Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ster van Real Madrid gaat nog deze maand zijn debuut voor Marokko maken’

Laatste update:

Brahim Díaz staat op het punt om uit te komen voor de nationale ploeg van Marokko, zo meldt de Spaanse radiozender CadenaSER. De aanvaller van Real Madrid gaat naar verwachting opgeroepen worden voor de komende interlandperiode.

Marokko neemt het op 22 maart op tegen Angola. Vier dagen later staat een duel met Mauritanië op het programma. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijk.

Bondscoach Walid Regragui gaat Brahim Díaz dus oproepen. In 2021 speelde hij al eens één interland voor Spanje, maar hij mag volgens de regels van de FIFA nog overstappen naar het nationale team van Marokko.

Spelers mogen nog switchen van land als ze minder dan drie duels hebben gespeeld en ze die duels speelden voor hun 22e levensjaar. Brahim Díaz was 21 toen hij zijn enige interland speelde voor Spanje.

Brahim Díaz mag vanwege zijn Marokkaanse vader uitkomen voor Marokko. Regragui heeft meer spelers kunnen overtuigen om voor Marokko te kiezen. Dankzij de bondscoach vertegenwoordigen ook Amine Adli (Bayer Leverkusen) en Sofiane Diop (OGC Nice) de Leeuwen van de Atlas.

Dit seizoen geldt Brahim Díaz als belangrijke schakel in het elftal van Carlo Ancelotti. De Spanjaard was al bij zes LaLiga-doelpunten betrokken en maakt vooral in de Champions League indruk.

Bij afwezigheid van Jude Bellingham stal de 24-jarige middenvelder annex aanvaller de show op bezoek bij RB Leipzig. Hij maakte met een schitterende knal in de bovenhoek het enige doelpunt van de wedstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel sterk van Marokko. Dit had namelijk een van de grote toppers van Spanje kunnen worden.

5 maart 2024 om 13:38

Goede speler inderdaad. Weinig spelers in de selectie van Marokko zijn in Marokko geboren dat is wel vreemd. Spanje heeft Yamal nu op de positie van Diaz dus voor de lange termijn maakt het voor Spanje weinig uit.

5 maart 2024 om 13:48

Dat is opzich helemaal niet vreemd. Al die jongens hebben vanuit Europa een bepaald basisniveau (vooral tacisch) meegekregen, waardoor de spelers op het Afrikaanse continent gewoon al een achterstand hebben.

5 maart 2024 om 13:51

Wel grappig dat beiden voor Marokko kunnen/konden uitkomen. Als Marokkaan zijnde is dit natuurlijk echt jammer, als alle Marokkanen voor Marokko kiezen, is het behalen van een WK finale zeker geen slechte gedachte.

5 maart 2024 om 13:53

Zo vreemd is het niet als je beseft dat er een sterke band is met het land van herkomst en dat je daar familie hebt wonen en nog vaak daar heen gaat in de vakanties etc. Ik zou als bondscoach ook enkel kijken naar kwaliteit en niet waar iemand is geboren. Bovendien hebben de spelers buiten Marokko ook een goede Europese opleiding gehad. Dat gezegd hebbende is de bond wel van mening dat er in de toekomst meer jongens van eigen bodem moeten instaan. Mooi streven.

5 maart 2024 om 13:56

Heerlijk nieuws !

5 maart 2024 om 14:00

Ik snap de sterke band, maar het is best vreemd. Meerdere landen doen dat met spelers. Maar bij Marokko is het wel heel veel. En dat het niveau van de Europese Marokkanen hoger is dat klopt zeker.

WK finale voor Marokko lijkt mij eigenlijk echt onmogelijk. Ze hebben het afgelopen WK zwaar boven hun kunnen gespeeld.

5 maart 2024 om 14:09

Dat lijkt me ook echt niet mogelijk, en als het gebeurt is het een stunt van jewelste á la Leicester City die de pl wint.

Noem eens het elftal met alle marokkanen die voor Marokko hadden kunnen kiezen? Ik ben er vrij zeker van dat die selectie niet op voorhand wordt gezien als mogelijk Wk-finalist.

Je hebt nog steeds spelers als Amrabat en Ounahi in je team, die door de meeste Marokkanen worden weggezet als wereldtoppers. Ounahi hobbelt leuk mee bij een middenmotor in de ligue 1 en Amrabat laat bij United zien absoluut niet het niveau voor Europese top te hebben.

5 maart 2024 om 14:42

@zizou1998 - Ik vind 'land van herkomst' wel relatief. De nieuwe generaties zijn vaak al elders geboren en getogen. Ik vind het persoonlijk wel vreemd dat een relatief groot deel meer heeft met het land waar inmiddels hun grootouders zijn opgegroeid dan het land waar zij en vaak al hun ouders geboren en getogen zijn. Dan kun je je best afvragen of er dan dingen zijn die niet goed gaan.

5 maart 2024 om 14:49

Sirius, dat hoeft niet per se zo te zijn toch. Welke dingen zouden er fout gegaan kunnen zijn volgens jou?

5 maart 2024 om 15:02

@SiriusVroeger kozen Boulahrouz, Affelay, Fellaini, Chadli voor het land waar ze zijn opgegroeid. Nu merken spelers dat ze daar minder tot geen respect meer krijgen omdat ze een beetje anders zijn. Waarom zouden ze dan nog voor dat soort landen kiezen? In Marokko worden ze als helden behandeld, ongeacht de prestaties. In Nederland hoef je maar een klein beetje anders te klinken en je wordt al bekritiseerd. Combineer dat met een paar keer iets minder presteren en je wordt door de Derksens en online helden van deze wereld helemaal kapot gemaakt. Noa Lang en Depay zijn daar goede voorbeelden van.

5 maart 2024 om 15:39

Ik snap de verontwaardiging niet. Frankrijk bestaat voor 80% uit niet franse spelers…

5 maart 2024 om 15:47

Dat is compleet anders. Hier gaat het erom dat de Marokkaanse veelal geboren en getogen zijn in Europa en voor Marokko uitkomen.

De Fransen zijn allemaal geboren en getogen in Frankrijk. Dat hun ouders een andere afkomst heeft kan, maar ze zijn zelf allemaal geboren Fransoos.

Niet dat het voor mij uitmaakt, mijn part speelt Marokko met 11 spelers uit Europa, ik zeg alleen dat je vergelijking niet klopt.

5 maart 2024 om 15:54

@ehvmrc, hoezo bestaat Frankrijk uit 80% niet Franse spelers? Volgens mij zijn dat spelers die grote delen geboren,getogen en opgeleid zijn tot voetballer in Frankrijk.

In tegenstelling tot Marokko die gewoonweg een scoutingsnetwerk hebben opgezet om Europese spelers met een Marokkaanse achtergrond te benaderen. (in grote getale).
Persoonlijk ben ik daar toch veel minder van gecharmeerd.

5 maart 2024 om 16:51

dat weinig in Marokko zijn geboren valt wel mee.. Ongeveer de helft. Dat is in vergelijking met zo een 10/15 jaar geleden een enorme groei.

5 maart 2024 om 16:51

@linley - Ik vind dat altijd dooddoeners. Laat ik vooropstellen dat dit gewoon mijn mening is. Die kan voor sommigen wellicht wat zwart-wit zijn, maar het is in ieder geval niet bedoeld om bevolkingsgroepen omlaag te halen of iets dergelijks. Het is simpelweg hoe ik erin sta.

Ik geloof er simpelweg niets van. Het was voor de spelers die jij noemt ook niet interessant om voor Marokko uit te komen. De Marokkaanse ploeg kwalificeerde zich in die tijd zelden voor een WK. Bovendien is ieder persoon anders. Een Idrissi kiest bijvoorbeeld voor Marokko, terwijl Ihattaren in eerste instantie voor Nederland koos.

Overigens vind ik Noa Lang en Memphis geen goede voorbeelden. Dat zijn geboren en getogen Nederlanders die ook niet altijd even goed overkomen. Dat heeft verder niets met hun afkomst te maken, die overigens gewoon Nederlands is.

Daarbij: In Nederland worden spelers in alle vormen en maten bekritiseerd. Ze staan in het publiekelijk oog en dat heeft voor- en nadelen. Ik vind het vrij ernstig om dat enkel te betrekken op dit onderwerp. Je wekt de indruk dat we hier in Nederland nogal racistisch en discriminerend zijn en dat is gewoon niet het geval.

Ook gaat het mij niet om het gevoel, het emotionele, maar om het praktische. Mensen maken er alleen vaak weer zo'n emotionele discussie met verwijten van omdat het onderwerp ze niet aanstaat.

5 maart 2024 om 18:56

@sirius

Als ik een in Nederland geboren Marokkaan was en Marokko had ongeveer hetzelfde voetbalniveau zou ik 100 keer eerder voor Marokko kiezen dan een land waar Wilders genoeg stemmen krijgt van Nederlanders om de president te zijn, de man die dus de mensenrechten van Moslims wilt limiteren en ze als een gevaar ziet, op basis van uiterlijk.

Je kan dan zeggen dat dit iets met 'emoties' te maken heeft, maar het heeft met ervaring te maken, niet persé emoties en het beste voorbeeld ooit, dat een letterlijke openlijke trotste racist aan de macht wordt gestemd.

Hoe praktisch wil je het hebben?

6 maart 2024 om 06:55

Sirius- Of er dingen goed of juist niet goed zijn gegaan heeft met perspectief te maken. Ik denk dat Marokko er heel erg blij mee is dat er jongens zijn die ondanks dat ze elders zijn geboren toch voor Marokko kiezen. Ik denk niet dat je kunt stellen omdat je ervoor kiest om voor een land te voetballen dat je dan per definitie meer met een land zou hebben. Bij veel van die jongens was Marokko ook gewoon een mogelijkheid om een interland carrière te hebben. Als je opgroeit met een vader of opa die gek is van het Marokkaans elftal en de wk's mee krijgt als jonge jongen dat maakt natuurlijk ontzettend veel indruk, en als oranje speelt dat niet zo leeft thuis dan is het niet zo vreemd. Na het afgelopen wk zal dit denk ik alleen maar meer worden.

Interessante rechterflank krijgt Marokko: Hakimi en Diaz. Links Adli en Mazraoui. Komende jaren verwacht ik nog wel wat meer doorbrekende talenten die voor Marokko zullen kiezen. Ik ben benieuwd wat Marokko dan weet klaar te spelen op met name de volgende Wk's (in eigen land in het bijzonder).

5 maart 2024 om 15:14

Ik blijf het alleen jammer vinden dat 90% van hun vriendschappelijke interlands tegen zwakke Afrikaanse landen zijn. Nu weer twee wedstrijden tegen Angola en Burkina Faso. Ik weet niet hoe het voor anderen fans is, maar ik hoef dat persoonlijk echt niet te zien.

5 maart 2024 om 15:52

Niet zo heel gek toch? Marokko heeft volgend jaar de Afrika cup in eigen huis en heeft juist moeite met Afrikaanse teams (zie afgelopen toernooi). Bovendien is Angola echt geen zwakke team en Mauritanie heeft Algerije uitgeschakeld.

Ik kijk ook liever naar wedstrijden tegen Frankrijk of Belgie, maar daar heeft Marokko nu niks aan.

6 maart 2024 om 11:48

Linley- Ik snap wat je bedoelt alleen je speelt binnenkort belangrijke wk kwalificatie wedstrijden en dat moet je tegen Afrikaanse landen doen. Het is dan logischer om dan ook te oefenen tegen Afrikanen. Na de mogelijke kwalificatie zal dat denk ik anders zijn.

Zou toch weer een kwalitatieve impuls wezen wat het niveau hoger steeds maakt om geselecteerd te worden. Toch hoop ik dat ze jongens als El Kaabi blijven selecteren, die ook furore hebben gemaakt op eigen grond

5 maart 2024 om 14:22

@rgb7

Daar moet je je geen zorgen over maken, zolang Lekjaa daar voorzitter is zullen er altijd spelers uit de Marokkaanse competitie aanwezig zijn. Die wil het niveau van de Botola Pro ook omhoog krikken.

5 maart 2024 om 14:26

Met Ounahi, En Nesyri, Atti Allah en Aguerd levert de Marokkaanse competitie en vooral de Mohammed VI Academy ook helemaal geen verkeerde spelers af.

5 maart 2024 om 14:31

@storing

Nee zeker en vast niet, is trouwens ook geen punt van kritiek hoor. Die jongens hebben bewezen dat ze meekunnen op dat niveau. Daarnaast is het Mohamed VI Academy één van de allerbeste accomodaties ter wereld. Daar gaan ze echt nog talent uit halen, zeker op de straten van Casablanca etc. zit er veel talent dat onopgemerkt bleef in het verleden. Nu zullen die jongens sneller opgepikt worden.

6 maart 2024 om 14:41

Bedankt voor de informatie. Ik volg Marokko niet continue maar ik vergeet zeker vast wat spelers maar herinnering van hem blijft me bij. Goede ontwikkeling om te horen dat er een Academy is voor de jongens met de faciliteiten om je ontwikkelen.

Grote misser van Spanje. Zou momenteel een van hun beste spelers zijn. Voornamelijk omdat Spanje gewoon vrij zwak is momenteel maar goed, ze kunnen hem zeer goed gebruiken.

Het is toch ook wel lekker als je als land niet alleen maar kan putten uit jongens die zijn geboren in het land, maar ook uit jongens die in andere landen zijn opgegroeid en daar hun opleiding hebben genoten. Op deze manier heb je toch een hele brede keuze. Ben benieuwd of een Marokko daardoor structureel bij de subtop op het WK kan aanhaken.

Met zicht op het WK in Marokko over 6 jaar verwacht ik nog wel meer jongens die uiteindelijk voor Marokko kiezen.

Meer dan een welkome versterking deze jongen. Laat hem maar vlak achter Nesyri spelen met Ziyech en Adli op de flanken. Heerlijke aanval!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren