Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma doet twee keer zaken met PSG en presenteert dubbele aanwinst

Laatste update:

AS Roma heeft een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. De Romeinen hebben zich per direct versterkt met Renato Sanches en Leandro Paredes. Laatstgenoemde komt voor ruim twee miljoen euro over van Paris Saint-Germain en heeft een contract getekend tot medio 2025. Sanches wordt gehuurd van datzelfde PSG met een verplichte optie tot koop.

De komst van Sanches en Paredes kondigde zich al even aan. Het tweetal landde dinsdagmiddag op Ciampino Airport in Rome, waar zo'n honderd uitzinnige Roma-fans voor enige vertraging zorgden bij de gate. Na het uitdelen van handtekeningen werd het duo meteen naar het Villa Stuart-ziekenhuis gebracht voor de medische keuring. Deze werd zonder problemen doorstaan.

Waar Paredes permanent de overstap maakt naar AS Roma, wordt Sanches gehuurd met een verplichte optie tot koop als hij minimaal zestig procent van de wedstrijden speelt. De 25-jarige middenvelder kwam afgelopen seizoen tot 27 officiële wedstrijden in dienst van PSG. De Franse grootmacht nam hem in de zomer van 2022 voor 15 miljoen euro over van Lille OSC.

Met name de komst van Sanches is een interessante, daar José Mourinho als manager van Manchester United al eens een poging waagde om met de Portugees samen te werken. Destijds, in 2016, ketste de transfer echter af. Mourinho was een groot bewonderaar van zijn landgenoot en wenste hem naar Old Trafford te halen, maar arriveerde twee weken te laat om hem te contracteren.

Sanches had ondertussen zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij Bayern München, dat 35 miljoen euro betaalde aan Benfica. Een bedrag dat middels bonussen kon oplopen tot 80 miljoen. Via Swansea City (huur), Lille OSC en PSG zoekt Sanches nu dus zijn geluk in de Serie A. De middenvelder zette zichzelf wereldwijd op de kaart met door zijn aandeel in de Europese titel met Portugal in 2016.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twee miljoen voor Paredes???? Dat is toch wel echt een koopje in deze markt.

16 augustus 2023 om 13:12

ja inderdaad, ik vind paredes een hele goede speler.
sanches, wanneer die het op zijn heupen heeft ook trouwens. nog steeds maar 25jaar...

leuke aankopen voor AS Roma, echt goede versterkingen

16 augustus 2023 om 13:53

Paredes was wel echt heel slecht bij Juventus vorig seizoen.

16 augustus 2023 om 14:10

Maar bij Argentinië wel altijd goed vind ik.

16 augustus 2023 om 15:01

Paredes was ook op het WK en na het WK terecht zijn basisplaats kwijt.

Was bij PSG niet voor niks weggestuurd en was bij Juve echt een van de slechtste.. maar blijft voor net onder de top een prima speler!

16 augustus 2023 om 16:06

Ze hebben ook al Aouar overgenomen! Wellicht voor Mourinho iets te aanvallend maar een middenveld Paredes, Renato Sanches en Aouar is gewoon heel erg sterk (als José ze aan het voetballen krijgt dan kunnen die 3 veel ploegen overhoop spelen).

16 augustus 2023 om 13:12

Goed gedaan Van Roma na het vertrek van Matic kan Paredes de defensieve rol goed opvullen. 4 miljoen is een koopje voor paredes! Renato Sanches is een speler met een groot potentie ik hoop dat hij zichzelf zal laten zien bij Roma dit is toch wel beetje de laatste echte kans voor hem!
Ik zie Roma wel in de top 4 eindigen dit seizoen.

16 augustus 2023 om 13:12

Heeft PSG zelf in de hand gewerkt. Door zo duidelijk te maken dat hij niet in de plannne voor kwam door hem nietbij de selectie te zetten en hij zelfs niet eens meer met de groep mee mocht trainen gaat ook geen enkele club nog een goede prijs betalen.

16 augustus 2023 om 13:22

Probleem bij PSG is de salarissen die betaald werden. Dan raak je spelers heel lastig kwijt want die willen niet terug in salaris. Dan krijg je een lage transfersom zodat de speler een hoog tekengeld kan krijgen en daarmee terug kan in salaris.

16 augustus 2023 om 13:23

Na een waardeloos seizoen bij juve is dit geen gek bedrag. Hopen voor roma dat hij gaat presteren want anders heb je er niks aan.

Mooi, een verplichte optie tot koop haha.

16 augustus 2023 om 13:44

Ter hoogte van hoeveel? Dat mis ik nu in t stuk helaas.

16 augustus 2023 om 17:02

Minstens 55% gespeeld 11 miljoen, minstens 75% 15 mil.

PSG is echt grote opruiming aan het houden. Messi, Neymar, Paredes, Sanches, Icardi, Ramos en velen anderen.

Ik denk dat de maandelijkse salarisrekening inmiddels wel twee derde lager is dan die van vorig seizoen.

16 augustus 2023 om 13:31

Dat betekent ook dat we nog wat aankopen kunnen verwachten van PSG. Ik zie ze nog wel aankloppen voor kudus en sangare met 40mln.

16 augustus 2023 om 14:01

Moet toch bezuinigd worden om het salaris van Mbappe te betalen 😉😌

16 augustus 2023 om 14:17

Met het vertrek van Neymar kunnen ze Mbappe wel betalen. De rest is bonus

Rom heeft wel wat kwaliteit binnen met Sanches, Paredes, Aouar,... zie ze vol op strijden voor de top 4 dit seizoen.

Mourinho is weer lekker bezig,
Paredes voor 2 miljoen wel een koopje.

Hopelijk kan Renato Sanches beetje opbloeien onder Mourinho, hebben wel een goed middenveld nu,Brian Cristante Houssem Aouar en dan Renato/Parades.

Voorin zitten ze ook wel goed als een Dybala fit kan blijven, Tammy Abraham in de spits en daarachter Pellegrini-EL sharaawy? Mourinho speelt nooit met buitenspelers en ben benieuwd of die zich blijft vast houden aan 3-5-2. Van de wingbacks wordt veel aanvallende kwaliteiten verwacht en dan is Rasmus Kristensen niet de juiste man op rechts denk ik. Verwacht eerlijk gezegd geen dure aankopen meer van Mourinho maar er zullen toch ergens spelers gehuurd of transfervrij gehaald moeten worden. Ze spelen ook nog is EL.

16 augustus 2023 om 14:31

Abraham ligt er alleen nog 3/4 maanden uit minimaal

16 augustus 2023 om 14:39

Lijp wist ik niet, Belotti vorig seizoen was echt drama, nu in de voorbereiding wel paar doelpuntjes meegepikt hoop voor As Roma en Mourinho dat hij dat kan door zetten in de Serie A anders zal die wel weer met een middenvelder in de spits gaan spelen of Dybala in een nog meer vrije rol zetten.

Misschien zie ik het niet. Maar mij is altijd ontgaan waarom die Renato Sanches als zo'n groot talent werd gezien. Speelde destijds dat eindtoernooi met veel energie, en maakte een aantal overtredingen per wedstrijd waar ze bij Getafe jaloers op zouden zijn. Maar verder is het qua voetballende kwaliteiten toch gewoon een modale speler.

Gehyped vanwege zijn - gesuggereerde - leeftijd. Maar heeft het verder eigenlijk nergens echt laten zien.

16 augustus 2023 om 14:48

Lekker makkelijk dit. Had je beter kunnen zeggen nadat toernooi ipv nu. Hij is overal eigenlijk geflopt dus kan iedereen wel concluderen dat het niet zo'n groot talent was als we dachten

16 augustus 2023 om 15:12

Hij heeft bij Lille in dat kampioensjaar overduidelijk laten zien dat hij kan voetballen. Misschien is de absolute top gewoon te hoog gegrepen voor hem en zit hij bij de subtop goed op zijn plek.

16 augustus 2023 om 16:47

Hoe bedoel je gesuggereerde leeftijd? Hij is in Lissabon geboren. Dus 0 argumenten om te claimen dat zijn leeftijd niet klopt.

17 augustus 2023 om 06:17

@Martijn

Hij is nog pas 26 en de meeste spelers zijn pas op hun top op hun 28-32ste. Daarbij is een speler die op de bank zit bij PSG of Bayern wat geen schande is, niet persé een 'modale' speler, want dan zijn alleen een handjevol spelers 'boven modaal'. Di Maria zat ook op de bank bij Madrid ooit en bij PSG het laatste seizoen omdat er 3 spelers speelden due nog beter waren.

Daarbij is er niks gesuggereerd aan zijn leeftijd. Is gewoon in Portugal geboren en daarbij is het stereotype van Afrikaanse landen die met leeftijden sjoemelen gelimiteerd aan enkele landen waarvan er geen een vaker aanwezig zijn op een WK en ook dat sporadisch voorkomt

Ik heb dit stereotype ook nooit begrepen. Het zogezegd vreemd vinden dat een Afrikaanse jongen op zijn 16de heel sterk gebouwd is is hetzelfde als het vreemd vinden dat er 16 jarige Nederlanders zijn die 1.85+ zijn.

Gini, kom lekker terug nu!

zo, goede deal van Roma, en snel gehandeld. hier hebben denk ik best wel wat clubs liggen slapen dier van beide spelers hadden kunnen profiteren. ik ben persoonlijk met name van renato sanches gecharmeerd en geloof dat hij bij heel veel clubs een versterking zou zijn. had hier echt meer actie verwacht van andere clubs, zeker ook gezien zn leeftijd (nog maar 25, zit nog best wel wat rek in denk ik).

Eindelijk wordt dat middenveld van Roma toch goed versterkt hoor. Eerder hadden ze al Aouar gehaald en nu met Paredes en Sanches heb je toch een goed middenveld in handen. Benieuwd hoe Mourinho gaat spelen dit seizoen. Maar het middenveld ziet er goed uit. Jammer voor Roma dat Abraham er lang uit ligt.

16 augustus 2023 om 14:14

Dit zijn uitstekende aankopen zeg! Als ze nu nog een extra CB erbij kunnen halen om het vertrek van Ibanez op te vangen en misschien nog een goede spits die kan concurreren (en tijdelijk vervangen van) met Abraham, dan kunnen ze in ieder geval goed meedoen voor de CL plekken.

Wel benieuwd hoe Roma dit allemaal financiert. Draaien al twee jaar 200 mln. verlies namelijk..

Iemand die weet hoe ze dit flikken?

16 augustus 2023 om 16:54

Er is voor 70+ mil verkocht en alleen voor Paredes is dus 2.5 mil betaald. Renato Sanches, Kristensen en Llorente worden gehuurd, Aouar en Ndicka waren transfervrij.

16 augustus 2023 om 17:04

Klopt, Roma gaat erg creatief te werk! Toch waren hun bedrijfskosten afgelopen jaar hoger (!!) dan hun omzet en dat is nog exclusief de transferkosten.

Een blik aan nieuwe spelers waarvan een deel transfervrij betekent ook vaak een flinke stijging in de salariskosten.

Paredes past goed in het (theater) spel van Mourinho...

Uitstekende spelers voor Roma onder de juiste begeleiding. Goed gehandeld

Klasse aankopen zeg!

Het middenveld was wel aan verbetering toe en ik denk dat dit een grote kwaliteit impuls is.

Nu moeten we nog een spits aangezien Abraham aan zijn kruisband is geopereerd. Belotti moet het nu doen, maar mist nog wel wat snelheid.

Heb zin in komend seizoen!

16 augustus 2023 om 17:00

Hoop toch wel dat er nog een spits bij komt, Zapata of eventueel Leonardo van Santos.

Verder hoop ik dat Mourinho Cristante en Pellegrini nou eens gaat banken maar dat zie ik somber in.

Hou eens op met “verplichte optie tot koop”. Het is geen optie als het verplicht is.

16 augustus 2023 om 15:00

Dat is het wel, als Renato een bepaalde hoeveelheid wedstrijden speelt is de optie tot koop verplicht. Wanneer hij dat niet doet is het alleen een optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren