Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Heerenveen verlengt contract van langst dienende selectielid

Laatste update:
/

SC Heerenveen en Brian Vandenbussche gaan langer met elkaar verder. De 31-jarige doelman zou in de zomer transfervrij weg kunnen gaan uit Friesland, maar de club voorkomt dat door de optie in zijn contract te lichten. Daardoor is Vandenbussche nog een jaar extra verbonden aan sc Heerenveen, zo meldt de Eredivisionist woensdag.

Vandenbussche arriveerde in de zomer van 2004 in het noorden, nadat sc Heerenveen hem overnam van Sparta Rotterdam. Hij is nu bezig aan zijn negende seizoen in het Abe Lenstra Stadion, langer dan welke teamgenoot ook. De Belgische doelman is niet langer eerste keus; die eer gaat naar Kristoffer Nordfeldt. Wel speelde Vandenbussche dit seizoen vier Eredivisiewedstrijden.

“Met Brian hebben we een ervaren doelman in huis die de club door en door kent. Hij is ook dit seizoen weer een paar keer een goede stand-in gebleken voor Nordfeldt”, verwoordt Johan Hansma namens sc Heerenveen op de clubwebsite. Of ook het contract van Kenny Steppe verlengd wordt is onduidelijk. Zijn verbintenis loopt na dit seizoen ten einde.

Brian Vandenbussche is ... geen eerste keeper meer bij sc Heerenveen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws en ben er blij om. Geen wereldkeeper maar wel een met de juiste mentaliteit en dat is al heel wat tegenwoordig.

Lijkt me niet dat hij hier zelf ook achter staat, is toch wel wat te goed voor een tweede keeper.

Ik heb een foto van hem en mezelf tijdens een oefenwedstrijd tegen Joure in 2005... :D

Waarom al die rode duimpjes? Mijn comment toont aan dat Vandenbussche al heel lang bij Heerenveen speelt...

13 februari 2013 om 10:45

Misschien omdat je reactie niks toevoegt? In de tekst staat al dat hij in de zomer van 2004 is gearriveerd. Dus logisch dat hij in 2005 ook bij die oefenwedstrijd was.

13 februari 2013 om 11:43

90 van de berichten hier voegt niets toe... Laat zo'n jochie lekker enthousiast wezen...

Vdbussche, blijf het toch apart vinden. Constant zijn er nieuwe keepers aangetrokken bij Heerenveen en altijd vocht hij zich terug in de basis. Nordtfelt doet het nu uitstekend maar vandenbussche is een prima tweede keeper en stand-in.

Ik vind het een prima vent, echte clubspeler over zijn keeperskwaliteiten ben ik minder tevreden.

Het contract van Steppe wordt echt niet verlengd.

13 februari 2013 om 10:26

Wat zal dat toch een gemis zijn, haha!

Vandenbussche heeft zelf ook aangegeven wel bij de club te willen blijven, hij voelt zich erg goed bij ons. Als er een mooie transfer gemaakt kan worden zal hij wel gaan, maar anders blijft hij gewoon. Nordfeldt keept overigens ook niet lang meer bij ons dus Brian zal nog zat wedstrijden kunnen spelen.

Dat ie dat nog wilt. Is toch een aantal jaar een vaste kracht geweest en anders zat hij er altijd wel dicht tegenaan. Nu is hij zijn plek onder te lat al een paar jaar kwijt, had daarom verwacht dat hij weer wilde gaan spelen en daarom zou vertrekken. Toch mooi dat hij blijft zegt wel wat over wat hij van deze club denkt. Ook goed dat hij zelfs in de moeilijke tijden (ondanks dat hij niet speelt) toch blijft.

13 februari 2013 om 09:49

Vorig jaar heeft hij alles gekeept tot aan Ajax(rood) en door een blessure heeft Nordfeldt toen zijn kans gegrepen. Wat overigens volledig terecht was. Maar op zo'n dood spoor zat hij ook weer niet. Dus ja als hij zich in deze rol kan schikken, respect, maar wat je zegt een nieuwe stap zou voor hem denk ik ook wel goed zijn.

13 februari 2013 om 10:19

Hij was een aantal jaar ervoor toch wel een echte vaste kracht. Hij is toch een aantal keer uit de basis verdreven (rob van Dijk, Stuhr-ellegard en nu dus Nordfeldt). Hij was niet altijd zeker van een basisplaats. Maar klopt je hebt gelijk wat betreft tot aan Ajax.

13 februari 2013 om 17:14

Door stuht-ellegard is hij nooit uit de basis verdreven ,
hij was toen een heel seizoen geblesseerd
wat was die een drama zeg.....

Verder mooi dat hij zijn contract verlengt.
wel een goede 2de keeper van Heerenveen

13 februari 2013 om 09:55

Of hij zelf nog wil blijven staat niet bepaald in dit artikel.
De club heeft de optie in zijn contract gelicht, hij kan dus alsnog komende zomer gewoon vertrekken omdat hij niet tweede keus wil zijn. Maar dan verdient Heerenveen er nog wat aan.
En op de rest heeft Joswgmeer al juist gereageerd.

Heeft in het begin bij Heerenveen een sterke periode gekend, maar is daarna, met name door mentale problemen geloof ik, nooit meer echt sterk teruggekomen. Volgens mij zit hij wel goed op dit moment. Een club waar hij zich thuis voelt en voor Heerenveen een stand in waarvan je weet dat hij een goede vervanger is van je eerste keeper.

Lekker nog een paar jaartjes met elkaar door (mits je ook na het komend seizoen nog overeenstemming kunt bereiken) en daarna misschien een andere functie binnen de club. Altijd goed om mensen aan boord te hebben die al lang bij de club zitten en de cultuur kennen.

Ik verwacht niet dat Steppe ook een contractverlenging krijgt. Of het moet al een sterk verslechterde aanbieding worden. Die verdiend nu als 3e keeper 8 of 9 ton. Bovendien komen er een paar talentvolle keepers uit de eigen jeugd aan. Laat zo een dan maar 3e keeper zijn.

13 februari 2013 om 11:44

Veenstra is aardig aan het saneren, je kunt er je klop op gelijk zetten dat Steppe op zoek moet naar een nieuwe club.

13 februari 2013 om 12:41

Steppe , Kruiswijk , Amoaha , de Ridder , Kums mogen allemaal weg buiten de transfer van Djuri en Gouweleeuw miss nu ook wel geld vangen voor Njordfeld , want in die lijn zie ik de verlenging van Brain

13 februari 2013 om 22:33

Waarom Kums, dat is toch wel een goede speler voor in de breedte?

13 februari 2013 om 12:34

Word een beetje moe van dat talenten gedoe bij Heerenveen .
Dit jaar werd er al opgerekend , echter niet een van de jongens die door stroomde heeft meer dan 2 wedstrijden achter een in de basis gestaan of volle wedstrijden gespeelt .
De beste speler uit de opleiding is Gouweleeuw en die speelt al twee jaar
Veel talenten zullen het niet reden dat kun je zien aan het aantal wedstrijden en hoe het gaat op trainingen
De huidige selectie daar kan zeker de helft van de talenten volgend jaar op zoek naar andere werkgever

13 februari 2013 om 13:22

Dat vind ik eerder tekenend voor Marco. Hij geeft die jonge jongens amper kansen. Maar oudere meer ervaren jongens mogen het keer op keer verknallen, maar blijven basisspeler.
Misschien moet zo'n talent wat meer de kans krijgen en meer vertrouwen krijgen. Dat hebben de spelers die het nu verprutsen genoeg gehad inmiddels, maar ze blijven aanklooien.
Er staan zeker wel goede talenten naast de basis11, kijk maar eens hoe hoog de beloften staan in de competitie.

13 februari 2013 om 16:50

Het gaat mij vooral om de keeperspositie. Het lijkt mij vrij nutteloos om twee relatief oude reservekeepers te hebben. Een ervaren keeper 'voor het geval dat...' en een jonge keeper om ervaring op te doen lijkt me een ideale invulling van de positie van 2e en 3e keeper.

Verder wat betreft eigen jeugd kan Van Anholt mij zeer bekoren. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over de minuten van Otigba. Ik zou ze beiden graag vaker in het eerste zien spelen. Van Anholt het liefst gelijk als vervanger voor Zuiverloon.

Maar ze komen inderdaad niet met 6 man gelijk in de basis, maar met deze twee spelers kun je, vergeleken met wat er in het verleden uit de eigen jeugd kwam, al tevreden zijn. Als wat oudere grootverdieners die toch niet of nauwelijks spelen dan nog plaats maken, wordt de kans op een doorbraak voor jonge spelers nog iets groter.

13 februari 2013 om 22:15

Als op trainingen en oefen wedstrijden blijkt dat dit de besten zijn in deze samenstelling is het begrijpbaar dat de jonkies aan de kant mogen blijven

13 februari 2013 om 22:36

Dat vraag ik me af, tegen Molde aan het begin van het seizoen, speelde Heerenveen met een hele hoop talenten. En toen ging Heerenveen keihard af. Ik denk dat Heerenveen vooral ervaren spelers mist..

Kenny Steppe... Ja. Ongelooflijk hoe ver die jongen is afgezakt. Was een veelbelovend talent die voor de geleidelijke weg naar boven koos door voor Heerenveen te gaan, maar is op een verschrikkelijke manier door het ijs gezakt. Echt onvoorstelbaar. Net als die Freddy Adu bijvoorbeeld. Worden in de markt gezet als wonderkinderen, maar het enige wat wonderlijk aan ze is, is de mate waarin ze tekort schieten...

ot:
Redelijk logische contractverlenging. Voor Heerenveen is er simpelweg geen reden om een keeper als Vandenbussche geen nieuw contract te geven. Zeker voor een middenmoter kan een ervaren, tweede doelman van grote waarde zijn.

Geen geweldenaar, maar als tweede keeper voldoet die wel redelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren