Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje en Brazilië laten fans in Santiago Bernabéu genieten in duel met 6 goals

Laatste update:

Spanje en Brazilië hebben na een zeer vermakelijk en enerverend duel tegen elkaar gelijkgespeeld. Spanje kende een uitstekende eerste helft en leidde met 2-0, maar zag Brazilië knap terugkomen. Vlak voor tijd leek Rodri voor de Spaanse zege te zorgen, totdat Lucas Paquetá diep in blessuretijd óók een stafschop benutte: 3-3.

Bij Spanje koos bondscoach Luis de la Fuente voor Álvaro Morata als diepste spits. De aanvaller van Atlético Madrid werd in zijn rug gesteund door Nico Williams, Dani Olmo en Lamine Yamal. Rodri en Fabián Ruiz vormden het blok op het middenveld. Bij Brazilië stonden Vinícius Júnior en Rodrygo in de basis in 'hun' Santiago Bernabéu. Paquetá en Bruno Guimarães waren de aangewezen personen om wat creativiteit te verzorgen.

Spanje kreeg na iets meer dan tien minuten spelen een strafschop. Rodri ontfermde zich over de bal en schoot door het midden raak: 1-0. In de vrij harde wedstrijd, er waren hier en daar kleine irritaties over en werd, kwam Spanje tien minuten voor rust op 2-0. Dani Olmo speelde Lucas Beraldo door de benen en schoot met links heerlijk binnen in de verre hoek.

Uit het niets kwam Brazilië terug in de wedstrijd. Unai Simón speelde de bal zomaar in de voeten van Rodrygo, die razendsnel zag dat Simón zich ver van zijn doel bevond en de bal besloot over hem heen te wippen: 2-1. Rodri was vrijwel direct dicht bij de 3-1, ware het niet dat de schitterende en keiharde volley van de Spanjaard nog maar net gekeerd kon worden.

Brazilië leverde voor rust dus de laatste slag uit en dat goede gevoel nam de ploeg van Dorival Júnior mee de tweede helft in. De oefenmeester wisselde bij de start van de tweede helft liefst viermaal en bracht onder meer Endrick in het veld. Het toptalent, die afgelopen week al voor de winnende tekende tegen Engeland (0-1), maakte amper vijf minuten na zijn entree de gelijkmaker, door via de knie van Robin Le Normand raak te volleren: 2-2.

Brazilië zat duidelijk beter in de wedstrijd dan voor rust, al bleef ook Spanje met grote regelmaat gevaarlijk in de tegenstoot. In het prestigieuze duel leek er van vriendschap maar weinig sprake te zijn en dat uitte zich onder meer in een klein opstootje tussen Marc Cucurella en Endrick. Spanje probeerde te profiteren van de snelheid van Yamal en Williams, terwijl ook Brazilië zich via dat wapen probeerde te onderscheiden.

Een kwartier voor tijd kwam Olmo dicht bij zijn tweede treffer van de wedstrijd. De spelmaker schoot richting de korte hoek en zag goalie Bento knap redden. In de slotfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en bleven mogelijkheden beperkt. Vlak voor tijd dacht Spanje het duel toch nog naar zich toe te trekken, nadat Andreas Pereira een overtreding op Dani Carvajal beging. Rodri koos ditmaal voor de linkerhoek, Bento voor de rechter: 3-2. Carvajal veroorzaakte diep in blessuretijd ook nog een strafschop, waardoor Paquetá de eindstand op 3-3 kon bepalen en dat ook deed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was er geen var? Die eerste was me toch een duik van Yamal. Spanje verdiende meer imo. Leuk dat Endrick het nu al consistent op het hoogste niveau toont. Volgend seizoen lekker rustig brengen, vooral vanaf de bank in de 2e helft. Heb er zin in om te zien wat hij kan tonen bij Madrid. Als Mbappe ook komt heb je voorin wel echt werelds materiaal hoor, Vini, Rodry, Mbappe, Joselu, Endrick, Brahim en Arda. Ideale bezetting imo.

27 maart 2024 om 00:05

Yep, jullie aanval is absurd. Zoveel snelheid en individuele klasse. Middenveld staat ook goed voor de komende jaren, defensie is prima. (Met Davies erbij absolute wereldtop zelfs) Ik zie Real Madrid sowieso de komende 2 á 3 jaar Laliga wel domineren, hopelijk heeft Barcelona tot die tijd weer de middelen om het jullie lastig te maken.

Moet wel zeggen, Endrick is een bizar talent, maar aan de andere kant stond er ook eentje: Lamine Yamal. Verliet het Santiagio Bernabeu met een staande ovatie. De Brazilianen hadden bij vlagen totaal geen grip op hem, en die jongen is 16(!). Ik heb in de tijd dat ik voetbal volg nog nooit een speler zo jong, zo goed gezien. Echt ongelofelijk. Hopelijk blijft hij zich op dit tempo ontwikkelen en groeit hij door tot de absolute wereldtop.

27 maart 2024 om 16:30

Is hij echt 16? Zijn toch aanwijzingen dat hij ouder is?

27 maart 2024 om 00:10

Dit heeft toch niet weer met clubvoorkeur te maken? Want, hoewel Lamine weliswaar makkelijk naar de grond ging, was er wel degelijk contact. Een heel licht gegeven penalty, die mogelijk zelfs met VAR zou blijven staan (waar ze, als er contact is, bijna nooit tegen de scheidsrechter in gaan). Maar ik vind het vooral raar dat je alleen dat moment benoemt, terwijl de 2e penalty die Spanje kreeg net zo makkelijk gegeven werd (toen was het Carvajal), maar dat laat je in je comment buiten beschouwing.

Is het gewoon toeval? Of was je van mening dat die van Carvajal wel een penalty was, maar die van Lamine niet? Zo ja, vind ik dat alsnog heel merkwaardig, maar ja, misschien zie ik iets wat er niet is en heb ik het mis.

Ik vond ze namelijk beiden heel licht, maar er was in beide gevallen contact met een verdediger die een tackle inzet en de bal mist.

27 maart 2024 om 00:20

Beide geen pen. Maar die van Yamal vond ik gewoon zo overdreven duidelijk.

27 maart 2024 om 00:29

Ja zeker, daar gaat hij voorbij een man die zijn been uitsteekt en waar Lamine, die probeert er langs te springen, knie op knie komt (en daarna heel makkelijk gaat liggen).

Dan heb je die van Carvajal, waar hij de bal wegtikt en daarna botst tegen de Braziliaanse verdediger. Compleet vergelijkbare situaties, maar tuurlijk is die van Yamal "duidelijker" en als enige het vermelden waard, terwijl je nu zelf zegt dat je beide geen pingels vond, maar de 2e alsnog wegliet in je "verontwaardigde" comment over het niet hebben van de VAR (je zou denken dat je dan, als je de 2e ook geen pingel vond, het ook zou vermelden).

Maar goed, als jij het zegt. Er zit niks achter, ik was degene die hier mis zat door te denken dat dat wel zo was. Sorry.

27 maart 2024 om 07:59

Het zit wel diep he Sergio?
2 onterechte penalties verder leuke wedstrijd, jammer dat Vini tegenviel maar ben zeer benieuwd naar Endrick (yep clubvoorkeur)

27 maart 2024 om 10:41

Sjonge jonge, je haalt me de woorden uit de mond Piet, dit is fornicatie met vliesvleugeligen door Sergiobiscuits op een niveau waar je u tegen mag zeggen. Ik was blij dat Rodrygo toch belangrijk was en Endrick belooft toch ook dat de handen op elkaar zullen gaan in het Bernabeu na de zomer.

Leuke wedstrijd maar die penalty's van Spanje mijn hemel zeg. Beide waren er totaal geen. Yamal die duikt over een been en Carvajal die ook heel makkelijk gaat liggen. Tja nog is een reden waarom VAR dus zo belangrijk is. Techniek is uitstekend maar het gebruik en regels ervan moeten de nodige aanpassingen hebben. Leuk dat Endrick weer scoort en heel mooi uit de draai. En die Yamal blijft toch wel een hele bijzondere speler. Op 16-jarige leeftijd zo kunnen dribbelen is echt bizar. Een groter talent dan Ansu Fati ooit is geweest naar mijn mening. Maar goed we moeten het maar is zien hoe die er fysiek over een paar jaar voorstaat. Want dat is toch wel het probleem daar bij Barcelona. Ook omdat het EK zijn eerste eindtoernooi gaat zijn na een slopend seizoen.



Lamine Yamal 16 jaar , laat de Brazilianen even zien hoe je Braziliaan moet zijn. Damzzz sinds Messi niet meer zo een talent gezien!

27 maart 2024 om 07:18

Echt een fantastisch talent, maar heel erg jammer van die Schwalbe.

27 maart 2024 om 07:44

Heel eerlijk het grootste talent dat ik sinds Messi heb gezien was Neymar. Alles wat Yamal nu laat zien had Neymar ook echter 2 kanttekeningen:1. Neymar was 1/2 jaar ouder dan Yamal en speelde bij Santos en Yamal bij Barca. Dus dat spreekt overduidelijk in het voordeel van Yamal.2). Neymar was sneller/explosiever en had meer scorend vermogen imo.Dat scorend vermogen kunnen we uiteraard later pas beoordelen, dat kan nog enorm groeien bij Yamal. Wat snelheid/explosiviteit geloof ik dat iets minder ondanks dat Yamal zo jong is. Dat is wel iets wat je op deze leeftijd al op zou moeten vallen. Neymar en Messi hadden dat meteen al.

27 maart 2024 om 10:13

Dat laatste maakt Yamal voor mij nog indrukwekkender eigenlijk. Hij is inderdaad niet heel snel, maar passeert alsnog met 2 vingers in zijn neus zijn tegenstander. Dat is echt klasse. Het is jammer dat zijn scorend vermogen tot nu toe matigjes is, want ik denk dat Yamal door zijn goede inzicht echt geweldig als trequartista zou zijn met twee snelle jongens op de flank naast hem. Zo’n jongen als Nico zou heerlijk zijn voor Barcelona. Wat een snelheid en onvoorspelbaarheid zou hij toevoegen.

Achja, Yamal doet het geweldig op rechts, dus geen reden om hem daar weg te halen.

27 maart 2024 om 14:04

Mbappe vergeten ofzo? Die kerel was ook al waanzinnig. Zeker zijn 16/17 seizoen waarin die Monaco kampioen maakte en een eind kwam aan de vele titels van PSG. Ook kreeg hij enorme complimenten van Buffon en Chiellini toen die in de halve finale stond tegen een enorm sterk Juventus.

Gaaf om te zien dat een 16-jarige buitenspeler van Barcelona de beste speler van het veld is bij Spanje - Brazilië in Bernabeu. Wat is die jongen goed zeg, magisch om te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren