Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Recordtransfer Union Berlin leidt tot vertrek Van Drongelen; clubs akkoord’

Laatste update:

Rick van Drongelen tekent spoedig een driejarig contract bij Samsunspor, zo verzekert Fanatik. Het Turkse medium stelt dat de promovendus een akkoord heeft bereikt met Union Berlin, waar hij nog tot medio 2025 onder contract staat. Bij die club is het uitzicht op speelminuten na twee opeenvolgende uitleenbeurten klein. Dat komt mede ook door de aanstaande komst van Attila Szalai, die volgens Kicker voor een recordbedrag van veertien miljoen euro wordt overgenomen van Fenerbahçe.

Van Drongelen maakte in november 2015 op slechts zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Sparta Rotterdam, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. De centrumverdediger werd bestempeld als toptalent, iets waar HSV het mee eens was. De Duitse traditieclub telde in 2017 drie miljoen euro neer om hem naar Hamburg te halen. Het was toentertijd de op één na duurste uitgaande transfer voor Sparta. Vandaag de dag leverden alleen Maduka Okoye (Watford, vijf miljoen euro) en Marvin Emnes (Middlesbrough, vier miljoen) meer op, terwijl Halil Dervisoglu ook voor drie miljoen euro verkocht werd aan Brentford.

Na 95 wedstrijden voor HSV trok Van Drongelen in 2021 voor een half miljoen euro naar Union Berlin. Die club leende hem achtereenvolgens uit aan KV Mechelen en Hansa Rostock. Voor laatstgenoemde club kwam hij afgelopen seizoen in de 2. Bundesliga 23 keer in actie. Van Drongelen meldde zich na afloop van zijn periode daar weer in Berlijn, maar hij lijkt spoedig zijn koffers te kunnen pakken voor een avontuur in Turkije. Dat komt dus mede door de naderede komst van de Hongaar Szalai. De hoofdstedelingen zijn ook zeer dicht bij de tijdelijke komst van Chelsea-aanvaller David Fofana, terwijl de transfers van Brenden Aaronson (Leeds United, huur), Sven Michel (FC Augsburg) en Paul Seguin (Schalke 04) al bevestigd zijn.

Samsunspor promoveerde het afgelopen seizoen na elf jaar weer naar het hoogste niveau, de Süper Lig. De club is ambitieus en maakte voor zondag al de komst van Marius Mouandilmadji (RFC Seraing), Okan Kocuk (Galatasaray) en Lubomir Satka (Lech Poznan) wereldkundig. Zondag kondigde de club aan dat Marc Bola van Middlesbrough de vierde en nieuwste aanwinst van de club is. Van Drongelen wordt naar alle waarschijnlijkheid versterking nummer vijf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En Union hengelt Szalai, Fofana en Aarons zijn binnen. Die zijn echt uitstekend bezig. Benieuwd of ze definitief in de subtop kunnen blijven aansluiten.

9 juli 2023 om 22:35

Welke Aarons?

9 juli 2023 om 22:50

Ik bedoel Aaronson van Leeds, was iets te snel met typen, excuus.

9 juli 2023 om 23:11

Welke Szalai?

9 juli 2023 om 23:23

Atilla Szalai van Fenerbahçe.

Rick van Drongelen.. die was ik al weer even vergeten. Ooit moest ie volgens velen een kans krijgen in het Nederlands elftal, want basisspeler in de Bundesliga.

24, had hij dan nergens in Duitsland of Nederland aan de slag gekund? Als die gast jou naar de top 5 ging van Turkije; oké, maar dit lijkt mij gewoon zonde. Ik denk dat je in Nederland of de 2e Bundesliga eerder wordt erkend, wil je nog ambities hebben

9 juli 2023 om 22:57

Ik gok dat hij voor Rostock te duur was, anders hadden ze hem vast wel overgenomen. Niet goed genoeg voor Union, maar al snel te duur voor het tweede niveau in Duitsland.

9 juli 2023 om 23:09

Lekker kebab eten in een lekker klimaat zonder regels en een goed nachtleven.. niks mis mee😎

9 juli 2023 om 23:48

Ideaal om het uiterste uit een carrière te halen wat maar zeer weinig gegeven is 😉

10 juli 2023 om 09:54

Samsun ligt in het Noordoosten van Turkije, waar het klimaat vergelijkbaar is met in Nederland. Aardig wat regen, niet al te warm in de zomer (maar wel benauwd). Verder zal het nachtleven er ook wel meevallen. Het is geen Istanbul of de Zuidelijke en Westelijke kuststeden.

10 juli 2023 om 10:55

Samsun is een wereldstad waar heb je het over?

Heeft in Duitsland wel echt bij mooie ploegen gezeten. HSV, Hansa en Union is niet gek, natuurlijk niet altijd het hoogste niveau, maar qua sfeer en beleving kan het alleen nog maar bergafwaarts gaan zowat met Hansa bovenaan die hebben een zeer mooie supportersgroep. Ben benieuwd naar de nieuwe spelers van Union en hoe die renderen in het Urs voetbal, alleen Szalai ben ik bekend mee.

Wat een gezwets, de aftocht van Van Drongelen heeft niks te maken met de komst van Szalai, daar hing het zeker niet van af. Alsof Union had gepland om met Van Drongelen de Champions League in te gaan. Ze hebben daar verdedigers genoeg met als basis Doekhi, Knoche en Leite en op de bank ook nog Jaeckel die genoeg minuten heeft gemaakt afgelopen seizoen. Daar komt Szalai nu dus als geduchte concurrent bij. Van Drongelen hadden ze hoe dan ook verkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren