Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roep om 65-voudig international in Oranje wordt groter: ‘Als ik Koeman was...’

Laatste update:

De analisten van Voetbalpraat zijn onder de indruk van de huidige vorm van Jasper Cillessen. De 34-jarige sluitpost bereikte dinsdagavond met NEC de halve finale van de KNVB door na verlenging af te rekenen met SC Cambuur (1-2).

Cillessen wist zich in het bekerduel vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd te onderscheiden met een ontzettend knappe redding. Afgelopen zaterdag blonk hij ook al uit met een katachtige reflex op een kopbal van Tobias Lauritsen bij een 0-0 stond tegen Sparta Rotterdam, waarna de Nijmegenaren een 2-0 zege boekten.

“Cillessen is al wat langer in vorm”, begint Teun de Boer in het praatprogramma van ESPN. “Ik zou niet heel verbaasd zijn als Cillessen - niet als eerste keeper - maar wel inmiddels weer als potentiële derde of vierde keeper op een lijstje staat bij Oranje.”

“Ik vind het heel knap hoe hij is teruggekomen, na alles wat er over hem gezegd en geschreven is. Als ik Koeman was, zou ik hem zeker op een lijstje hebben staan.”

Presentator Wouter Bouman is benieuwd of Cillessen zich kan schikken in een rol als derde doelman. “Dat dit het eerste is wat je je afvraagt, zegt al heel veel over de situatie”, reageert Yordi Yamali, een van de drie gasten.

“Het zou goed zijn als Cillessen dit zelf aan kan geven bij de bondscoach of keeperstrainer. Ik denk wel dat hij het zou willen rond een eindtoernooi”, haakt De Boer in.

Marciano Vink heeft eveneens complimenten over voor de doelman van NEC. “Zijn privésituatie, een aantal interviews en een aantal blunders hebben hem niet geholpen. Hij werd natuurlijk door Van Gaal niet opgeroepen voor het WK in Qatar en privé heeft hij ook wat problemen gehad. Cillessen moest van ver komen. Des te knapper is het dat hij nu terug is”, aldus de analist.

Cillessen kwam tot nog toe 65 keer uit voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interlands speelde hij in maart 2023, toen hij onder de lat stond tijdens de EK-kwalificatieduels met Frankrijk (4-0 verlies) en Gibraltar (3-0 winst). Op het WK 2014 was de geboren Nijmegenaar eerste doelman en pakte hij brons met Oranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik Koeman was zou ik Cilissen lekker thuis laten.
Kijk eens in de Premier League waar Flekken het goed doet en veel goede reddingen maakt.

29 februari 2024 om 14:31

Daarentegen heeft Flekken in de interlands die hij speelde totaal geen indruk gemaakt in tegen stelling tot Cilessen die eigelijk altijd wel stabiel is geweest in Oranje

29 februari 2024 om 14:46

Cillessen was goed in 2014. Daarna heeft die echt nooit indruk gemaakt. Is echt een matige keeper en dit seizoen totaal niet sterk. Hoort niet eens bij de 5 beste keepers in Nederland

29 februari 2024 om 15:00

Totaal niet sterk? Hoeveel volledige wedstrijden van NEC zien wij als ik vragen mag, 3 ofzo? Zeker na de winter keept hij gewoon goed, laatste 2 wedstrijden zelfs zwaar bepalend in positieve zin. Waarmee ik niet wil zeggen dat ie in Oranje moet ofzo, liever niet zelfs want dan krijg je al dat gezeik uit bepaalde hoeken (van het land) er gewoon gratis bij.

29 februari 2024 om 15:46

Zeker van Frans Hoek. Flauw grapje

29 februari 2024 om 16:18

Dus dan hoeven we Xavi Simons ook niet meer op te roepe

29 februari 2024 om 15:51

Ja, zag Flekken er goed uit van de week toen hij 4 keer moest vissen? Lol

1 maart 2024 om 10:21

Cillesen is gewoon een van de beste keepers in Nederland en zou er normaal gesproken altijd bij moeten zitten. Maar omdat een groot deel van Nederland blijkbaar een hekel aan hem heeft is hij oranje uitgepest. Jammer voor hem en oranje zou ik zeggen, maar nu gewoon met rust laten en lekker bij zijn NEC de beker laten winnen

Het voetbalwereldje in een notendop.. ene dag kun je er helemaal niks van en een week later ben je de verlosser en moet je in het Nederlands elftal.

Hahaha één goeie redding en de analisten rennen ermee.

Vraag me echt af wie we een plezier doen met die dagelijkse talkshows. Die mensen moeten ook ergens over praten in al die uitzendingen en ja, dan krijg je deze kermis.

Wat een grap.

We wisten al dat de voetbalwereld wispelturig was, maar de heren van Voetbalpraat spannen wel de kroon... Cillessen is nooit zo goed geweest als men hem in 2014 wilde maken en hij is ook nooit zo slecht geweest als eerder dit seizoen beweerd werd. Gewoon een aardige keeper, die dankzij gebrek aan beter tot heel wat interlands is gekomen. Hoop echter dat Oranje hem niet meer nodig heeft.

Als ik Cillessen was zou ik lekker bedanken als je ziet hoe er op hem karaktermoord gepleegd is. De stoorzender, lag niet goed in de groep, dan zou hij weer niet goed genoeg zijn etc. Wel lekker opstellen in de kwalificaties maar niet mee naar het eindtoernooi.

29 februari 2024 om 14:48

Dus omdat een voormalige bondscoach (Van Gaal) hem niet meenam naar het WK en omdat enkele media lelijk over hem deden, moet Cillessen maar stoppen met het najagen van zijn sportieve ambities?

29 februari 2024 om 16:02

Bas Dost heeft toch ook bedankt omdat een bondscoach te incapabel was om hem fatsoenlijk te gebruiken?

Als ik Cillessen was geweest had ik bedankt voor Oranje. Niet vanwege zijn kwaliteiten, want in Oranje is hij eigenlijk altijd wel stabiel geweest. Bij NEC een tijdje inderdaad wat flaters, maar lijkt nu weer gewoon de oude te zijn. Geen wereldtopper, maar gewoon degelijk. Maar de karaktermoord die op hem gepleegd wordt is gewoon te zielig voor woorden. Anders pakken ze hem wel op zijn penalty-statistieken. Net als bijvoorbeeld bij Blind is dit zo'n voetballer die in de ogen van de landgenoten bij voorbaat niks goeds kan doen. Dat de zogenaamde analisten op TV vooraan deze polonaise lopen zegt genoeg.

29 februari 2024 om 15:24

Blind is toch juist bijzonder populair bij de media, de Knvb, alle bondscoaches etc? Hij heeft maar liefst 104 interlands. Het zijn meer de supporters die niet zo overtuigd zijn.

Het is nu weer allemaal hosanna met Cillessen bij dezelfde media die hem tot de enkels afzaagden, zoals ESPN met video's op Twitter bij bijv. een verkeerde uittrap.

Hij doet het goed voor ons, daar ben ik ontzettend blij mee en ik gun hem absoluut een plekje in Oranje op een eindronde. Maar zoals ik eerder ook al constateerde: Cillessen begon vorig jaar te schutteren nadat hij een oproep had gekregen bij Oranje en dit tegen Frankrijk niet super goed ging (net als bij de rest van het Nederlands elftal overigens).

Wat betreft de kansen van Cillessen in Oranje, denk ik dat Flekken samen met Bizot (die het goed doet in Frankrijk) het meeste aanspraak maakt op een plek in de EK-selectie. Daarachter gaat het tussen Verbruggen (die niet altijd speelt), Bijlow (die bij zijn terugkeer misschien moet banken), Noppert, Olij en wellicht Cillessen. Verbruggen en Bijlow zijn kwalitatief en qua potentie beter, maar moeten wel spelen. Verder vind ik Cillessen niet onder doen voor Olij en al helemaal niet voor Noppert.

29 februari 2024 om 14:56

Heel simpel, hij mag mee als eerste keeper als die twee pingels of de nul houdt in de bekerfinale. Stopt die er 1 dan mag die mee als tweede keeper. Stopt die er geen en het draait wel op pingels uit, dan mag die mee als derde keeper als ze winnen en niet als ze verliezen. ;-)

29 februari 2024 om 15:02

Dan mag bijlow ook niet mee , heeft er nog minder gestopt. Jasper hield er laatst een tegen maar die moest opnieuw

29 februari 2024 om 15:12

Ik teken alleen voor dit scenario als NEC dan ook de beker wint ;-)

Ik zou het niet doen Cillissen zijnde.
Je hebt tientallen caps. Je bent daarnaast rustig terug enigszins in de luwte bezig terwijl/nadat jan en alleman je uitkotst op basis van ongefundeerde argumenten. Je krijgt bagger over je heen door rare uitspraken vfan ex-ploegmaten zoals van der Vaart. En nu zou je blij moeten zijn dat je heel misschien op een lijstje van de bondscoach zou staan en je zelf maar even moet aangeven of je heel misschien wel als derde doelman zou willen meegaan naar een eindtoernooi? Ja daaag.

Je kan niet om Cillissen meer heen, een degradatie-kanidaat zoals NEC staat nu in de bekerfinale en sinds zijn komst handhaven ze zich eenvoudig tegen degradatie.

29 februari 2024 om 14:54

Degradatie kandidaat, vrij stabiele eredivisie club toch de afgelopen 30 jaar?

Ik denk dat Cillessen ze in ieder geval vorig seizoen meer punten heeft gescheeld, dan opgeleverd...

29 februari 2024 om 15:07

Dat laatste weet ik niet, hij heeft tegen het einde van het seizoen een keer of 3 echt hele grote blunders gemaakt maar een grote blunder die tot een tegengoal leidt is onder de streep net zo schadelijk als een klein foutje dat tot een goal leidt. In het eerste driekwart van vorig seizoen heeft ie namelijk NEC in ontzettend veel wedstrijden op de been gehouden. Maar dat zijn mensen snel geneigd te vergeten als ie een paar Keysers maakt. Was voor mij persoonlijk ook de reden dat ik alle ‘ophef’ eind vorig seizoen rondom Cillessen nogal overtrokken vond en dat ik bovenstaande lofzang dan ook overdreven vind. Zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die hem een paar maanden terug nog finaal de grond in boorde en belachelijk maakten. NEC weet denk ik heel goed wat het met Cillessen in huis heeft, koestert dat en is godzijdank niet meegegaan in het opportunistische geroep om Brandenhorst (vorig seizoen) en Roefs(dit seizoen).

29 februari 2024 om 15:01

Roda, Gvvv, GAE, ADO, Cambuur om in de finale te komen.
1 eredivisieclub, 3 kkd teams en een amateurploeg.
GAE is een leuke winst, maar die andere zijn wel verplichtjes voor een eredivisie team

29 februari 2024 om 15:57

En toch slaagde er een aantal ED-clubs er niet in om deze 'verplichtjes' uit te schakelen. Het is ook niet zo dat RJC en ADO zo maar KKD-teams zijn. Een van de twee, of misschien wel allebei, speelt volgend seizoen waarschijnlijk in de Eredivisie. Terwijl Cambuur daarvoor het immer gevreesde Hercules over de knie legde en ook Vitesse uitschakelde. GVVV won NEC met 1-6.

Ik ben het met je eens dat er moeilijkere wegen zijn naar De Kuip, maar NEC heeft het nog steeds wel gewoon geflikt. Dit terwijl andere ED-clubs struikelden tegen lager geklasseerde teams. Twente, PSV, AZ en Feyenoord hebben gewoon 'pech' gehad dat ze elkaar vroeg in het toernooi tegenkwamen. Zo werkt dat soms

29 februari 2024 om 15:03

Degradatiekandidaat? NEC speelt naar mijn mening één van het beste voetbal van de middenmoot/subtop. Hebben echt wel een aantal leuke spelers daar rondlopen.

Dat gezegd hebbende, vraag ik me af of je Cillissen mee moet nemen. We hebben betere keepers rondlopen voor Oranje. Cillissen is geen slechte keeper, absoluut niet, maar ook niet werelds. Keepte een goede pot tegen Cambuur, dat meegegeven, maar speelde eerder dit seizoen ook een aantal echt waardeloze potten.

Hij heeft zijn tijd gehad en het is nu tijd om door te schakelen. We hebben Flekken en Verbruggen als betere keepers naar mijn mening en dan zou ik daarbij nog eventueel voor Olij gaan.

29 februari 2024 om 22:58

Ik weet niet hoelang jij voetbal kijkt maar de afgelopen 30 jaar spelen ze tegen degradatie met 1 of 2 keer een uitschieter.

29 februari 2024 om 16:31

Degradatie kandidaat? Heb je NEC zien spelen en de selectie gezien? De meeste analisten schatte NEC vooraf dit seizoen ook gewoon op een play off plaats…

Ja joh laten we Cambuur - NEC als maatstaaf gaan nemen voor Oranje. What's next, scouten in de KKD? Nog niet zo lang geleden maakte hij nog de ene flater na de andere. Leuk voor hem dat hij zich nu herpakt heeft. Maar hem weer bij Oranje te noemen is weer iets te hard van stapel.

Ik zou persoonlijk kiezen tussen Flekken, Verbruggen, Bijlow, Olij en Bizot. Het zijn allemaal geen echte toppers (alhoewel Flekken het in Engeland prima doet) maar daar zie ik toch meer in dan Cillissen. Dat hij nu weer in vorm is door een paar goede reddingen, betekent niet dat hij de beste keeper is en volgens berichten ligt hij ook niet even goed in de groep

Nou kan mijn ogen niet geloven, laat m lekker thuis alsjeblieft

Klassiek voorbeeld van hoe opportuun de voetbalwereld is. Paar maanden geleden werd hij amper goed genoeg gevonden voor Nec, en nu wordt hij weer richting het Nederlands elftal geschreven. Het kan snel gaan in voetballand!!

Laat Cillessen maar lekker afbouwen bij NEC. Niks mis mee maar voor Oranje is het tijd om door te selecteren. Lekker gewoon vertrouwen houden in Verbruggen.

29 februari 2024 om 15:50

Op elke andere positie bij Oranje zou ik het met je eens zijn, maar keeper is nu echt wel een dingetje. En ik heb Verbruggen in zn interlands nog nooit een puike redding zien maken. Bovendien niet sterk aan de bal

2 maart 2024 om 20:52

Verbruggen is juist sterk aan de bal. Dat is een van de redenen waarom De Zerbi hem heeft gehaald. Cillessen wordt 35 jaar en heb je niks aan. Leuk bij NEC maar bij Oranje is het hele andere koek. Daarnaast was die ook de afgelopen 2 jaar pover.

Cillessen heeft het goed gedaan, maar ik herinner me nog een vat vol blunders begin dit seizoen en vorig jaar. Doe maar niet dus!

Lekker gaan met Flekken, Verbrugge en Bijlow, mits fit. Cillessen kan gewoon niet op de bank zitten en gaat dan een lastpost worden. Nooit aan beginnen.

29 februari 2024 om 15:47

Onzin en nergens op gebaseerd. Ik denk dat de kans dat Cillessen niet op de bank wil zitten nog kleiner is dan een fitte Bijlow

Jezus man. Laat Jaspertje lekker bij NEC keepen. Met alle respect, maar hij is ook maar keeper bij NEC hé.

Je hebt gewoon Bizot (doet het goed bij de nummer 2 van Frankrijk momenteel), Flekken (doet het goed in de BPL en daarvoor Buli), Verbruggen die het goed doet als die keept (roulatiesysteem Brighton) en Bijlow (mits fit) heb je voldoende opties.

Olij doet het ook goed bij Sparta en wordt ook al langer om geroepen dan Cillissen....

Nee. Cilissen is net als Luuk de Jong en Jordy Clasie gewoon gepasseerd station. Kom op.

29 februari 2024 om 15:48

Jij vond Flekken er goed uitzien toen hij van de week 4 goals om de oren kreeg? En Verbruggen zag er goed uit op de bank? En hoeveel wedstrijden heb jij precies van Bizot gezien?

Er zijn genoeg alternatieven die het en beter doen, of jonger zijn en meer potentie hebben. Zou Cillessen dus niet oproepen.

Waarom word die roep groter? Omdat teun de boer het zegt? Zet gewoon die vlekken op goal en hou verdomme aan 1 keeper vast er loopt toch niks beters rond qua keepers.

Pfff niet weer. Laat maar mooi thuis. Is niks beter dan noppert en die zit op de bank😆 gewoon doorselecteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren