Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Regering eist uitleg rond gehate Messi; woeste fan geeft high-kick op poster

Laatste update:

Lionel Messi is niet langer geliefd in Hong Kong. De Argentijnse superster had in een vriendschappelijk duel met een All-Star-elftal van Hong Kong in actie moeten komen, maar hij bleef negentig minuten lang op de bank. Het leidde tot veel woede bij de 40.000 fans én de regering, die nu uitleg eisen van clubeigenaar David Beckham, zo melden lokale media.

Volgens Kevin Yeung, Hongkongs minister voor cultuur, sport en toerisme, was het een contractuele afspraak tussen Inter Miami en de overheid dat Messi zou spelen. De lokale bevolking betaalde tenslotte circa honderd euro voor een entreebewijs.

De minister geeft maandag op een persconferentie aan dat veel mensen zich hebben gemeld bij de overheid om geld terug te eisen. De regering heeft tenslotte een subsidie betaald aan de organisator, Tatler Asia.

In de voorwaarden van de lucratieve afspraken rond het oefenduel stond dat Messi minimaal 45 speelminuten op het veld zou staan, maar hij kwam helemaal niet in actie. Pas tien minuten voor het eindsignaal kregen de aanwezige fans te horen dat hij vanwege een hamstringblessure helemaal niet meer zou spelen.

Het publiek reageerde woest op het bericht dat werd omgeroepen. Beelden gaan rond op het internet waarop te zien is dat Messi wordt uitgejoeld door de boze fans en dat marketingmateriaal van de Argentijnse aanvaller gesloopt wordt.

Minister Yeung eist nu uitleg van de organiserende partij, die de twee miljoen euro subsidie voorlopig lijkt te kunnen vergeten. “We hebben meteen alternatieven voorgesteld: dat Messi op het veld zou verschijnen, het publiek zou begroeten en een beker in ontvangst zou nemen”, verontschuldigt Yeung zich nog tijdens het persmoment.

Ook de organisator komt met een korte reactie, al lijkt de Tatler Asia de hand niet in eigen boezem te steken. “Tatler Asia betreurt ten zeerste het teleurstellende einde van wat een topevenement was."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja als die last heeft kan die moeilijk gaan spelen, enige wat anders had gekund dat was de communicatie

5 februari 2024 om 16:46

Klopt, dat deed Cr7 dan wel weer goed door op een persconferentie zijn excuses aan te bieden en wat mooie woorden voor de mensen daar te betuigen. Goede communicatie kan vaak veel ellende voorkomen.

5 februari 2024 om 22:35

''minister Yeung eist nu uitleg van de organiserende partij, die de twee miljoen euro subsidie voorlopig lijkt te kunnen vergeten. “We hebben meteen alternatieven voorgesteld: dat Messi op het veld zou verschijnen, het publiek zou begroeten en een beker in ontvangst zou nemen”, verontschuldigt Yeung zich nog tijdens het persmoment. ''

Er zijn alternatieve opties om de fans tevreden te houden zoals je kan zien.

Jammer dit, 40.000 mensen die komen om je te zien en je wimpelt het af met een simpele 'hamstringblessure'. Ik heb Messi nooit een icoon gevonden, een legende ja, icoon, nee.

5 februari 2024 om 16:35

Wat dat betreft zijn Messi en Ronaldo idd precies hetzelfde. Op een of andere manier zijn ze tijdens dit soort evenementen altijd geblesseerd 🤔

5 februari 2024 om 16:40

Haha ja man. Hij gaat even riskeren maanden van het seizoen te missen door een oefenwedstrijd te spelen terwijl hij geblesseerd is.

5 februari 2024 om 16:59

Ja, precies. Ook wel sneu dat Messi er pas in de 80e minuut achterkwam dat hij een hamstringblessure had. Wat als hij eerder moest invallen? Het zit hem niet mee

5 februari 2024 om 16:47

Wie zegt dat deze hamstring 'simpel' is?

Ten eerste ben je wellicht geen dokter. Ten tweede als je dat was dan kan je sowieso niet van afstand beoordelen.

Daarnaast wordt hij rijkelijk beloond om vooral in de competitie etc goed te presteren en niet in een veredeld oefenwedstrijdje... Ik snap Miami wel.

Dat Hongkong zoveel geld investeert in een mens en niet de risico's wilde inzien is hun probleem.

5 februari 2024 om 17:02

Afhankelijk van de contracten wordt Miami rijkelijk beloond als messi een helftje ging mee wandelen (a la zijn barca tijd)

5 februari 2024 om 17:01

"Ik heb Messi nooit een icoon gevonden"

Pfoe hij zal wel balen dat je zo over hem denkt zeg...

5 februari 2024 om 17:22

SirFB. Dit is gewoon een voetbalforum en hier mogen absolute nobody's, waaronder ook jij, hun mening geven.

5 februari 2024 om 19:10

Dat stel ik ook niet ter discussie, zo heb ik ook het volste recht om daar weer het mijne op te zeggen toch?

Ondanks dat het sneu is voor de aanwezige kinderen die hun held hierdoor wellicht niet hebben zien spelen vind ik het altijd wel nice als dit soort stunts die alleen maar om geld draaien niet goed uitpakken

5 februari 2024 om 17:23

mc significant hoe kun je dit nou nice vinden? Het is namelijk alleen sneu voor die mensen die geen miljoenen opstrijken. Die anderen stappen in hun jet en drinken een glas champagne.

6 februari 2024 om 17:59

@mcsignificant

Hoezo? Klinkt vrij misgunnend. Ze wonen aan de andere kant van de wereld en het is niet altijd mogelijk voor iedereen om maar even een wedstrijd van Messi te bezoeken. Genoeg die het ook niet breed hebben maar toch het geld opzij hebben gezet om Messi te zien.

Het gaat dus helemaal niet alleen maar om geld, niet voor de mensen die gewoon Messi wilden zien.

6 februari 2024 om 20:07

Het is voor mensen overal van de wereld niet altijd te betalen om naar Messi te kijken, maar als ik jou goed begrijp moet Messi maar gewoon een wereldtour doen langs elk land.


Begrijp me niet verkeerd hoor, het is vervelend. Maar kom op…

Die zijn gewoon nog gesloopt na die pot tegen alnasr van een paar dagen geleden ( 6-0) en had ook makkelijk 10-0 kunnen worden .. wat werd Miami weggespeeld niet normaal . Snap de teleurstelling van deze mensen wel. Die komen natuurlijk voor Messi ipv Miami. Precies wat Ronaldo laatst ook had in China

5 februari 2024 om 19:24

Ja ik ging kapot weet nog wel dat ie ericvanloo het niveau verschil vond mee vallen 😂 De helft van het team deed niet eens mee ook nog is.

5 februari 2024 om 19:58

@cristiano haha ja idd. Eric is nog steeds vermist .. wat een groot verschil . En die wereld goal van laporte niet normaal. Snap goed dat Suárez en Messi beide geblesseerd zijn. Haha het ging allemaal te snel voor ze .. jammer voor die mensen in Hongkong die wel tot 600 dollar hebben betaald voor een kaartje maar als ze die wedstrijd tegen al nasr bekijken snappen ze al die blessures haha

Tja.... in de VS hoorde je ook al zulke dingen Die beleven de sport toch heel anders. Snap dat je teleurgesteld bent maar het kan zijn dat sommige spelers dan geblesseerd zijn. Dom van de organisatie om daar niet aan te denken, het is geen comicon. Ik denk dat ze daar ook een uitverkocht stadium krijgen met Messi die even 15 minuten warming up doet en de bal hoog houdt.

5 februari 2024 om 22:37

Lees wat in de tekst staat
''minister Yeung eist nu uitleg van de organiserende partij, die de twee miljoen euro subsidie voorlopig lijkt te kunnen vergeten. “We hebben meteen alternatieven voorgesteld: dat Messi op het veld zou verschijnen, het publiek zou begroeten en een beker in ontvangst zou nemen”, verontschuldigt Yeung zich nog tijdens het persmoment.''
Er zijn alternatieve opties aangeboden. Bijvoorbeeld een handtekeningen sessie ofzoiets. Ze hadden het ook kunnen cancelen.

Dat krijg je ervan als de populariteit van je club puur afhangt van één enkeling. Normaal gesproken vind ik het maar onzin en aanstellerig van de supporters, je komt kijken naar de club en voor het voetbal. Maar in deze geef ik ze groot gelijk. Inter Miami, net zoals al die andere clubs uit S-A liepen te parereren met hun pareltjes. Alles waar het kan commercieel uit lopen buiten, het was geen normaal voetbalwedstrijd meer, maar een commercieel evenement. En dan niet leveren. Terecht dat ze dan ook furieus zijn.

6 februari 2024 om 18:03

@ryjuu

Ik denk dat het weinig daarmee te maken heeft. Dit is letterlijk gewoon alsof je een ticket betaalt om een artiest te zien en die artiest die weet dat hij een probleem met zijn stembanden heeft ervoor kiest om wanneer iedereen al aanwezig is 15 min voor tijd te zeggen dat hij niet komt, zonder toezeggenschap op het geld wat ze uitgegeven hebben.

Ik bedoel doen Europese clubs dit niet ook? Die pareren dan toch ook met hun parels en waarom niet? Waarom zou je niet de rest van de wereld ook een kans geven een speler live te kunnen zien en daar wat geld aan verdienen?

Ik zie het probleem niet. Dat is waarom stadions fans toelaten.

7 februari 2024 om 10:12

De vergelijking met artiesten gaan mank. Wanneer een artiest niet kan optreden vanwege ziekte krijgen de bezoekers gewoon geld terug of het wordt op een later tijdstip ingehaald. Kijk maar naar de concert van Rolling Stones 2 jaar terug bij de Johan Cruijff Arena.

Wat er nu gedaan wordt is dat ze adverteren dat de Rolling Stones gaat optreden en daarmee tickets verkopen om vervolgens de fans af te schepen met Frans Bauer.

Ik heb helemaal niks met Messi. Het is een enorme geldwolf die zelfs Barca, de club waar hij alles aan heeft te danken, in de steek heeft gelaten op het moment dat ze hem het hardste nodig hadden. Kan geen woord Engels in al die jaren als wereldtopper. En gevoelsmatig heeft hij die beste speler van de wereld prijs en de WK titel van de UEFA kado gekregen. De hele hype om hem lijkt gewoon grotendeels gefabriceerd door bobo's hoger in de bestuurlijke top.

En bij een blessure zit je normaal niet op de bank. Maar dat kun je meer de organisatie verwijten.

5 februari 2024 om 18:03

Wow…ben ik even blij dat ik jou niet ben.

5 februari 2024 om 18:20

Grrr... hoe durft hij geen woord Engels te spreken, belachelijk! Maar serieus, je zal je er maar druk om maken welke talen de beste man spreekt.

Die overtollige energie kunnen ze daar in China beter in voetballen steken want de Asian Cup was weer eens een blamage: naar huis met niet 1 goal gescoord.

Je gaat toch ook geen wedstrijd spelen als je geblesseerd bent?
Jammer voor de fans, maar ze draaien echt helemaal door soms. Net zoals toen met Ronaldo in SA.

5 februari 2024 om 22:38

''minister Yeung eist nu uitleg van de organiserende partij, die de twee miljoen euro subsidie voorlopig lijkt te kunnen vergeten. “We hebben meteen alternatieven voorgesteld: dat Messi op het veld zou verschijnen, het publiek zou begroeten en een beker in ontvangst zou nemen”, verontschuldigt Yeung zich nog tijdens het persmoment. ''
Er zijn alternatieve manieren om de fans blij te houden aangeboden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren