zou een Cruijff-achtige coach nodig moeten zijn om hem te helpen volwassen te worden. Maar vandaag is er geen Cruijff. Zelfs de grote Guardiola of andere toptrainers als Klopp en Ancelotti zijn niet als Johan." Cruijff had Stoichkov jarenlang onder zijn hoede bij Barcelona. Stoichkov sprak en spreekt altijd zeer lovend over de Amsterdamse voetballegende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dezelfde Stoichkov die dit seizoen op 3 Barcelona spelers heeft gestemd en niet eens op diezelfde Musiala haha. Ook zegt het genoeg dat hij niet eens weet dat Gavi hem niet opnieuw kon winnen. Daarnaast was Bellingham uitstekend vorig seizoen in de Bundesliga. Ook nog is speler van het jaar geworden. En tja dat Dortmund niet kampioen kon worden heeft niks te maken met Bellingham. Want hij was geblesseerd en kon de laatste wedstrijden niet meespelen...

22 november 2023 om 18:35

zo zie je maar dat hij niks weet van Bellingham, hij wil maar wat zeggen op belangrijk is.

22 november 2023 om 18:42

En dan ook het feit dat Madrid vorig seizoen niets won als argument aanreiken. Bellingham is een geweldenaar maar ook hij heeft weinig invloed op de prestaties van een team waarvoor hij niet in actie kwam. Wat een clown.

22 november 2023 om 19:13

De Sjaak Swart van Barcelona.

Stoichkov snapt wel vaker niet dat Barcelona of een van haar spelers een prijs niet wint.

Doet een beetje te erg zijn best om in de spotlights te blijven.

22 november 2023 om 19:00

Stoichkov hoeft zijn best niet te doen om in de spotlights te blijven. Stoichkov is al jaren en blijft voorlopig nog relevant genoeg. Over de hele wereld willen ze hem interviewen.

22 november 2023 om 19:24

Nouja, je kan niet zeggen dat Musiala hem verdiende en dan niet op hem stemmen. Hij roept maar wat natuurlijk.

23 november 2023 om 01:09

Ik zie niet in hoe je antwoord relevant is op wat k zei.

Tja Stoichkov, wellicht had Musiala gewonnen als droeftoeters als jij op hem gestemd hadden ipv kansloos op 3 spelers van je favoriete team te stemmen...

Real Madrid haalde de halve finale CL terwijl Bayern niet verder kwam dan de kwartfinale en Barcelona al in de poulefase eruit vloog, waarom zouden Balde of Musiala dan meer recht hebben op zo'n prijs? Ik bedoel, geef m dan aan Rico Lewis ofzo.

22 november 2023 om 20:17

Halve finale CL, das geen prijs toch? ;-)

Is toch wel duidelijk dat deze man uit zijn nek lult en gewoon barca spelers wilt als winnaars haha

Wat is hij toch een fijne vent Het zou me ontzettend verbazen als zijn bloed geen twee kleuren heeft.

Daarnaast is ie licht provocatief en daar happen mensen heel erg graag op. Ik bedoel, Balde. Schei toch uit. Hij is zeker een talentje, maar hij verdient die prijs absoluut niet. Je kunt niet oprecht menen dat Bellingham 'm niet verdient en dan vinden dat Balde 'm wel had verdiend.

Vind het altijd onzin als een speler puur wordt verkozen tot beste in iets gebaseerd op de prijzen die hij wint in teamverband. Gebaseerd daarop zeggen sommigen ook dat Julian Alvarez de Ballon D'or had moeten winnen.
Laten we dit soort prijzen lekker op individuele kwaliteiten baseren, want Bellingham is het afgelopen jaar gewoon de beste van zijn leeftijdsklasse geweest. Aan zijn hand is Dortmund ver gekomen en stijgt Real naar grote hoogte.

Ik vind dat argument altijd zo zwak, ja je hebt geen prijzen gewonnen maar kan nog wel uitstekend gepresteerd hebben als individu. Daarnaast zat Dortmund er net naast, dat neemt niks of weinig weg van Bellingham.

Was een fantastische speler Hristo Stoichkov.
Een van de eerste spelers die ik als een idool ben gaan beschouwen als jonkie halfweg de jaren '90.
Echter mist hij wel vaker de kans om zijn mond te houden, zoals nu ook weer. Zo neemt niemand je serieus.

Kwaliteit van individuele spelers beoordelen op basis van prijzen in teamverband is altijd compleet stompzinnig geweest en het laat zien dat je een prof kan zijn geweest en nog steeds dit soort opmerkingen kan maken. Kan ik dat zeggen, of schort er weer eens iets aan deze reactie?

En dan wijzen naar Gavi, Balde en Musiala. Okee, is goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren