Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV is bereid om verlies te maken op miskoop van afgelopen zomer’

Laatste update:

Het dienstverband van Aziz Behich bij PSV blijft mogelijk beperkt tot een seizoen. De koploper van de Eredivisie is met Besiktas in gesprek over een transfer van de linksback, die niet heeft kunnen overtuigen in de handvol wedstrijden die hij speelde. PSV en Besiktas zouden een paar ton uit elkaar liggen in de onderhandelingen over Behich.

Mark van Bommel nam verdediger afgelopen zomer met zich mee naar PSV: de trainer werkte als assistent bij de nationale ploeg van Australië samen met de international. Behich kwam voor circa 1,7 miljoen euro over van Bursaspor. Tussen 2013 en 2018 kwam hij 122 keer in actie in de Süper Lig, maar bij PSV komt Behich een stuk minder vaak aan de bak. Van Bommel deed slechts viermaal een beroep op hem in de Eredivisie; telkens ging het om een invalbeurt.

Hoewel de linkspoot een contract tot medio 2022 heeft bij PSV, lijkt de club bereid om mee te werken aan een voortijdig vertrek. De Eindhovenaren lijken zich ook te realiseren dat ze verlies zullen maken op Behich. Volgens Fotospor bedraagt de vraagprijs van PSV ongeveer een miljoen euro, terwijl Besiktas voorlopig inzet op een transfersom van zes à zeven ton.

Behich, die op het WK nog in alle duels voor Australië speelde, werd in de winter nog in verband gebracht met Göztepe. Een transfer was echter niet realistisch, omdat hij dit seizoen al voor twee clubs was uitgekomen en de regels van de FIFA voorschrijven dat een speler niet voor meer clubs mag spelen. Destijds werd ook Fenerbahçe in verband gebracht met de 28-jarige back.

Moet PSV afscheid nemen van Aziz Behich?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk heeft John de Jong hiervan geleerd en vertrouwen we Mark van Bommel niet meer blind op zijn Australische pareltjes. Behich lijkt iedere basiskwaliteit te ontberen en staat voor mij nu al in een twijfelachtig rijtje met jongens als Archie Thompson, Mike Zonneveld, Lindsay Wilson, Arvid Smit en zo nog enkele tientallen natuurlijk.

Grote, mooie strik erom en nooit meer over beginnen.

25 maart 2019 om 11:05

Durf je Guttierrez en Romero ook al in dat rijtje te plaatsen?

25 maart 2019 om 11:21

"durf je Guttierrez en Romero ook al in dat rijtje te plaatsen?"

Nee, want Behich en de andere spelers die Savedbythebell noemt waren gewoon echt niet goed genoeg. Lijkt me erg voorbarig om dat nu ook al over Gutierrez en Romero te zeggen.

25 maart 2019 om 11:22

Guti is een hele fijne voetballer, maar past niet in het systeem van van Bommel. Hetzelfde systeem als van Marwijk bij Oranje op het WK had, met 2 brekers centraal op het middenveld. Al denk ik dat PSV juist beter zou spelen met Guti i.p.v. Hendrix

25 maart 2019 om 13:33

Ik vond PSV met Guti op 10 eigenlijk wel goed spelen. Ik begreep ook totaal niet dat hij werd geslachtofferd nadat er punten werden verloren tegen Emmen. Toen die tegengoals kwamen, was Guti namelijk al gewisseld.

Maar OT: Behich leek me een prima backup. Hij is technisch wat beperkt, maar fysiek wel redelijk goed. Nuttige speler, maar hij wordt in de top van Nederland, waar de voorkeur meestal uitgaat naar technisch vaardige backs, niet snel basisspeler.

25 maart 2019 om 13:53

@zwartgras

die Guti heeft geloof ik 8 miljoen gekost wat erg veel geld is. als je dan allemaal achter andere middenvelders in de hierarchie staat en amper speelminuten maakt ben je iig nog geen geslaagde aankoop

25 maart 2019 om 14:16

Je hebt gelijk met je opsomming, maar zo'n lijst kun je van bijna alle clubs wel maken.

25 maart 2019 om 14:20

Tuurlijk kan je van iedere club zo'n lijst maken. Echter gaat het hier om PSV en diens aankopen, vandaar dat ik hem niet in een lijstje plaats met miskopen van Ajax of Feyenoord.

Een complete miskoop van PSV op conto van v Bommel. Strik eromheen en enkeltje Turkije boeken.

Ik had verwacht dat Van Bommel veel vertrouwen had in deze speler, anders zou hij hem niet meegenomen hebben uit Australie. Maar niets is minder waar: een 35-voudig international die het goed gedaan heeft in de Turkse competitie, wordt na een handjevol mindere optredens compleet afgeserveerd. Dan kan ik maar één conclusie trekken en dat is dat Van Bommel zich totaal verkeken heeft op de kwaliteiten die Behich heeft ten opzichte van de kwaliteiten die hij bij PSV van zijn spelers vraagt. Hetzelfde lijkt helaas van toepassing op Guti en (in iets mindere mate) Sainsbury, zonde.

25 maart 2019 om 12:11

Guti is met afstand de middenvelder welke het meeste voetbal brengt in de selectie van PSV. Echter speelt van Bommel graag met 2 controleurs (Hendrix + Rosario, soms Sadilek) en een echte 10. Voor Guti is het dus vooral pech dat hij niet naadloos past in het door van Bommel geliefde systeem.

Maar deze man is toch niet voor de basis gehaald, als je Angelino al hebt. Ze hadden beter een jonge gast kunnen halen die nog kan doorgroeien. Of ze hadden Paal er volgend jaar bij kunnen houden als stand-in van Angelino, maar die blijft waarschijnlijk bij Pec.

25 maart 2019 om 11:55

Ik begrijp ook niet waarom ze dat niet gedaan hebben.. misschien was Paal niet meer tevreden met zijn positie en wilde hij meer spelen, vindt het wel merkwaardig inderdaad.

Toch bizar. Van Bommel en Van Marwijk hebben maanden met Behich gewerkt bij Australië en dachten blijkbaar allebei dat hij goed genoeg was voor Psv. En in Turkije moet hij ook indruk gemaakt hebben, want al enkele maanden na zijn vertrek daar werd hij door de Turkse media al in verband gebracht met meerdere Turkse clubs. Die jongen moet dus heus wel een beetje kunnen ballen.

Maar bij PSV is het gewoon een drama. In elke wedstrijd die ik van hem heb gezien was hij met afstand de slechtste man van het veld. En daar zaten wedstrijden tegen Excelsior Maassluis en RKC bij, dus dat zegt wel wat.

Kon je zien aankomen. De beste man heeft nooit een rol van betekenis gespeeld maar wordt in mijn ogen wel erg snel van de hand gedaan. Kan zijn dat zijn salaris aan de hoge kant is; niet EU en toch international van 28 jaar.

Helaas gaat Paal al richting PEC dus zullen ze een nieuwe naam moeten halen als stand-in voor Angelino. Hopelijk een NL speler hoewel ik niet zo snel een naam kan produceren.

25 maart 2019 om 11:41

"helaas gaat Paal al richting PEC dus zullen ze een nieuwe naam moeten halen als stand-in voor Angelino."

Een stand-in moet niet alleen goed genoeg zijn voor de bank, maar in geval van nood ook voor de basis. Behich is dat niet, maar Paal ook niet.

25 maart 2019 om 12:06

Paal is net zoals Karsdorp opgeleid als nummer 10 en geheel in onze traditie omgetoverd tot een back zoals Micheal Reiziger hem ook voorging.

Het past in ieder geval prima bij PSV dat ze weer de portemonnee moeten trekken om een positie te vullen; er zal eens wel een jeugdspeler goed genoeg bevonden worden in Eindhoven. In dat opzicht doen Ajax en Feyenoord het wel beter; die geven hun jeugd wel echt de kans.

Bij Feyenoord zie je dat S. van Beek ook niet goed genoeg is maar ze houden hem wel aan. Ook een Malacia schiet tekort na een veelbelovende debuut periode.

25 maart 2019 om 12:41

"het past in ieder geval prima bij PSV dat ze weer de portemonnee moeten trekken om een positie te vullen; er zal eens wel een jeugdspeler goed genoeg bevonden worden in Eindhoven."

Eh, heb je PSV wel gevolgd dit seizoen? Ihattaren, Sadilek, Malen, Rosario, Gakpo...; heb je daar wat van meegekregen? (inderdaad, niet allemaal eigen jeugd, maar wel allemaal jonge talenten die op z'n minst vanuit Jong PSV door zijn gestroomd en niet gekocht zijn.)

25 maart 2019 om 14:19

50 mln heeft Ajax geïnvesteerd in de huidige basis... Koekoek!

25 maart 2019 om 14:27

Dat snap ik niet. Je verwijt PSV dat ze de jeugd geen kans geven door als voorbeeld van Beek en Malacia te noemen waarvan jij aangeeft dat te niet goed genoeg zijn en tekort schieten. Waarom zou een topclub in 's hemelsnaam niet moeten kijken naar de kwaliteit maar naar het feit of iemand al dan niet uit de eigen jeugd komt? Indien ze min of meer gelijkwaardig zijn snap ik dat nog, maar als ze simpelweg tekort komen dan moet je als supporter zijnde toch ook niet willen dat ze spelen? Dan toch liever een 'gekochte speler' die wel voldoet? of ben ik nou gek?

25 maart 2019 om 14:45

Ik denk dat Arno_p een jaar of 3 off line is geweest.
Allemachtig.
MvB gooit er bij een gelijke stand of achterstand gerust een 16 jarige of zo in.

25 maart 2019 om 15:17

Je kan dit niet zo zeggen Velosio1988. Terwijl Ajax ook voor 100 miljoen verkocht heeft de laatste paar jaar en PSV de boel beter bij elkaar gehouden heeft. Dit is een miskoop, maar psv heeft ook goede aankopen gedaan.

Zou een goede transfer zijn voor ons, Turkse media hebben het over een transfersom van 7 ton en een salaris van 8 ton. En hij wordt gezien als een Turk, dus heeft het geen effect op het aantal buitenlanders. Van Adriano naar Aziz Behich is een paar stappen achteruit, maar we kunnen niet anders op dit moment.

25 maart 2019 om 12:42

"en hij wordt gezien als een Turk, dus heeft het geen effect op het aantal buitenlanders."

Hoezo? Hij is niet eens van Turkse afkomst. Zijn ouders komen uit Cyprus.

25 maart 2019 om 13:13

Zijn ouders komen uit het Turkse gedeelte van Cyprus, waardoor hij ook de Turkse nationaliteit heeft. Een paar jaar terug werd een regel ingevoerd waardoor spelers die voor een ander land kiezen, niet meer als Turk worden gezien in de Turkse competitie. Tenzij je die keuze al had gemaakt voordat die regel werd ingevoerd. Dat geldt voor Aziz, dus wordt hij gezien als een Turkse speler.

Onbegrijpelijk aankoop. Ik kende hem niet, maar Van Bommel had met hem gewerkt en was blijkbaar positief over hem. Uiteindelijk speelt hij nagenoeg nooit (en terecht), maar waarom haal je hem dan? Hij kan er echt helemaal niks van. In het vervolg de scouting graag aan John de Jong en de scouting overlaten.

Blij dat deze speler weg gaat. Voegt echt niks toe en zit alleen maar een talent in de weg. Volgend jaar hoop ik als er geen aanwas is vanuit de jeugd dat ze een goedkoper alternatief pakken...

Verder zal er volgend jaar zal er eigenlijk doorgeselecteerd moeten worden. Ik verwacht dat spelers als Ramselaar, Behich, Sainsbury, Room in ieder geval zullen vertrekken. Verder verwacht ik dat ook de Jong, Lozano, Schwaab, Zoet en Hendrix weg gaan. PSV zet met van Bommel in op de jeugd, alleen is dat niet te zien in de contractverlengingen van sommige jeugdige talenten. Zo snap ik niet waarom Piroe, Lonwijk, Aboukhlal, Malen, Rigo, Sadilek momenteel nog niet verlengd hebben. Als dat gebeurt, kun je ook echt in gaan zetten op de jeugd. En dat kun je dan aanvullen met gerichte aankopen. Geen aankopen zoals Behich en Sainsbury...

Theorie: ze verlengen niet omdat ze geen speeltijd krijgen en ze krijgen geen speeltijd omdat ze niet verlengen.

Catch 22.

25 maart 2019 om 12:44

Behich hoeft helemaal niet te verlengen. Hij heeft een contract tot 2022.

26 maart 2019 om 10:20

Was een reactie op Rossumpsv ("zo snap ik niet waarom Piroe, Lonwijk, Aboukhlal, Malen, Rigo, Sadilek momenteel nog niet verlengd hebben. Als dat gebeurt, kun je ook echt in gaan zetten op de jeugd. " maar op een of andere manier pakte die dat niet.

Had eigenlijk al in januari weg gemoeten. Deze jongen is gewoon niet goed genoeg helaas. Dat is voor hem de harde realiteit. Zou voor hem top zijn om dan wel bij een club als Besiktas aan de slag te kunnen, prima stap voor hem nu.

Ik heb um zien spelen tegen Rkc. Misschien niet de beste wedstrijd an sich, maar die kerel kon zelfs geen bal over 2 meter inspelen op een medespeler. Stond verkeerd, was traag en totaal geen overzicht. Bommelout! (grapje)

Zoals wel vaker is gebleken met je een trainer niet de spelers laten halen maar dat aan de vak mensen over laten. Denk dat het met een bepaalde sentimenten te maken heeft waarbij een trainer lekker gewerkt heeft met een speler en deze dan ook maar bij zijn nieuwe club wil. Terwijl vaak blijkt dat spelers die een trainer meeneemt niet slagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren