Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

René van der Gijp is verbaasd en pleit voor boete voor ‘enorme zieligerd’

Laatste update:

René van der Gijp heeft met verbazing gekeken naar het interview van Thomas Tuchel na afloop van de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München (0-4). De vijftigjarige trainer van der Rekordmeister onderbrak zaterdag zijn interview met Sky Sport uit onvrede over eerder uitgesproken kritiek van Bayern-icoon Lothar Matthäus. Gijp vindt dat Tuchel een boete moet krijgen van Bayern voor zijn gedrag.

Tuchel zorgde zaterdag voor verbazing in de Duitse media. De Duitse oefenmeester reageerde, live op televisie, bijzonder geprikkeld op vragen van het landelijke journaille. Dat had alles te maken met de kritiek die de coach kreeg van voormalig voetballers Matthäus en Dietmar Hamann.

Het tweetal uitte eerder deze week, na de uitschakeling van Bayern München tegen derdedivisionist 1. FC Saarbrücken (2-1), kritiek op de Beierse ploeg en op Tuchel als manager. Bayern toonde niet genoeg ontwikkeling, waren de Duitse analisten van mening. Zij stelden dat de spanningen tussen de coach en het team groeiende waren.

Zowel in zijn interview voor de wedstrijd tegen Borussia als na afloop kwam Tuchel meermaals terug op de uitspraken van Matthäus en Hamann. Na de zege op de rivaal beet hij volledig van zich af. “Ondanks spanningen tussen het team en de coach en het gebrek aan ontwikkeling van mijn team is het heel verrassend dat we vandaag (zaterdag, red.) zo goed spelen", reageerde de Duitser op cynische wijze.

Nadat hij Matthäus geen blik waardig had gegund, pakte Tuchel zijn oortjes uit zijn jaszak, om vervolgens zijn microfoon neer te leggen en weg te stormen. De Duitse media schrijven al dagen over de geagiteerde houding van Tuchel, die ook Van der Gijp heeft verbaasd.

“Hé Wim (Kieft, red.), even serieus, ik zat te kijken”, begint Van der Gijp in de KieftJansenEgmondGijp-podcast. “Die Tuchel, die Duitse trainer, die had gewonnen van Dortmund. Daarna werd hij geïnterviewd op het veld. Hij gaf gewoon antwoorden, totdat Matthäus wat vroeg. Heel demonstratief met zijn oortjes uit. Dat zou voor mij een reden zijn om hem een enorme boete te geven!”

“Kom op, Lothar Matthäus”, gaat Van der Gijp verder. “Die was kritisch geweest omdat ze er in de beker waren uitgeknikkerd tegen een derdeklasser. Dan ben je toch een zieligerd? Dan ben je toch een enorme zieligerd?”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie dacht ook dat het over Luuk Brouwers zou gaan?

On: belachelijk en totaal onnodig van Tuchel natuurlijk. Gedraag je gewoon professioneel, als je niet met kritiek om kan gaan dan kun je beter geen hoofdcoach zijn.

6 november 2023 om 19:57

Haha ik ook. Ik vond het al zielig van Gijp om daarom voor een boete te vragen, want zoveel was er nou ook weer niet aan de hand. Maar wat Tuchel doet is nog wel sneuer. Niet normaal een analist te woord staan omdat die je heeft bekritiseerd. Maar goed, Tuchel staat onder hoogspanning. Die man moet serieus nadenken of hij wel gelukkig wordt van zijn werk. Zo veel stress.

Tuchel is de weg kwijt en gaat het natuurlijk nooit redden tegen de instituties van Bayers ...

... kwestie van tijd dat hij het veld ruimt (en zijn zakken weer vult).

Ik wou dat ik ooit trainer zou zijn geworden.

6 november 2023 om 19:52

Het kan nog altijd. Tegenwoordig zelfs via de PlayStation begrijp ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren