Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman veroordeelt steun van Memphis Depay aan Quincy Promes

Laatste update:

Ronald Koeman vindt het onverstandig dat Memphis Depay zijn vriend Quincy Promes publiekelijk steunt. De spits van Atlético Madrid stak Promes onlangs een hart onder de riem met foto’s en teksten, maar de bondscoach wil dat Memphis zich niet uitlaat over de situatie van de aanvaller van Spartak Moskou.

Memphis Depay benadrukte onder meer begin januari via Instagram nog maar eens zijn vriendschap met de veelbesproken Promes. “In Highs and Lows, Ima Real life Brother, F*ck a fake friend”, zo schreef hij bij een post met de begeleidende hashtag #2023throwback.

In de serie foto's is onder meer te zien dat Memphis vakantie viert met Promes en Paul Pogba, die hij kent uit hun gezamenlijke periode bij Manchester United. Promes leek het bericht van Memphis te kunnen waarderen, want de aanvaller van Spartak Moskou reageerde met de tekst 'REAL BROTHER'.

“Ik zou het zelf niet doen”, reageert Koeman tijdens de persconferentie voorafgaand aan de oefeninterlands met Schotland en Duitsland op de vraag wat hij van de steun van Memphis aan Promes vindt.

“Ik heb er zelf nog niet met Memphis over gesproken, maar Nigel de Jong heeft het er al wel met hem over gehad. Of ik het er nog over ga hebben met hem?”

“Nou, ik vind wel dat je het soms voor jezelf wat makkelijker maakt als je dat soort dingen juist niet doet. Het roept altijd weer aversie en kritiek op. Ik vind dat je daar zoveel mogelijk weg moet blijven. Dit is wel een hele delicate kwestie.”

Promes werd onlangs op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai vanwege zijn betrokkenheid bij cocaïnehandel en voor het neersteken van een familielid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Drugs, messteek en beide bewezen.. nou sorry zo'n vriend wil je toch niet. Is ook helemaal niet stoer maar zegt veel als je doet alsof je neus bloed

18 maart 2024 om 18:34

Ik zou dan alsnog mijn beste vriend niet 'zomaar' laten vallen. Stel nou dat hij er erg spijt van heeft of dat hij een hele andere context kan geven dan dat we nu weten......er bestaan verzachtende omstandigheden, al lijken die bij Promes, eerlijk is eerlijk, niet echt aanwezig te zijn.

18 maart 2024 om 18:42

Laten vallen en publiekelijk doen wat Depay doet is een wereld van verschil.

18 maart 2024 om 18:58

Als je beste vriend drugs dealt en neven neersteekt, mag hij het wat mij betreft lekker uitzoeken. Als ik er vanaf wist ben ik geen haar beter, als ik er niet vanaf wist, is hij niet te vertrouwen. En wat je zegt: Als hij spijt had, had hij zichzelf aangegeven. Ik kan me niet voorstellen dat Promes iets van berouw heeft, afgaande op zijn socials

18 maart 2024 om 18:59

Precies, misschien wilde Promes de taart wel aansnijden en viel zijn neef met zijn knie op de punt van het mes. Kan de beste overkomen.

18 maart 2024 om 19:18

Wie wil nou een beste vriend die iemand neersteekt en in de drugshandel zit? Ik wil echt niks met dat soort mensen te maken hebben.

18 maart 2024 om 19:20

Nou wat heeft promes een spijt zeg. Gaat nog populair n nummertje opnemen wat een spijt. Karma zal vast nog eens langs komen bij m

18 maart 2024 om 20:27

Je hoeft je beste vriend ook niet te laten vallen. Maar je hoeft hem zeker ook niet zo publiekelijk te steunen. Dit soort gasten moeten zich beseffen dat ze een voorbeeld functie hebben. Een veroordeelde drugscrimineel publiekelijk steunen is dan niet slim.

19 maart 2024 om 04:25

Ik zou mijn beste vriend ook niet zo maar laten vallen.
Maar ik zou ook niet publiekelijk doen alsof er niets gebeurd is en zou het er denk ik ook moeilijk mee hebben.
Ik zou oprecht willen weten waar het verkeerd gegaan is bijvoorbeeld en dan niet het standaard onzin verhaal wat hij naar de pers of de rechtbank verteld.

Op vakantie met een veroordeelde dopingzondaar en veroordeelde drugs crimineel. Lekker netwerk!

Memphis niet de allerslimste dus goed dat Koeman hem een beetje bijstuurt.

Koeman veroordeelt helemaal niets. Hij geeft enkel aan dat het niet slim is omdat het terug op jezelf kan slaan en het dus de nodige negativiteit met zich meebrengt.

Hij had ook kunnen aangeven dat het ongepast is om als speler van Oranje steun te verlenen aan een veroordeelde crimineel. Dat dit niet past bij de ethische normen en waarden van het nationaal elftal. Daarmee had hij de keuze kunnen geven om zich hiervan te distantiëren of te stoppen als international.

Wie ben jij om met iemands vriendschap te bemoeien. De meeste mensen hebben zoveel haat dat is echt niet normaal. Gelijk al toen het bekend was dat hij zn neef had gestoken. Ik durf te wedden dat niemand hier wat om die neef geeft.

18 maart 2024 om 18:40




Volgens mij representeert deze persoon ons Oranje toch? Dus op het moment dat we hier te maken hebben met iemand die bij drugshandel betrokken is, zijn neef heeft neergestoken en er vervolgens nog voor vlucht ook, hebben we het recht deze persoon en iemand die hem publiekelijk steunt, te veroordelen. En klopt, ik geef niks om die neef, maar ik geef er wel om dat een persoon is neergestoken.



18 maart 2024 om 19:05

Als iemand " haat" verdiend, is het Promes wel. Dwaas eerste klas en arrogant. Ja, dan zien mensen je graag vallen. Zou wel haat veranderen door hoon want dat is wat hem ten deel valt.

18 maart 2024 om 20:02

Nou haat is het niet hoor. Het is meer dat mensen zich verbazen over de domheid van criminelen en zich kapot lachen om die geacteerde stoere houdinkjes van dit soort kansloze figuren

Het feit dat Koeman het moet zeggen laat ook gewoon zien hoe beperkt het niveau van Depay is. Dat je een vriend niet laat vallen is 1 ding. Je hoeft een vriendschap niet perse af te kappen wanneer iemand domme fouten maakt. Al is Promes wel wat meer next level maar a la. Maar dat zal mijn bubbel wel zijn dat ik niet zulke mensen in mijn omgeving heb. Maar dat je het zo openlijk opneemt na een veroordeling, daar blijkt iemands echte niveau uit. Hij is gewoon veroordeeld en ongelofelijk dom geweest. Men zegt wel eens dat voetballers soms zo stom zijn dat als ze niet het talent hadden om tegen een bal te trappen zo crimineel zouden zijn. Promes zit daar nog onder... Zo openlijk steunen terwijl hij crimineel is, is gewoon openlijk uitstralen dat je vind dat hij niks ergs heeft gedaan. Ook al hou je hem als vriend, je kan wel erkennen dat iemand een fout heeft gemaakt. Dat is onze Memphis niet gegeven.

19 maart 2024 om 00:48

Hij is gewoon eerlijk iver hoe hij erin staat, je hebt dus liever dat ie een huichelaar is, duidelijk. Zo maakt iedereen ze keuze, wel frappant want nirmaal vind iedereen het altijd fijn als voetballers eerlijk zijn maar in dat geval dus liever niet.

Dan moet ie dus naast Quincy Promes ook breken met zijn broer, Dani Alves, Rai Vloet, Paul Pogba, etc.

Depay is een speler waarom ik altijd met gemengde gevoelens naar Oranje kijk. Ook de hypocriete Wijnaldum draagt daarin een steentje bij. Maar omdat die laatste weer een brother van Koeman is, wordt die, ondanks zijn matige kwaliteiten en discutabele overgang naar een club uit Saoedi-Arabië, gewoon weer opgeroepen. Dan heb je die spits met zijn idiote gedrag nog, Weghorst, dus het is niet alleen maar een pretje om te kijken naar het huidige Oranje. Na de eeuwwisseling is het, om meerdere reden, een beetje de verkeerde kant opgegaan.

Als 'brother' moet je er toch voor zorgen dat je 'brother' geen rare dingen doet en hem op zijn verantwoording wijzen? Ik ben wel benieuwd op Depay kritiek heeft geuit naar zijn 'brother' ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren