Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo reageert op obsceen gebaar: ‘Een misverstand. Dit is in Europa normaal’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo heeft op een persconferentie zijn excuses aangeboden voor het obscene gebaar dat hij enkele weken geleden maakte. Op 25 februari speelde de Portugese superster met zijn Al-Nassr uit bij Al-Shabab (2-3) toen hij na de openingstreffer een gebaar voor zijn kruis maakte richting de tribune.

Ronaldo was gedurende de wedstrijd het mikpunt van spot voor de thuissupporters. Vanaf de tribune werd meerdere malen de achternaam van Lionel Messi gescandeerd richting de aanvaller van Al-Nassr. De Argentijn, die tegenwoordig uitkomt in de Verenigde Staten bij Inter Miami, was jarenlang de grote concurrent van de Portugees in de strijd om de beste voetballer van de wereld.

Toen de uitploeg in minuut 21 een penalty ontving, ging Ronaldo achter de bal staan en scoorde de getergde Portugees. De doelpuntenmaker vierde zijn verzilverde strafschop door eerst zijn hand achter zijn oor te doen, waarna hij vervolgens een gebaar voor zijn kruis maakte.

Het moment was niet op televisiebeelden vastgelegd, maar circuleerde vliegensvlug op het internet nadat een aanwezige supporter het beeld wel had gefilmd. Ronaldo werd nadien op zijn vingers getikt door de Saudische voetbalbond (SAFF) en kreeg een schorsing van één wedstrijd opgelegd.

De commissie van de voetbalbond gaf de 39-jarige Ronaldo daarnaast een geldboete van 10.000 Saoedische rial, wat omgerekend bijna 2500 euro is. Daar hield het voor de schatrijke Portugees nog niet op, want hij moest daarnaast het dubbele betalen aan tegenstander Al-Shabab.

Reactie Ronaldo


“Wat ik deed en waarvoor ik ben gestraft was een misverstand. Deze reactie is in Europa normaal”, aldus Ronaldo. “Ik heb niet met opzet iets fout gedaan. Ik heb juist veel respect voor de tradities van het land waarin ik leef.”

Ronaldo wijdt het obscene gebaar aan het feit dat hij erg gepassioneerd is. “Soms voeren passie en enthousiasme de boventoon en doe ik dingen die fout zijn, maar ieder mens maakt toch fouten?”, aldus de voormalig aanvaller van Manchester United op de persconferentie voor het duel met Al-Ain in de AFC Champions League. Daarin moet Ronaldo met zijn team een 1-0 achterstand om zien te draaien.

Ronaldo is bezig aan een topseizoen in de Saudi Pro League. De Portugees kwam tot dusverre tot 21 wedstrijden en scoorde 22 keer. Daarnaast gaf hij negen keer de beslissende eindpass. In de Aziatische Champions League is hij ook aardig op schot, daar hij vijf goals in zeven wedstrijden wist te noteren.

In de Saudi Pro League staat het sterrenelftal van Al-Nassr op de tweede plaats. Koploper Al-Hilal heeft een straatlengte voorsprong (twaalf punten) op het team van Ronaldo. Bekende ploeggenoten van de aanvaller zijn voormalig Liverpool-aanvaller Sadio Mané, controleur Marcelo Brozovic en centrumverdediger Aymeric Laporte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijk. Heeft hij gewoon afgekeken van Michiel Kramer dus

11 maart 2024 om 16:38

Flesje champagne inderdaad. Met de ban op alcohol daar is het natuurlijk ook niet gek dat ze dit heel gebruikelijke gebaar niet kennen.

Wat een voorbeeld voor de jeugd zeg, gewoon simpelweg bagatelliseren. Makkelijke uitspraak van hem, waardoor je binnenkort naar een F-jes wedstrijd zit te kijken en een kind ditzelfde gebaar maakt..'normaal in Europa'.

11 maart 2024 om 14:36

Maar dit is toch echt geen masturbatiegebaar? Eerder een provocerend “kom op” gebaar als je het aan mij vraagt.

11 maart 2024 om 15:07

Ik denk dat het wel bedoeld was als masturbatie gebaar maar het ziet er eerlijk gezegd eerder uit alsof hij een blok kaas aan het raspen is 😂

11 maart 2024 om 15:21

Bij een masturbatiegebaar dan maak je toch tenminste het gebaar vanaf je kruis zou ik denken 😅.

11 maart 2024 om 18:48

Hoe beelden engelsen het woord "wanker" uit?

11 maart 2024 om 14:42

Wat een overdreven gedoe joh. Hij maakt een gebaartje....wat in mijn krijgen betekend dat je ergens ff keihard overheen gaat.
Is niet perse normaal in Europa...maar ook \zeker niets om je druk over te maken. (misschien had z'n vriendin belooft dat hij vanavond mocht als ie zou scoren en liet hij haar dat even weten? )

Geldt overigens ook voor de mensen in SA. Til er niet te zwaar aan en begrijp dat mensen met een andere achtergrond ook andere gewoontes / gedragingen met zich meedragen. Leuk dat je een berg buitenlanders je competitie in haalt, maar je moet wel een klein beetje begrijpen dat die mensen uit hun eigen cultuur komen en dat dus ook deels mee nemen jouw land in.

11 maart 2024 om 15:40

Pfff altijd maar dat zogenaamde voorbeeld gedoe erbij. Een voetballer voetbalt voor zijn eigen plezier en niet voor anderen. Iedereen die gevoetbald heeft scheld wel eens of doet wel eens gek op het veld. Dit is al sinds het voetbal is uitgevonden.Alsof de jeugd hierdoor aan kapot gaat met zogenaamd een voorbeeld functie. Zolang de kinderen een beschaafde opvoeding van de ouders meekrijgen zal het wel meevallen met kopie gedrag.

11 maart 2024 om 15:52

Gezien het salaris is het vervullen van een voorbeeldrol wel het minste wat hij kan doen.

11 maart 2024 om 16:32

Dus.....volgens jou werkt het zo dat hoe meer je verdient, hoe groter je voorbeeld rol wordt???

Als dat het geval is zijn we met z\'n alleen de l*l denk ik.

11 maart 2024 om 17:23

Niet helemaal wat ik bedoelde maar met dat laatste kan ik wel instemmen.

11 maart 2024 om 16:02

Hou dat woke onzin gescheiden van voetbal! Wat een onzin zeg.....

11 maart 2024 om 16:39

Als je een voetballer nodig hebt als voorbeeld voor je kind dan gaat er al iets mis. Bekende mensen zijn niet verantwoordelijk voor jouw opvoeding. Pak die verantwoordelijkheid lekker zelf.

Nou, de schuimbekkende figuren op deze site kunnen hun gang weer gaan. Iemand popcorn?

11 maart 2024 om 15:11

Zoet of zout?

11 maart 2024 om 15:54

Het is dan ook gewoon een lulverhaal wat Christjan hier verkondigt. Terecht dat men dat aankaart.

Nou moet men dit ook niet groter maken dan het is, maar ik weet niet in welke wereld Ronaldo leeft als hij denkt dat dit in Europa normaal is. Dergelijk gedrag is nergens normaal en zou hem ook in Europa niet in dank worden afgenomen.

11 maart 2024 om 18:03

Stiekem het er duimendik bovenop leggen Sirius? Ha ha. Je hebt groot gelijk, het gedrag is gewoon dom. Als een tienerjong wat zijn zin niet krijgt. Aan de andere kant verwacht ik nou niet meteen dat de jeugd nu massaal de hand aan zichzelf zal slaan omdat Ronaldo zich zo gedragen heeft.

Het probleem voor mij bij het filmpje was dat ik eerst allerlei reacties had gelezen en toen pas het filmpje zag. Ik had een beeld gecreëerd door alle berichten. Toen ik het filmpje zag, vroeg ik mij echt af waarover er nu precies de ophef gaat.
Mijn mening is dat we heel erg aan het zoeken zijn naar iets.

Pff, gaat dit nog steeds over, en dan citeer ik myvision even; "het aaien van die hond"? Zo ja, wat een storm in een glas water zeg...

11 maart 2024 om 16:01

Jtjevtt heeft hier boven ook nog een mooie: "het raspen van een blok kaas". Wat een heisa om niks inderdaad allemaal zeg haha!

11 maart 2024 om 17:48

Ja haha, met een beetje fantasie kan het van alles zijn. Lijkt uitbeelden wel bij Party & Co. Zelf vond ik het erg veel weg hebben van het slijpen van een samuraizwaard...

Met een schorsing van een wedstrijd komt hij nog goed weg daar. Voor hetzelfde geld hakken ze hem er af.

Ja zo groet ik mijn buurvrouw ook altijd is heel normaal hier

Nee, dit is niet normaal in Europa. Ik heb jaren gewoond in Portugal en ik kan je vertellen dat óók daar dergelijke gebearen niet worden gewaardeerd. 39jarige puber..

11 maart 2024 om 19:30

Ik denk niet echt een puber maar gewoon te erge drang om te winnen en als dat niet lukt gaat die soms beetje gek doen. Ronaldo lijkt mij zo een persoon die het monopoly bord omver gooit 😂.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren