Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sky krijgt hoogte van geheime clausule in contract van Nagelsmann

Laatste update:

Het nieuwe contract van Julian Nagelsmann bij de DFB bevat een geheime 'faalclausule', zo weet Sky Sport. De Duitse voetbalbond, die deze week bekendmaakte langer door te gaan met de 36-jarige coach, kan de samenwerking bij tegenvallende resultaten per direct beëindigen.

De speculaties waren hevig. Nagelsmann had een aanbieding van Bayern München op zak om terug te keren bij de club die hem vorig jaar ontsloeg, maar plots kwam daar deze week de bevestiging van de DFB dat Nagelsmann aanbleef.

De Duitser heeft komende zomer de taak om het land op een waardige manier te vertegenwoordigen tijdens het EK in eigen land. Maar daarna is het nog niet klaar. Nagelsmann heeft namelijk verlengd tot 2027.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Dat betekent dat hij ook tijdens het WK van 2026 nog aan het roer staat bij die Mannschaft. Helemaal zeker is dat overigens niet, daar de Duitse bond een 'faalclausule' heeft laten opnemen in het contract.

Mocht Nagelsmann namelijk niet door de groepsfase komen tijdens het komende EK of het WK van 2026, dan kan per direct afscheid worden genomen van de jonge vooraanstaande trainer, zo bericht Sky Sport.

De Duitsers hebben een aantal moeizame jaren achter de rug. Op de WK’s van 2018 en 2022 wisten ze de groepsfase niet te overleven, en het EK in 2021 eindigde voor Duitsland al in de achtste finales. Daarin was Engeland met 2-0 te sterk.

Het avontuur van Nagelsmann begon teleurstellend met nederlagen tegen Turkije (2-3) en Oostenrijk (2-0), maar tijdens de afgelopen interlandperiode werden er knappe zeges geboekt door Duitsland: 0-2 tegen Frankrijk, en 2-1 tegen Nederland.

Tijdens het EK zijn de oosterburen ingedeeld in een groep met Schotland, Hongarije en Zwitserland. Begin juni oefent de ploeg van Nagelsmann eerst nog tegen Oekraïne (3 juni) en Griekenland (7 juni).

Hoe ver komt Duitsland tijdens het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duitsland lijkt me als thuisspelend land gewoon favoriet deze zomer. Fantastisch team, goede coach, alle omstandigheden om goed te presteren.

20 april 2024 om 23:33

En de vedette Gündogan die absoluut in topvorm verkeerd.

21 april 2024 om 19:33

Naast vedette Gundo is vedette Toni Kroos in absolute topvorm dit seizoen. Die gaat een grote impact hebben op het eventuele succes van de Duitsers

20 april 2024 om 23:41

Maar historisch slechte resultaten in de recente geschiedenis. Topfavoriet zou ik ze niet willen noemen.

21 april 2024 om 00:41

Favoriet, hou op hoor. Maar een halvefinaleplek, kan zeker.

21 april 2024 om 01:48

Eerder een belangrijke outsider ipv favoriet. Frankrijk en Engeland hebben betere selecties en ik schat oa Portugal en Spanje minstens gelijk in. Oke, ze hebben het thuisvoordeel, maar zeker niet de beste selectie en ook de prestaties zijn nog niet heel denderend over langere periode. Ze maken zeker goede kans, maar echt favoriet is en blijft Frankrijk. Die overigens echt prachtige tenues hebben dit EK!

21 april 2024 om 05:09

Je zal wel zeggen het was een oefenwedstrijd maar die echt grote favoriet werd met 0-2 verslagen

21 april 2024 om 19:31

Frankrijk zie ik om een of andere reden niet winnen. Denk eerder Engeland, Italië of Spanje/Duitsland

Wat voor nut heeft een contract als je zoals gewoonlijk bij slechte resultaten ontslag krijg. Dat is in elke sector hetzelfde toch?

20 april 2024 om 23:55

Als je ontslagen wordt met nog 3 jaar op je contract, krijg je een stevige ontslagvergoeding mee. Voor beide partijen kan het zinnig zijn om zo’n faalclausule op te stellen met een wat lagere vergoeding:

- de bond wil de trainer kunnen ontslaan zonder hoge kosten

- de bondscoach wil meestal ook niet in de situatie terecht komen waar hij een zaadtoernooi speelt, maar het te duur is voor de bond om hem te ontslaan, en hij dus ofwel zelf ontslag moet nemen (met nul vergoeding) of drie jaar lang als de pispaal van het land moet rondlopen

21 april 2024 om 01:06

Geld.

Dat heet gewoon ontslag door slecht presteren , niets bijzonders of geheim aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren