Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shaqiri scoort én provoceert weer tegen Servië; nu wacht Ronaldo

Laatste update:

Zwitserland staat in de achtste finale van het WK. Het Alpenland won vrijdag in een spectaculaire ontmoeting met 2-3 van Servië en eindigt hierdoor als nummer twee in groep G. Xherdan Shaqiri, met Kosovaarse roots, scoorde net als op het WK van 2018 tegen Servië en opnieuw provoceerde hij de Servische fans na zijn treffer. De Zwitsers keken even tegen een 2-1 achterstand aan voor rust, maar het kwam uiteindelijk toch goed voor de formatie van bondscoach Murat Yakin.

Bij de Servische ploeg begon Dusan Tadic kort achter de spitsen Dusan Vlahovic en Aleksandar Mitrovic. In de eerste twintig minuten werden de aanvallende intenties bij beide landen goed duidelijk. Andrija Zivkovic gaf namens Servië een waarschuwing af in de elfde minuut met een harde knal tegen de paal. Na een levendige openingsfase brak Zwitserland de ban na twintig minuten spelen. Djibril Sow kreeg een afgeslagen bal in bezit in de zestien en stelde vervolgens Shaqiri, die constant werd uitgefloten door de Servische aanhang, in staat om de bal in de korte hoek te schieten: 0-1. De doelpuntenmaker was uitzinnig en provoceerde net als vier jaar geleden de fans van de tegenstander. Het was het vijfde WK-doelpunt van Shaqiri, die nu in elke eindronde sinds 2014, drie WK's en twee EK's, minstens een keer scoorde. In Europa kan alleen Cristiano Ronaldo hem dat nazeggen.

Servië liet het er echter niet bij zitten en kwam nog voor rust knap terug in de boeiende wedstrijd in het Stadium 974. Zes minuten na de 0-1 trok Mitrovic de stand gelijk met een knappe en harde kopbal in de verre hoek langs Gregor Kobel, de vervanger van de zieke Yann Sommer. De fraaie assist vanaf de linkerkant was van Tadic. De Ajacied liet zich duidelijk gelden in de eerste helft en hij tekende ook voor de assist op de 2-1 voor Servië in de 35ste minuut. Tadic profiteerde van balverlies van Shaqiri op het middenveld, om vervolgens Vlahovic te bereiken. De spits van Juventus tikte de bal vervolgens beheerst in de verre hoek langs de kansloze Kobel. Vlahovic legde daarna zijn duim op zijn mond, waarschijnlijk om aan te geven hoe hij denkt over zijn vermeende affaire met de vrouw van reservedoelman Pedrag Rajkovic.

Voor het opgeleefde Servië was het echter niet voldoende om met een voorsprong de rust in te gaan. Rechtsback Silvan Widmer legde de bal panklaar neer voor Embolo, die niet buitenspel stond en daarmee vier Servische verdedigers te snel af was. De aanvalsleider van Zwitserland kon van dichtbij de 2-2 binnentikken. Een zeer vermakelijke eerste helft kwam daarmee ten einde. Er waren halverwege geen wissels en slechts twee minuten na de hervatting viel het vijfde doelpunt van de avond te noteren. Shaqiri wist Ruben Vargas te bereiken met een pass in de zestien en de linksbenige aanvaller legde de bal vervolgens met een heerlijke hakje neer voor de aanstormende Remo Freuler. De centrale middenvelder schoot raak in de rechterbenedenhoek, tot grote vreugde van alles en iedereen bij Zwitserland.

Niet lang na de hernieuwde voorsprong voor de Zwitsers kwam Nemanja Gudelj binnen de lijnen voor Milos Veljkovic en Servië ging verder met een systeem met vier verdedigers. Met bijna een uur op de klok liet Embolo van heel dichtbij een opgelegde kans onbenut. Zijn inzet vloog over het doel, al werd later ook gefloten voor buitenspel. Aan de andere kant ging Mitrovic in de ogen van de arbitrage te makkelijk liggen na contact met de Zwitserse verdediger Fabian Schär. Kort daarvoor schoot Tadic over nadat Servië na een voorzet van Filip Kostic alsnog een kans wist af te dwingen. De veelbesproken en nadrukkelijk aanwezige Shaqiri maakte de laatste twintig minuten niet meer meer, al was de smaakmaker aan Zwitserse zijde niet erg blij met zijn wissel. Edimilson Fernandes kwam erin, voornamelijk om Kostic af te stoppen.

Zwitserland was er in de slotfase alles aan gelegen om de 2-3 voorsprong vast te houden. De Servische formatie probeerde het wel, maar met het verstrijken van de minuten verdween het geloof in een comeback en een vervolg op het WK. De moegestreden Tadic, belangrijk bij de doelpunten van zijn land, werd in minuut 78 naar de kant gehaald. Filip Djuricic werd gebracht voor de laatste twaalf minuten. Het lukte echter niet om de hechte Zwitserse muur te slechten, tot frustratie van enkele Servische spelers. Zwitserland speelde de wedstrijd professioneel uit, al was er in blessuretijd nog een opstootje, en maakt zich als nummer twee op voor de clash met Portugal, de winnaar van groep H. De wedstrijd in de achtste finale staat gepland voor dinsdag 6 december, met de aftrap om 20.00 uur Nederlandse tijd. Groepswinnaar Brazilië, dat verrassend met 1-0 verloor van Kameroen, treft maandag Zuid-Korea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sommige culturen staan bekend om mensen met een kort lontje maar Serviërs zijn een van de weinige mensen met een geïmplodeerd lontje.

2 december 2022 om 22:06

Ja bij Ajax noemen zij dat passie, winnaarsmentaliteit en is alles opeens toegestaan. Een objectiefpersoon noemt dat gewoon een steekje los.

2 december 2022 om 22:11

Mooie is dat Tadic toen al 20 minuten gewisseld was....

2 december 2022 om 22:16

Nou Zytto, laten we geen illusies hebben. Tadic had hier net zo hard aan meegedaan. Ik vind t mooi, maar dat is dan ook puur en alleen omdat hij een Ajacied is. Anders vind ik t vreselijk.

2 december 2022 om 22:32

Ach, 20 tot 30 jaar na de oorlog waren Nederlanders ook dolblij als ze van de Duitsers wonnen. Wedsttijden tussen Nederland en Duitsland van wat ik op beelden zag waren ook veldslagen. Daarnaast, de Duitsers toonde tenminste nog berouw voor hun daden. Dus ik snap de haat wel van een paar van die Kosovo jongens.

2 december 2022 om 23:45

Maak daar maar ruim 40 jaar van. In 1988 was de haat voor Duitsers nog groot hoor. Is pas minder geworden in de jaren 90

3 december 2022 om 10:00

Ducktaido, noem mij eens 3 momenten waarin Tadic heftig explosief reageerde? Dat hij tekeer ging en door het lint.

2 december 2022 om 22:09



En dan ook nog tegen jongens met Kosovaarse en Albanese wortels, goeie cocktail.

Zwitserland heeft overigens laten zien echt goed en aantrekkelijk te kunnen voetballen, die mogen wel ver geraken wat mij betreft.

2 december 2022 om 23:37

Sowieso nog een ronde verder. Portugal fijn naar huis.

2 december 2022 om 22:09

Als Nederlander met roots in Servië kan ik dit bevestigen😂

2 december 2022 om 22:24

🙂 dat vind ik een mooie reactie. Ik heb overigens door de Balkan gereisd en ook avonden doorgebracht met Serviërs en hele warme mensen leren kennen .. alleen ja.. dat fanatisme ..

2 december 2022 om 22:25

Ja altijd blijven verbazen hoe erg dat leeft. Maar ik snap er dan ook weinig van.
Kosovo je Srbija. Overal en zit heel diep.

2 december 2022 om 23:10

bobson je omschrijft het perfect. Over het algemeen ontzettend open en warme mensen maar wel met hele strikte en duidelijke grenzen. Soms iets te fanatiek, wat vooral komt door de krankzinnige drang naar competitiviteit.

Voor de mensen die gelijk reageren en proberen te provoceren. Helaas voor jullie heb ik zelf geen echte band met Servië. Het enige wat ik nog geërfd heb uit die tijd is, zoals de hele familie, het karakter =)

2 december 2022 om 22:30

Mijn vader was vroeger (jaren 90) de enige met een schotel, elke Servier in een 50km radius zat bij ons in huis tijdens de Partizan-Rode Ster derby's. Het is een wonder dat het huis nog steeds staat anno 2022.Edit: de enige van zijn vriendengroep 😉

3 december 2022 om 08:57

Serven zijn de Russen van Europa. Die denken serieus dat alles wat Servisch is, superieur is en het liefst zouden ze weer één Joegoslavië vormen.

Provoceert? Had hetzelfde gedaan als je kijkt wat hij allemaal naar z’n hoofd krijgt. Denk dat Xhaka nog wel een schorsing kan verwachten na z’n uitspraken richting de bank van Servië

2 december 2022 om 22:06

En daarom is het ook zo lekker dat die Serviërs er nu uitliggen. Overigens echt wel weer een heerlijke wedstrijd zien. Zat van alles in!

2 december 2022 om 22:09

Die shaqiri presteert ook alleen maar tegen Servië, andere wedstrijden zie je hem amper.

4 december 2022 om 16:35

Vanochtend pas de wedstrijd terug kunnen kijken.. Zag ook dat Xhaka naar zijn kruis greep toen alle wisselspelers van Servië zich opstelden rond de zijlijn. Ik hoop dat hij mee mag doen tegen Portugal, dan hebben ze eigenlijk wel kans.

Mooie slot van de poulefase. Knettergekke dingen gezien. En mooi dat Zwitserland door is, had het Kameroen ook wel gegund. Maar bah wat is Servie een zure ploeg zeg. Keer op keer! 🤦

En Portugal gaat het niet makkelijk krijgen tegen Zwitserland.

2 december 2022 om 22:10

@SociaFan1, Zeker waar. Ongelooflijk eigenlijk wat er de afgelopen dagen is gebeurd in de laatste wedstrijd van de poulefase. Groepsfase is pas voorbij, maar voor mij is dit WK al de leukste die ik heb meegemaakt.

2 december 2022 om 22:20

Wat was er nu weer?

2 december 2022 om 22:29

Nja 2 dingen eigenlijk, 1 is het gedrag van vele, vaak zo geirriteerd en al snel willen losgaan op de tegenstander en zelfs ref. Vooral die Mitro vandaag.

En het 2e is, wat meer teleurstellend is voor hen, ze hebben prima spelers maar het is geen eenheid, los zand en falen dan toch keer op keer. Als je bv. Kroatie ziet, dan zie je echt het tegenovergestelde.

3 december 2022 om 05:39

Dit is helemaal geen mooi slot, dit is zielig.
Pure haat in de ogen vd spelers, een veel beter en sportiever voorbeeld was de opgeklopte wedstrijd Iran-Vs, maar die spelers gaven een perfect signaal af...veel mooier om te zien dan deze onzin. Hou me tegen...hou me tegen...

Wat een heerlijke goal was dat zeg van Zwitserland, heerlijke 2-3. Servië was daarna wel erg zwak, nauwelijks wat gecreëerd.

Gewoon geen enkel land dat de volle 9 pts heeft gepakt, is dat weleens voorgekomen? Ben heel benieuwd naar de uitkomst van dit WK, het zal me niet verbazen als een kleiner land zomaar kan verrassen.

2 december 2022 om 22:09

En twee landen met zeven punten en slechts 1 goal tegen... Nederland en Marokko!

2 december 2022 om 23:28

Reserveer alvast maar een plekje aan de grachten hoor, die beker komt naar ons!

2 december 2022 om 23:50

Dat zou echt prachtig zijn! Fingers crossed

3 december 2022 om 05:41

Scorebordredenatie. Zondag zijn we thuis. Tenminste, wanneer LvG met Blind en dat niet creatieve middenveld start

2 december 2022 om 22:32

Bizar eigenlijk. Ik dacht dat Brazilië dat wel zou behalen, maar ook niet hoor. Ik denk dat de mindere landen nu al verbazen. Ik ga ieder geval niet mee in dat "Aziatische landen sowieso de volgende ronde niet overleven" gedoe. Ze winnen wel mooi tegen zogezegde outsiders/favorieten als Duitsland, Spanje en Portugal

2 december 2022 om 22:36

Van mij mag Japan WK worden. Je wint niet zomaar van Spanje en Duitsland, en ondanks misschien een gebrek aan fysiek tov andere landen, spelen ze leuk en verzorgd voetbal. Daarnaast heeft dit symphatiek land ook wel de gunfactor. Er moet toch een keer een land buiten Europa en Zuid Amerika kampioen worden.

2 december 2022 om 23:57

Alleen in 1994. Dat zeiden ze in ieder geval op de televisie.

Zwitserland gewoon een heel sterk team geworden, maar dat wisten we al van het vorige EK. Niet gek laten maken door die gekke capriolen van de serviers. Die gasten maken gewoon een goede kans tegen Portugal en al helemaal als men die Ronaldo op blijft stellen.

2 december 2022 om 22:08

Het zou dom zijn om Ronaldo niet op te stellen toch. Die kan ook nu nog uit het niets scoren.

2 december 2022 om 22:24

een goede kans ik geef ze 25% kans want ik zie Portugal als de grote favoriet met spelers als Bernardo Silva Bruno Fernandes Ruben Dias Mendes Cancelo Felix Ronaldo Leao en Vitinha

2 december 2022 om 22:29

"Die Ronaldo" man man man wat een figuur ben jij. Is het afkraken van Ronaldo jouw fulltime job?

Zwitserland had zomaar 1e kunnen worden. Jammer. Gaat Portugal het wel zwaar tegen krijgen.

Heerlijke actie van Shaqiri, lekker aanpakken die Serven. Die mogen weer terug naar huis maatjes spelen met Putin.

2 december 2022 om 22:19

Waar slaan deze reacties op?

2 december 2022 om 23:01

Heb je het nieuws de laatste 30 jaar gevolgd?

3 december 2022 om 00:01

Jazeker, in 1999 heeft NATO Servië plat gebombardeerd.. had jij dat ook gevolgd btw?

3 december 2022 om 00:40

En terecht.

3 december 2022 om 00:42

Meer dan dik verdiend als je weet wat ze allemaal gedaan hebben.

Heerlijk voor ons dit! Als we zo spelen als vandaag, maken we een kans tegen Portugal.

Gratuliere Schwiiz!!

Een WK is geen WK als Xhaka niet betrokken is bij een opstootje.

Het viel allemaal uiteindelijk mee.

Raar wedstrijd, Servië duwde Zwitserland helemaal terug maar komen dan op achterstand, vervolgens scoren zij 2 keer en leunen zij achteruit en dan slikken zij een doelpunt en dat 3e was er simpelweg 1 teveel.

Maar goed Servië kan aardig goed voetballen alleen zit er totaal geen lijn in die verdediging.

Heerlijke actie. Zeer tevreden dat de Servische spelers terug naar Servië zijn geknikkerd.

2 december 2022 om 22:35

Ja heerlijk. Ze hebben er altijd geluk met de loting van kwalificaties (Azerbeidzjan en dat soort landen)
en halen ze het wk en dan komen ze echte voetbal teams tegen en dan gaan ze huilen

2 december 2022 om 22:59

Ja Portugal is een magere ploeg om op eigen veld te verslaan in de beslissende wedstrijd inderdaad...

Heerlijke pot hoor was dit weer. Zwitserland verdient gewonnen natuurlijk ondanks die twee tegentreffers. Die Shaqiri is de Ochoa van Zwitserland haha. Hij speelt altijd veel beter bij de nationale ploeg dan in clubvoetbal.

2 december 2022 om 22:40

Hahaha een beetje zoals Podolski

2 december 2022 om 22:42

En tegen Servië is die Inzaghi

Teleurstellend WK voor Servië had meer van ze verwacht maar die verdediging is echt om te janken, missen echt een leider achterin. Opvallend was de hoeveelheid frustratie bij de Serviërs, ondanks dat de geruchten de wereld uit zijn geholpen staat de boel wel op springen daar lijkt het.

Vooral Servië gekeken voor Tadic en die was eigenlijk bij alle 3 de wedstrijden prima, gewoon weer het oude niveau vanaf links/10, nogmaals de bevestiging voor Schreuder dat hij compleet faalt met Tadic op rechts.

Mooi dat Servië eruit ligt. Niemand gunt ze wat.

Ik zie zeker mogelijkheden tegen Portugal , want ook zuid Korea is gewoon een lastige partij.

2 december 2022 om 22:20

Waarom gunt niemand ze wat?

2 december 2022 om 22:33

Om dezelfde reden waarom USA gehaat wordt. Oorlogsmisdaden.

2 december 2022 om 22:38

Omdat jullie nutteloos zijn, vriendjes van Putin en oorlogsmisdadigers.Kosova Albania

2 december 2022 om 22:39

Zo daar heb je nog maar mooi even de V.S. er in kunnen fietsen he.

2 december 2022 om 22:45

Precies, ga maar weer lekker huilend terug naar Putin en #kosovojesrbija op je social media zetten.

Albanië en Kosovo hebben zich vandaag heerlijk gewroken op sportief gebied. Die opstootjes waren ook lekker. Xhaka weet natuurlijk dat die Serviërs zich eenvoudig laten opfokken. Lekker naar huis, kunnen ze zich weer bezig houden met welke vrouw er met welke ploeggenoot in bed duikt.

2 december 2022 om 23:02

Hahahahaja idd laat ze maar elkaars vrouwen bespelen want voetballen is niks voor hun

2 december 2022 om 23:24

Albanië en Kosovo hebben vandaag niks gewroken. Het was Zwitserland tegen Servië.. ik heb dus geen idee wat Zwitserland met Albanië te maken heeft. Als die 2 verdwaalde Zwitsers zich opeens Albanezen of Kosovaren voelen moeten zij lekker voor hun eigen land uitkomen.

2 december 2022 om 23:40

CMG Ga maar lekker huilen jij. Nu heb je genoeg tijd ervoor.

3 december 2022 om 00:30

Één van de weinig zinnige reacties in dit topic. Mijn god wat is nuance en niet zwart-wit denken zeldzaam.

en hij is nog "maar" 31 jaar, kunnen we zomaar nog terug zien op het volgende ek en wk...
wat een held is het ook

Op een gegeven moment leek het wel alsof Servië niet meer wilde, maar de credits gaan naar Zwitserland. In de tweede helft goed gespeeld en de overwinning binnen gehaald.

Ik word al weken uitgelachen op mijn werk dat ik Zwitserland als halve finalist heb. Maar ze hebben toch een heerlijke ploeg? Akanji (City), Xhaka (Arsenal), Schär (Newcastle) is een heel sterke as. Dan heb je nog goede (sub)toppers als Sommer, Embolo, Shaqiri, Zakaria, Rodriguez etc. Zwitserland heeft geen zwakke posities maar een oerdegelijke selectie.

2 december 2022 om 23:00

Ja eens. Plus dat deze ploeg al meer dan 10 jaar samenspeelt. Word echt een leuke wedstrijd tegen Portugal.

2 december 2022 om 23:31

Hebben wel echt gewoon 6 man in de basis die al samen WK O19 en EK O21 uitstekend presteerden back in the days inderdaad. Weinig nationale ploegen die zo lang een vaste kern hebben staan als de Zwitsers!

4 december 2022 om 16:41

Ja Embolo was altijd wel een talent, maar last gehad van zware blessure. Wat een upgrade vind ik dat tov Seferovic, met alle respect. Zou hem graag nog eens in de Premier League zien spelen.

Zeer content met de uitschakkeling van Servie en Uruguay.

Tadic naar huis. Altijd mooi. Goed bezig Zwitserland.

Shaqiri weer tegen Servië wat een held haha. Nu afwachten wat er met Xhaka gaat gebeuren maar hopelijk loopt dat met een sisser af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren