Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Recordhouder staakt strijd: ‘Het is voorbij, mijn familie heeft me nodig’

Laatste update:

Voor Joseph Yobo is het nationale elftal van Nigeria verleden tijd. Frankrijk was maandag in de achtste finales van het WK in Brazilië een maatje te groot voor the Super Eagles, die vier jaar geleden niet verderkwamen dan de groepsfase. Yobo, 32 jaar, maakte na afloop bekend dat zijn honderdste interland voor zijn vaderland meteen ook zijn laatste was.

/

“Het is afgelopen voor mij, mijn familie heeft me nodig. We hebben een lange weg afgelegd”, stelde Yobo, die in totaal tien wedstrijden op een WK speelde. Daarmee is hij recordhouder van Nigeria. Yobo ziet de voetbaltoekomst van zijn land positief in. “Dit toernooi was een test die we goed hebben doorstaan. Hier voetballen is een goede ervaring voor onze jonge ploeg.”

“Hier hebben de jonge spelers later wat aan.” De uitschakeling was een hard gelag voor Nigeria, dat moeite had met dode spelmomenten. “Je kunt dingen beter doen, maar ere wie ere toekomt. We speelden goed, maar we scoorden niet en zij wel”, relativeerde Yobo. Nigeria eindigde in Groep F onder Argentinië en boven Iran en Bosnië-Herzegovina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjaa, niet echt een gemis.

1 juli 2014 om 00:47

Wat De Jong is voor Nederland, is Yobo voor Nigeria.
Iemand die zorgt voor ontzettend veel rust en een tandje bijzet en zorgt dat iedereen scherp is als het nodig is.
Yobo is absoluut een gemis voor Nigeria.

1 juli 2014 om 01:13

Is Yobo niet een centrale verdediger ?

1 juli 2014 om 02:18

Hij heeft het ook niet over de positie maar over andere vergelijkbare eigenschappen.

haha wel zielig dat hij een eigen goal maakt bij zijn afscheidswedstrijd. Toch zoals hij zegt, wel een voorbeeld geweest voor de mensen die nog moeten komen. 100 interlands is een geweldig aantal!

Prima gespeeld maar wederom in de laatste fase van de wedstrijd uit handen gegeven. Top interlandloopbaan gehad en terecht dat hij het stokje doorgeeft.

Prima speler, was erg belangrijk voor dit Nigeriaanse team. Omeruo en Oshaniwa hebben sowieso veel geleerd van Yobo, een ervaren speler die echt een legende is voor het Nigeriaanse voetbal. Honderd is een mooi getal om mee af te sluiten.

Yobo scoorde toch wel gisteren? Wel in eigen goal, maar hij scoorde .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren