Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier deelt Noord-Macedonië torenhoge winstpremie uit bij plaatsing WK 2022

Laatste update:

De premier van Noord-Macedonië keert de spelers van het nationale elftal een winstpremie van 500 duizend euro uit, mochten ze dinsdag ook weten te stunten tegen Portugal en voor het eerst in de geschiedenis het WK halen. Noord-Macedonië verraste donderdagavond vriend en vijand door Italië (0-1) uit te schakelen in de halve finale van de WK-play-offs.

Italië werd donderdagavond in rouw gedompeld door een treffer van Aleksandar Trajkovski in blessuretijd. Hierdoor is Noord-Macedonië nog slechts één stunt verwijderd van een historische WK-deelname. In Estádio do Dragão moet dinsdagavond de laatste horde worden genomen. Premier Dimitar Kovacevski sprak de nationale selectie van Noord-Macedonië vlak voor vertrek naar Porto in het vliegtuig toe.

“Hallo kampioenen”, zei de premier. “Wat jullie hebben bereikt is het resultaat van veel arbeid. De regering heeft besloten om jullie een bonus van 500 duizend euro te geven als jullie naar het WK gaan. Veel succes.” Bondscoach Blagoja Milevski kijkt in ieder geval reikhalzend uit naar het treffen met Portugal. “Elke wedstrijd is uniek, dus er kan van alles gebeuren. Natuurlijk zijn we nog niet op hetzelfde niveau als Italië, maar we hebben de finale van de play-offs niet behaald door mazzel en we verwachten een geweldige prestatie neer te zetten. Ik wil dat mijn spelers het veld op gaan en genieten.”

Fernando Santos is zich als bondscoach van Portugal bewust van de kwaliteit van de tegenstander en wees er tijdens de persconferentie in aanloop naar het play-offduel op dat Noord-Macedonië vier van zijn vijf laatste WK-kwalificatiewedstrijden wist te winnen. “Ze wonnen in Duitsland en in Italië”, gaf Santos aan. “Om te zeggen dat ze zwakker zijn is de verkeerde manier om deze wedstrijd te benaderen. We zullen tegen Noord-Macedonië met dezelfde mentaliteit aantreden als we tegen Italië zouden hebben gedaan. Ik weet dat het de wedstrijd van hun leven is, maar het is ook de onze. We kunnen het ons niet veroorloven het WK te missen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Gaat een hele zware wedstrijd voor Portugal worden. Ik acht Macedoniã« 3 keer zwaarder dan Turkije. Portugal zal veel minder ruimte krijgen dan tegen de Turken die wel pressing speelde en wat ruimte weggaven ..

29 maart 2022 om 13:29

Torenhoog?????

Je zou denken dat Portugal wel heeft geleerd van hoe Italie de wedstrijd heeft aangepakt. De Italianen verkeerde al een tijdje in een mindere vorm na het gewonnen EK en Portugal staat er om bekend dat als het echt moet er altijd te staan.

Het is al een wonder eigenlijk dat dit elftal zo ver is gekomen want op Elmas na is het wel een veredeld campingelftal en speelde het op het EK helemaal niks klaar.

Maar dit is ook weer het mooie aan voetbal dat dit kan maar het moet wel echt heel gek lopen mocht er weer een wonder plaatsvinden.

29 maart 2022 om 13:32

Speelt Pandev nog voor Noord Macedonië?

29 maart 2022 om 13:34

Nee zwaaide af na het EK.

29 maart 2022 om 13:37

Helaas. Ik hoorde van diverse media dat hij misschien komt als Noord Macedonië zich kwalificeert voor het WK.

29 maart 2022 om 14:08

Vind dat toch altijd wat jammer, net als Zlatan die wilde terugkeren bij Zweden na het EK. Zo'n ploeg heeft als hecht collectief een hele moeilijke prestatie geleverd door een eindronde te bereiken en als het hoogste podium éénmaal daar is komt de grote ster weer de show stelen nadat het moeilijke werk gedaan is.

29 maart 2022 om 14:20

Hij was er heel de kwalificatie reeks bij behalve deze playoffs. Hij wou eindigen met een toernooi. Als hij nog een wk kan meemaken ik denk dat niemand daarover gaat klagen. Hij was trouwens belangrijk tijdens de kwalificatie wedstrijden.

29 maart 2022 om 15:41

PSVMANUNITED, niet eens met je. Zlatan was gestopt na het EK 2016 en wilde meedoen met het WK maar werd geweigerd door Zweden. Daarna teruggekomen voor het EK maar geblesseerd geraakt. Ibra lijkt het alleen voor de show te doen. Pandev juist andersom. Hij wilde afsluiten met een toernooi maar was er de hele kwalificatie bij. Met zijn komst helpt hij Noord-Macedonie juist want Pandev is daar zwaar nodig

29 maart 2022 om 14:31

Beetje gelul want raad eens waar Italië om bekend staat? Inderdaad, er staan als het moet en ook Portugal heeft steekjes laten vallen op momenten dat het moest dus het snijd niet veel hout. Wat wel hout snijd is dat Portugal honderd procent geleerd zal hebben van Italië en WEL de buit binnen halen. Italië ging er vanaf minuut één, er wel vol op, maar ik had ook het geval dat ze dachten; ach, komt wel goed over 10 minuten..” ik gok dat Portugal niet zo zal denken

29 maart 2022 om 14:49

Het is geen gelul want Portugal heeft zich vaker via de play-offs moeten plaatsen en dat is altijd gelukt. Italie heeft daar minder ervaring mee en de laatste keer ging het ook mis. Dus snijdt mijn opmerking gewoon hout

Is 500 k per speler of gedeeld door alle spelers? Mocht het gedeeld zijn is nog steed dikke prima 20 k per speler. Hopelijk mocht Noord Macedonië kwalificeren voor het WK krijgen de trainer en zijn staf ook een bonus.
Maar ik ben vanavond voor Portugal omdat ik Ronaldo Vs Messi wil zien op het WK.

29 maart 2022 om 13:37

Wat denk je zelf ? Tuurlijk is het niet per speler,dat krijgen sommige landen niet eens als ze het wk winnen per speler.. Franse spelers kregen 400k voor een gewonnen wk..

29 maart 2022 om 14:34

Die 400k moet je ook maar weten, want dan is het rekensommetje snel gemaakt. Ik had bij mezelf al van; kan haast niet p.p. zijn. Dan zou een selectie van 30 man ofzo. 15 miljoen kwijt zijn. Noord Macedonië kan dat niet ophoesten. Als Saudi het was, had ik het honderd procent gelooft. Had ik het zelf nog wat weinig gevonden

29 maart 2022 om 16:24

Noord Macedonië kan dat makkelijk ophoesten natuurlijk maar dan zijn hun prioriteiten wel verkeerd.

Sprookje eindigt vanavond, Portugal wint makkelijk

29 maart 2022 om 13:44

Dat zeiden ze ook voor Italie tegen Macedonie... de bal is rond.

29 maart 2022 om 14:03

Italië heeft een gebrek aan scoringsvermogen. Hun veldspel is sterk en daar moet het meestal van komen. Als daar geen doelpunt uit voortvloeit dan krijg je ook vaak een lullig doelpuntje tegen en weten ze dat niet meer om te draaien. Dat heeft ze de wedstrijd tegen Noord-Macedonië gekost. Portugal heeft dat probleem niet. Ik sluit me dan ook aan bij Socrates2021: Het doek zal vallen vanavond voor de Noord-Macedoniërs. Dat de bal verder rond is weten we allemaal.

29 maart 2022 om 14:34

Dat is zeker zo, maar de kans dat bij roulette twee keer achter elkaar de nul valt is bijzonder klein.

29 maart 2022 om 15:26

@ Desteek77, maar niet onmogelijk!

Prachtig natuurlijk, zo'n gebaar in het vooruitzicht stellen. Maar waar gaat die president het van betalen? Uit eigen zak? Ik geloof dat het BBP per inwoner nog geen 5500 euro is met een krimpende economie. Dan heb je volgens mij de prioriteiten als president niet helemaal scherp.

29 maart 2022 om 13:35

Hoezo je weet toch wel dat zo en WK veel inkomsten mee komt voor Noord Macedonië. Meer toeristen willen er dan na toe en sponsor geld plus geld van FIFA. Hierdoor word Noord Macedonië meer beroemd en is sportief als financieel voor Noord Macedonië een vooruitgang. Plus je motiveert veel spelers als je hun een bonus beloofd.

29 maart 2022 om 13:39

Meer mensen willen naar Noord-Macedonië op vakantie omdat ze meedoen aan een WK voetbal in Qatar? Als je het zelf maar gelooft.

29 maart 2022 om 13:40

Zon WK is hartstikke goed voor de economie, maar dat er doordat noord macedonie op het wk speelt er meer toeristen heen willen slaat natuurlijk nergens op.

29 maart 2022 om 13:45



Prijzengeld deelname aan de groepsfase van het WK zal waarschijnlijk zo'n 8 miljoen euro bedragen. Maar dat is natuurlijk niet het bedrag dat je er aan overhoudt. Als Noord Macedoniã« wint en deel gaat nemen aan het WK, overweeg jij dan als toerist dit land te bezoeken?

29 maart 2022 om 13:53

Ik zou zeggen ongeacht of Macedonië het WK haalt dat je als toerist het land moet bezoeken. Google maar eens wat foto's en je zult zien dat het echt prachtig is, vooral in de zomermaanden.

Genieten als Noord Macedonië door zou gaan. Gun zo'n bevolking absoluut een uniek feest, once in a lifetime.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren