Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC Waalwijk slaat laat toe en pakt vier punten in vier dagen

Laatste update:

Het inhaalduel tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle is woensdag onbeslist geëindigd. De teams van Fred Grim en John Stegeman hielden elkaar op 1-1. De ontmoeting had eigenlijk op 3 oktober gespeeld moeten worden, maar acht spelers van de Waalwijkers moesten destijds in quarantaine en zodoende werd het duel uitgesteld. PEC komt door de remise op vijf punten uit evenveel duels, terwijl RKC vier dagen na de 0-1 zege bij Heracles Almelo opnieuw een wedstrijd positief afsluit.

De grootste kansen in de eerste helft waren voor PEC, maar het scorebord in het Mandemakers Stadion kwam in de eerste 45 minuten niet in beweging. In de eerste twintig minuten was de beste kans voor gelegenheidsaanvaller én ex-RKC’er Clint Leemans, die zijn lage inzet richting de onderhoek goed gekeerd zag worden door Kostas Lamprou. Niet veel later voorkwam Ahmed Touba in de doelmond dat Jesper Drost de 0-1 maakte.

In de 26e minuut was het aan de beurt aan RKC. Na een mooie combinatie tussen Anas Tahiri en Vitalie Damascan moest Michael Zetterer redding brengen op een schot van eerstgenoemde. Tien minuten voor de pauze kwam het team van Grim goed weg. Reza Ghoochannejhad legde de bal af op Leemans, die het leer na een knappe draai op de paal mikte.

PEC zocht ook na rust nadrukkelijk naar een doelpunt, maar raakte langzaam moedeloos. Een schitterende uithaal van Yuta Nakayama belandde buiten bereik van Lamprou op de Waalwijkse lat. Enkele minuten eerder mocht Jurriën Gaari van geluk spreken dat zijn overtreding op Reza slechts geel opleverde. Na dik een uur spelen kreeg PEC alsnog zijn verdiende openingstreffer.

De enkele minuten eerder voor Drost ingevallen Reijnders was het eindstation van een fraaie aanval, inclusief een hakbal van Immanuel Pherai en een pass van de voor Reza ingevallen Slobodan Tedic, en maakte daarmee zijn eerste treffer voor PEC: 0-1. De ploeg van Stegeman leek enkele minuten later op 0-2 te komen, maar de bal werd in de doelmond toch nog onschadelijk gemaakt. Een dure misser, daar RKC enkele minuten voor tijd dankzij een rake kopbal van de geheel vrijstaande Finn Stokkers na een corner op 1-1 kwam.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed bezig Waalwijk. Een puntje behaald. Mooi dat Zwolle na de 0-1 niet snel de 0-2 kon maken ze waren in de periode wel beter

Wil er niet eens woorden aan vuil maken zo vreselijk slecht was het weer, lijkt niet eens op profvoetbal van tijd tot tijd.

21 oktober 2020 om 19:58

Lag het dan aan de harde wind of de regen?

21 oktober 2020 om 20:00

Matige spelers, 10 wissels en een stevige wind bij een zaadpot zonder publiek.

Mooi om zo op laatste moment nog een punt te pakken
Vorig seizoen ging het vaak precies andersom zelf op voorsprong komen veel complimenten over het goede spel maar uiteindelijk met lege handen
En nu zich toch nog mooi terug geknokt naar een punt
4 uit 2 is prima
Zo door blijven knokken dit seizoen
Come on Waalwijk

Zwolle blijft kadotjes geven. Eerst tegen PSV en nu weer tegen Rkc..over de gehele wedstrijd was Zwolle beter, maar hoe je dan de 1-1 weggeeft is echt om te janken.

21 oktober 2020 om 20:00

Inderdaad, Zwolle verdiende het om te winnen omdat ze het minst slecht waren van beide teams. Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken, en met iets meer geluk steel je de overwinning nog in de laatste minuut. Die goal ook, hoe kun je nu in de laatste minuten je man niet bij houden.

Doodziek hier van. Hier had je gewoon overtuigend kunnen winnen. Het was niet sprankelend, maar om het dan zo weg te geven. Als je dit soort wedstrijden niet over de streep trekt kan het inderdaad nog een lastig seizoen worden.

Ik zou het toch leuk vinden als RKC erin blijft. Ook al hebben ze qua naam en faam misschien minder in de eredivisie te zoeken dan een Nac, NEC of de graafschap. Dat ze weer op echt gras spelen heeft de nodige sympathie gewekt. Ook vind ik Grim een prima coach. PEc zal er ook wel in blijven denk ik, maar een kleurvol seizoen zal het niet worden.

Je ziet hier toch dat PEC aanvallend te pover is. Je had hier op basis van de eerste 70 minuten prima met 0-3 kunnen/moeten winnen, maar daarentegen maak je het in de slotfase nog spannend. Een aantal spelers speelde prima, maar een aantal vielen zowel vandaag als tegen PSV compleet door de mand. Balsejmani, goedemorgen zeg wat is hij slecht. Met als dieptepunt de vangbal langs de zijlijn en de corner die hij zomaar weggaf waar de 1-1 uit kwam. Als blijkbaar je eerste keus niet beschikbaar is (wat in tijden van Corona wel vaker zal voorkomen) kost dat je blijkbaar 10 punten dit seizoen.

22 oktober 2020 om 01:06

Hier hebben alle clubs toch last van? RKC moest vandaag ook spelers missen door corona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren