Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portsmouth FC keert na dertien jaar afwezigheid terug in de Championship

Laatste update:

Portsmouth FC keert na dertien jaar terug op het tweede niveau van Engeland. De club wist dinsdagavond op Fratton Park met 3-2 te winnen van Barnsley, waardoor directe promotie naar de Championship een feit is.

Al vroeg in het duel kwamen de bezoekers op voorsprong in het uiterste zuiden van Engeland. In de zesde minuut tikte Devante Cole een lage strakke voorzet van de zijkant door de benen van de doelman.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Kusini Yengi kreeg de bal prompt voor zijn voeten en haalde verwoestend uit in het dak van het doel. In de tweede helft kwam Barnsley weer op voorsprong, maar een strafschop van Colby Bishop in de 83e minuut bracht beide teams weer op gelijke hoogte.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In de 89e minuut kopte Conor Shaughnessy uit een hoekschop de bevrijdende 3-2 tegen de touwen, waarna de aanwezige supporters uit hun dak gingen. Toen de scheidsrechter vijf minuten later affloot, bestormden supporters van Pompey massaal het veld.

De club heeft nu acht punten meer verzameld na 44 duels dan achtervolger Derby County. Met nog twee wedstrijden te gaan is Portsmouth dus definitief niet meer in te halen.

Portsmouth speelde tussen 2004 en 2010 onafgebroken in de Premier League. In 2007 werd ook beslag gelegd op de FA Cup. De club toonde zich toen ambitieus en kocht dankzij een buitenlandse investeerder spelers als Sol Campbell en Jermain Defoe. Dat jaar erna eindigde Pompey knap achtste in de Premier League.

De club wisselde uiteindelijk ontelbare keren van eigenaar en belandde steeds verder in de schulden, tot supporters via het Pompey Trust Fund de club in 2013 ‘terugkochten’ aan de hand van lokale investeerders. Portsmouth wordt nu gerund door supporters en dat legde ze geen windeieren.

Nadat de club in 2013 degradeerde naar het vierde niveau, zijn ze onder het Pompey Trust Fund langzamerhand begonnen aan hun opmars. In 2017 werd de club kampioen en keerde het terug naar het derde niveau. Nu, zeven jaar later, komt Pompey weer uit in de Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk hoor! Portsmouth is typisch zo'n Engelse club die te maken heeft gehad met een idiote eigenaar die ze naar de vernieling geholpen heeft. Ambitie is mooi, maar er waren in die jaren net even teveel Portsmouth's, Wimbledon's of Sunderland's die na jaren van mismanagement uit de Premier League en zelfs de competities daaronder verdwenen. Mooi om te zien dat ze terugkomen!

17 april 2024 om 07:44

Geweldige supporters ook bij portsmouth. Geweldige sfeer. Ik gun het deze supporters van harte na zoveel jaren door foute voorzitters naar de vernieling geholpen te worden. Mooi ook dat de fans nu de eigenaar zijn van de club.

17 april 2024 om 07:52

Het zou mooi zijn als er vanuit de FA of de UEFA toch wat meer regelgeving komt om supporters te beschermen. De '50+1' regel zal er in Engeland nooit komen ben ik bang, maar het lijkt me wel waardevol om toch wat meer te gaan sturen op clubs die geleid worden door supporters en niet alleen door de eigenaar en zijn lakeien.

17 april 2024 om 08:33

Als Chelsea supporter is dit best wel een hilarische claim om te maken ook

17 april 2024 om 08:41

Lijkt me niet, zeker de laatste 2 jaar denk ik dat men een enorme voorkeur voor deze manier van eigenaarschap zou hebben bij Chelsea. De supporters tenminste.

Toen duidelijk werd dat de club gestolen was van Abramovich is er nog lang de hoop geweest dat er een consortium van ex-spelers (waaronder Terry) en supporters genoeg geld bij elkaar zou krijgen om de club te kopen. Helaas was dat niet het geval.

Bovendien moet je als supporter van een club niet blind zijn voor de problemen van anderen. Dat Chelsea geluk heeft gehad met Abramovich betekent niet dat ik niet zie dat er legio clubs zijn die dat geluk niet hebben gehad. Als je dan een stapje terug moet doen om ervoor te kunnen zorgen dat een flink aantal clubs weer wat stappen vooruit kunnen maken zou het egoistisch zijn om dat niet te doen.

17 april 2024 om 11:51

Chelsea is ondertussen al zo groot geworden dat het voor Chelsea niet zou uitmaken als alle clubs dat zouden doen. Dan weet je dat je qua begroting altijd wel bovenin uit zal komen.

17 april 2024 om 08:30

Mooi voor zo’n club! Begrijp nooit zo goed waarom die eigenaren zo’n club bijna bewust de vernieling in willen helpen. Dat is toch financieel onaantrekkelijk voor hunzelf, dus waarom zou je er zo mee omgaan. Het gebeurt te vaak. De nieuwe eigenaar van jouw club Chelsea, lijkt ook al een handje te hebben hiervan.

17 april 2024 om 08:39

Eigenwijzigheid? Arrogantie? Ik weet het ook niet precies. Het lijkt mij inderdaad niet meer dan logisch dat je zorgvuldig omgaat met je club, niet in de laatste plaats omdat het niet "jouw" club is maar ook een beetje iets is van de supporters. Misschien is dat niet letterlijk, legaal of financieel het geval, maar gevoelsmatig is dat natuurlijk wel zo.

Het was natuurlijk ook nog een tijd een populair idee dat je een voetbalclub kon kopen en daar geld mee zou kunnen verdienen. Kijk naar wat Mike Ashley probeerde te doen met Newcastle. Jarenlang heeft hij ze moedwillig tussen de 6e en 10e plek proberen te houden, er was geen ambitie om op termijn Champions League voetbal te spelen, kampioen te worden of prijzen te winnen. De club moest in het linkerrijtje van de Premier League blijven, want dat zou op termijn het minst investering vragen en het meest geld opleveren. Uiteindelijk leverde dat alleen maar problemen op, zowel sportief als met de supporters.

Liefde voor je cluppie, heeft echt geen grenzen! Wat een mooi sprookje, ben benieuwd hoe het hen in de zware PL vergaat.

17 april 2024 om 08:03

Als ze er 7 jaar over doen om van League 1 naar de Championship te komen dan zal die extra grote stap richting de Premier League ook wel even duren. Laten we in ieder geval hopen dat het niet te snel gebeurt. Het zou doodzonde zijn als je jezelf in de nesten werkt om weer in de Premier League te komen.

17 april 2024 om 08:43

@sulejmani: mocht je de series Sunderland till I die, of (vooral) welcome to wrexham nog niet gezien hebben dan kun je daar je hart ophalen. De eerste serie is wat grauwer (mistroostig bijna, maar misschien spreekt me dat als Feyenoorder juist aan) want ze starten met filmen na de degradatie uit de premier league. Wrexham is het omgekeerde verhaal. Vanuit de 5e divisie inmiddels in 3 seizoenen 2 promoties te pakken. Prachtig om te zien wat het doet met zo'n stad.

17 april 2024 om 08:56

Wrexham had wel een budget voor subtop League 1, en dat in de League 2. Niet zo'n sprookje als veel mensen denken.

17 april 2024 om 09:40

@ijsmuts: door de serie ‘Sunderland Till I Die’ kwam ik er paar achter waarom er een lange tijd een Engels vlag in de kuip hing met SAFC. Mede door ik me destijds ook niet veel bezig hield met laag geklasseerde Engelse PL clubs. Hooguit bij FIFA met carrière mode.

@youri, denk ook wel dat het een tijdje gaat duren. Sunderland heeft 5 jaar in de L1 gezeten voor dat de promoveerde, vorig jaar knap play offs gehaald en uitgeschakeld door het sprookje ‘Luton’, ook zo’n club die paar jaar terug nog L2 speelde. Middenmoot van Championship is zo groot, onderliggend verschillen klein, verliezen is zakken en winnen is stijgen. Je moet een goed seizoen draaien om play offs te halen. Als clubs zoals Leicester, Leeds en Southampton er dan bij komen met meer geld, wordt het pittig.

Leuk, volgend seizoen Sunderland - Portsmouth, daar zit ook leuk promotierivalen strijd aan vast.

18 april 2024 om 13:03

@zeballos, wat jij wil. Ik denk dat het voor de Wrexhamfans die decennialang van succes zijn verstoken dit weldegelijk een sprookje is.

17 april 2024 om 08:59

Championship eerst he

Nu hopen op Bolton en derby erbij

17 april 2024 om 09:46

Alles ligt nog open betreft plek 2 en directe promotie. Peterborough kan op gelijk hogen komen met Bolton. Derby heeft 3 punten voor sprong met nog twee potjes.
Bolton Wanders, zou leuk zijn, nog mooie tijden gehad met Jay Jay Okocha

Mooi dat Portsmouth weer eens promotie naar de Championship te pakken heeft na jarenlang zwoegen in de League 1. John Mousinho heeft het echt geweldig gedaan en dat in zijn 1e job en jaar als coach nadat is gestopt met voetbal.

Pompey terug is top voor de Championship. En dan hopelijk ook nog Derby en Bolton en je hebt 3 reuzen weer terug. Doordat er nu zoveel kleine clubs in de Premier League spelen is de League One qua line-up ook stukken beter geworden. Volgend jaar mogelijk ook weer clubs als Sheffield Wednesday en Stoke City erbij. Charlton Athletic al jaren aan het wegrotten helaas in de middenmoot. Reading, Wigan en Blackpool ook geen hoogvliegers dit jaar. Die eerste twee voornamelijk naar de knoppen gegaan door vreselijke eigenaren

Ik vind het wel prachtig die championship en lagere leagues daar hoor, zie dat Portsmouth gemiddeld ook tegen de 20.000 bezoekers heeft gehad dit seizoen? En dat voor de op 2 na hoogste divisie, voetbal leeft daar zo enorm.

Sunderland till I die vond ik idd ook een mooie serie, welcome to wrexham nog niet gezien maar zal ik ook eens bekijken...

Ook wel wat van die youtube vidoes bekeken van zo'n vrouwelijke fan die dat soort potten en stadions bezoekt, heerlijk.

17 april 2024 om 14:57

Niveau is dan wel wat minder maar de entourage kunnen een hoop clubs een voorbeeld aan nemen inderdaad. Mijn broer ging voor corona elk jaar naar Engeland voor een potje. Verschillende clubs in London bezocht al maar vond de sfeer het leukst bij de L2&L1 potjes. 90 min zingen en gezelligheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren