Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo leek zich niet op zijn gemak te voelen op die positie’

Laatste update:

De nationale ploeg van Portugal werkte een dramatisch WK in Brazilië af. Al in de openingswedstrijd ging het goed mis: Duitsland was met 4-0 te sterk. Tegen de Verenigde Staten kwam Portugal goed weg met een 2-2 gelijkspel en een overwinning op Ghana (2-1) was vervolgens niet goed genoeg voor een plek in de volgende ronde. Ook superster Cristiano Ronaldo maakte geen indruk.

/

In eigen land ligt bondscoach Paulo Bento onder vuur: hij had Ronaldo niet op de vleugel, maar in het centrum van de aanval op moeten stellen. “Ik heb er nooit over gepeinsd om Ronaldo op te stellen als centrumaanvaller”, laat Bento echter weten aan TV1. “In mijn ogen is het niet goed voor zijn doelpuntenaantal en dus ook niet voor het team. We hebben er uiteraard wel over gepraat, maar hij leek zich niet op zijn gemak te voelen op die positie.”

“Het was voor hem niet nodig om het te vertellen”, aldus Bento, die verzekert dat Ronaldo fit genoeg was om te spelen. “Op het trainingskamp was hij weliswaar geen honderd procent, maar daarna kon hij trainen en spelen. Hij heeft het geprobeerd en medisch gezien was hij in orde. Anders had hij niet gespeeld”, aldus Bento.

Denk jij dat Cristiano Ronaldo fit genoeg was om te spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Tijdens de voorbereiding van vorig jaar met Real Madrid stelde Ancelotti hem ook een tijdje centraal op en dat was ook geen succes. Ronaldo komt het best tot z'n recht op de vleugel waar die veel ruimte heeft dus Bento heeft er goed aan gedaan om Ronaldo niet in de spits te zetten. Hij was gewoon helemaal op en niet fit genoeg om het maximale uit zich zelf te halen en heeft daarom zo teleurstellend gespeeld dit WK.

1 juli 2014 om 13:34

Maar het leek soms wel alsof Portugal een 4-4-2 speelde met Ronaldo en Eder samen voorin dus volgens mij heeft ie het wel geprobeerd maar het pakte gewoon slecht uit.

1 juli 2014 om 14:21

Dat is bij Real ook zo.

1 juli 2014 om 15:42

Het gaat erom, en dat is ook de kritiek, dat deze hansworst oude spelers blijft oproepen en spelers met te weinig kwaliteit. Eduardo, B. Alves, J. Pereira, R. Costa, Pepe (die is steengoed maar knettergek) Meireles, Amorim, Vierinha, Eder, Postiga en H. Almeida.

De Toekomst van Portugal ligt allereerst bij de generatie die u20 vicewereldkampioen werd in Colombia in 2011 (dit is dezelfde generatie als Neymar, Danilo, Alex Sandro en Oscar). En de toptalenten die de afgelopen twee jaar zijn doorgebroken, maar door de invloed van J. Mendes in Portugal nauwelijks aan spelen toekomen.

GK Jose Sa, GK Anthony Lopes, RB Cedric, LB Luis Martins, CV Nuno Reis, CV Roderick Miranda, CV Tiago illori, VMC Danilo Pereira, MC Josue, MC Adrien, MC Andre Martins, Mc/amc Andre Gomes, Mc/amc Joao Mario, AMC Rafa, Am/frl Bruma, Am/frl Ivan Cavaleiro, SP Nelson Oliviera SP Marcos Lopes. Vul dit aan met de speler van met de huidige ploeg (en diegenen die niet perse Jorge Mendes als zaakwaarnemer hebben) ervaren krachten zoals: GK Particio, LB Antunes, RB Silvio, RB M Lopes, CV Neto, Rb/lb/vmc/mc/ Andre Almeida, VMC M. Veloso, VMC W. Carvalho, MC P Machado , Am/frlc , Am/frlc Ronaldo, Am/frlc Nani, Am/frlc Quaresma. Keuze genoeg en meer dan gemiddelde kwaliteit

Daarnaast beschikt hij niet over het tactische vermogen om Portugal beter te laten voetballen volgens de kwaliteiten die hij ter beschikking heeft. Hij wil 4-3-3 spelen met de punt naar achteren, maar op balbezit, pressing en dus per definitie ver van de goal af. Dan zet hij daar een verdediger neer als B Alves, die te traag is voor dat soort voetbal. Middenvelders als Amorim, mereiles, Spitsen als Eder, Postiga en H. Almeida komen gewoon kwaliteit te kort.
Speel dan met Neto achterin, met een middenveld met William Carvalho Veloso Moutinho en Rafa op 10 en Nani en Ronaldo vanaf de flanken naar binnen, dus zonder echte nummer 9. Als je er geen hebt, benut dan de kwaliteiten die je wel hebt. Daar zit de kritiek.

Het ergste van deze gozer is nog dat hij niet de hand in eigen boezem steekt en durft te zeggen ik heb gefaald ik stap op, nee die gozer heeft net zijn contract emt 2 jaar verlengd.

Aan de andere kant zie ik ook niet gauw iemand, muv Scolari, die het over zou kunnen nemen. Er is simpelweg niemand vrij.

1 juli 2014 om 18:20

Het gaat niet om de positie maar om het team wat voor de rest waardeloos is

1 juli 2014 om 21:01

Heb je mijn comment überhaupt gelEzen? Er zijn veel betere spelers in Portugal, maar deze trainer roept ze niet op.

3 juli 2014 om 23:27

Was geen reactie op jou eigenlijk.
Wou een reactie in het algemeen zetten maar via mobiel deed ik het fout.

Ja hoor gewoon uitrustten en dan hoop dat alles goed komt!

1 juli 2014 om 13:32

Ronaldo was niet fit waarom speelt die dan??? Aan een geblesseerde Ronaldo heeft Portugal niks, dat is wel gebleken.. Als je fit genoeg bent om te spelen dan ben je fit, altijd excuses zoeken doen jullie als die gewoon matig speelt.

1 juli 2014 om 13:48

19messi33

Alsjeblieft zeg, dat dit uit jouw mond moet komen. Jij bent er altijd als de kippen bij om Messi's mindere prestaties te verdedigen. 'Minder fit', 'Nog niet voldoende hersteld', 'Misschien spaart hij zich voor het WK'. Wat een onzin allemaal.

On: Ik kreeg gedurende het toernooi toch sterk de indruk dst Ronaldo niet voldoende fit was. Hij had niet de fysieke inhoud om er een extra versnelling in te gooien, waar hij normaal juist zo goed in is. Ronaldo centraal in de aanval was misschien beter geweest aangezien Portugal betere vleugelspelers op de bank heeft zitten dan spitsen. Maar dan had je niet het maximale uit Ronaldo gehaald.

1 juli 2014 om 13:56

Ronaldo gaf na de wedstrijd tegen Usa zelf aan niet volledig fit te zijn. En dat was te zien ook in z'n eerste 2 wedstrijden. Amper loopacties (en de acties die hij wel maakte waren slecht), hij viel zelden spelers aan of bood zich amper aan. Zijn all-round game was amper op niveau. Tegen Ghana was het al wat beter maar ook toen hield hij zich vaak in.

1 juli 2014 om 13:57

Had toch nog een mooie assist bij de 2-2 daar hoor^^

1 juli 2014 om 14:12

@rcronaldo

Dan haal die reacties eens terug waarin ik dat heb gezegd.... Dat hij bezig is met het Wk wilt niet direct zeggen dat hij zich ook tijdens de competitie heeft ingehouden voor het Wk. Ga dat eens opzoeken wanneer ik dat heb gezegd?

Als die niet fit is waarom speelt die dan??? Omdat de op 50% nog beter is dan de rest van Portugal?? Het is gewoon een excuus voor jullie om zijn matige prestaties op dit Wk te weerspiegelen. Ik bedoel we moeten niet doen alsof ze tegen geweldige landen hebben gespeeld op Duitsland na. Waar ze voor de rode kaart ook gewoon al kansloos 2-0 achter stonden. Hij gaf gewoon niet thuis en dan zeg ik er wat over en dan haal je Messi erbij?? Die ondanks zijn matige seizoen bij Barcelona gewoon nu het uitstekend doet met Argentinië (natuurlijk moeten ze wel door gaan want anders hebben ze er niks aan gehad). En ja hij was met zijn hoofd misschien al bij het Wk en nee dat was niet goed maar hij laat zich wel zien in tegenstelling tot dat Gelhoofd.

1 juli 2014 om 15:48

@19messo33

Ik ben ook geen ronaldo fan maar je zag overduidelijk dat ie het afgelopen seizoen nog in de benen had zitten. Hij kampte de afgelopen maanden ook al met verschillende pijntjes dus 100% was ie echt niet. Veel minder aanwezig in de wedstrijden dan ie altijd bij real is (en dan bedoel ik dat hij zich gewoon niet aanbiedt e.d.). Koppie laten hangen..

En tuurlijk stellen ze hem op als hij aangeeft dat ie kan en wil spelen gast, hij is DE sterspeler daar, dus als ie aangeeft dat ie kan spelen stellen ze hem ook op, pijntjes of niet. Dat zou nederland ook met robben doen en argentinie met messi

3 juli 2014 om 12:24

Sorry maar natuurlijk stel je als Portugal Ronaldo op als hij zegt dat hij kan spelen. Hij is met afstand de beste speler die ze hebben. Ik weet niet of jij alle wedstrijden van Portugal bekeken hebt? De rest was echt dramatisch slecht. Eder stond gelijk aan balverlies, Nani kon bijna geen enkele bal onder controle krijgen, en de rest van het team speelde inspiratieloos en slap. Zelfs de geblesseerde Ronaldo was degene van wie het moest komen bij Portugal.

En natuurlijk noem ik Messi, aangezien bij de enige keren dat ik jou hier zie reageren de topics altijd over direct of indirect over ronaldo en/of messi gaan.
Verder vind ik Argentinië en Messi ver onder de maat presteren vooralsnog. Hebben enkel makkelijke tegenstanders gehad en toch presteert Messi het op zich 95% van de wedstrijd vast te lopen. Toegegeven hij heeft inmiddels 4x gescoord en een belangrijke assist gegeven, maar dat zou veel en veel beter kunnen als hij zich niet de hele tijd vast zou lopen. Ik vind hem bijzonder slecht spelen, en een paar bevliegingen kunnen dat in mijn ogen niet verbloemen. Kijk eens naar die aanval van argentinie!

Hij maakte onderdeel uit van los zand en was niet fit. Waar je Ronaldo ook had geposteerd dit toernooi; het was altijd op een debacle uitgelopen voor Portugal.

Aan de ene kant wel goed dat Por eruit ligt. Zo kan deze man tot rust komen. Heeft zich overdreven veel belast voor zijn team en zelfs voor het wk. Een fitte CR7 zou veel belangrijker geweest zijn voor zijn team. Helaas was het hem niet gegund.

1 juli 2014 om 13:29

belast op het wk? om naar de kapper te gaan na elke wedstrijd zeker

1 juli 2014 om 13:31

Ben je ronaldo hater fzo? Hij was niet fit.

1 juli 2014 om 13:47

Hahah ik ruik een jaloerse hiero, maar maakt niet uit joh. Jij bent niet de enige. Ja, hij heeft zich belast. Terwijl hij moest rusten van de artsen is hij toch doorgegaan met trainen etc. Daarom ben ik wel blij dat hij nu gewoon kan rusten en kan focussen op aankomend seizoen.

1 juli 2014 om 13:49

hahahaha jeetje,
Je bent zeker heel blij dat er weer een artikel over Ronaldo is zodat je weer lekker kan haten.

Niemand neemt je serieus hoor dus, je kan beter stoppen met zo zielig reageren.

1 juli 2014 om 14:09

Ik ben meer een messi fan, maar ronaldo was dit seizoen gewoon veel beter, en als je niet 100 fit bent lukken de acties die je normaal maakt niet meer( dat heb ik ook )
Maar hij zet zich altijd maximaal in voor team en land maar als je niet fit bent lukt het gewoon niet

1 juli 2014 om 15:00

Inderdaad beter voor Ronaldo dat Portugal eruit ligt. Hij maakte zichzelf alleen maar belachelijk met zijn afzeikende gebaren naar ploeggenoten terwijl hij zelfs als een zak stront speelde. Voegde niets toe aan het spel of de opbouw, wilde perse alleen maar scoren om dan de held uit te hangen. Nee, dit WK was inderdaad niet goed voor zijn imago.

1 juli 2014 om 16:28

100% met je eens, die man is een fenomenale voetballer maar is meer bezig met zijn eigen individu dan met het teamverband. En dit wk heeft hij -zelfs voor een niet fitte ronaldo- bar weinig laten zien. Hij had er ca. 4 kunnen maken tegen ghana

De rest van de Portugese selectie is gewoon drama en egoïstisch op 2 of 3 spelers na. En dan heb ik het vooral over Nani..wat is dat een egoïst terwijl hij dramatisch presteert. Quarisma kon beter mee

De positie maakt in deze geen reet uit. Ik denk eerder dat hij zich niet op z'n gemak voelde met dit matige team. Die Eder spant de kroon, dat is echt een waardeloze spits.

1 juli 2014 om 13:31

Als ik zo een Eder zie spelen zeg, dat kan toch geen profvoetballer zijn? Mensen als hij laten me weer denken om in te schrijven voor voetbal.

1 juli 2014 om 14:20

Want? Profvoetbal wordt op diverse niveaus gespeeld. Mark van der Maarel en Eyong Enoh zijn ook fulltime prof.

1 juli 2014 om 14:40

Eder speelt notabene voor Portugal op een Wk...

1 juli 2014 om 17:44

Het is voor mij moeilijk te geloven dat Portugal geen betere spits heeft

Bento zou dat nooit doen hij maakt zelden gebruik van vleugelspelers. Spelers als Vierinha, Quaresma, Bébé, Varela of Rafa (spelmaker die op de flanken kan) zouden van grotere waarde zijn dan de halfgare troep die nu meenam of opstelde. Ronaldo speelt van nature toch vaak centraal dus heb je iemand nodig die 'zijn ruimte' op links inneemt.

Hij heeft gewoon hard gefaald dit toernooi. Het is gewoon geen fitte speler die alles aankan. Gelukkig voor Real Madrid had hij een goede run in de Champions league.

Het enige wat Ronaldo valt te verwijten is dat hij Bento niet bij z n broek heeft gepakt en persoonlijk op het vliegtuig naar Portugal heeft gezet.
Ronaldo was natuurlijk niet fit maar dan nog heeft Portugal alle mogelijkheden om de 2e ronde te halen.
Het is n schande dat Bento geen Querasme [ prima alternatief voor Ronaldo en Nani ] heeft meegenomen.
Thiago [ de reserveaanvoeder van Atletico Madrid] ook niet meenam
Antunes n meer dan uitstekende linksback in Spanje heeft gelaten en dan ook nogeens Danny bij Zenith liet.
Ronaldo had in moeten grijpen en niet moeten accepteren dat spelers als Amorim beide Almeida s Postiga Eder Rafa Silva Eduardo en dat antieke middenveld heeft Portugal ook prima vervangers voor
DUS Ronaldo Grijp IN EN Ontsla Bento
en laat niemand komen met verhaal dat kan n speler niet ,natuurlijk kan dat wel.
Bento GA Naar DE Alentejo !!!!!!

Ronaldo mist voetbalintelligentie om in het centrum te kunnen ballen.

1 juli 2014 om 14:06

Tegen het einde van zijn carriere kan hij daar gwn spelen. Voetbalintelligentie? Rare opmerking is dit seg

1 juli 2014 om 14:14

Hoezo zou hij er dan plots wel kunnen spelen?

1 juli 2014 om 14:16

Omdat hij dan mss de snelheid mist (wat nu zijn sterke punt is) en als spits kan spelen vermits hij alle facetten van het spelletje beheerst... Ben jij eigenlijk Real fan?

1 juli 2014 om 14:55

En een vereiste om in het centrum te kunnen spelen is trager worden?

1 juli 2014 om 15:26

Zeg ik dat? Ik denk als je snelheid minder wordt je minder gevaarlijk kan zijn op de flanken. Terwijl je als spits meer op positiespel kan teren om gevaarlijk te zijn voor doel

1 juli 2014 om 15:40

En Ronaldo's sterkte is natuurlijk het positiespel.

2 juli 2014 om 09:26

Jij wil het om 1 of andere reden niet snappen. Laat vallen het gaat hier over het einde van zijn carriere

Ronaldo is op zijn doelpunten na niet zo goed.
Daarom valt het op als hij niet scoort.
Bij Real speelt hij vaak zo'n wedstrijden als op het WK, het enige verschil is da hij bij Real veel meer kansen krijgt, en daaruit altijd wel een paar keer scoort.
Als hij bij Real niet wist te scoren, dan had hij ook telkens een slechte wedstrijd gespeeld.
Ronaldo moet het meer hebben van zijn doelpunten

deze man is gewoon een killer , ik zou hem graag real in de spits zetten met bale.
in een 4-4-2
di maria kroos modric ( alonso, isco pogba )
ronaldo bale.

waar je ronaldo ook zet hij blijft maar scoren hater kunnen er gewoon niet tegen ^^^^^^^^^

Ronaldo heeft nooit goed gespeeld in het centrum, net als in het nationale elftal. Spelers als hij moeten juist aan de buitenkant gehouden worden, helaas denken zulke jongens die sterren worden al snel dat ze alles kunnen en willen ze spelmaker worden maar dat kunnen ze niet. Had ook geen aanvoerder gemaakt moeten worden omdat hij geen elftal op sleeptouw kan nemen. Het is een draver en scoorder, meer niet.

Als je niet fit bent maar toch wilt spelen, dat doe je dan voor je vaderland. Dit is een WK en je speelt voor je vaderland dus er zijn spelers die dan alles willen geven, hun interesseert het weinig als ze de seizoen erop weinig zullen spelen zolang ze maar op een WK actief zijn. Vidal en Ronaldo zijn hier de 2 grote voorbeelden van. Beiden moesten eigenlijk niet spelen maar deden dat toch.

Ik vond Ronaldo hartstikke goed bezig, hij heeft zelfs een keer gescoord!
Ik snap niet waarom iedereen nou zo zeurt over Ronaldo hoor, je kunt toch moeilijk eisen dat Portugal Ronaldo naar de volgende ronde voetbalt of andersom. Eigenlijk was het al een klein wonder dat Portugal überhaupt aan het WK mee mocht doen.

lekker snugger die lui daar in portugal.
Ronaldo in de spits met 2 cv's in zn nek is niks. Natuurlijk is hij dan nog goed genoeg om zn goaltje mee te pikken, maar op links is hij gewoon veel beter.

Niet met de rug naar de goal maar met zn gezicht naar de goal en dan op snelheid de ruimte induiken en dodelijk voor de goal verschijnen. Als hij er al staat is hij een stuk minder en gebruik je niet zn sterkste punten.

Prima gezien van bento. Maar ja...in een waardeloos elftal kan 1 speler op dit niveau echt niet het verschil maken.

Vond het jammer dat ze van Zweden wonnen.
Ik had Zweden meer kans gegeven dan de Portugezen.
Komt misschien omdat ik fan van Zlatan ben, maar hij staat er wel altijd.
Geen gezeik, gewoon ballen.
Dan maar in dienst van je elftal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren