Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma stevent af op deceptie in de beker, maar dan zijn daar Lukaku en Dybala

Laatste update:

AS Roma heeft zich woensdagavond bijna laten verrassen in de achtste finale van het Italiaanse bekertoernooi. US Cremonese, de oude club van Cyriel Dessers en tweede divisionist, stond tot de 77ste minuut met 0-1 voor in Rome. Romelu Lukaku en Paulo Dybala, de kanonnen aan de kant van Roma, voorkwamen echter een deceptie: 2-1.

Bijzonderheden:
Mourinho begon met onder anderen Lukaku, Andrea Belotti, Stephan El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini en Rick Karsdorp aan de aftrap. Dybala zat op de bank in het Stadio Olimpico. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Belotti. Lukaku bracht zijn collega in stelling, maar zag hoe de Italiaan van dichtbij over werkte.

Cremonese-keeper Andreas Jungdal moest even later in actie komen na een vrije trap van Pellegrini en deed dat succesvol. De bezoekers kwamen ruim tien minuten voor rust op voorsprong via Frank Tsadjout. De Italiaan nam een pass van Paolo Ghiglione heerlijk aan en schoot vervolgens achter Mile Svilar binnen: 0-1.

De gelijkmaker van Roma liet tot de 77ste minuut op zich wachten. De thuisploeg kwam er op de counter razendsnel uit dankzij Dybala, die afgaf op Sardar Azmoun. Laatstgenoemde gaf in één keer door op Lukaku, die oog in oog met Jungdal niet faalde en Roma langszij schoot: 1-1. Dybala bezorgde Roma vijf minuten voor tijd de overwinning vanaf de strafschopstip: 2-1. De ploeg van Mourinho gaat naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

AS Roma – US Cremonese 2-1


37’ 0-1 Frank Tsadjout (assist: Paolo Ghiglione)
77’ 1-1 Romelu Lukaku (assist: Sardar Azmoun)
85’ 2-1 Paulo Dybala

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk kunnen ze deze beker nu eindelijk eens winnen. De afgelopen jaren vind ik dat Roma in de beker het beter had kunnen en misschien ook wel had moeten doen. Een nationale beker overwinning en hoge ogen gooien in de Europa League zou in ieder geval al een goede stap zijn richting een contractverlenging voor Mourinho

3 januari 2024 om 23:51

De Coppa Italia is het lelijke eendje wat betreft de bekercompetities van de grote landen. De topclubs stromen zeer laat pas in waardoor het eigenlijk pas interessant wordt bij de halve finales. Vandaar ook dat veel clubs het geen ramp vinden om uitgeschakeld te worden, vooral Roma dat elk seizoen moet vechten voor een Champions League plek. De Italiaanse bond moet met veranderingen komen, de charme van stunt ploegen zit er nooit in maar dat is wel wat zo'n beker verkoopt aan kijkers. Het zou fantastisch zijn als een Juventus ineens uit moet in een heksenketel in Bari of Inter bij Palermo uit.

3 januari 2024 om 23:56

Afschuwelijk systeem inderdaad. En dan nog die dubbele halve finales waardoor het bijna helemaal onmogelijk is voor kleinere teams om te stunten.

4 januari 2024 om 09:15

Ik ben het helemaal met je eens, Zou voor die clubs prachtig zijn, en voor de topclubs kunnen dat ook lastige duels zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren