Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: ‘Op naar de twee miljoen!’

Laatste update:

De spelersselectie van Vitesse gaat zijn steentje bijdragen aan de crowdfundingactie van de geplaagde Arnhemmers. Aanvoerder Marco van Ginkel verklaart dat de gehele spelersgroep een salarisoffer doet om bij te dragen aan de reddingsoperatie van de club.

Vitesse kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro en voldoet niet aan de eisen van de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB om volgend seizoen betaald voetbal te kunnen spelen. De kans is aanzienlijk dat de KNVB de proflicentie van Vitesse binnen enkele weken intrekt.

In een poging een deel van het geld bij elkaar te krijgen startte Vitesse donderdag een crowdfundingactie. Streefbedrag was één miljoen euro, wat al op dag twee binnengehaald werd. Fans uit het hele land lieten weten een bijdrage te hebben geleverd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Clubicoon Theo Janssen sprak vrijdagmiddag zijn dankbaarheid uit, maar benadrukte dat er nog veel gedaan moet worden. "Dus: dank jullie wel. Maar we zijn er nog niet, dus blijf alsjeblieft doneren."

Nu doet dus ook de selectie van Vitesse een duit in het zakje. “Het is echt bizar hoe Vitesse leeft momenteel", vertelt Van Ginkel. "Vanuit alle hoeken en gaten komen de donaties binnen. Ook wij als groep kunnen natuurlijk niet achterblijven."

"Daarom hebben wij vandaag met zijn allen besloten om een salarisoffer te doen richting de club. Zo hopen wij ook een mooie bijdrage te leveren. Op naar de twee miljoen!”

Doneren kan nog steeds. Er kan gekozen worden tussen vier verschillende pakketten, variërend van 100 tot 10.000 euro, en ook een open donatie, waarbij het bedrag vrij in te vullen valt. Mocht Vitesse het financieel alsnog niet halen, worden alle donaties teruggestort.

Oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Loïs Openda en Remko Pasveer, maar ook Henk ten Cate, Matús Bero, Milot Rashica, Leo Beenhakker, Wilfried Bony, Lewis Baker, Arnold Kruiswijk en Matt Miazga, deden al een bedrag in de pot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan ben ik benieuwd wat dat loonoffer precies is. Aangezien ze mogelijk zelf geen werkgever meer hebben als ze niet zouden doneren.

3 mei 2024 om 18:14

Ach man. Het is ook nooit goed hè. ze doen iets voor de club Vitesse. Mooi gebaar ze zijn net als heel veel andere donateurs niets verplicht. Dit is toch mooi. Bekijk het eens volledig positief.

3 mei 2024 om 19:01

Het is zelfs een mooier gebaar dan een donatie, omdat dit niet teruggedraaid zal worden als Vitesse t alsnog niet redt.

3 mei 2024 om 19:04

Niet verplicht? Dus de gewone man/supporter doneert wel ,maar de rest is het niet verplicht. De spelers hadden dit gisteren al moeten doen. Als er niet gedoneerd werd hadden de spelers dat ook niet gedaan,100 % zeker te weten.

3 mei 2024 om 19:55

Het is en blijft natuurlijk "slechts" hun werkgever... zou jij je salaris inleveren om ervoor te zorgen dat je werkgever niet failliet gaat? Of ga je in 't ergste geval op zoek naar een nieuwe werkgever? Voor veel fans is Vitesse onderdeel van hun leven.

Kijk dat is mooi van de spelers!! Top, zo krijg je de mensen achter je!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren