Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV start met teruggekeerde Schouten als centrale verdediger tegen AZ

Laatste update:

De opstelling van PSV voor het duel met AZ is bekend. Trainer Peter Bosz ziet Jerdy Schouten terugkeren in de selectie en posteert hem meteen in het hart van de defensie. André Ramalho verhuist daardoor naar de bank. De wedstrijd in het Philips Stadion begint om 18:45 uur en is te zien op ESPN 2.

Walter Benítez staat onder de lat bij PSV en ziet een viermansverdediging voor zich staan, bestaande uit Jordan Teze, Schouten, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. Bosz kiest dus opnieuw voor Schouten als centrale verdediger in een topper.

Op het middenveld staan Joey Veerman en Mauro Júnior achter nummer 10 Guus Til. De voorhoede wordt gevormd door spits Luuk de Jong en flankspelers Johan Bakayoko (rechts) en Malik Tillman (links).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met nog zes wedstrijden te gaan en negen punten voorsprong op Feyenoord lijkt het een kwestie van tijd voordat PSV zich tot landskampioen van Nederland mag kronen. Tijdens de midweekse speelronde won PSV van Excelsior, terwijl Feyenoord niet langs hekkensluiter FC Volendam kwam (0-0).

Daarmee lijkt het laatste beetje spanning uit de top van de Eredivisie verdwenen te zijn, al rekent Bosz zich nog niet rijk. "Wedstrijden op het einde van een seizoen zijn altijd anders. We staan er heel goed voor, maar we zijn er nog niet. We moeten de wedstrijd winnen, want we willen kampioen worden. Zaterdag is wederom een kans om dat doel te naderen.”

AZ


AZ moet zich zien te herstellen van de 5-0 afstraffing tegen Heracles Almelo. Door de nederlaag is de achterstand op nummer drie FC Twente opgelopen tot vijf punten, waardoor Champions League-voetbal plots ver weg is voor de ploeg van trainer Maarten Martens. De Alkmaarders kunnen een overwinning in Eindhoven dan ook goed gebruiken.

Wat dat betreft kan AZ veel vertrouwen putten uit de prestaties van de afgelopen seizoenen in het Philips Stadion. De Alkmaarders wisten hun vier laatste wedstrijden tegen PSV in Eindhoven te winnen. "Ik verwacht een PSV dat agressief voor de dag komt", blikte Martens vooruit op de clubwebsite. "Het is een team met heel veel kwaliteit. Ze willen vaak hoog pressen en ik denk dat ze ons onder druk gaan willen zetten. Vanuit daar kunnen ze uit veel hoeken gevaar creëren."

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Veerman, Mauro, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Moller Wolfe; D. De Wit, Clasie, Belic; Van Bommel, Pavlidis, Mijnans.

Bekijk PSV - AZ live op ESPN via Ziggo!

PSV - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dat terwijl Jerdy Schouten begon als spits in de jeugd van ADO. Gek hoe snel dat kan gaan in het voetbal.

Jammer dat Saibari niet basis speelt, is hij nog niet helemaal fit?

6 april 2024 om 17:52

Zit niet bij de selectie, is nog niet fit.

Zonder Schouten en Saibari vind ik het middenveld van PSV wat te licht, er zit met Mauro-Til-Veerman te weinig voetbal in. Als AZ goed speelt, en dat doen ze de laatste jaren in Eindhoven, dan zou Clasie wel eens de belangrijkste man op het veld kunnen worden. Als AZ weer tegenvalt, dat kan met zo'n wisselvallig seizoen van Alkmaarse kant, dan krijgt PSV een makkelijke avond waarin Schouten veel zal doorschuiven. Als PSV supporter houd ik het thuis toch maar op 4-1.

6 april 2024 om 18:07

Probleem is dat Ramalho geen bal durft of kan inspelen, waardoor vaak het middenveld wordt overgeslagen. Met Schouten kan je van achteruit veel beter voetballen.

6 april 2024 om 18:18

@romarky Dat weet ik wel maar dan heb je Schouten dus èn achterin èn op het middenveld nodig. Als Saibari erbij was geweest was er geen probleem geweest. En met een fitte Lozano of Lang had Tillman gewoon op het middenveld kunnen spelen. Met de huidige fitte spelers had ik mogelijk een middenveld met Babadi voor Til overwogen om er wat meer voetbal in te brengen maar dan lever je weer scorend vermogen in. Nu maar hopen dat Schouten voldoende kan inschuiven en Clasie vanavond geen wereldpot voetbalt.

6 april 2024 om 18:44

We gaan het zien, snelle goal zal zeker helpen

6 april 2024 om 18:13

Oprechte interesse; hoe definieer 'voetbal'? Wellicht heb ik een andere definitie, maar iemand als Veerman heeft toch juist extreem veel 'voetbal' in zich? Als je kijkt naar creëren aantal kansen, rendement assists etc.

6 april 2024 om 18:24

Veerman brengt inderdaad voetbal maar voor het swingende spel van PSV voor de winterstop heb je twee of drie voetballende spelers op het middenveld nodig. Til brengt voetballend niet heel veel, hij staat er vooral op basis van scorend vermogen. Mauro is normaal toch een controlerende voetballer en niet de man met de creatieve voetballende oplossingen. Tillman kan wel creativiteit brengen maar laat verdedigend steken vallen en is nu sowieso op linksvoor nodig omdat Lozano en Lang niet kunnen spelen.

Een middenvelder als linksbuiten en op de bank alleen Uneken als aanvaller. Ernie Stewart is voor mij het bewijs dat je ook met een matige TD op korte termijn succes kunt hebben. Ik houd mijn hart vast richting volgend seizoen als de lijn die ingezet is wordt doorgetrokken

6 april 2024 om 18:30

Ernie heeft het voortreffelijk gedaan, het was ook niet te voorzien dat Lang bijna het hele seizoen geblesseerd zou zijn en Lozano vervolgens ook regelmatig geblesseerd was en bovendien uit vorm. Waar is Pepi trouwens, op Flashscore zie ik hem niet bij de wissels.

6 april 2024 om 18:35

Eind januari wist iedereen dat Lang er een aantal maanden uit zou liggen. Dat Stewart daarna nog besloot om Vertessen te laten gaan en geen vervanger heeft gehaald is een schande. Fouten die niet mogen worden gemaakt op topniveau.

Pepi is niet fit en zit daardoor niet bij de selectie.

6 april 2024 om 18:40

Hij heeft dus een foutje gemaakt en verder een geweldige selectie neergezet en jij zegt doodleuk dat hij te kort komt.

Ik denk persoonlijk dat dit ook de beste optie is achterin

Ik houd mijn hart vast vandaag. Dat dit seizoen maar zo snel mogelijk voorbij is en in de zomer beginnen met een grote schoonmaak.

6 april 2024 om 18:30

Haha, nou he, wat een lang rot seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren