Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saudische bond schorst Cristiano Ronaldo na obsceen gebaar richting publiek

Laatste update:

De Saudische voetbalbond heeft Cristiano Ronaldo voor één wedstrijd geschorst, zo meldt GOAL. De 39-jarige superster van Al-Nassr liet zich zondag gaan tijdens het uitduel met Al-Shabab (2-3). Nadat de fans van de thuisclub meermaals Lionel Messi hadden toegezongen, maakte Ronaldo een obsceen gebaar richting een deel van het publiek.

Door de schorsing mist Ronaldo het competitieduel met Al-Hazem van donderdagavond. Zijn Portugese trainer Luís Castro had de aanvaller al in zijn wedstrijdselectie opgenomen, maar tegen de schorsing van de Saudische voetbalbond kan geen beroep worden aangetekend.

Daarnaast is Ronaldo een boete opgelegd van 10.000 Saudische rial, omgerekend zo’n 2.460 euro. Met een jaarsalaris van zo’n 200 miljoen euro is het voor de 205-voudig international van Portugal een kleine moeite om deze boete af te tikken.

De tuchtcommissie heeft Ronaldo ook verplicht om Al-Shabab als vergoeding voor het indienen van de klacht 20.000 riyals (4.920 euro) te betalen.

Op social media gingen zondag al snel beelden rond waarop is te zien hoe Ronaldo een masturbatiegebaar maakt naar de fans van Al-Shabab. Ook provoceerde hij de thuissupporters door zijn hand achter zijn oor te houden. De fans van Al-Shabab scandeerden tijdens het competitieduel meermaals de naam van Messi, de grote concurrent van Ronaldo.

De actie van Ronaldo, die tegen Al-Shabab de openingstreffer maakte, wordt niet door iedereen gewaardeerd. De gerenommeerde journalist Waleed Al-Farraj reageerde via X op het incident. “De tuchtcommissie staat voor een grote test. We zullen het moeten afwachten. Alles heeft zijn grenzen, hoe beroemd je ook bent. Dat is hoe het werkt in grote competities.”

Ronaldo lag onlangs al onder vuur, toen hij na een nederlaag tegen Al-Hilal (2-0) een sjaal van de rivaal langs zijn kruis haalde. Ook tijdens dat duel werd Messi massaal toegezongen, waardoor Ronaldo uit frustratie een bal de tribune in schoot. Voor die actie kreeg hij een gele kaart van de scheidsrechter.

Opmerkelijk is dat Ronaldo volgens de krant Al-Riyadiah in zijn getuigenis aan de tuchtcommissie ontkende de fans van Al-Shabab te beledigen. Hij benadrukte dat hij het gebaar richting de supporters vaker in Europese stadions heeft gemaakt en dat dit duidt op kracht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

grote kans dat meneer hierdoor nu zo beledigd is, dat ie stopt met ballen in de miljarden zandbak...

29 februari 2024 om 07:55

Groot gelijk dat hij geschorst wordt. Hij moet zich professioneel gedragen. Daar krijg hij vorstelijk voor betaald.

Toch weer bijna 7 hele minuten zwoegen voor Cristiano om die boete te voldoen.. xD PS: wat een onzinnige schorsing zeg.

29 februari 2024 om 07:38

Een scheet die dwars zit kost em meer moeite

29 februari 2024 om 09:19

hahaha, even compenseren door iets langer op de WC te zitten.

Haha als dit een mastuberend gebaar is dan is Ronaldo wel erg groot geschapen. Ronaldo moet zich niet zo laten kennen. De man blijft maar leveren. Lekker lachen elke week als hij weer scoort en assists geeft. In een competitie die wel wat beter is dan de Amerikaanse competitie.

29 februari 2024 om 08:35

Geef 1 reden waarom je het genoodzaakt vindt om de saudi league te vergelijken met de amerikaanse competitie onder dit artikel?

29 februari 2024 om 08:39

Ik vermoed dat dit met Suarez te maken heeft, nadat hij een keer de gouden schoen van Ronaldo af heeft gesnoept kunnen sommige fans hem niet meer loslaten🙃

29 februari 2024 om 12:53

Dit zijn geen fans van de sport in mijn optiek. Altijd maar het ene willen "vergelijken" om hun eigen beter te willen lijken. Ronaldo wordt voor 1 wedstrijd geschorst vanwege een gebaar. "saoedi competitie is beter dan de Amerikaanse". Ik heb echt medelijden met dit soort mensen dat ze altijd maar de vergelijking op moeten zoeken. Geniet gewoon van je eigen idool man.

29 februari 2024 om 08:38

Hahahaha hij kan het weer niet laten om Messi erbij te betrekken. Messi kan best een irritant ventje soms zijn, maar met een sjaaltje zijn ballen zweetvrij maken en zulke gefrustreerde bewegingen maken zie ik hem niet doen.

29 februari 2024 om 09:43

Bij de FIFA ranglijst over de nationale competities, staat MLS 37 en SFL 39. Dus de Amerikaanse competitie is nog steeds sterker dan de competitie van Saoedi-Arabië.

Geen zweepslagen? Jeetje en wij maar denken dat men daar zo ongelofelijk ouderwets is..

Wat een onzin om een gebaartje zeg, dit tekent wel echt wat er af en toe mis is in de wereld hoor.. De supporters gaan hem op zitten naaien, doen mateloos irritant en als signor dan een gebaartje terug maakt krijgt hij een schorsing.. Wat een kinderachtig gedoe van die bond, het lijkt de KNVB wel..

29 februari 2024 om 08:08

Ja Naja weet je, je kan natuurlijk altijd wijzen naar de supporters of naar de bond of naar de stand van de maan. Maar het enige waar je controle op hebt is hoe je zelf omgaat met dit soort dingen. Lekker late gaan joh als van die mensjes dat roepen op de tribune. Snap niet dat je je laat kennen als je zijn status, geld en macht hebt.

29 februari 2024 om 08:29

Gebaartje? Lol dit doe je zeker ook voor kinderen.

29 februari 2024 om 11:30

Wie heeft het over kinderen? Als mensen niet zo krampachtig doen om dit soort gebaartjes dan hebben kinderen niet eens door dat er iets aan de hand is.. Houd toch op zeg..

29 februari 2024 om 08:31

Tja, je hoort de normen en waarden in het land waar je woont en/of werkt te respecteren. Als die je niet aanstaan, moet je er niet gaan wonen en/of werken. Zo simpel is het ook wel weer. Verder kan Ronaldo die boete prima lijden, dus ja...

29 februari 2024 om 10:14

In het westen krijg je ook een straf als je het publiek provoceert. Dus dit heeft weinig te maken met de normen en waarden daar.

29 februari 2024 om 10:27

Wauw, dit is wel weer heel ver gezocht hoor..

En het is overigens echt totale onzin om hiervoor te gaan schorsen, dit nieuws komt nu zelfs bij het journaal op de radio voorbij... Waar gaan we heen met z'n allen? Er zijn toch best belangrijkere zaken op dit moment om over te rapporteren.

29 februari 2024 om 11:32

Ja, dat is ook wel weer zo. Maar goed, dat betekent niet dat we niet af en toe met opgetrokken wenkbrauwen kunnen kijken naar de overdreven vormen van de betutteling

29 februari 2024 om 10:02

Ik vind het altijd opvallend dat dit soort reacties mogen blijven staan. Zweepslagen? Hoe oud ben je nou? Het klinkt zo minachtend ten opzichte van een heel volk. En wij (hier in het westen) kunnen er zo van genieten als dit soort dingen daar in het nieuws komen. Net zoals we allemaal gaan lachen als daar vrouwen hun rijbewijs mogen halen of daar voor het eerst alcohol gedronken mag worden. Waarom kunnen wij niet accepteren dat er in andere landen andere normen en waarden gelden?

29 februari 2024 om 10:30

Tja, aan moraalridders hebben we ook niet zoveel hoor. Het is toch bijzonder dat vrouwen in een land niet hun rijbewijs mogen halen? Of zichzelf moeten camoufleren als ze over straat willen? Etc etc. Moeten zij allemaal lekker zelf weten als ze daar de mannen superieur willen blijven zien aan de vrouwen, maar waarom mogen we daar dan niets over zeggen? Het is gewoon raar om die ongelijkheid in stand te houden, waar ben je bang voor?

Oja, en zweepslagen als straf is primitief en zou afgeschaft moeten worden, maar ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn. Dat heeft niets met normen en waarden te maken.

29 februari 2024 om 11:10

In dergelijke landen zullen ze ook een mening hebben over onze gebruiken, in een vrij land mag je die gewoon uiten. Ik vind het persoonlijk ook lachwekkend dat vrouwen eerst niet mochten rijden, maar goed ik vind religie sowieso lachwekkend.

29 februari 2024 om 11:34

Ik geloof niet dat ik zeg dat ze het daar allemaal anders moeten doen, dat zoeken ze lekker uit. Het betekent echter niet dat het niet lachwekkend is.

Bovendien haal ik die zweepslagen aan omdat hij ergens in het afgelopen jaar veroordeeld is tot weet ik veel hoeveel zweepslagen omdat hij een gehandicapte vrouw een knuffel en een zoentje op de wang gegeven had. Hoe diep kun je zinken?

29 februari 2024 om 12:04

Yourie, die zweepslagen met betrekking tot dat knuffelen bleek achteraf geen eens waar te zijn. Iemand (een zogenaamde advocaat) heeft dit als ‘grapje’ naar buiten gebracht en de media hier wisten niet hoe snel ze erop moesten vliegen. Het feit dat jij dat nog steeds gelooft is lachwekkend. Het laat zien dat jij alleen maar leest wat je wil lezen, en niet eens een klein beetje de diepte induikt om na te checken of nieuwsberichten waar zijn. Dus stel je zelf maar de vraag; hoe diep kun je zinken? Denk je nou werkelijk dat er een land op deze hele wereld is die een dergelijke actie zou bestraffen?

29 februari 2024 om 12:30

Landen die vrouwen bestraffen nadat ze door een man die niet haar echtgenoot is verkracht zijn, neemt toch niemand serieus?

29 februari 2024 om 12:43

Goed bezig Samcro, niet eens meer de moeite nemen om te reageren op hetgeen wat ik zeg. Gewoon door blijven lullen over je andere punten

29 februari 2024 om 13:47

YoeriCFC, even beter inlezen volgende keer. Dat was gewoon een hele domme grap. Eerlijk gezegd niet de snuggerste als je dat geloofde.

29 februari 2024 om 13:59

Jij hebt het toch tegen Yoeri? Je reageert ook niet op mijn eerdere reactie, dus pot ketel zwart doei xoxo

Ronaldo laat zoch hier wel kennen hoor. Het feit dat hij de beste wil zijn heeft hem heel ver gebracht maar op een gegeven moment moet je wel klaar zijn en gewoon trots op wat je bereikt hebt. Ondanks dat sommige denken dat je niet de beste van je generatie was.

Dat gezegd hebbende hebben de supporters ook een plank voor hun hoofd. Ze mogen god op hun blote knietjes bedanken dat er iemand met zo’n staat van dienst in hun competitie speelt. Mocht Feyenoord of PSV Modric volgend jaar transfervrij oppikken zal ik voor hem klappen in de ArenA.

29 februari 2024 om 09:16

Je weet dat de reden geld is dat hij daar speelt hè en niet de supporters, komt er morgen een andere club die meer bied is hij weg.

Ronaldo blijft toch een klein kind. Respect voor de voetballer maar daarnaast een kwal van een gozer. Zo veel meer waardering voor messi.

29 februari 2024 om 08:20

Ja want je kent hem ook echt om jezelf daar een mening over te vormen. Wat maakt hem een kwal van een gozer eigenlijk?

29 februari 2024 om 08:34

Het is toch wel duidelijk dat Ronaldo er een aantal enge karaktertrekken op nahoudt? Dat maakt hem geen slecht persoon of wat dan ook, maar als topsporter kom je er mee weg. In het dagelijkse leven krijg je er problemen mee.

29 februari 2024 om 08:36

Als je denkt dat hij anders is in zijn privé leven heb je een paar (lees: heel veel) lessen mensenkennis nodig lol hij heeft miljoenen mensen, net als jij, die zijn gedrag altijd goed praten. Waarom zou hij zich anders voordoen dan hoe hij echt is?

29 februari 2024 om 10:35

Als je denkt dat je precies weet hoe iemand is door alleen maar beelden te beoordelen heb je een kleine (lees: heel grote) plaat voor je kop.

Maar goed, het zal niets met je fandom te maken hebben zeker.... Mourinho is volgens jou prive ook onuitstaanbaar waarschijnlijk. En Sergio Ramos. En nog wat (oud) spelers/coaches van Real. Zet die bril toch af joh.

29 februari 2024 om 12:09

Hahaha met welke karaktertrekken zou die problemen krijgen dan? Ik denk dat iedere organisatie een professional als Ronaldo zou willen hebben. Als familieman heb ik zijn familie nooit slecht over hem horen praten. Volgens mij is Ronaldo een persoon waar jij en ik enorm veel van kunnen leren en dan heb ik het niet over een pass trap oefening

29 februari 2024 om 12:20

Een professional als Ronaldo? Hoe vaak moet hij zich nog misdragen? Bij United was het al een aantal keer raak. Voor het einde van de wedstrijd vertrekken, weigeren in te vallen, een telefoon uit de handen van een supporter slaan. En nu is het weer raak, omdat hij het niet kan laten te reageren op supporters die iets roepen in een nietszeggende competitie. Op zijn hoogtepunt een geweldige voetballer, maar een heel klein persoon.

Ik vraag me dan af hoe Diego Simeone zich staande zou houden in die competitie. Wat hij langs de lijn laat zien aan gebaren zou goed zijn voor om de ene pot een schorsing.

29 februari 2024 om 10:17

Dat noemen we sinds kort grinta.

Alleen om dit soort acties is Ronaldo niet de Goat, erg onsportief en laat zich zo vreselijk opnaaien.

" Dat is hoe het werkt in grote competities"

Haha welke grote competitie? Premier League? La Liga? Serie A? Buli?

29 februari 2024 om 10:15

Kopieer dan ook het hele citaat en niet alleen dat stukje. Hoewel ik de competitie helemaal niets vind (maar dat terzijde), probeert Saoedi-Arabië hun competitie te versterken door onder andere voetballers van naam te halen en hiermee het niveau op te krikken. Als je wilt groeien naar een grote - serieuze - competitie moet de voetbalbond aldaar zich ook professioneel gedragen. Niet bang zijn voor een superster hoort daarbij.

We weten nu dus dat Ronaldo in elke uitwedstrijd heel vaak de naam "messi" gaat horen vanaf de tribune.

Blijft een enorm ego hebben en laat zich te makkelijk kennen. Hij moet gewoon accepteren dat hij by far niet de beste ooit is. Zolang hij zich echter zo blijft gedragen zullen supporters hem blijven zoeken.

Maar je weet toch vantevoren dat je in de 4e klasse zaterdagvoetbal vanalles naar je hoofd geslingerd krijgt?

Weet ik ook weer welk gebaar staat voor kracht. Wat een achterlijke reactie van Ronaldo, man man man.

Zou hij door hebben dat hij het aan zichzelf te danken heeft? Hij reageert elke keer als een klein kind wanneer de naam Messi door een stadion galmt. Reageer er niet op en mensen stoppen ermee. Elke keer weer iets met dit geval.

29 februari 2024 om 10:37

Ja, was het maar zo simpel dat het vanzelf zou stoppen als hij niet zou reageren. Ik denk dat we allemaal wel weten hoe de gemiddelde supporter in elkaar zit toch?

29 februari 2024 om 12:01

Het is niet zo dat de supporters volledig zullen stoppen als Ronaldo niet reageert, maar erop reageren zal zeker niet helpen. Nu weet je zeker dat die supporters de rest van het seizoen Messi zullen schreeuwen naar Ronaldo. Toch bijzonder dat Ronaldo zich telkens maar laat kennen.

Lekker miljoenen pakken en wegwezen daar. Wat een raar land en raar volk is dat toch.

Gewoon kaas aan het raspen

whahaha die journalist "dat is hoe het werkt in grote competities.”
groot neuh, patserig met veel poen ja

Ronaldo heeft een zeer groot minderwaardigheidscomplex. Hij vind het heel belangrijk hoe men hem ziet en als hij zich daar in de maling wordt genomen reageert hij dit af.
Ik ben absoluut niet zo van victimblaming, maar het gedrag van supporters is ook deels aan zijn eigen overkomen en gedrag te danken.
Als hij zichzelf zo openlijk belangrijk vind en boven alle andere legendes vind staan gaan mensen je uitdagen.
Vind hem totaal niet sympathiek tegenover zijn collega's..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren