Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Simeone probeerde Wieffer op bijzondere manier over de streep te trekken’

Laatste update:

Atlético Madrid was bereid om heel ver te gaan voor de diensten van Mats Wieffer, zo schetst De Telegraaf in een analyse. De middenvelder stond hoog op het wensenlijstje van de Spaanse topclub, maar zag beide clubs niet tot een akkoord komen. Zelfs Antoine Griezmann kon daar niets aan veranderen.

Volgens Marcel van der Kraan kwam de ontboezeming van Wieffer, dat hij deze winter naar Atlético kon, niet als een grote verrassing voor Feyenoord. "Technisch en algemeen directeur Dennis te Kloese is zelf wekenlang met de situatie bezig geweest", aldus de journalist.

"In Spanje is bekend dat Simeone er alles aan heeft gedaan om Wieffer over de streep te trekken en dat hij daarvoor zelfs zijn sterspeler Antoine Griezmann inschakelde", gaat Van der Kraan verder.

Voor Wieffer speelde mee dat hij komende zomer met Oranje naar het EK kan in Duitsland. Het moet het eerste grote toernooi worden voor de 24-jarige middenvelder uit Borne. Clubs komen daarna wel terug voor hem, zo is de verwachting.

'Next level'


Dat Atlético uitgerekend Griezmann inzette om Wieffer te overtuigen kan niet los worden gezien van de Champions League-ontmoeting eerder dit seizoen. Feyenoord ging in eigen huis met 1-3 onderuit en dat was volgens Wieffer vooral te danken aan de Fransman.

"Hij bleek echt next level", was Wieffer in januari lyrisch in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij leek bij momenten eigenlijk bijna niet te verdedigen. Hij zwerft over het veld en creëert op die manier net een paar seconden, omdat spelers moeten praten om hem over te kunnen nemen. Zijn aannames zijn altijd goed."

"In De Kuip kwam er een bal halfhoog, die eigenlijk niet voor hem was, aan de zijlijn. Die bal was voor Morata. Griezmann nam ’m aan met buitenkant voet en weg was hij weer. Toen dacht ik: dit is niet normaal, wat gebeurt hier allemaal, hoe deed hij dat?", aldus Wieffer.

Ook drie andere Feyenoorders binnenboord gehouden


Niet alleen voor Wieffer kon Feyenoord een flinke som geld tegemoet zien. Ook Quilindschy Hartman, Dávid Hancko en Santiago Gimenez waren gewilde targets. Uiteindelijk werden alle vier de transfers tegengehouden door Te Kloese.

Door de selectie nu bij elkaar te houden en in de zomer alsnog te verkopen hoopt Feyenoord aandelen terug te kunnen kopen van de Vrienden van Feyenoord. Dat moet ervoor zorgen dat de Rotterdammers meer zeggenschap krijgen in eigen huis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk zelfs dat Wieffer hoger kan dan Atletico. Zet hem bij City en hij doet makkelijk mee. Wat Rodri doet kan Wieffer ook.

9 februari 2024 om 11:24

Wieffer is een paar klasse minder als Frenkie in zijn tijd bij Ajax, misschien komt hij er wel , maar er komen en hoger dan Atletico spelen is wel een enorm verschil haha.

9 februari 2024 om 11:36

Ah krijgen we weer een Frenkie discussie, heel eerlijk ik denk dat Wieffer nog wel een completere middenvelder gaat worden dan Frenkie. Wieffer scoort tenminste nog en geeft nog assist/voorassist. Postbode Frenkie hype ben ik nu wel klaar mee.

9 februari 2024 om 11:45

Frenkie maakt in zijn Ajax tijd er ervoor ongeveer net zoveel goals als Wieffer dat nu doet... Zegt niets Frenkie drukte ook zijn stempel enorm op het toen waanzinnig Ajax. Op nu te stellen dat Wieffer beter is slaat natuurlijk nergens op, voorlopig speelt hij in de Eredivisie. Je kan dit pas over een jaar of twee zeggen als blijkt dat hij bij een buitenlandse topclub ook zijn stempel kan drukken. Heeft verder natuurlijk alles in zich om dit te kunnnen gaan waarmaken maar het zal altijd speculeren blijven...

9 februari 2024 om 11:56

@kali, dat is wel heel opportunistisch.
Frenkie komt op 89 wedstrijd 5 goals en 13 assists
Wieffer 66 wedstrijden 7 goals 10 assists.
Met andere woorden heeft Wieffer nu een derde minder wedstrijden nodig om tot dezelfde cijfers te komen.
Verder wel met je eens dat het afwachten is hoe Wieffer het op een hoger niveau gaat doen. Speelt de laatste weken wel geweldig

9 februari 2024 om 12:00

Aah jongens kom op hoor haha. Ik vind Wieffer ook een geweldige vent en onderschatte speler maar hij gaat echt niet het niveau van Frenkie halen. Frenkie wordt in het buitenland zoveel meer gewaardeerd dan hoe wij er hier in NL naar kijken hoor.

9 februari 2024 om 12:05

Daarom zeg ik ook ongeveer.. Maar dat maakt ook verder niet veel uit joh, Frenkie staat er neit voor in het veld maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen als je scoort. Zou voor Nederland in ieder geval geweldig zijn als hij deze lijn kan doorzetten.

9 februari 2024 om 12:10

Wieffer speelde op zijn 22e nog bij Excelsior, Frenkie zat al bij Barca....

9 februari 2024 om 12:41

Als je Wieffer durft te vergelijken met Frenkie dan snap je het spelletje echt totaal niet. Laat je clubvoorkeur aub even links liggen als je oordeelt over individuele spelers. Frankie is top van de top. Ik denk zelfs dat Wieffer zelf zal lachen om dit soort Feyenoord fans. Hij zegt zelf dat hij opkijkt omdat griezman een bal mooi aanneemt. Die zelfde griezman die bij Barca niet veel kon doen, terwijl De Jong daar onbetwist is

9 februari 2024 om 13:02

Tsja. Van Nistelrooij speelde op zijn 21ste nog als centrale middenvelder bij FC Den Bosch in de Eerste Divisie. Sommige spelers zijn laatbloeiers.

9 februari 2024 om 14:51

Wieffer is technisch natuurlijk niet zo goed als Frenkie. Maar als teams op zoek zijn naar een stofzuiger is Wieffer beter. Ik zie em wel graag naast Frenkie komend EK. Ik denk dat die elkaar geweldig aanvullen.

9 februari 2024 om 13:26

In een beter team ga je ook beter voetballen

9 februari 2024 om 13:54

Is dit sarcasme? Nee Wieffer kan niet wat Rodi kan. Wieffers is een leuke speler maar hoger dan Atletico zit er op dit moment nog niet in. Wieffer een hele leuke speler voor de sub top van Europa. Hoop voor hem dat ze van de zomer terug komen voor hem.

9 februari 2024 om 18:14

Ik neem aan dat het grapje was, want Wieffer is echt heel veel minder dan Rodri en heeft ook totaal niet de handelingssnelheid om bij Man City mee te kunnen komen. Ik denk dat een club als Atletico of Dortmund of een Italiaanse topclub zijn top is en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Wel verstandig van hem dat hij tot het EK bij Feyenoord blijft.

9 februari 2024 om 22:09

Heb je de passing van Wieffer dan wel gezien ? Echt zo matig af en toe..

Clubs komen inderdaad vanzelf wel weer, maar het is een mooi compliment voor Mats dat een coach als Simeone je graag wilt hebben! Ik ben bang dat Roma wederom een maatje te groot gaat zijn, maar mocht Feyenoord verder bekeren, dan staan er weer enkele spelers in de spotlight. Hancko, Santi en Hartman, die worden echt wel een keer goed verkocht!

9 februari 2024 om 11:56

Denk alle drie deze zomer al, belangstelling zal er zat zijn. Makkelijk scorende spits (jaja laatste weken minder lekker boeiend), linksbenige top cv en een linksback die eigenlijk nooit verzaakt. Maarja wil je drie/vier sterkhouders in een zomer kwijt?

9 februari 2024 om 14:20

Feyenoord zal weinig keus hebben als er grote jongens bedragen op tafel komen. Denk dat we naast bovengenoemde drie Timber ook kwijt zijn deze zomer trouwens evenals Geertruida.

Wieffer, volgend seizoen 25 ideale leeftijd voor deze fantastische stap. Veel werklust maar tegelijk voetballend ook erg goed. Nuchtere teamspeler met een goede kop. Ik denk dat hij na een aanpassingstijd prima in de basis kan knokken bij Atletico. Gun het hem van harte.

Atletico heeft toch met Arthur Vermeeren voor 30 meloenen opgepikt in België? Heel groot talent wat qua profiel erg lijkt om Wieffer.

Wieffer moet lekker naar Italië gaan. Zou daar perfect passen bij bijvoorbeeld Juventus.

9 februari 2024 om 11:33

Ja, maar Wieffer is minstens 50 meloenen, een kistje mandarijnen en een zak appels waard.

9 februari 2024 om 12:31

Moest ik ook al aan denken en hij is nog eens 5 jaar jonger ook. Als kan je als Atletico zijn natuurlijk niet genoeg van dat soort type spelers hebben :D

Uitzonderlijke speler mits hij op
Zijn echte plek speelt en mensen heeft die voldoende bewegen om zijn kracht naar voren voetballen in te zetten. Ik zou heel graag een NL elftal middenveld zien. Met gravenberch op links wieffer voor de verdediging als verbinder en Frenkie op rechts. Reijnders veerman mee als wissels.

9 februari 2024 om 11:33

Laat Gravenberch nou eerst eindelijk weer eens een voldoende spelen bij Liverpool, speelt flink ondermaats.

Snap na die wedstrijd in Madrid wel dat Simeone gecharmeerd was. Speelde echt top daar. Overigens draaide Griezmann hem in de thuiswedstrijd wel echt helemaal scheel, bizar hoe die het op zijn heupen had die pot.

Ik denk echt dat Wieffer zo iemand wordt die verder komt dan we nu denken. Gewoon omdat ie niet zo lichtvoetig en sierlijk is. Hij oogt wat log, vooral ook omdat hij voor zijn positie een grote kerel is, maar zijn inzicht en gevoel voor ruimte is echt heel erg goed.

En ik ben uiteraard niet geheel objectief hoor, maar ik vind em beter dan Schouten. Niet alleen omdat hij volgens alle stats het beter doet, maar gewoon omdat ik er meer rek in vind zitten (en omdat ie het juiste shirt draagt in de wedstrijd).

9 februari 2024 om 18:27

Wieffer moet mij enorm denken aan Rodri. Ook zo'n speler dat niet bijzonder geprezen was als talent toen bij Villarreal, maar wel uiteindelijk uitgroeide tot wereldtopper bij City

Simeone heeft Griezman opgesteld om Wieffer te overtuigen naar Atletico te gaan. Of wat heeft Simeone dan precies gedaan?

Ik vind het niet echt een duidelijk artikel. Griezman is 'ingezet'. Die heeft Wieffer gebeld ofzo? Of was de 'inzet' van Griezman om tegen Feyenoord zo belachelijk goed te spelen dat Wieffer star struck zou zijn en daarom zonder twijfel zijn handtekening zou gaan zetten? Als je over een 'bijzondere manier' schrijft in de titel, dan verwacht ik wel een iets duidelijker verhaal.

Er staan griezman werd ingeschakeld maar wiefer stond laatst voor de camera en zeg dat Madrid wel intresse toonde maar hij met niemand gepraat heeft

Ik ben blij dat Wieffer is gebleven maar in de zomer is hij denk ik onhoudbaar. Zeker als hij een goed EK zou spelen.

Atletico zie ik niet terugkomen die zijn duidelijk doorgeschakeld naar Vermeeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren