Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Screenshot toont vermeende kapitale blunder van VAR bij Juve - Salernitana

Laatste update:

Het doelpunt waarmee Arek Milik Juventus zondag diep in blessuretijd naar een overwinning tegen Salernitana kopte, werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek later uit tv-beelden. In eigen stadion moest Juve daarop genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. In de nasleep van de tumultueuze eindfase vielen liefst vier rode kaarten, waaronder eentje voor Juventus-coach Massimiliano Allegri. De trainer twijfelde na afloop aan de annulering van Miliks treffer en stipte beelden aan waaruit blijkt dat hij gelijk had. “Niemand heeft die beelden, dus niemand weet het.”

De bezoekers leken lange tijd af te stevenen op een overwinning, totdat Tonny Vilhena in de absolute slotfase een strafschop veroorzaakte. Deze werd benut door Leonardo Bonucci: 2-2. De Oude Dame dacht er diep in blessuretijd zelfs met de winst vandoor te gaan. Milik kopte raak uit een corner, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege ogenschijnlijk buitenspel. Na het tumult van enkele minuten en vier rode kaarten later was puntenverlies een feit voor Juve.

Na afloop ging Allegri in op de buitenspelsituatie van Milik. Niemand leek te twijfelen aan die beslissing, omdat het been van Bonucci duidelijk over de getrokken lijntjes stond. Wat de kijkers thuis echter niet zagen, was de positie van Salernitana-speler Antonio Candreva. Bij de hoekschop waaruit de afgekeurde goal viel stond hij bij de cornervlag en hief zo buitenspel op. Een screenshot op Twitter van journalist Romeo Agresti bevestigde wat Allegri na afloop zei. De VAR koos er desalniettemin voor om de treffer af te keuren.

“Die beelden hebben we allemaal niet gezien. Niemand heeft die beelden, dus niemand weet het”, zo zei Allegri tegen DAZN. De oefenmeester richtte zijn ontevredenheid zeer gentlemenlike echter niet op de arbiter. “De voetballers moeten de hoofdpersonen zijn in een wedstrijd. Ik praat niet over arbiters, er is een doelpunt afgekeurd en dat is een feit.” Het was alweer het vierde puntverlies dat Juventus leed in zes competitieduels. Woensdag neemt de club het thuis op tegen het Benfica van Roger Schmidt in de tweede groepswedstrijd van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze moeten dit toch kunnen terugdraaien....

12 september 2022 om 09:46

In ieder geval nu niet meer natuurlijk! Anders draai die handsbal van Maradona op het WK ook maar terug dan.😂

12 september 2022 om 11:17

Nou voelt Juventus ook eens hoe het voelt, omkoopclubbie.

12 september 2022 om 13:35

Aldus een Besiktas supporter.

12 september 2022 om 09:46

De VAR is er juist om dingen terug te draaien. Of wilde je vanavond nog even vanaf het moment van het doelpunt de wedstrijd uit laten spelen?

12 september 2022 om 09:50

Maar dan wel in Dubai, gewoon omdat het kan.

12 september 2022 om 10:19

Snap je punt maar dan moeten ze andere dingen die hiervoor onterecht gebeurde zoals paar keer bij Milan, ook terugdraaien, dan is het hek vd dam, maar 5 wedstrijden schorsing is op z’n plaats en dit jaar geen Juve Var leiden

12 september 2022 om 10:35

Neen hoor, dit is een grove fout. Ze vergeten een speler mee te rekenen in een fase die zwart of wit is. Buitenspel valt niet over te discussiëren, het is buitenspel of niet. En in dit geval is het duidelijk geen buitenspel en gaat de var zwaar de fout in aangezien ze een totaal ander beeld gebruiken om de fase te beoordelen. Dit is in var tijdperk nog nooit voorgekomen, in geen enkele competitie.

12 september 2022 om 10:52

Je kunt met buitenspel nog wel iets vinden van het exacte moment van spelen. Dus wat dat betreft kun je altijd discussie krijgen.
Dat dit een fout was is duidelijk. Maar daar kan niks meer aan worden gedaan.

12 september 2022 om 14:22

Alleen is er hier nooit twijfel aangezien candreva bij de corner vlag het opheft alleen heeft de var met de beelden die zei gebruikte hem over het hoofd gezien want anders kon zelfs een blinde zien dat dit een goede goal was.

Dit lijkt me vrij evident

De var is de laatste tijd totale chaos.

12 september 2022 om 09:57

De bal gaat vanaf de cornervlag. Wie staat dan buitenspel...juist niemand, dat kan ook helemaal niet.

Wat hebben ze zitten doen daar...ongelooflijk.🤷🏾‍♂️

12 september 2022 om 10:03

Het buitenspel moment gaat na de kopbal van Milik in, waarna Bonucci probeert de bal te verlengen (dus deelneemt aan het spel) in vermeende buitenspel positie. Dit beeld toont aan dat Bonucci niet buitenspel stond

12 september 2022 om 13:06

Een instrument als de VAR is zo goed als de mensen die het gebruiken.

12 september 2022 om 18:16

Precies. Zet er 1. Iemand neer met totale kennis van de spelregels en hoe het toe te passen en 2. Een oud voetballer die de situatie analyseert vanuit voetballers perspectief. Kan je erna samen uitkomen of het een overtreding/wat dan ook is of niet. Vind persoonlijk overigens ook dat enkele spelregels vereenvoudigd moeten worden, zoals buitenspel. Gewoon meten vanaf de voeten, staat voet buitenspel dan is het buitenspel, staan de voeten op 1 lijn of erachter dan geen buitenspel. Maakt het controleren veel makkelijker en het spel veel attractiever.

Wauw, dit is wel heel erg. In spanje en Engeland is de var drama, maar dit slaat alles hier.

haha wat een blunder met die speler over het hoofd zien zeg, wtf. you had 1 job.

12 september 2022 om 10:46

Ze zitten ook met ze tweeën in dat hok. Zo moeilijk is dat niet.

Volgens mij heeft Bas Nijhuis ook een keer de lijntjes bij de verkeerde speler gezet waardoor hij als VAR een doelpunt onterecht liet afkeuren? Blijkbaar is het voor sommige nog best lastig als ze alle beelden tot hun beschikking hebben. Ze willen zo graag die lijntjes trekken waardoor ze het totaaloverzicht verliezen.

Ben benieuwd wat ze hiermee gaan doen..

12 september 2022 om 10:07

Excuses aanbieden en doorgaan, dit gaat nooit terug gedraaid worden helaas voor Juve.

12 september 2022 om 10:20

Klopt anders mogen ze ook ff wat fouten bij ons terug draaien van het afgelopen weekend..maar 5 wedstrijden schorsing is op z’n plaats en dit jaar geen Juve Var leiden

Grootste fout in het var tijdperk. Absoluut schandalig dat je een speler over het hoofd ziet, ongezien dit. Sky heeft het berekend en het is zeker Candreva de buitenspelval opheft en Bonucci on side speelt. Het is echt waar niet te begrijpen.

Dit kan echt niet haha, wat een blunder! Zo'n organisatie die alle technieken tot haar beschikking hebben met de meeste gespecialiseerde mensen van het land. Een drama!

Schandalig dat je hier op deze manier 2 punten loopt te verspelen, ook al was ja kapot slecht. Die Var moet helemaal herbekeken worden want het is al vaker misgelopen.

12 september 2022 om 10:09

Juve is echt ziek hard genaaid hier, Milik rood en geen 3 punten dankzij de scheids en dat zooitje bij de VAR, gaat helemaal nergens over, het leuke is dat scheidsrechters altijd in bescherming genomen worden dus er gaat helemaal niks gebeuren ook..

12 september 2022 om 11:05

Milik rood had natuurlijk gewoon blijven staan maar wat een ongekende blunder van de var is dit, die mensen moeten ze echt nooit meer een wedstrijd geven

Wel fijn, had tot deze wedstrijd 9 uitslagen goed. Winst van Juve had mij 290 euro opgeleverd. Winst door de neus geboord en inleg kwijt. De VAR in Italië is dus net zo bedroevend als in iedere andere competitie. Onbegrijpelijk dat ze met zoveel techniek niet tot juiste en eerlijke beslissingen kunnen komen.

12 september 2022 om 10:12

10 wed goed raden en maar 290eu winnen?
Beter niet meer spelen joh

12 september 2022 om 10:18

@messino,

Ik had 0 wedstrijden voorspeld en 0 euro ingezet, kwam er dus beter af dan jij.

12 september 2022 om 11:03

Misschien had de VAR ook op deze wedstrijd ingezet. Hoe dan ook: een zware maar menselijke fout.

12 september 2022 om 11:27

Dat is inderdaad niet een al te beste odd als je op 10 wedstrijden een odd van 29 hebt.

12 september 2022 om 11:31

Geen medelijden met mensen die gokken.

12 september 2022 om 11:34

9 uitslagen goed is wel heel lijp

12 september 2022 om 17:44

Ik ook geld misgelopen door dit duel. Helaas hoort dat erbij.

De Var op zichzelf is natuurlijk top... alleen is de persoon die de Var is bakt er soms niet veel van en kan dus fouten maken.
Uiteraard erg zuur voor de clubs die dit overkomt... maar dat betekent niet dat de Var afgeschaft moet worden. Ze moeten er of betere mensen neerzetten of betere opleiden.

12 september 2022 om 11:10

Idd maar sommige snappen dat niet en gaan dan meteen in emotio onzinnig roepen dat de Var afgeschaft moet worden lol. Lekker niveautje. 🤦

12 september 2022 om 13:07

Precies, tot we opeens een Conference League kwalificatie of EK kwalificatie wedstrijd hebben, er geen VAR is en die direct wordt gemist.

12 september 2022 om 17:47

Je vergeet dat de var ook afhankelijk is van de beelden dat ze krijgen toegezonden van de cameraploeg. Het is niet dat ze zelf met een joystick de beelden gaan bekijken. Ze moeten daarnaast zo snel mogelijk een beslissing nemen. Zo heeft de VAR destijds bij Ajax Feyenoord een penalty over het hoofd gezien omdat ze verkeerde beelden te zien kregen en te snel op de reactie van Makkelie afgingen.

VAR zou het allemaal rechtvaardig maken. Dat is nu nog niet het geval, dus waarom het niet gewoon weer laten. Ben zelf wel meer fan van het snellere spel waarbij beslissingen niet terug hoeven te worden gekeken en de VAR een minuut uittrekt om alles te bekijken om alsnog de foute beslissingen te maken. Nu goed, het blijft mensen werk, maar zie dat gewoon in en laat de VAR nou.

12 september 2022 om 10:53

Valt me vooral op dat het vaak zolang duurt, kom op man, dit zou binnen 1,5 minuut moeten worden rechtgetrokken. En als het langer duurt dan dat, is het blijkbaar mierenneuken en moet je het door laten. Op dit moment is het echt zoeken en zoeken om de kleinste foutje, nouja behalve in dit geval van juve

Gewoon een drama beslissing. Bonucci stond niet hinderlijk buitenspel uberhaupt. Liep de keeper niet in de weg of een verdediger! Zelfde gebeurde met Vini's goal. Rodrygo stond er naast maar de bal gaat erin, Rodrygo stond buitenspel maar hindert niemand. Dikke onzin was dit. Juve gewoon hard genaaid helaas.

Het is een patroon. Het is werkelijk waanzinnig, dat men nog beweert dat Juve altijd de scheidsrechters mee heeft. In de afgelopen jaren is dat zo anders geweest, alleen bij elk voordeel wordt er moord en brand geschreeuwd en elk nadeel wordt weggemoffeld.

Het is ook niet geheel toevallig dat sinds de introductie van de VAR Juve van de top 7 veruit het meest heeft benadeeld.


Napoli +19 beslissingen in het voordeel
Lazio +9
Inter +8
Atalanta +5
Milan +2
Roma -1
Juve -18 beslissingen in het nadeel

Heus, wat afwijking is een normale marge. Maar zo een enorme discrepantie in beslissingen is geen toeval. Juve is op enorm slechte voet met de Italiaanse voetbalbond en dat blijkt maar.

Deze buitenspel call is op zo veel vlakken belachelijk:
1. Bonucci wordt door de tegenstander in ‘buitenspel positie’ getrokken, hij scheurt bijna zijn shirt
2. De kopbal was onhoudbaar geweest, Bonucci’s beweging is veel te laat en betekenisloos. De keeper was al gezien
3. Candreva heft de buitenspel op bij de cornervlag. Bonucci stond helemaal geen buitenspel. VAR’s uitleg is dat ze niet alle beelden hebben gezien.. dat is niet uitlegbaar.

Eerder in de wedstrijd scoorde Candreva rustig met zijn hand.. mocht ook doorgang vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren