Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid denkt na Xabi Alonso en Zinédine Zidane aan volgende grote naam’

Laatste update:

José Mourinho is een serieuze kandidaat om volgend seizoen bij Real Madrid aan de slag te gaan, zo verzekert El Mundo Deportivo donderdagmiddag. Volgens de Spaanse sportkrant is de Portugees één van de opties om Carlo Ancelotti op te volgen. De Italiaan vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker uit het Estadio Santiago Bernabéu.

Mourinho staat tot medio 2024 onder contract bij AS Roma, waarmee hij een matig seizoen kent. De Romeinen staan na een dramatische seizoenstart slechts tiende in de Serie A, al werd er wel de volle buit gepakt in de Europa League na twee groepsfasewedstrijden. Volgens onder meer Gianluca Di Marzio en Sky Italia is het de verwachting dat Mourinho na dit seizoen vertrekt uit de Italiaanse hoofdstad.

Omdat er na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk ook een plekje vrijkomt op de bank bij Real, wordt Mourinho gezien als een kandidaat door de Koninklijke. Daarnaast zou de toptrainer ook een gewilde kandidaat zijn bij de supporters van de Madrilenen. Alles wijst erop dat Ancelotti na dit seizoen aan de slag gaat als bondscoach van Brazilië, al is dat nog geen uitgemaakte zaak. Uitgerekend Ancelotti volgde Mourinho in 2013 op als trainer van Real Madrid.

Mourinho stond tussen de zomers van 2010 en 2013 aan het roer bij de Koninklijke. In die periode wist hij eenmaal Spaans kampioen te worden en eenmaal de Copa del Rey te veroveren. Zijn periode in de Spaanse hoofdstad stond echter vooral bekend om het harde en verdedigende spel van Real. Met name de wedstrijden tegen FC Barcelona werden toentertijd vaak als spijkerhard gekenmerkt.

Na zijn periode bij Real was Mourinho werkzaam bij Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur. Na zijn ontslag bij the Spurs in april 2021 ging de Portugese grootheid in de zomer van dat jaar aan de slag bij AS Roma, waarmee hij ten koste van Feyenoord in 2022 de Conference League won. Een seizoen later leek Mourinho opnieuw voor Europese glorie te zorgen, ware het niet dat Sevilla de strafschoppen beter nam in de Europa League-finale.

Andere kandidaten
Mourinho zit hoe dan ook in de wachtkamer, daar Xabi Alonso volgens meerdere bronnen de topkandidaat is om bij Real aan de slag te gaan. De trainer, die in het verleden onder Mourinho bij Real speelde, levert uitstekend werk bij Bayer Leverkusen. Die Werkself reikten vorig seizoen tot de halve finale van de Europa League – waarin Mourinho's Roma te sterk bleek – en staan momenteel ongeslagen eerste in de Bundesliga.

Daarnaast wordt ook Zinédine Zidane gelinkt aan de prestigieuze job aan de Paseo de la Castellana. De legendarische oud-middenvelder, die Real als speler hoogstpersoonlijk naar Champions League-glorie schoot en als trainer van de club driemaal de Cup met de Grote Oren omhoogtilde, is momenteel zonder club. El Mundo Deportivo wist vorige maand te melden dat Zidane nog altijd zeer hoog staat aangeschreven binnen de club. Daarnaast onderhoudt de Fransman een uitstekende relatie met voorzitter Florentino Pérez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geniaal plan om een coach die al sinds zijn tweede termijn bij Chelsea niks speciaals heeft gepresteerd in competitieverband bij de teams waar hij trainer was.

Het was een ongelofelijke toptrainer maar dat is gewoon niet meer zo. Zelfs bij Roma is het eigenlijk niet genoeg (zeker in competitieverband) en het voetbal is daar ook echt schandalig slecht.

19 oktober 2023 om 16:44

Mee eens. En Mourinho haal je vooral voor de korte termijn terwijl je met deze relatief jonge spelersgroep juist een trainer zou moeten halen voor de lange termijn, iemand die jarenlang met deze groep kan werken.

19 oktober 2023 om 16:48

Zelfs niet meer. Een team als Roma kan blij zijn met alleen Europees goede prestaties. Real moet ook in de competitie presteren.

19 oktober 2023 om 16:47

@lierse

Roma heeft ook helemaal niet zo'n goed team en heeft vrij veel blessure problemen gehad bij zijn beste spelers de laatste 2 jaar.

Ik denk dat als je de gemiddelde toptrainer die bij een topclub zit dit Roma geeft, dat er zeker geen een Europese prijs gepakt zou zijn.

Daarbij is die 2de plaats met Machester United zowat zijn grootste prestatie als trainer. Wat een dramatische team was dat zeg. Dat team met Fellaini op 10 naar een tweede plaats in de PL loodsen en daarbij de EL winnen?

Niks gepresteerd lijkt me dus niet.

19 oktober 2023 om 16:50

Bij roma heeft hij in competitieverband gewoon slecht gepresteerd. Niet beter gedaan dan iemand als Fonseca en dat na enorme uitgaven.

Verder wist Solskjaer ook tweede te worden met Man U, dus nee zo uitzonderlijk vind ik dat niet aangezien Solskjaer allerminst een speciale coach is.

19 oktober 2023 om 17:03

@lierseHij heeft het dus wel beter gedaan, want je speelt niet alleen in competitieverband en heeft dus een Europese prijs gepakt en tot nog toe, bijna elk jaar een prijs, iets wat Fonsesca niet gedaan heeft.Daarbij weet jij echt wel dat het team wat Solskjaer had toen hij 2de werd en het team wat Mourinho had als standaard basis 11, compleet anders was. Niet persé in namen maar wel specifieke namen en spelers die daadwerkelijk fit waren in plaats van consistent geblesseerd.

19 oktober 2023 om 17:06

Solskjaer had een beter team, en met 7 punten minder, maar als je het mij vraagt was dat ook een speciale prestatie van Solskjear. Het een sluit het ander niet uit, bijna iedereen is het over eens dat 2e worcden met Mourinho's United bijzonder was.

19 oktober 2023 om 17:22

Roma heeft onder Fonseca ook een halve finale EL gehaald. Conference league kan je Fonseca niet op beoordelen aangezien die nog niet bestond toen hij er coach was.

19 oktober 2023 om 16:54

Met dat United 2e worden was zeker wel speciaal.

19 oktober 2023 om 17:26

Dan hebben we andere maatstaven van wat speciaal is. Het voetbal was niet denderend en de concurrentie al helemaal niet.

Wel een goede prestatie, dat zal niemand ontkennen. Maar als dat zowat het hoogtepunt is om op te noemen dan onderbouwt dat mijn punt alleen maar dat hij niks bij Real te zoeken heeft naar mijn mening.

19 oktober 2023 om 17:57

Dat is niet het hoogtepunt, maar van jou mogen bekerresultaten niet benoemd worden, dan krijg je een moeilijk gesprek.

19 oktober 2023 om 18:01

Wat is dan het hoogtepunt? De verloren EL-finale met Roma? De gewonnen conference league finale? Opnieuw knappe resultaten, zeker die EL finale behalen, maar opnieuw kan je toch niet zeggen dat hij daarom coach bij Real moet worden?

Want zoals ik hierboven zeg. Voor een team als Real Madrid is de competitie ook belangrijk.

21 oktober 2023 om 17:33

@lierse1997

Met een Roma als dit de Conference League winnen en het jaar erop de EL finale halen is volgens mijn gewoon vergelijkbaar met de CL winnen met Real Madrid die spelers heeft om op dat niveau te acteren. Dat het pas een goede prestatie was geweest als ze ook nog eens boven Napoli, Inter, Milan en Juve met overduidelijk betere selecties zouden eindigen, zou het de zowat de grootste prestatie zijn die een trainer geleverd heeft de laatste jaren. Tussen zowat de grootste prestatie en een uitzonderlijke zit nog wat ruimte.

Hoeveel trainers hebben dus in 3 jaar tijd als trainer bij een subtop team 2 prijzen gewonnen, waarvan 1 Europees en nog een Europese finale?

Daarbij, nee de competitie bij Madrid is ver van zo belangrijk als de competitie. Ze vinden het misschien vervelend dat ze hem niet vaak gewonnen hebben, maar ze wonnen in bijna elk jaar dat ze hem niet wonnen wel de CL.

Ik denk dat er geen club op aarde is die liever de competitie wint dan de CL.

19 oktober 2023 om 23:19

Voetbalzone blijkt nog steeds de Spaanse media niet te kennen. Kranten uit Barcelona brengen doorgaans onbetrouwbaar nieuws over Real Madrid en die uit Madrid over Barcelona. El mundo deportivo is een Catalaanse krant, dus weinig geloofwaardig. Met andere woorden, geen noemenswaardig nieuws.

20 oktober 2023 om 09:18

Dit is toch ook totaal niet geloofwaardig? Hij heeft een ontzettende troep gemaakt van Real Madrid. Perez zal dat echt niet een 2e keer toestaan.

Ik geloof er niets van dat Perez met deze trainer aan de slag wil.

19 oktober 2023 om 17:28

Hoezo? Is altijd grote fan geweest van Mourinho en wou hem destijds eigenlijk ook helemaal niet ontslaan maar de druk vanuit de spelersgroep was te groot.

Real was ver en dan ook ver van verdedigend als team en dat zijn Mourinho teams ook nooit geweest.

Dat lijkt voor velen vooral zo, omdat Mourinho zeker uitwedstrijden tegen topploegen altijd eerst speelt om niet te verliezen, maar thuis en tegen kleinere ploegen is dit een compleet ander verhaal. Heeft in elke competitie waarin hij gewerkt heeft het in ieder geval toenmalige of nog steeds staande clubrecord van punten en vaak doelpunten.

Mourinho werkt met wat hij heeft en speelt daarmee op de manier waarmee hij weet dat hij een specifieke tegenstander kan verslaan. Hij is geen verdedigende coach, maar een reactionaire coach.

19 oktober 2023 om 16:52

Real was wel degelijk verdedigend onder Mourinho. Uitgaan van de 0 houden ipv zelf willen scoren.
Nou ben ik in het buitenland voor Real, maar op een gegeven moment was het echt niet om aan te zien. Zeker in Classico's vergaten ze om te voetballen. Real Madrid onwaardig

19 oktober 2023 om 16:54

En ik heb niks tegen Mourinho, vond het bij Inter heel mooi om te zien dat hij er het maximale uithaalde, maar bij Real mag je meer verwachten

19 oktober 2023 om 16:58

Hij heeft wel het La Liga Goals en Puntenrecord op zijn naam met Madrid. Die Classico's geef ik je wel gelijk in, maar dat team van Barca destijds was zo enorm goed, dat ik denk dat het misschien de enige oplossing was (hoewel het niet vaak lukte).

19 oktober 2023 om 17:00

@FR010FRDAM

Dat is onzin. Je kan niet in elke topcompetitie op de Duitse na het doelpunten en punten record verbreken door verdedigend te spelen, want er is geen een trainer die wij aanvallend noemen die dit bereikt heeft.

En ze hebben een keer tegen Barcelona gevoetbald. Ze kregen direct 4-0 op hun donder, wat daarna dus nooit meer voorgekomen is onder Mourinho en ze vaker gelijkspeelden, net aan verloren of wonnen.

Er waren geen teams dom genoeg tegen dat Barcelona te gaan voetballen en niemand speelde dus op de aanval tegen Barcelona toentertijd. Zeer vreemd altijd dat enkel Mourinho er altijd uitgepikt werd.

Nogmaals tegen andere teams was dit geen probleem. Ook een Atletico, Sevilla of andere Europese ploegen kregen er gewoon van langs.

19 oktober 2023 om 17:13

Er zijn hele filmpjes te vinden op YouTube over de "counter voetbal machine" van Mourinho bij Madrid

19 oktober 2023 om 17:23

Real was helemaal niet verdedigend onder Mourinho. Er werd in La Liga alleen al in zijn 3 seizoenen meer dan 100x gescoord! En in 11/12 was het zelfs een recordbrekende 121 goals in 38 wedstrijden. En dat allemaal zonder de CL en Copa mee te rekenen. Daarnaast je vergeet wel even dat Barcelona op hun absolute piek stond tussen 2010 en 2013. Om een La Liga te winnen met 100 punten is uitermate knap. En dat doe je niet met verdedigend voetbal...

19 oktober 2023 om 18:13

@fr010frdam “youtube” filmpjes je zegt het goed filmpjes kom op man daar zie je momenten in 1 seizoen meer dan 120 doelpunten je doet als of 100 daarvan counters waren saai waren hun wedstrijden niet in ieder geval

19 oktober 2023 om 18:51

Real was wel degelijk verdedigend onder Mourinho. Uitgaan van de 0 houden ipv zelf willen scoren.

Dit zeg je volgens mij enkel wanneer je ofwel enkel naar el classico keek (waar het voetbal inderdaad zeer defensief was) ofwel het verschil niet kent tussen aanvallend of defensief voetbal of voetbal gebaseerd op balbezit of niet.

Dat 2e seizoen onder Mourinho was het beste voetbal dat ik Madrid de laatste 15 jaar zag spelen. Aanvallend, hongerig, snel, veel doelpunten en efficient. Ze wilden alleen niet 70% balbezit en nutteloos op het middenveld rondtikken maar speelden graag in transities. Hoge druk bij balverlies, als dat niet meteen resultaat opleverde terug in de organisatie en de tegenstander even de bal laten om dan met een vlijmscherpe counter de bal in het netje te leggen.

Op misschien 3 procent van de wedstrijden na was er niets defensief aan.

19 oktober 2023 om 18:52

Goede counters uitvoeren staat niet gelijk aan defensief voetbal... Wat is dat voor onzin.

19 oktober 2023 om 18:56

Dus zakte hij in (is verdedigend) om vervolgens met een counter toe te slaan. Tegen de mindere tegenstanders was dat niet nodig, maar het was wel degelijk het handelsmerk van Mourinho en Real.

19 oktober 2023 om 19:53

Neen, aanvallend voetbal is zoveel mogelijk doelpunten proberen scoren. Niets meer, niets minder. Je mag het voetbal dat ie speelde onaantrekkelijk vinden, dat is immers subjectief. Dat het defensief was is echter objectief onwaar.

19 oktober 2023 om 20:03

19 schoten per wedstrijd.
8,18 schoten op doel per wedstrijd.
3 goals per wedstrijd.
174 goals over het seizoen.

"defensief voetbal". Make it make sense.

21 oktober 2023 om 17:37

@fr010

Counter voetbal is geen verdedigende tactiek maar een offensieve. Bayern toen zij de CL wonnen in 2013 was een counter ploeg, Dortmund en Liverpool onder Klopp ook en Chelsea dat Real op zijn donder gaf een aantal jaren terug ook.

Een counter tactiek zegt weinig over je instelling als ploeg. Het geeft gewoon aan dat je bij balwinst een snelle transitie richting het doel wilt.

Je kan dus elke wedstrijd 80% balbezit hebben en alsnog een counterploeg zijn als je bij balwinst als tactiek besluit te counteren.

Ik begon gelijk te kokhalzen toen ik de eerste zin las. Aub geen Mourinho meer. Alles behalve dat.

Het wordt Xabi Alonso, kan niet anders. Wellicht niet direct komend seizoen, maar binnen nu en 5 jaar wordt dit de perfecte match. Hij is veruit de meeste geschikte kandidaat. Een coach die als speler in de 3 grootste competities heeft gespeeld onder de beste trainers die er op dat moment waren. Een legendarische middenvelder die op een of andere manier toch beter het spel doorgronden als trainer dan een spits of verdediger. Dit wordt gewoon een enorme succes coach en ik kan niet wacht tot hij bij Real Madrid aan de slag gaat.

Hoewel Mourinho inderdaad een verdedigend ingestelde coach is, was zijn tijdperk bij Real alles behalve verdedigend. Real Madrid heeft nog nooit zoveel punten gehaald en zoveel goals gescoord als in de tijd onder Mourinho. Dus wat in het artikel wordt beweerd en wat hier in de comments wordt gezegd is gewoon onzin

Het moet Xabi Alonso zijn en niemand anders. Mourinho is sowieso niet meer de trainer die hij vroeger was. Die zit goed op zijn plek bij Roma. Zidane heeft natuurlijk successen gebracht maar ligt overhoop met het bestuur. Daarnaast moet er ander soort voetbal komen vind ik dan de hele tijd Zidane-Ancelotti. Alonso is de perfecte trainer om dit team nog meer te verbeteren. Zeker als een topaanvaller aankomende zomer gaat komen.

Hoop van harte van niet.

Als hij een spits krijgt denk ik oprecht dat hij geniaal voetbal op de mat kan leggen met dit materiaal en de prijzen aaneen kan rijgen. Ik denk ook dat hij een aantal verdedigers als Militao, Rudiger en Tchouameni naar een hoger niveau kan tillen. Echter lijkt er een geweldige atmosfeer te zijn binnen de kleedkamer en club in het algemeen en dat verpest hij geheid na 3 jaar. Dat is het niet waard imo.

Xabi Alonso is mijn favoriet. Tactisch en technisch een heerlijke combinatie van Spaans en Duits voetbal en ik denk dat dat perfect aansluit bij het huidige spelersmateriaal.

19 oktober 2023 om 17:30

De naam Jurgen Klopp ging ook wel eens rond toch de afgelopen paar jaar? Leeft dat totaal niet meer? Die zie ik het ook wel doen, een nieuwe stap voor hem na al die jaren Liverpool.

19 oktober 2023 om 18:13

@ consy, ik heb ooit gelezen dat Klopp nooit de absolute top (3/5) wou trainen.. misschien lag t genuanceerder of is die bijgedraaid. Het middenveld van real is wel geschikt voor kloppball

19 oktober 2023 om 18:55

Het bestuur lijkt niet zo happig op Klopp. Veel fans overigens ook niet. Ik begrijp niet zo goed waarom. Is een enorme zeikjurk, dat wel, maar ik denk ook dat het tactisch een goede match zou zijn.

Enige wat ik kan bedenken is dat ze in de bestuurskamer wellicht denken dat hij teveel inspraak zou willen in het transferbeleid en even de tijd nodig zou hebben terwijl ze van een coach verwachten dat ie meteen presteert met het materiaal dat hij gegeven wordt.

19 oktober 2023 om 20:37

Maar als het om zeikjurken gaat, hebben ze ook nooit moeite gehad met Mourinho. Zou daarom een rare beredenatie zijn.

Denk overigens niet dat Klopp gemaakt is voor jullie club.

Ik neeem aan dat Xabi Alonso toch gewoon op 1 staat, geef die man n spits n nieuwe / extra rechtsback en centrale verdediger en dan zou die mee kunnen strijden voor alles. Plus een gentleman en na Carlo, Zizou en nu weer Carlo.. zou ik gewooon weer n gentleman willen zien. Staat toch beter bij de koninklijke ipv zo'n vent die elke keer uit zn plaat gaat xD

Hoe kan het dat Madrid weer bij Mourinho uit gaat komen met zijn afbraakvoetbal. Je wil toch een gentleman aan het roer ipv deze doorgeslagen idioot?

Alsjeblieft niet. Nogmaals dank voor bewezen diensten, maar die schurftige hondenstreek van de vinger in het oog van Villanova deed voor mij voorgoed de deur dicht wat Mourinho betreft. Bovendien is er een goeie cohesie binnen deze spelersgroep, iets wat Mourinho maar al te graag om zeep zou helpen. Thanks but no thanks. Bovendien is het El Mundo Deportivo die het schrijft dus hoop ik van harte dat dit weer een fabeltje is om wat extra blaadjes te verkopen.

de enige optie is toch gewoon Xabi Alonso, laat Bayer gewoon heel goed voetballen en met het materiaal van real kan dat alleen maar beter worden. Heeft daarnaast de status van een grootheid, iets wat eigenlijk wel gewoon nodig is bij een club als madrid. Laat zidane frankrijk maar overnemen als dechamps weg gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren