Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wint ook tweede oefenduel niet; Ramalho pakt rood maar speelt wedstrijd uit

Laatste update:

PSV heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een gelijkspel tegen Hamburger SV: 2-2. De club die vooralsnog alle Eredivisiewedstrijden dit seizoen winnend afsloot, wist tegen HSV niet volledig te overtuigen. André Ramalho ontving in de eerste helft een directe rode kaart, maar verscheen na de rust toch weer aan de aftrap.

Eerder op de dag speelden de Eindhovenaren al een oefenduel met Heracles. In die wedstrijd kwamen vooral wissel- en jeugdspelers aan minuten toe. Het duel eindigde na doelpunten van Yorbe Vertessen en Jizz Hornkamp in 1-1. Tegen HSV stuurde Peter Bosz ogenschijnlijk zijn beoogde basiself de wei in. Guus Til begon als meest aanvallende middenvelder, terwijl Malik Tillman als linksbuiten geposteerd stond. Noa Lang en Hirving Lozano ontbraken nog wegens blessures.

Het waren de Duitsers die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Een hoekschop van László Bénes belandde op het hoofd van Guilherme Ramos, die adequater reageerde op de voorzet dan Til. De Portugese verdediger knikte hard raak: 0-1.

Het antwoord van PSV liet niet lang op zich wachten. Jordan Teze kreeg de bal ingespeeld in de vijandelijke zestien. De rechtsback vond vervolgens Luuk de Jong met een lage voorzet, waarna de spits de bal slechts hoefde te schampen: 1-1.

Na een halfuur spelen volgde een moment dat voor opmerkelijke taferelen zou zorgen. Voormalig PEC Zwolle-huurling Immanuel Pherai werd de diepte ingestuurd en Ramalho kom hem niet bijbenen. In een poging Pherai van de bal te krijgen gaf de centrale verdediger een duw. De arbiter van dienst zag er een overtreding in en gaf HSV een strafschop. De Braziliaanse mandekker ontving een rode kaart en moest het veld verlaten. De penalty werd benut door Robert Glatzel: 1-2.

Nog voor rust zou PSV met een man minder op gelijke hoogte komen. Wederom was het De Jong die scoorde, ditmaal met het hoofd uit een vrije trap van Joey Veerman: 2-2. Met die stand gingen beide ploegen de rust in. In die pauze ontstond vervolgens verwarring over het vervolg van de wedstrijd.

Er verschenen beelden van Ramalho op X. De mandekker was bezig aan een looptraining en leek op deze manier te moeten compenseren voor de gemiste speelminuten. Niets bleek minder waar. Ondanks dat PSV de eerste helft uitspeelde met tien man, verscheen Ramalho na de pauze toch weer op het veld. "Eerste wedstrijd kennelijk klaar na 45 minuten", schrijft PSV-clubwatcher Marco Timmer op X. "Er komt nu nog een tweede duel, dat begint met 0-0 en met Ramalho weer binnen de lijnen."

In de 'tweede helft' startte PSV dus weer met elf spelers op het veld, waaronder Ramalho. Daarin werd de formatie van Bosz al gauw gevaarlijk via Veerman, maar de middenvelder zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Daniel Heuer Fernandes. HSV werd in het restant van de oefenwedstrijd nog gevaarlijk via enkele uitbraken, maar gescoord werd er niet meer. De koploper van de Eredivisie sluit zijn trainingskamp daardoor af met een gelijkspel: 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 januari 2024 om 19:10

Gisteren gaf ik aan dat de top van Nederland op PSV na bij de laatste plekken eindigd in de Duitse competitie. Blijkbaar onderschat ik de Nederlandse clubs.. maar moeizaam of niet kunnen winnen van HSV en Hanover en Twente tegen een 2e liga club bevestigd het denk ik maar eerder.

7 januari 2024 om 19:17

Ik denk dat je de waarde van een oefenwedstrijd wat overschat.

7 januari 2024 om 19:19

Tim,

Je weet wel dat het maar oefenwedstrijden zijn? Een gefocused PSV wint natuurlijk altijd van HSV en een Ajax in normale doen van Hannover.

PSV was blijkbaar niet erg gefocust en Ajax is helaas al tijden niet in goeden doen maar die staan er komend seizoen ook wel weer in de top 3.

Buiten de top 5 is de Bundesliga echt niet zoveel beter dan de Eredivisie. Alleen ons rechterrijtje is wel van een zeer middelmatig niveau.

7 januari 2024 om 19:21

Definitie oefenwedstrijd:

Wedstrijd zonder direct belang waarbij de deelnemende teams niet zozeer spelen voor een goed eindresultaat maar meer om spelvormen te oefenen en de vorm van de spelers te testen met het oog op een belangrijke wedstrijd, een belangrijk toernooi of een op handen zijnde competitie.

7 januari 2024 om 19:31

Je overschat de waarde van een oefenwedstrijd hopeloos. FC Twente wint in de laatste minuut van de nummer 15 van de Segunda Division, AZ speelt gelijk tegen Dortmund, PSV speelt gelijk tegen HSV, Ajax verliest van Hannover en Feyenoord verliest van Mainz. Zegt niets, pas in de competitie zie je waar clubs staan. Ik zie AZ nu niet ineens als favoriet in Enschede volgende week.

7 januari 2024 om 19:48

Heeft iemand van jullie hierboven Ajax gezien vandaag? Want die wonnen gewoon hoor.. Moeizaam dat wel.

Verder eens met de opmerkingen dat oefenpotjes niet zo veel zeggen.

7 januari 2024 om 20:30

De Nederlandse clubs zouden in de Bundesliga meer geld tot hun beschikking hebben, dus je vergelijking is gewoon niet logisch. Daarnaast zijn het maar oefenwedstrijden.

7 januari 2024 om 20:31

@FCT4ever: Tot aan jouw laatste zin heb je helemaal gelijk. Alleen zie ik AZ wel als favoriet in Enschede. De winterstop kwam voor AZ denk ik op een lekker moment

Echt een ‘zomeravond’-wedstrijd in de winter waarbij PSV in heeft kunnen zien dat het altijd scherp moet zijn. Prima les en door.

7 januari 2024 om 18:41

Toch mooi...waar het zelfvertrouwen zit krijg je deze reacties. Ajax wordt afgeslacht terwijl ze winnen

7 januari 2024 om 18:50

Door wie? De eigen fans of die van andere clubs?

7 januari 2024 om 19:06

Bosz out!



Leuk voetballende ploeg HSV. Zetten zelf goed druk en durfden ook te voetballen.
Verder was het van beide kanten een beetje schuiven naar elkaar. Niks spectaculairs, al waren de goals van Luuk echt prima

7 januari 2024 om 18:53

Poh heb jij de wedstrijd gekeken?

7 januari 2024 om 19:00



Ja. Eerste helft helemaal. Tweede helft met een half oog, of i.i.g.met een van de 2 ogen. De ander was op Arsenal tegen Liverpool gericht

Ramalho speelde dus niet de wedstrijd uit met rood. Hij ging gewoon van het veld af en sloot bij de nieuwe wedstrijd weer aan. Mooie clickbait weer

7 januari 2024 om 18:51

De tweede helft begon niet alleen met ramalho, maar ook weer op 0-0 inderdaad. Vreemd in ieder geval, hoe dit is georganiseerd

7 januari 2024 om 19:04

Is toch niet vreemd, beide ploegen wilde met 11 tegen 11 verder als ideale voorbereiding, maar de Spaanse arbitrage wilde er niet aan. Toen zijn ze als trucje gewoon opnieuw begonnen. En dan kan Ramalho ook dus weer starten. Uiteindelijk was de overtreding niet zwaar dus konden ze op deze manier weer verder.

7 januari 2024 om 19:32

Huh? Is de wedstrijd overnieuw gestart, omdat de arbiter de rode kaart voor de lopende wedstrijd niet wilde intrekken?? Als dat waar is, dan vind ik het des te opmerkelijker dat je dat niet vreemd vind hahaha.

Want daar gaat de scheidsrechter dan wel mee akkoord,..haha. Nee, dit is allemaal heel gewoon.

7 januari 2024 om 19:50

Het is maar een oefenpot hé, georganiseerd door de clubs. Het is dat ze alles tegenwoordig officieel maken en er camera's op staan, anders kunnen ze doen en laten wat ze willen. De Spaanse scheidsrechter commissie wilde niet dat er met 11 man werd doorgespeeld, daarop hebben de clubs dus zelf besloten om een tweede potje te spelen met 11 tegen 11. Ik ben het met je eens dat je het niet veel hoort, maar raar vind ik het ook zeker niet. Beide clubs hebben baat bij een goede oefenwedstrijd.

7 januari 2024 om 19:59

Hmm. Oke. Ik vind het nog steeds een vreemd verhaal. Maar prima. Ik ga het niet aanvechten 😜.

Maar als het zo geregeld kan worden door de clubs, dan zou ik denk ik als scheidsrechter zelf zeggen; zoek het uit, ik volg de regels en jullie over-rulen mij op deze manier? Dan zoek ook effe een nieuwe scheidsrechter voor dit nieuwe potje. En dan lekker met mijn welverdiende cerveza in de zon gaan hangen 😀

7 januari 2024 om 20:22

"huh? Is de wedstrijd overnieuw gestart, omdat de arbiter de rode kaart voor de lopende wedstrijd niet wilde intrekken??"

De scheidsrechter wilde 'm wel intrekken, maar toen greep de Spaanse scheidsrechterscommissie in. Toen hebben ze er maar van gemaakt dat het twee afzonderlijke wedstrijden van 45 minuten waren.

7 januari 2024 om 20:42

Aha. Nou wat een creativiteit wordt hier tentoongesteld.
Thanks, voor de info

Prima om de week zo af te sluiten. Die hele situatie omtrent die rode kaart was wel hilarisch.

Een clickbait van jewelste, keurig VZ!

7 januari 2024 om 19:14

Wat is er dan niet waar? Ik zie het probleem niet.

Blijft toch wel een enorme risicofactor achterin die Ramalho. Los van het feit dat de rode kaart misschien overdreven was: als je na 30 minuten een doorgebroken speler neerhaalt ben je niet goed bij je hoofd, laat staan in een oefenwedstrijd. Echt onbegrijpelijk dat iemand met zoveel ervaring consequent verkeerde keuzes maakt.

Ik ben benieuwd wat Bosz gaat doen in de tweede seizoenshelft en dan met name in de topwedstrijden. Schouten centraal achterin zetten, Hopen op Bella Kotchap of toch maar gewoon vertrouwen houden in Ramalho.. in mijn ogen is het het allemaal niet en moet Stewart de markt op, maar het is kort dag.

Neem aan dat PSV vanaf nu dan ook niet meer tegen 10 man wil spelen?

Is PSV nou zo goed dit jaar, of is de Eredivisie zo slecht? Ik ben er oprecht nog niet helemaal over uit. HSV gaf in elk geval prima tegenstand. Oefenpotje zegt niet zoveel natuurlijk, maar toch. Grootste deel van de tweede helft niet gezien omdat ik het zat was elke 2 minuten een pop-up weg te moeten klikken dus allicht dat het niveau wat omhoog ging. Maar het was niet geweldig wat de Eindhovenaren vandaag lieten zien. Op een man na: Luuk de Jong. Vind het op het veld een kwal van een vent (zoals het hoort bij de aanvoerder van je rivaal) maar man wat is dat toch een fenomeen. Geweldige kopper, en volgens mij buiten het veld ook een prima gast.

Ik vraag me oprecht wel af hoe het tweede niveau Duitsland zich momenteel verhoudt tot de Eredivisie. Begin me toch wel een beetje zorgen te maken over het nationale niveau zo langzamerhand.

En voordat ik de gevoelige snaren van de Psv'ers hier raak. Jullie ploeg doet het natuurlijk geweldig dit seizoen en ik kan er alleen maar jaloers op zijn.

7 januari 2024 om 19:12

Ach hier moet je niet zoveel waarde aan hechten, net als de waarde van de wedstrijd van Ajax van vanmiddag. Het is een oefenwedstrijdje en ik kan me voorstellen dat PSV het trainingskamp gebruikt om te herstellen van de hele drukke eerste seizoenshelft. Vergeet niet dat PSV al op tijd begon met de JC schaal en de voorrondes van de CL.

Het verschil met Ajax is dat PSV nog even uit kan blazen en dat Ajax nog steeds bezig is met zoeken naar de ideale opstelling en automatismen.

In elke serieuze wedstrijd wint PSV gewoon van HSV en alles onder de top 5 van Duitsland. Net als Feijenoord en een normale Ajax in goede doen.

7 januari 2024 om 19:18

Dit oefenpotje zegt niks, maar de Eredivisie is wel slecht. PSV werd uit bij Valencia met 11 tegen 11 weggespeeld en de heenwedstrijd was ook extreem moeizaam en dat is niet bepaald een wonderploeg in Europa dit jaar. Zelfde geldt voor Feyenoord met Lazio. Qua niveau is dit psv echt geen schim van bijvoorbeeld Ajax in 2018. Dat ze alles winnen is extreem knap, maar zo goed zijn ze nou ook weerniet, denk ik.

7 januari 2024 om 19:23

Dit PSV is inderdaad niet zo goed als Ajax van 2018. Maar is ook niet zo slecht als jij doet voorkomen. Datzelfde Ajax kwam in 2018 volgens mij ook maar net met de hakken over de sloot destijds door de voorronde van de CL. Daarna groeiden ze en deden ze het uitstekend. Wellicht dat PSV ook nog verder kan groeien. De wedstrijd straks tegen Dortmund is wat dat betreft een mooie graadmeter

7 januari 2024 om 19:35

Het Ajax van 2018 werd in de competitiewedstrijden ook finaal weggespeeld door PSV (0-3) en Feyenoord (2-6. Het heeft geen zin om conclusies te trekken op basis van 1 a 2 wedstrijden

7 januari 2024 om 19:56

Ja ik bedoel dat de Eredivisie daarom beter was. Dat is toch ook zo? De hele normale subtop is weg.

7 januari 2024 om 20:02

De Eredivisie was in 2018 minstens zo zwak als nu. PSV stond toen na de eerste 16 wedstrijden op 45 punten (maar 3 minder dan nu dus), en dat met Zoet, Schwaab, Viergever, Hendrix en Rosario als basisspelers. Ik denk dat dit genoeg zegt

7 januari 2024 om 21:11

@Migi Precies wat je zegt, de hele normale subtop is weg. Hoeveel ploegen van het niveau degradatiekandidaat dit seizoen in de eredivisie actief is, is om te janken. Voorheen had je best wat lastige uitpotjes voor ploegen als PSV, maar dit seizoen zijn dat eigenlijk alleen de wedstrijden tegen de top 4.

7 januari 2024 om 19:21

Taak nu aan PSV om met de CL miljoenen en de waarde van je spelers wel goed door te pakken en je op eenzame hoogte neer te zetten binnen de eredivisie.
Dit is, zoals we bij Ajax hebben gezien, nog knap lastig en fragiel en hangt samen met goed beleid en goede keuzes.

7 januari 2024 om 21:07

Jij denk dat PSV zich met 1 kampioenschap en overwintering in de CL op eenzame hoogte kan zetten in de eredivisie?

Ramalho…. Aardige gozer, maar qua niveau niet goed genoeg voor je basis 11

Het verval is ingezet. Het kampioenschap is vergooid. Altijd hetzelfde met Bosz, als ze niet uitkijken worden ze straks gewoon 3e en gaat Ajax ze nog voorbij 😉

2e bundesliga heeft gem aantal toeschouwers van 39000. Hebben ze in de eredivisie niet en zeker niet inde kkd. Dus zo slecht is dat niet

7 januari 2024 om 22:00

Het aantal toeschouwers zegt natuurlijk niet veel over de sterkte van de ploegen. Daarnaast klopt je cijfer niet, want dit was 28000 vorig seizoen. Nog steeds niet verkeerd trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren