Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid lapt gentlemen’s agreement met Atlético Madrid aan zijn laars'

Laatste update:

Real Madrid heeft een bestaand gentlemen’s agreement met Atlético Madrid verbroken, zo onthult Cadena SER woensdag. Beide clubs hebben al jaren een pact om elkaars jeugdspelers met rust te laten. Daar is onlangs echter verandering in gekomen nadat Álvaro Arbeloa, jeugdtrainer bij Real, een speler bij Atlético heeft weggehaald.

Arbeloa, ex-speler van de Koninklijke en jeugdtrainer van Real Madrid Juvenil A, benaderde vorig seizoen de talentvolle Jesús Fortea van Atlético voor een overstap. Inmiddels speelt het vijftienjarige talent voor het team van Arbeloa. Vorig seizoen moest zijn elftal zijn meerdere erkennen in de leeftijdsgenoten van Atlético. Dat team wordt geleid door Borja Resurreccion, de broer van Atlético-speler Koke. Na het seizoen zou Arbeloa Fortea hebben benaderd en het talent maakte vorige zomer ook daadwerkelijk de overstap binnen de Spaanse hoofdstad.

Cadena SER meldt dat beide clubs jaren geleden een pact sloten om, uit respect voor elkaar, geen spelers uit elkaars jeugdopleidingen aan te trekken. Naar verluidt lapt Real die regel aan de laars. Real ziet dit echter niet als een aanval op de stadsgenoot. Journalist Antón Meana wist te melden dat Real Atlético juist behandeld als elke andere Laliga-club en dus 'gewoon' spelers kan benaderen. De Koninklijke zou niet specifiek Atlético-talenten benaderen om de stadgenoot te ‘plunderen’. Bronnen dicht bij Real ontkennen overigens dat spelers van de rivaal benaderd worden.

Volgens Meana scout Real logischerwijs erg veel in de directe regio van Madrid. “Elke zomer komen er gemiddeld tussen de zeven of acht spelers van Rayo Vallecano, Getafe of Leganés naar Valdebebas.” Meana wist ook te melden dat veel jonge spelers uit de regio Madrid zichzelf bij Real aanbieden en dat Atlético ook spelers benaderd die al bij Real getekend zouden hebben. Ondertussen wordt Fortea gezien als een van de grootste talenten op Valdebebas, het trainingscomplex van Real. De pas vijftienjarige centrale verdediger speelt al mee met de Onder 19 van Real en is jeugdinternational voor Spanje Onder 17.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje spraakmakende titel. Er verschenen in september in Madrileense kranten al berichten dat de clubs aan elkaar bekend hadden gemaakt hun akkoord op te zeggen. Ik weet niet meer welke club daarin het voortouw nam (ik geloof Madrid) of wat de achterliggende reden daarvoor was. Er werd toen ook al gemeld dat beide clubs al jeugdspelers op de korrel hadden en gingen benaderen. Kan best dat de naam van deze jongeman toen ook in het lijstje stond maar dat herinner ik me ook niet meer.

Hoe dan ook is dit iets dat al maanden gaande is en geen bliksemslag bij heldere hemel zoals de titel doet vermoeden.

Wat betreft deze jongen, ik ken hem niet maar het zal vast een groot talent zijn als dit je eerste slag is. Niet dat zijn talent relevant is zolang er geen goede doorstroming plaatsvindt in Madrid en jonge talenten verpieteren in Castilla of op uitleenbasis.

8 februari 2023 om 18:35

Weet wel zeker dat de club uit Madrid het voortouw nam. Misschien even aanpassen naar Real of Atletico want niemand weet nu welke club je bedoelt.

8 februari 2023 om 19:49

Fans van Spaans voetbal wel. Real Madrid is Madrid, Atletico Madrid is Atleti, Real Sociedad is La Real.

8 februari 2023 om 18:41

Jouw tijdlijn (die berichten in september) kan natuurlijk nog altijd zijn nadat deze jongen in de zomer de overstap maakte. Het kan natuurlijk ook zijn dat men dat in mei al heeft uitgesproken en er daarna pas gehandeld is.

Als de clubs in NL dat nou ook eens zouden doen. Allemaal een gentlemans agreement met elkaar. Dan zul je zien dat plots niet elk talent meer uit de Ajax of Feyenoord jeugd komt. Kleine clubs hebben dan ook de kans fatsoenlijke bedragen te vragen voor de grootste talenten wanneer de tijd zover is.

8 februari 2023 om 18:32

Er was een gentlemans agreement tussen diverse clubs in Nederlands, maar Ajax heeft dat destijds gebroken door bijvoorbeeld Noah Lang en de broertjes Timber bij Feyenoord op te halen.

8 februari 2023 om 20:25

O ja, daar zal het begonnen zijn.. Het grote boze Ajax dat Feijenoord berooft heeft..

8 februari 2023 om 18:46

Het probleem is dat een groot deel van de clubs een belabberde jeugdopleiding heeft. Dan speel je als wereldtalent bij Helmond Sport in de jeugd en speel je misschien alleen maar countervoetbal. Uiteindelijk haal je misschien onderkant Eredivisie. In plaats daarvan had je liever bij een dominant voetballende club gespeeld, die kwaliteiten heb je namelijk en die had je verder kunnen ontwikkelen. Ik denk dat zo'n regeling ervoor gaat zorgen dat geen enkele kleine club echte talenten in hun geledingen krijgt. Iemand die echt talent heeft zal dan wachten tot ie de stap naar een topclub kan zetten, waar de opleiding vele malen beter is. Dan haal je het gemiddelde niveau in de jeugdopleidingen (wat in Nederland erg hoog is bij een stuk of 10 clubs, in België overigens ook) omlaag.

8 februari 2023 om 19:35

Ja, dan speelde Hilgers nog bij Sparta Nijkerk 😉

8 februari 2023 om 19:49

Dan zul je ook zien dat de talentenontwikkeling plots minder wordt. Wanneer er een jeugdspeler van bijv. ADO naar Feyenoord of Ajax gaat, is de kans op ontwikkeling veel groter. Betere faciliteiten, begeleiding, medespelers, en tegenstand.

Je kan zoiets nooit van te voren uitstippelen natuurlijk, maar het is wel aannemelijk.

Waarom zou je naar Real gaan in de jeugd? niemand breekt meer door daar, je kan beter bij een kleinere club aan de slag gaan en later pas de stap maken. De druk bij de absolute topclubs is te groot om een kans te krijgen. Voor het eerst weer na lange tijd dat er in Engeland nu wel even aan de jeugd gedacht word omdat we een tijdperk in gaan waar veel oudere topspelers hun einde naderen of al gestopt zijn.
Real koopt gewoon liever een talent uit Brazilië dan dat ze een Spaanse jongen de kans geven.

8 februari 2023 om 18:48

Aan de andere kant, als je als jeugdspeler ff een jaartje minimaal bij Real speelt staat het natuurlijk gewoon goed op je CV puur omdat het Real is. Zelfde verhaal met alle 'grote' clubs, om echt door te breken kun je zoals je aangeeft inderdaad het beste naar een middenmoter/subtopper gaan

9 februari 2023 om 00:03

Misschien omdat Real meer spelers levert aan de vijf grote competities dan welke andere club in Europa?

Tja dit nutteloze pact heb je helemaal niks aan. Je gaat altijd de discussie krijgen of er een speler is benaderd door de ene of dat ze zelf de overstap maken. Pablo Barrios, nu het grootste talent bij Atleti, heeft als 14 jarige de omgekeerde overstap gemaakt bijvoordbeeld. Dat was toen geen probeem, maar nadat Atletico vorig jaar won van Real in de Youth League, met Barrios als beste man op het veld, laaide de discussie weer op. Ik kan me wel vinden in de situatie als het nu is. Zo af en toe maakt er een speler een overstap, maar het gebeurt naar mijn idee niet vaker dan tussen andere clubs.

Vroeger zat Atletico in de financiële problemen en toen doekte ze hun Jeugdopleiding op waardoor Raul naar Real vertrok waar hij later een grote legende werd.

Een vrijemarkt is altijd het beste dus deze jongen heeft het volste recht om deze overstap te maken
maar de stap van Atletico is niet meer zo groot als vroeger want de clubs liggen nu dichter bij elkaar
en ik denk dat je bij Atletico meer kans hebt om door te breken dan bij Real die sneller een dure speler zullen halen

Als er echt een agreement was is dit super respectloos van Real wat me overigens niet verbaasd. Nu moeten ze hopen dat dit echt een groot talent blijkt te zijn want Atletico kan nu natuurlijk ook andersom gaan vissen.

8 februari 2023 om 18:56

Waarom verbaast het je niet?

8 februari 2023 om 19:52

Waarom zou dit je niet verbazen? Er zijn een boel fans die een hekel hebben aan Madrid, sommige met goede reden overigens. Er zijn echter bijster weinig clubs die geen goede band hebben met Madrid omdat ze op bestuurlijk niveau altijd zeer respectvol zijn naar andere clubs waar ze zaken mee doen of mee willen doen. Dortmund en Bayern bijvoorbeeld, hebben beide een uitstekende relatie met Madrid. PSG ook tot het hele Mbappe debacle. Je gaat in de hele voetbalindustrie nauwelijks een actief bestuurslid vinden die een slecht woord over Perez te zeggen heeft. Vind van de man wat je wil maar hij kan banden en relaties opbouwen en onderhouden als weinig anderen.

Lijkt me nogal wiedes dat ze in dezelfde vijver (regio) vissen. Als je dan goed contact hebt met een talent die voor de rivaal kiest is dat jammer. Maar als dat talent om wat voor reden dan ook bij de rivaal niet meer gelukkig is, moet je hem dan afwimpelen?

Lijkt erop alsof de media zich hier véél drukker om maakt dan de clubs zelf. Als dit echt zo is, weten de clubs dit zelf toch ook, althans je weet wanneer/welke speler vertrekt en het is ook vrij makkelijk te achterhalen waar die vervolgens speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren