Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV ontloopt Genk door dramatische avond; KÍ Klaksvík maakt volksfeest los

Laatste update:

KRC Genk is woensdagavond uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Na een 1-1 gelijkspel in het heenduel met Servette FC en een 2-2 eindstand in de return verloor de ploeg van trainer Wouter Vrancken na strafschoppen van de Zwitsers: 1-4. Genk zou een mogelijke opponent voor PSV geweest zijn in de eventuele play-offronde. Tegelijkertijd schreef KÍ Klaksvík geschiedenis, want het is voor het eerst dat een club uit de Faeröer Eilanden zich verzekerde van de groepsfase van een Europees toernooi. Na strafschoppen werd het Zweedse BK Häcken verslagen.

KRC Genk - Servette FC 2-2 (1-4 na strafschoppen)
Na het 1-1 gelijkspel in Zwitserland en een rode kaart voor Enzo Crivelli (Servette) in de derde speelminuut leek het een doodeenvoudige avond te worden voor Genk. Zeker toen Mike Tresor na een halfuur spelen de openingstreffer aantekende dachten de Belgen op rozen te zitten, maar niets bleek minder waar. Nog voor rust tekende Timothe Cognat de 1-1 aan en na een uur spelen vocht Servette zich wederom terug na een achterstand: Chris Bedia maakte de 2-1, die in de 51ste minuut werd onschadelijk werd gemaakt door Tolu Arokodare: 2-2. Na een doelpuntloze verlenging faalde Genk opzichtig tijdens de strafschoppenserie. Servette neemt het in de derde voorronde op tegen Rangers.

BK Häcken - KÍ Klaksvík 2-2 (3-4 na strafschoppen)
Op de Faeröer Eilanden hielden de teams elkaar al, enigszins verrassend, in evenwicht (0-0), en woensdagavond voltooide Klaksvík het sprookje. De openingstreffer van Arni Frederiksberg (0-1) werd halverwege de eerste helft onschadelijk gemaakt door voormalig Ajacied Tobias Sana, terwijl Häcken enkele minuten na rust zelfs op voorsprong kwam. Frederiksberg nivelleerde de stand in de 53ste minuut en Klaksvík sleepte vervolgens, na een verlenging zonder doelpunten, een strafschoppenserie uit het vuur. De penalty’s werden beter genomen: 3-4. Dankzij het bereiken van de derde voorronde is Klaksvík in ieder geval verzekerd van een plek in de groepsfase van de Conference League. Dat lukte nog nooit een club op de Faeröer Eilanden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Genk, te klein voor een tafellaken maar ook te klein voor een Servette.

3 augustus 2023 om 00:17

🙌

3 augustus 2023 om 00:29

This comment made my day!

En mooi van Klaksvik dat ze zo goed blijven spelen en steeds verder geraken in de voorrondes van de Champions League... Volgende halte: Molde FK wat niet makkelijk gaat worden maar zeker haalbaar is als ze zo blijven doorgaan!

3 augustus 2023 om 00:32

Vind ik niet zo genk denk ik. Ik deel je mening hierin

3 augustus 2023 om 00:47

Klasse!!

3 augustus 2023 om 01:07

Hahaha 10/10

3 augustus 2023 om 02:34

Ben normaal niet van het liken, maar qua creativiteit verdien je er één

3 augustus 2023 om 07:51

Als Ajax dit jaar ook maar half zo goed is als je comment, dan gaan we een probleem hebben bij PSV Haha.

Mooie start van de dag

3 augustus 2023 om 08:29

Comment van de dag! Lachend wakker worden zo haha.

3 augustus 2023 om 13:45

Geniale comment

Hele knappe prestaties van deze twee clubs. De voorrondes blijven toch iets moois hebben op deze manier. Jammer dat Qarabag het niet gered heeft en ook jammer van Astana. Gelukkig is er met Gala nog wel een Turkse club aanwezig en hopelijk komen ze ook nog veel verder in het toernooi.

3 augustus 2023 om 13:33

Ongelooflijk wat een antivoetbal speelde Rakow, sinds Papszun weg is lijkt het nergens meer op. Qarabag veruit de betere

3 augustus 2023 om 16:07

Vond ons ook de betere maar helaas hebben we een debiel van een keeper die de heenwedstrijd cadeau deed aan Rakow

3 augustus 2023 om 19:23

Pff echt hoor, wat een ongelooflijke blunder. En dan kom je daarna nog knap terug tot 2-2 en verlies je laatste minuut door een poeier. Helaas vond ik Zoubir beide wedstrijden matig, Kevin Medina wel ijzersterk

4 augustus 2023 om 01:50

Zoubir was inderdaad drama. Veel balverlies en verloor elke een op een duel tegen zijn directe tegenstander. Al met al mis je ook gewoon kwaliteit doordat er geen waardige vervangers zijn gekomen voor de vertrokken spelers.

Prachtig zeg voor die club uit de Faroer, die gaan dus voor het eerst Europa in... en juist daarom moet je die voetbal pyramide koste wat het kost in leven houden. Dat is wat voetbal mooi maakt, de bal is rond en alles is mogelijk in een open systeem!

Verder bizar dat Genk Servette niet kon opvouwen.

3 augustus 2023 om 01:02

Jammer dat de top van die piramide ongeveer net zo groot is als de bodem. Zoveel clubs uit de grote competities die al zeker zijn om bij de laatste 32 te zitten, dat is gewoon belachelijk. Dan maar eerst een ronde van 64 en vrije loting. De winnaars van die onderlinge duels die spelen in de groepsfase. Dan is niemand meer zeker om in de groepsfase te komen, maar is de kans wel groot dat er genoeg grote ploegen in spelen. Je hebt helaas meer competities in Europa dan plekken, anders had je iedere landskampioen al een plek kunnen verzekeren en dan de rest opvullen.

3 augustus 2023 om 01:34

Zo bizar is het ook weer niet, in Nederland is het nogal buiten beeld gebleven maar Servette FC is de afgelopen jaren weer aardig teruggekomen na een 25 jaar periode van complete chaos (met oa twee faillissementen en een waarzegger als clubpresident). Inmiddels hebben ze weer een budget van rond de 30 miljoen, wat geloof ik niet mijlenver van het budget van Genk af zit. Het is geen Luxemburgse amateurclub ofzo.

3 augustus 2023 om 14:10

@hangover96 Ik bedoel ook vooral dat Servette bijna de hele wedstrijd plus verlenging en pingels met een man minder speelde.

3 augustus 2023 om 16:24

Idd, maar ook tegen 10 man is het lastig voetballen, als het niet complete prutsers zijn.

3 augustus 2023 om 02:49

Absoluut. De piramide is en blijft top. Het is zelfs eeuwig zonde dat 26 van de 32 clubs al hun tickets voor de groepsfase hebben.. Zou niet mogen kunnen. Maar op de positieve note: afgelopen jaren hadden we Vaduz, Lincoln Red Imps, Vilnius en Flora Tallinn in de groepsfases. Het waren wel kampioenen, en ik word daar zo blij van..

3 augustus 2023 om 02:51

En nog even door: het is van de zotte dat de nummers 1-6 maar één team de voorrondes hoeven in te sturen. En dan ook nog eens één ronde. Gooi die in ieder geval in ronde 3 van de Conference League als je dan toch een halfbakken statement af wilt geven..

3 augustus 2023 om 11:21

Ergens jammer dat Breidablik het niet gehaald heeft

3 augustus 2023 om 12:18

Die kunnen het nog halen door in 3e voorronde EL, Zrinski Mostar uit te schakelen.

3 augustus 2023 om 21:29

Dat moet te doen zijn. Quizvraag trouwens: bij welke Nederlandse club heeft er ooit een speler van de Faeröer Eilanden gespeeld en wat was de naam van die speler?

Vaak een grote mond bij Genk de laatste jaren maar Europees toch echt gewoon ondermaats. Uiteindelijk toch gewoon een schande dat je van 10 man van Servette niet kan winnen.

Uiteindelijk waarschijnlijk beter voor hen, de CL is veel te hoog gegrepen.

3 augustus 2023 om 00:18

Is dat niet België eigen?

Ze noemen daar een generatie voetballers die überhaupt nog nooit een finale heeft gespeeld ook de "gouden generatie" ...

3 augustus 2023 om 00:30

Genk is sinds begin dit kalenderjaar de weg helemaal kwijt. Erg jammer, want vorig jaar eerste seizoenshelft sloopte ze de hele competitie zon beetje.
Ik vind de sneer richting Belgie ook niet nodig. Gent heeft het vorig jaar ook prima gedaan in de mickey mouse league van Europa. Zij werden net als AZ door uiteindelijke kampioen West Ham uitgeschakeld. Wel hoop ik dat Antwerp het goed gaat doen in de CL. Wordt tijd dat NL en Belgie weer echt mee gaan doen. In de EL en CL doen wij Nederlandse ploegen het leuk, maar echt doorstoten lukt niet echt meer.

3 augustus 2023 om 00:35

Geeuw.

Beste generatie Belgische voetballers ooit. Dat is dan inderdaad de gouden generatie die Belgische supporters een jaar of 10 enorm veel plezier bezorgd heeft.

3 augustus 2023 om 00:41

Maar ook diepe teleurstellingen denk ik. Er had , mijns inziens, meer ingezeten bij deze goude generatie?

3 augustus 2023 om 00:43

Dat hoort er bij. Het is ook niet zo dat landen als Frankrijk en Brazilië slechtere teams hadden in die periode. In tegendeel.

Er zijn landen die veel meer teleurstellingen hebben moeten ondergaan lijkt me.

3 augustus 2023 om 00:45

@VitesseASR “wordt tijd dat NL en Belgie weer echt mee gaan doen” ik denk dat als Nederland 1x in de 10 jaar een halve finale CL haalt, je (helaas) in je handen mag wrijven, en dat dit tevens het maximaal haalbare is. Wat verwacht jij?

3 augustus 2023 om 00:51

Ik bedoel het niet verkeerd he, sterker nog, als Nederlander heb ik altijd Belgie gesupport wanneer NL was uitgeschakeld. Als Belgie een kans had om de lege prijzenkast op te fleuren, dan was het de afgelopen 10 jaar. Uiteindelijk is één bronzen medaille geworden (als ik het goed heb).Persoonlijk denk ik, als ze de Nederlandse mentaliteit zouden hebben, hier meer had ingezeten. Of praat ik nou raar?

3 augustus 2023 om 01:04

Er had meer ingezeten op het EK in Frankrijk tegen Wales en na het WK in Rusland met een goede trainer. Maar het moest niet vind ik.

3 augustus 2023 om 01:24

Daar zit een beetje het mentaliteitsverschil denk ik. Natuurlijk moet het niet, want Belgie is klein vergeleken met Frankrijk/Brazilie/Argentinie/Duitsland. Maar als je de selecties bekijkt waren ze altijd een (meer dan goede) outsider. Belgie heeft in principe redelijk gepresteerd naar verwachting, maar nooit echt “over” gepresteerd,

3 augustus 2023 om 08:05

@lierse1997 - Amen.
Over teleurstellingen gesproken.... Ik zie nog rood/wit geblokte spoken.

ON: Eigenlijk wel jammer, want de manier waarom Genk de club probeert te runnen spreekt mij wel aan met het halen van jonge talenten uit binnen en buitenland.

3 augustus 2023 om 09:03

Nou speelden....geertrs, enzo sivo, Nilis, de grijse..ook niet in 1 tram?

3 augustus 2023 om 09:50

Maar zonder flauw te willen doen, was dit wel echt de beste generatie Belgische voetballers ooit? Uiteindelijk zijn de enige echte wereldtoppers van deze generatie vooral DeBruyne en Courtois geweest. Hazard en Kompany zijn natuurlijk ook absolute top geweest, maar eerstgenoemde heeft helaas maar enkele jaren dat niveau kunnen halen en laatstgenoemde heeft maar een paar jaar op zijn topniveau met deze generatie kunnen spelen. Was de generatie van de jaren 80 eigenlijk niet gewoon beter? Toen wonnen Belgische clubs ook Europese prijzen. Die generatie was alleen heel erg (te) bescheiden.

3 augustus 2023 om 11:06

Die van de jaren 80 was niet 1 generatie.

Maar zuiver qua kwaliteit gaat er niks boven deze generatie.

3 augustus 2023 om 10:37

Welke grote mond? Limburgers hebben geen grote mond, Antwerpenaren daarentegen... . En als je dacht dat 1 Genkie de CL kwali had verwacht, tja wa moet ik daarop zeggen. Alleszins het was een schande gisteren, die scenarios gebeuren 1 keer om de zoveel tijd in voetbal.

Ongeacht in welk toernooi de Faeröers utikomen, dat word een prachtige awayday voor de fans van de overige 3 ploegen die bij Klaksvik in de poule terechtkomen

Moeten we hier om malen? Nee. Goed nieuws! Ons jaarlijkse abonnement op dure huurlingen moet eens eindigen. Prima speler die vast wel wat toevoegt. Maar salaris plus huursom zou sowieso een paar mil zijn. Wacht dan liever de transferperiode af. Verkoop Sangaré en investeer in spelers met restwaarde of wees creatief. Hoe korter de transferperiode duurt hoe makkelijker je spelers bij grote clubs kan weg halen die toch op een zijspoor belanden. Thorgan Hazard heeft PSV miljoenen gekost. Hoever ook. Fabio Silva ook. Maxi Rodriguez ook. En wat voor buitengewoons hebben die spelers ons gebracht? Dat viel reuze mee.

Dat Klaksvik Europees voetbal heeft veilig gesteld is prachtig natuurlijk. Maar dan vind ik ook dat er niet gekeken moet worden naar stadioncapaciteit. Dan kan je net zo goed stoppen dat al die kleine clubs, bijvoorbeeld ook uit San Marino, überhaupt mee mogen doen met de kwalificatierondes.

Prachtig dat zo een kleine club twee “grote” clubs uitschakelt. Vorige ronde Ferencvaros nu de kampioen van Zweden. Ferencvaros overleefde vorig seizoen nog de EL groepsfase! De Faroers beleven betreft voetbal leuke tijden, laatst wonnen ze ook van Turkije!

Hacken tegen Klaksvik is 3-3 geworden. Er werd WEL gescoord in verlenging.

3 augustus 2023 om 10:21

Klopt, ik zag het ook

RC Genk uitgeschakeld voor CL, misschien wel interresant voor PSV als ze voormalig Willem II speler en nu Genk Mike Tresor zouden willen binnen halen. Vorig seizoen goed voor 8 goals en 24 (een record) in de jupiler pro league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren