Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo werd twee weken helemaal gek, hij had zoiets van: wie is die gozer?’

Laatste update:

Manchester United nam Cristiano Ronaldo in 2003 over van Sporting Portugal en de aanvaller groeide in Engeland uit tot een van de beste spelers ter wereld. Via Real Madrid is de Portugees inmiddels bij Juventus terechtgekomen. Darren Fletcher vertelt op het YouTube-kanaal The Lockdown Tactics dat Ronaldo het lang niet altijd even gemakkelijk had bij Manchester United.

“Luister, hij heeft ook een moeilijke tijd gehad in de kleedkamer. Er waren tijden dat hij de bal te lang vasthield en zijn handelingssnelheid niet zo hoog was. Er werd hem destijds wel even de waarheid gezegd. Daar kon hij mee omgaan, hij was een grote persoonlijkheid. Hij is bij Manchester United uitgegroeid tot het absolute monster dat hij nu is, als toegewijde professional”, vertelt Fletcher. Hij brengt in herinnering hoe Walter Smith, destijds de assistent van Sir Alex Ferguson, Ronaldo tot het uiterste dreef met een nieuwe maatregel op de training.

“Walter besloot dat er voortaan niet meer voor overtredingen werd gefloten op de training. Ik weet zeker dat het een besluit was met het oog op Ronaldo. De tackles vlogen over en weer en Ronaldo kreeg de nodige schoppen”, gaat de oud-middenvelder verder. “Voor die tijd werd er voor lichte overtredingen niet gefloten, maar Ronaldo lokte dan een ‘echte’ overtreding uit en hield lachend de bal. Dus Ronaldo werd twee weken lang helemaal gek, hij had zoiets van: wie is die Schotse gozer? Wat is dit?”

“Bij United werden normaal al de nodige tackles uitgevoerd op de training, maar dat werd erger toen die jongens wisten dat er niet gefloten zou worden voor overtredingen. Het was eerlijk gezegd geweldig hoe Ronnie ineens veel sneller de bal liet gaan, omdat hij wist dat er niet gefloten zou worden bij een overtreding. Daarna begon hij meer doelpunten te maken en vaker in scoringspositie te komen”, vertelt Fletcher. “Het is misschien een klein aspect, maar dankzij Walter Smith maakte hij een grote stap. Begrijp me niet verkeerd: los daarvan boekte hij al waanzinnige progressie.”

“Ronaldo was eerst een aantal weken boos om het besluit van Smith, maar paste zich daarna snel aan en liet de bal sneller gaan”, stelt de voormalig middenvelder van onder meer Manchester United en West Bromwich Albion. “Ik denk dat er bij hem een knop omging, dat hij zoiets had van: oh, die skills zijn goed, maar door deze omzetting kan ik de bal nog sneller laten gaan. Ik ga nog effectiever worden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En uiteindelijk is die uitgegroeid tot de meest effectieve voetballer die ik ooit gezien heb.

7 mei 2020 om 09:53

Wat bedoel je precies met meest effectieve speler?

7 mei 2020 om 09:58

Ronaldo had vroeger vaak overbodige scharen en andere soorten trucjes die weinig effectief waren en meer stond voor sierlijke skills. Naarmate hij ouder is geworden is hij steeds effectiever gaan spelen. Slim positie kiezen voor de goal, niet extreem vaak de bal raken, maar alleen wanneer het noodzakelijk is. Het is een compleet andere speler geworden als je het vergelijkt met zijn beginperiode.

7 mei 2020 om 10:09

Dan doe je de echte Ronaldo te kort imo. Dat was echt het toppunt van efficiency. En zijn voorganger bij Brazilie ook. Romario. Die deed bijna niks als ie niet het idee had dat er geen goal uit zou kunnen komen. En had zo'n rust voor de goal. Dat heeft CR7 ook, maar net ietsjes minder.

7 mei 2020 om 10:11

Het mooie is dat je hem zich ziet aanpassen ook aan zijn mogelijkheden. Hij is niet meer de man die een solo aangaat maar nu gewoon tot in de perfecte zijn momenten weet te kiezen. Dat toont aan dat hij continu met zichzelf bezig is om het maximale uit zijn mogelijkheden te halen. Fantastische prof.

7 mei 2020 om 10:12

Hoe was Braziliaanse Ronaldo efficiënter dan Cristiano Ronaldo?

7 mei 2020 om 10:15

R9 was niet zo effectief als CR7 hoor. Zijn zwakke punt was zijn afronding en dan voornamelijk in zijn jonge jaren (bij Psv, Barca en Inter). Hij had 100 doelpunten in een kalenderjaar kunnen maken als zijn afwerking beter was, want hij liep letterlijk door de defensie van de tegenpartij heen en elke balcontact was in potentie al een doelkans. R9 kaatste ook nooit een bal terug naar een medespeler, altijd vooruit spelen. Hij is pas effectiever gaan spelen naar zijn blessures bij Real, maar toen vond ik hem al veel minder goed. CR7 weet juist precies wat zijn kwaliteiten zijn en benut die ook volledig. Hij mist nauwelijks grote kansen. Alles is getraind aan die man. Bij Romario moet ik je nageven dat hij in de 16 van de tegenstander altijd met veel finesse precies wist wat hij moest doen. Een hele luie voetballer, maar ook enorm sierlijk door zijn kunst in de afronding. Over Romario heb je een punt, over R9 vind ik dat je de plank misslaat.

7 mei 2020 om 10:19

Zijn screenname is ElPhenomeno dus hij zal vast de overweging gemaakt hebben en heel juist geconcludeerd hebben dat Ronaldo en ook Messi op eenzame hoogte staan qua efficientie

7 mei 2020 om 10:20

Tevens R9 scoorde rond de 90 keer door alleen al de keeper te passeren. Zijn acties op volle snelheid waren zo extreem goed dat hij op die manier ook vaak zijn doelpunten maakte. Als je puur kijkt na zijn schoten buiten de 16 dan zijn die veel minder dan die van Cristiano en ook binnen het 16 meter gebied. Romario schoot sowieso bijna nooit buiten de 16, die maakte het altijd formidabel af met een geweldig lobje . Waarschijnlijk de mooiste afmaker die de wereld ooit gekend heeft.

7 mei 2020 om 10:22

Is Filippo Inzaghi niet de koning van efficientie?

7 mei 2020 om 10:26

Meer de koning van randje buitenspel.

7 mei 2020 om 10:43

Nee, dat was Inzaghi niet. Mensen denken dat omdat het een beperkte speler was die weinig tot niet in het veldspel werd betrokken en doelpunten maken zijn enige positieve bijdrage was.

7 mei 2020 om 12:15

@ElPhenomeno Ik denk dat de mooiste afmaker die de wereld gekend heeft toch Bergkamp is. Bergkamp of Berbatov is discutabel, maar ik ga voor Bergkamp.

7 mei 2020 om 13:36

Ieder zo zijn mening. Ik vond Le Tissier ook een geweldenaar in afmaken.

7 mei 2020 om 14:22

Als je vergelijkt met CR dan was R9 veel verder in zijn begin jaren en hij was veel efficiënter kijk eens terug hoeveel doelpunten en of acties hij heeft gehad met zijn efficiëntie. Daarnaast is juist zijn begin periode enorm sterk geweest zeker tot aan midden 2000. Ik ben heilig van overtuigd dat hij veel meer gouden ballen en prijzen zou winnen als hij fit was beleven. Voor mij persoonlijk de aller beste speler.

7 mei 2020 om 17:29

Pff wat een speler ook R9 man. Op Neymar na heb je eigenlijk niet echt meer een speler die qua spel ook maar een klein beetje op hem lijkt.

7 mei 2020 om 10:17

in ieder geval niet efficiënt. Heeft procentueel veel doelpogingen nodig voor een goal.maar goed, los van zn kansloze schoten van 35 meter, zorgt hij zelf ook vaak dat hij in scoringspositie komt.

7 mei 2020 om 10:24

Was dat niet vooral meer in zijn jonge jaren? Alleen zijn vrije trappen zijn vaak hele zwakke schoten.

7 mei 2020 om 10:32

bij real madrid waren z'n cijfers ook niet heel indrukwekkend qua kansen benutten.t hele spel was op hem afgestemd en het enige wat hij deed, was op het juiste moment de 16 inkomen en dan geweldig positie kiezen.en hij scoorde natuurlijk heel vaak als het spek stonk, dus dan hoor je niemand meer over de missers.en dat hoeft ook niet, het was een keuze van de coach en dat werkte prima in de CL.

7 mei 2020 om 13:34

Die afstand en solo goals zijn bij hem door de jaren heen sterk afgenomen. Er is een bureau dat zich met statistiek bezig houd van voetbal. Daarin waren ze tot de conclusie gekomen dat wat ronaldo eigenlijk veel beter deed dan de rest was niet per se kansen afmaken. Maar ervoor te zorgen dat hij kansen kreeg. Dus hij kon zijn sprintjes enorm goed timen, het spel in de 16 enorm goed lezen. Waardoor die vaak in scoringspositie kwam om te schieten. Ik weet zo even niet wie dat waren, is alweer 2-3 jaar geleden dat ik het zag. Dat was best wel interresant. Maar ook al iets wat ik vermoedde van ronaldo. Dat zijn kracht in zijn spelinzicht ligt dan eerder zijn fysiek wat hem daarin zeker waar helpt.

7 mei 2020 om 13:50

Ja dat ben ik met je eens dat t allemaal afgenomen is. En met je verhaal verder ook goed uitgelegd etc. Alleen bij Nederland merk ik altijd dat hij wat zuur is in zijn reacties als het om Ronaldo gaat..

7 mei 2020 om 14:01

ik zeg waar hij goed in is en waar hij niet goed in is.eigenlijk hetzelfde als bf1994 zegt.

8 mei 2020 om 16:49

Bedoel je nou kansloze schoten of vrijetrappen? Want CR7 heeft meer dan 50 x buiten de box gescoord en dan heb ik het niet over vrijetrappen.

Off: Misschien was dit wel de juiste trainingsmethode voor onze vriend Neymar.

On: Effectiviteit hebben we de afgelopen jaren zeker gezien. In het begin nogal wat nonchalante kapbewegingen en trucjes, maar dat heeft hij volledig omzet in doelpunten.

7 mei 2020 om 12:17

Zo nu en dan zie je hem weleens een schaar doen. Bijvoorbeeld in die wedstrijd tegen Juventus waar hij een schaar deed en toen met links erin poeierde. Dat was voor mij een van de mooiste doelpunten ooit van CR7.

7 mei 2020 om 13:14

Zo eentje maakte die ook tegen sevilla. Deed schaar en legde hem klaar voor zijn linker, schoot die hem van afstand erin. Een van de goals van ronaldo die mij is bij gebleven. Was echt een ontzettend mooie goal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren