Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC ‘overvallen door nieuws’: ‘We zijn verbaasd en teleurgesteld’

Laatste update:

Roda JC heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. De club uit de Keuken Kampioen Divisie zou het aanstaande zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd opnemen tegen de Belgische topclub, maar ziet het duel op last van de lokale driehoek gecanceld worden. De club zegt 'verbaasd en teleurgesteld' te zijn, maar laat het er niet bij zitten.

Het oefenduel met Anderlecht moest de derde krachtmeting zijn in de voorbereiding voor de ploeg van Jurgen Streppel. Afgelopen vrijdag traden de Limburgers al aan tegen de amateurs van HAC uit Kerkrade (13-0 winst). Dinsdagavond werd met 22-1 gewonnen van RKTSV. Dat door het duel met Anderlecht een streep is gezet zorgt voor verontwaardiging in het Parkstad Limburg Stadion. "Tot onze grote spijt heeft de lokale driehoek de wedstrijd van aanstaande zaterdag verboden. Dit tegen alle verwachtingen en eerdere communicatie in", valt te lezen in een reactie.

"Wij zijn hier verbaasd en vooral teleurgesteld over. We keken enorm uit naar deze topwedstrijd, in ons eigen huis, voor ons publiek. Met deze wedstrijd wilden wij onze trouwe seizoenkaarthouders in het zonnetje zetten. Helaas wordt dit ons nu onmogelijk gemaakt. We laten ons echter niet uit het veld slaan. Wij doen onze seizoenkaarthouders de belofte dat we met een passend alternatief komen. Ik hoop dat jullie hier enig begrip voor kunnen tonen, want dit nieuws heeft ons ook overvallen", aldus technisch directeur Jordens Peters.

Het is de tweede keer dat een duel van een Nederlandse club met een Belgische opponent wordt geannuleerd. Eerder ging er een streep door de wedstrijd tussen Ajax en KAA Gent. Burgemeester Mathias De Clercq van Gent kwam tot dat besluit na een uitgebreide veiligheidsanalyse. "De kans is te groot dat de harde kern van Ajax hier de confrontatie komt zoeken met Gentse én andere supporters", liet De Clercq optekenen door Het Laatste Nieuws. "Op basis van een uitgebreide risicoanalyse van de veiligheidsdiensten hebben we besloten de wedstrijd te verbieden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat dit een streep door de voorbereiding zet van Roda. Met name de reden is altijd jammer maar aan de andere kant is veiligheid heel belangrijk.
Ben benieuwd hoe Roda het gaat doen. Blijft toch een club met een mooie historie. Zeker!

29 juni 2022 om 11:28

I am Spartacus!!!

29 juni 2022 om 11:30

Ja dat ben ik met je eens Splijtzwam. Met name oefenwedstrijden zijn vaak in trek voor kinderen met gezinnen omdat dit in de vakantieperiode valt.
Het zou dan toch een traumatische ervaring zijn voor met name de kinderen als er fysiek geweld wordt vertoond en/of grof taalgebruik wordt gebruikt.
Uiteindelijk kent het alleen maar verliezers een besluit als deze, want nu gaat de wedstrijd helenmaal niet door

29 juni 2022 om 12:09

Prem, denk je dat we misschien pantservoertuigen en militairen moeten inzetten om dat voetbalgeweld eens de das om te doen?

29 juni 2022 om 12:32

Ik ben bang dat dat niet genoeg zal zijn..

29 juni 2022 om 14:45

Patriots to the rescue!

29 juni 2022 om 19:36

@prem

Ben het met je eens maar zelfs met normale ed en kkd wedstrijden kunnen ze de veiligheid niet eens garanderen, moet daar voortaan ook een streek door gehaald worden? Vind het gewoon jammer. En snap de mensen niet die alleen maar komen om herrie te schoppen, iedereen heeft zijn kaartje betaald en wil een leuke pot voetbal zien. Als je dan toch zo nodig wil vechten en doen ga dan lekker in de boks ring met elkaar op de vuist en laat iedereen die een leuke pot wil zien gewoon genieten.
Die raddraaiers gewoon voor het leven stadion verbod en gebieds verbod geven voor elk stadion op de wereld waar dan ook en misschien is een meldplicht ook iets? Zodra er een voetbal wedstrijd is lekker melden op het politie bureau

Ik snap niet dat roda jc - anderlecht gezien wordt als een risicowedstrijd. Ik ben dan ook wel benieuwd wat de redenen er achter zijn en hoe de lokale driehoek tot deze conclusie gekomen is

29 juni 2022 om 11:59

Tja wellicht signalen dat andere supportersgroepen erbij betrokken waren. Hoor je vaker helaas. Dit soort semi criminele jochies verpesten het mooie van een voorbereiding. Wordt een keer tijd dat politie hier zou mogen optreden zoals in Zuid Amerika. Dat ze gewoon helemaal los mogen gaan op dit soort kansloze pubertjes.

29 juni 2022 om 12:01

Dat dachten ze bij Roda - Club Brugge ook. Tot er een hele tribune vol met ADO supporters aanwezig was, en iedereen het veld opkwam en de confrontatie opzocht met de Roda fans

29 juni 2022 om 12:21

@RikPol206

Dat er veel ADO supporters aanwezig zouden zijn, had iedere volger van hooligans/ultra’s allang aan zien komen. Net zoals de kans groot was dat er Ajacieden aanwezig zouden zijn bij de wedstrijd Roda - Anderlecht.

Desondanks is dat geen reden om de wedstrijd te cancelen lijkt me: zolang je alles goed regelt, hoeft het geen problemen op te leveren. Zo zijn er zat buitenlandse clubs met vriendschapsbanden binnen Nederland (Luik - Den Bosch, Willem II - Antwerp etc) waarbij er een flinke delegatie van de Nederlandse club aanwezig is als de buitenlandse club in Nederland speelt.

29 juni 2022 om 13:01

Misschien is de politie druk om de Limburgse boeren van de snelweg te houden

Hele rare gang van zaken.
Ik neem dat voor zoiets draaiboeken klaar liggen!

Gemeenten kunnen direct zien of er in de lokale omgeving meerdere evenementen zijn waar zij voor inzet moeten geven.
En een reden als vakantieperiode kun je al rond december rond hebben.

29 juni 2022 om 11:30

Jeron, het is te triest voor woorden dat wij in NL niet gewoon een sportwedstrijd kunnen organiseren. Roda - Anderlecht, een vriendschappelijk potje. Waar hebben we het over...

29 juni 2022 om 12:05

Probleem ligt hier ook dat er gewoonweg geen personeel beschikbaar is om de wedstrijd te beveiligen. Wellicht valt het samen met een ander evenement, of zijn er inderdaad signalen dat er groepen de confrontatie aangaan. Dan snap ik dat er een streep doorheen gaat. Je hebt gelijk dat het triest is, maar het personeelstekort is continu overal zichtbaar.

Dat worden juridische stappen lijkt me. Hoe durven ze een vriendschappelijke potje te cancellen.

Kan iemand me wat uitleg geven over deze 'lokale driehoek'?

29 juni 2022 om 11:35

De Lokale driehoek wordt mee bedoeld: burgemeester, lokale politie en veiligheidsregio. Die bekijken bij alle evenementen wat er benodigd is aan beveiliging, politie etc.

29 juni 2022 om 12:06

Officier van Justitie, ipv Veiligheidsregio.

29 juni 2022 om 12:09

Klopt, thnx voor de toevoeging.

29 juni 2022 om 12:30

Thanks, bij ons in Belgie wordt die term niet gebruikt. Althans nooit gehoord

On topic: er zal vast en zeker een lokale FC Bal-Op-Het-Dak zijn die wel een potje willen ballen tegen Roda Jc.
Dus zo erg is dit allemaal niet.....

29 juni 2022 om 11:56

FC Balophetdak is wel een iets mindere naam dan Anderlecht..

29 juni 2022 om 11:59

Ja maar dat hebben ze al gedaan. Dat is een hele andere krachtmeting dan tegen een club als Anderlecht

29 juni 2022 om 12:25

Daar hebben wij gister tegen gespeeld dus... Dat werd 22-1 en dus een geweldige krachtmeting.

30 juni 2022 om 00:46

Geef je dat even door aan Roda per mail? Benieuwd of ze het eens zijn met je simplistische kijk op de dingen.

22-1 winnen, zelfs tegen een G team is dat lastig. Met de bal uit het goal, iedereen op zijn eigen helft etc. Is gewoon elke 4 minuten een goal.
En vraag mij dan ook af, hoe hebben die lui kunnen scoren

Tja....13-0, 22-1 snap wel dat Anderlecht eieren voor zijn geld heeft gekozen. 🤣🤣

Waarborgt dit een heel artikel? 'oefenduel KKD ploeg gaat niet door'? Ergens heeft het wel iets nostalgisch, die pure komkommertijd. De echte transfersaga's zijn vroeg afgelopen dit jaar natuurlijk.

29 juni 2022 om 12:21

Tsja, interessanter op nationale schaal dan pakweg Foden die zijn vriendin uitkaffert of Ronaldo's Bugatti die tegen een muur gereden wordt. Wel minder entertainment.

29 juni 2022 om 12:32

Oh dat opzich helemaal, maar ik vind het gewoon grappig hoe minimaal het 'voorpaginanieuws' wordt in deze tijd van het jaar.

Zijn zeker weer bang voor die “Ajax hooligans”.Toch bizar hoe makkelijk er simpele oefenpotjes gecanceld worden omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen..

29 juni 2022 om 12:46

@burwatti

De gemiddelde burgemeester ziet geen toegevoegde waarde in zo’n oefenpotje en kan het personeel, in zijn/haar beleving, beter anders gebruiken.

Het is ontzettend makkelijk om “op basis van signalen” zo’n wedstrijd te cancelen. Niemand die weet wat die ‘signalen’ zijn en achteraf kraait er geen haan naar.

Probleem opgelost, behalve voor de voetbalsupporter die alweer de dupe is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren