Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Populariteit damesvoetbal schiet omhoog: ‘Niet leuk voor onzekere jongetjes'

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor de kijkcijfers van de Oranje Leeuwinnen.

Veel ogen waren dinsdagavond gericht op het fraaie affiche in de kwartfinale van de Champions League tussen Real Madrid - Manchester City (3-3). Een kwartier eerder hadden de Oranje Leeuwinnen echter ook afgetrapt tegen Noorwegen. Meer dan een half miljoen mensen zagen op tv dat de ploeg van bondscoach Andries Jonker het EK-kwalificatieduel met 1-0 wist te winnen.

Liefst 588.000 mensen zagen de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Noorwegen op NPO 3. Daarmee deed de dameswedstrijd nauwelijks onder voor de Champions League-kraker in Santiago Bernabéu. Naar Real - Manchester stemden in totaal 661.000 mensen af.

De populariteit van het vrouwenvoetbal wordt alsmaar groter, zo ziet ook voetbaljournalist Jan Willem Spaans, die op X de ‘niemand kijkt ernaar’-brigade de mond snoert door de kijkcijfers van de twee wedstrijden naast elkaar te leggen. “De populariteit van vrouwenvoetbal schiet de lucht in, ook al vinden onzekere jongetjes dat niet leuk”, aldus Spaans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is op TV, dus mensen kijken ernaar. Lang niet zoveel als naar de heren, maar er is een markt voor. Maar wat een bijzonder sneue manier om dit "nieuws" te brengen. Bijzonder kinderachtig om op deze manier een soort van gelijk te willen halen.

10 april 2024 om 12:05

Ik vind het verschil niet eens zo groot tussen die Champions League wedstrijd en het vrouwenelftal. Dus ik vind zeker dat ze een punt hebben.

10 april 2024 om 12:16

Ze hebben helemaal geen punt. Het vergelijken van een CL wedstrijd tussenuren buitenlandse clubs en het spelen van het nationaal vrouwenelftal zal er altijd voor zorgen dat er (relatief) veel kijkers zijn voor “ons eigen land”

Is gewoon appels met peren vergelijken om een punt te maken.

10 april 2024 om 12:29

Als je ook nog eens weet hoe die kijkcijfers daadwerkelijk bepaald worden, dan lach je je helemaal kapot.

10 april 2024 om 12:31

Een punt ja, het zit in de lift. Maar eerlijker zou zijn om NL vs Schotland te pakken, waar 1.4 miljoen mensen naar kijken, zelfs dat is niet fair, want het is een oefenwedstrijd.

1/3e van datgeen de mannen aantrekken is best een prestatie.

10 april 2024 om 12:36

Daarbij moeten die 661.000 kijkers ook nog een abonnement op Ziggo Sport nemen om het te kunnen bekijken, terwijl het vrouwenvoetbal gratis te zien is bij de NOS, dus voor iedereen toegankelijk. Dit is echt een scheve vergelijking

10 april 2024 om 12:47

Op Ziggo Sport? Op rtl7 heb je geen abonnement nodig hoor.

10 april 2024 om 13:23

Klopt dat real - city gister inderdaad werd uitgezonden op RTL7 dus in dat opzich toegankelijk voor het publiek, dit wist ik zelf niet touche. Vanaf volgend jaar is het exclusief op Ziggo sport benieuwd wat dan de scores zijn

10 april 2024 om 13:28

Daar ben ik ook heel benieuwd naar. Ik vraag me echt af of je niet juist minder kijkers krijgt op deze manier, maar we gaan het meemaken.

10 april 2024 om 13:30

Er waren gisteren twee CL wedstrijden op drie kanalen, tel die cijfers maar even bij elkaar op, waar komen we dan op uit? Daarnaast is het sowieso raar waar het NL team meer binding heeft met NL dan de ander wedstrijden, veelzeggend dan ook denk ik.

10 april 2024 om 16:00

Bijelkaar 1 miljoen dan. Toch verbaast het me dat er zoveel mensen naar de oranje vrouwen kijken terwijl real city 'gratis'

10 april 2024 om 17:16

Je hoeft die cijfers helemaal niet bij elkaar op te tellen. Jezus wat zijn lui hier goed in het bedenken van nieuwe manieren om statistieken te bepalen.

Geef gwn toe dat er meer mensen hebben gekeken dan je gedacht had.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat twee van die wedstrijden achter de “decoder” zaten dus die cijfers zijn niet mee te nemen in wat er op de open kanalen te zien is.

Open kanaal was er Nederlandse dames & Real city. Men koos er massaal voor om naar de dames te kijken. Is dat zo moeilijk toegeven.

10 april 2024 om 12:29

Tjah, er kijken meer mensen naar martien meiland dan naar vrouwenvoetbal, zo ongekend populair is het.

Daarnaast zegt het veel dat bijna 700.000 mensen liever topvoetbal kijken, dan naar ons nationale elftal.

10 april 2024 om 14:13

Wat boeit t nou weer dat meer mensen naar Martien Meiland kijken ipv naar de vrouwen. Bijna 2,5 miljoen mensen kijken naar Heel Holland Bakt. Doorgaans worden de wedstrijden van de Mannen als ze kwalificatie spelen ook minder bekeken dan dat.

In het artikel staat dat de populariteit groeit en dat is toch ook zo. Dat er net iets meer mensen kijken naar een andere wedstrijd maakt daarvoor niets uit. Wellicht dat over een paar jaar dit niet meer zo is.

Uiteindelijk gewoon een mooie ontwikkeling. Heb twee dochters, dus wellicht gaat hierdoor wel eentje op voetbal haha

10 april 2024 om 12:49

Soms moet je vuur met vuur bestrijden, want hetgeen waarop men reageert is niet sneu? Ik vind het argument "het wordt door je strot geduwd", zo slap. Dat is gewoon niet waar. Als je uit jezelf op een app bij het katern sport gaat kijken, dan is de kans groot dat men daarover bericht. Wat had die dan verwacht? Berichtgeving over onderwater hockey? Fietsvoetbal? Teqball?

10 april 2024 om 13:05

Als je dit bericht al kinderachtig vind wat vind/vond je dan van VI inside of voetbal inside. Of de meeste analisten op te TV die elke week wel een speler of trainer uitkiezen om hun denigrerende meningen los te laten en laten we niet vergeten dat kort geleden (dé) EUFA baas nog zij dat:” Vrouwenvoetbal in rokjes gespeeld moest worden om het grotere publiek te bereiken” al sinds het begin voetbal (dus meer dan eeuw) doen mannen al denigrerend over vrouwenvoetbal. Mocht dit artikel geschreven zijn door vrouw vind dat haar goed recht om een keer eens ergens mee terug te slaan.

Uiteindelijk is het positief voor ons allemaal als voetbal liefhebbers dat de sport groeit.

10 april 2024 om 13:16

Als hun dat doen, doen wij dat ook, dat is pas kinderachtig

11 april 2024 om 07:26

Klopt, maar dat is niet wat Ajaksnr1 zegt. Die zegt: niet mauwen aangezien het zo al sinds jaar en dag gaat over de vrouwen. Als je kunt uitdelen moet je ook incasseren. Dat is iets anders dan “we doen het omdat zij het ook doen”.

10 april 2024 om 13:19

Het deel over die onzekere jongetjes is een beetje een flauwe opmerking.

Neemt niet weg dat er, ondanks een heleboel mitsen en maren over zenders en welke wedstrijden er nog meer op TV waren, er op een avond dat er genoeg voetbal te zien was nog steeds bijna 600.000 mensen keken.

Het is ook niet mijn ding, maar waar het vrouwen voetbal in Nederland een jaar of 20 geleden nog wat geneuzel in de marge was, mogen we toch ook best concluderen dat dat niet langer het geval is.

10 april 2024 om 14:06

dat is het nogsteeds, geneuzel. Het ziet er niet uit, qua niveau.

10 april 2024 om 17:18

Niks geneuzel. Of moeten we op tv alleen voldoen aan Leeds01 zijn Behoeftes. Mensen kijken ernaar dus het geneuzel zal uitgezonden worden. Jammer joh

10 april 2024 om 18:35

Het mannen voetbal ziet er ook niet uit met de vallende zwanen, jankende spelers die een collega een gele kaart aan smeren en lachend weglopen en vervolgens niks mankeren. Dan zijn ze moe gaan ze tijd rekken. Hen mannen voetbal wordt steeds zieker. Met die jankende of protesterende spelers.

11 april 2024 om 14:56

Over het niveau kun je twisten, vrouwen zijn nou eenmaal fysiek minder sterk of snel dan mannen. Dat geld voor alle andere sporten net zo goed. Sowieso, als je alleen maar top niveau wil zien in het voetbal moet je rond deze tijd inschakelen bij de CL of alleen naar de PL kijken, veel wedstrijden bij de mannen zien er op een lager niveau in vergelijking met die wedstrijden ook niet uit.

Het gaat er uiteindelijk om dat er mensen belangstelling voor hebben. En dat kunnen best mensen zijn die geen fan zijn van een traditionele mannenclub.
Gezien de kijkcijfers, niet alleen in Nederland, en ook de bezoekers aantallen bij grotere wedstrijden kun je toch niet anders dan constateren dat er gewoon behoorlijk wat mensen interesse hebben.

Dat hoeven jij en ik niet te zijn, maar als mensen het leuk vinden om te zien of wel fan zijn, prima toch. En kennelijk is die groep mensen die leuke vind best groot en hij wordt steeds groter.

10 april 2024 om 14:29

Iedereen op voetbalzone, probeer dit even in context te zetten en besef even dat 1 Nederlander van de 18 miljoen Nederlanders dit zegt.

Dit is een sneue, polariserende en provocerende opmerking. Dat brengt clicks. En daarom wordt dit weer in het nieuws gebracht.

Dit is geen 'nieuws'. Dit is maar 1 persoon in dit land die dit nu zegt voor wat aandacht. Wat weer voor meer verdeeldheid en onrust in de samenleving zorgt.

Trap er nu niet in, en laat het gaan.

Denigrerende term "onzekere jongetjes" mag wel gebruikt worden om hen standpunt meer kracht bij te zetten?

10 april 2024 om 12:08

Waarom niet dan? Het is niet alsof Johan Derksen dat niet zou zeggen.

Niet dat ik het er mee eens ben. Als er mensen zijn die blij zijn om naar vrouwenvoetbal te kijken moeten ze dat vooral doen.

10 april 2024 om 12:13

Ik vind het persoonlijk ook niet zo sterk om zulke bewoordingen te gebruiken. Het komt mijns inziens altijd ietwat zwak over. Ja, ik heb verder weinig argumenten dan deze ene, dus gooi ik er maar wat quasi beledigende bewoordingen tegenaan om mijn woorden kracht bij te zetten.

10 april 2024 om 12:53

Maar hij heeft toch gelijk? Het zijn enkel mannen die haat hebben richting het vrouwenvoetbal en zeggen dat het door de strot wordt geduwd. Dan kunnen we alles waar reclame/aandacht voor wordt gegenereerd wel zo categoriseren.Ik kan echt met gemak m'n dag doorkomen zonder me druk te maken over het vrouwenvoetbal. Waarom moet men per se die haat uiten? Als je het niet wil zien, kijk je het toch niet?

10 april 2024 om 13:01

Hoezo weer haat? Waarom worden telkens superlatieven gebruikt bij deze discussies? (zo ook "onzekere jongetjes" ). Ik vind vrouwenvoetbal best leuk, maar knap af door dit soort discussievoering.

10 april 2024 om 13:04

Stop toch met je "haat". Niemand haat vrouwenvoetbal. De meeste vinden er gewoon niets aan omdat het een laag niveau betreft. Mag dat?

10 april 2024 om 13:06

Lijkt me een kwestie van perspectief. Als je echt wilt zien dat het voor je strot wordt geduwd, dan zul je daar bewijzen voor vinden. Als je dat niet vindt, dan kun je voldoende redenen aandragen en vinden waarom het toch echt niet zo is. Her zal ergens in het midden liggen.

Ik kan me er persoonlijk niet druk over om maken. Ik kan wel naar de dames kijken, maar je moet er gewoon met een andere bril naar kijken. We kijken toch ook niet naar de dames op de honderd meter sprint om vervolgens te zeggen dat de wereldkampioene bij de mannen in de heats al was uitgeschakeld? Veel mensen hebben gewoon veel onrealistische verwachtingen van een sport die relatief gezien nog in de kinderschoenen staat. Kijk er gewoon met die bril naar en je bespaard jezelf een hoop irritatie.

10 april 2024 om 13:10

Speciaal een bericht maken op X over dat er een klein bericht staat dat je naar vrouwenvoetbal kan kijken, in een sportkatern op een app waar je zelf naartoe bent gegaan, vind ik toch enigszins haatvol. Of denk je dat deze persoon dat ook doet wanneer er staat dat je de Meilandjes kan kijken?

11 april 2024 om 07:30

Het is een feit dat de schrijver van dit artikel moeite heeft gedaan om dit bericht onder de aandacht te brengen. Dat dit artikel is geschreven om reacties uit te lokken, lijkt ook een gegeven. Dat heeft alleen niets met haten te maken.

10 april 2024 om 12:15

Ach ach ach. De tegenpartij mag alles roepen, dan mag je een reactie verwachten.

Verder is het ook wel een term die de lading dekt vind ik zelf.

10 april 2024 om 12:29

Van mij mogen ze bij gebrek aan tegenargument (wie kijkt er serieus naar die comedy show). Maar dan zelf eerst ook eens stoppen met zeuren en cancelen.

10 april 2024 om 12:33

Meer dan 500.000 mensen kijken er naar op een dinsdagavond.

10 april 2024 om 12:47

ik had het meer over de beweegredenen van die mensen. Ik kan me alleen voorstellen dat je dan alles kijkt op tv als het maar beweegt. Voor het voetbal hoef je niet te kijken want het valt (nog) niet serieus te nemen.

10 april 2024 om 13:15

Meer dan 500.000 op basis van wat? Iemand die een reactie plaatst op Twitter/x vind ik allesbehalve een betrouwbare bron haha. Deze 'voetbaljournalist' vindt het blijkbaar zo belangrijk om te melden dat hij dit ook gewoon prima zelf kan verzinnen.

10 april 2024 om 13:30

Wilders stemmers gekken noemen is een belediging. En mensen die beledigen doen dat omdat ze geen inhoudelijke argumenten kunnen bedenken tijdens een discussie. Mensen die met argumenten komen moet je serieus nemen. Mensen die beledigen niet!

10 april 2024 om 14:09

waarom zijn dat gekken @Woenselaar. Ik stem namelijk op Wilders, dus ben wel benieuwd naar jouw onderbouwing.

Ik ga voor de Nederlanders weer op 1 (waar jij ook onder valt).

10 april 2024 om 14:23

Heb het ook aangezet kon ik mooi op tijd in slaap vallen

10 april 2024 om 15:42

Jij voelt je beledigd, dat is wat anders Thomas. @leeds, daarmee zeg je dus eigenlijk dat niemand anders dat doet? Iemand die geen enkel plan laat doorrekenen kun je moeilijk serieus nemen. Ik kan ook van alles roepen wat ik wil namelijk.

10 april 2024 om 15:50

Ik neem aan dat ie bedoelt dat het een belediging is voor gekken 😶‍🌫️

10 april 2024 om 18:56

Nee dat is niks anders. Je zegt impliciet dat Wilders stemmers gekken zijn. Dat is een belediging. Daarnaast is mensen gekken noemen ook een belediging.

10 april 2024 om 18:58

Mensen gek noemen is ook een belediging. En volgens onderzoeken beledigen mensen omdat ze geen inhoudelijke argumenten kunnen bedenken tijdens een discussie. En uit frustratie. Zelf snap ik niet dat volwassen mensen beledigen. De laatste keer dat ik beledigde was op de middelbare school. Nu kom ik met argumenten en feiten om een discussie op te lossen.

10 april 2024 om 12:25

Geeft wel mooi weer hoe erg we op bepaalde zaken als maatschappij zo gepolariseerd zijn geraakt dat er geen fatsoenlijk gesprek meer te voeren is. Kamp tegen vrouwenvoetbal zegt wat vervelends, dan mag kamp voor vrouwenvoetbal ook wat vervelends zeggen en dit gaat zo door tot in de eeuwigheid. Kleuterklas niveau.

10 april 2024 om 13:30

Absoluut waar. Mensen moeten overal een mening over hebben en hun mening is daarbij ook nog eens de enige en heilige waarheid. En oh wee als je een andere mening durft te hebben, dan word je met de grond gelijk gemaakt. Het draait alleen nog maar om ikke ikke ikke. Een normaal gesprek tussen twee mensen die van mening verschillen, kan gewoon bijna niet meer plaatsvinden. Trieste ontwikkeling van de Nederlandse maatschappij.

10 april 2024 om 14:47

Amen, heel goed gesproken. Dat je een mening hebt is tot daaraan toe maar de drang om die mening te pas en te onpas te moeten uiten, heb ik zelf nogal veel moeite mee.

10 april 2024 om 13:24

Beetje een "als de schoen past"-reactie dit.

10 april 2024 om 15:42

Als tegenhanger van de termen die in de tweet waarop hij reageert worden gebruikt vind ik het allemaal wel mee vallen. Dat VZ het dan weer gebruikt in de titel is jammer.

10 april 2024 om 17:24

Als dat het enige is waar je op kan reageren snijd de rest dus redelijk hout. Voel je je aangesproken kerel?

10 april 2024 om 19:28

Ja hoor dat mag! Bedankt voor het navragen

Zeker vergeleken met vroeger een enorm aantal. En ik denk ook zeker dat het vooral onder meisjes/vrouwen die zelf voetballen goed scoort. We hoeven dit aantal ook zeker niet te bagatelliseren wat mij betreft. 5 jaar geleden hadden de cijfers er, wanneer er ook 2 toppers van het mannenvoetbal op tv waren geweest, compleet anders uit gezien.

Persoonlijk heb ik nog nooit een hele wedstrijd uitgekeken. In clubverband heb ik sowieso nog nooit een wedstrijd gezien. Bij mij persoonlijk is het gewoonweg geen item. Ik vind het gewoon niet zo veel aan. Maar voor ieder wat wils natuurlijk!

Edit; ik ben wel benieuwd welke markt het vrouwenvoetbal aanboort. Naar mijn idee gaat het namelijk niet perse ‘ten koste van’ het mannenvoetbal, maar wordt er ook interesse aangewakkerd bij een (deels nieuwe) andere doelgroep. Wat zijn de kijkcijfers bijvoorbeeld normaliter van een kwartfinale Champions League wanneer er geen Nederlandse clubs meer actief zijn?

Zou dit nog een keer doen als er een Nederlandse ploeg tegenover de dames staat? Lekker cherry picken Spaans. What's in a name?

10 april 2024 om 17:27

Wordt gewoon meer naar gekeken dan gedacht is niet erg kan gebeuren.

Cijfers lijken nu heel dicht bij elkaar te liggen, maar we vergeten dat ongetwijfeld ook een enorm aantal naar Arsenal-Bayern heeft gekeken. Zou er 1 wedstrijd zijn denk ik dat je eerder het dubbele verschil zou hebben.

10 april 2024 om 12:04

Heel scherp! Dat was mij inderdaad ook even ontschoten.

10 april 2024 om 12:25

Buiten dat is er verdeling tussen RTL7 en Ziggo waarop CL wordt uitgezonden. Is die 661.000 een totaalcijfer van RTL7 + Ziggo of enkel 1 zender?

10 april 2024 om 12:25

Buiten dat moet je de oranje vrouwen ook vergelijken met de oranje mannen en niet met een CL wedstrijd.

Kijken er alsnog aardig wat mensen naar. Leuk voor de liefhebbers, maar beetje droevig om dan zo zieltjes te winnen.

Ik vind het ook dat het door de strot wordt geduwd. Met name de NOS en ESPN doen voorkomen of er geen verschil zit en het allemaal heel normaal is maar het is toch niet strafbaar om te benoemen dat het twee verschillende sporten zijn waarvan ik persoonlijk 1 van de 2 totaal oninteressant vind.

Daarnaast zet ik zo mijn vraagtekens bij de kijkcijfers, ik vind deze echt verrassend hoog.

10 april 2024 om 12:51

Het is een vrij land hoor (al denk jij daar schijnbaar anders over want de kijkcijfers zijn gefraudeerd?), je kan de tv gewoon uit laten.

10 april 2024 om 13:01

@273618

Ik zou maar eens opzoeken hoe kijkcijfers worden bepaald.

10 april 2024 om 13:03

Wat heeft het een met het ander te maken? Niemand verbiedt jou om het niet interessant te vinden, dus die uitspraak gaat al niet op. Hoe wordt het verder door je strot geduwd? Moet je het verplicht kijken? Wordt jij persoonlijk lastiggevallen met berichten in je mail, brievenbus, op je telefoon e.d. dat de Oranje dames spelen? Je hebt zelf de keuze om er niet naar te kijken, hè!

Wat erg zeg, dat 2 zenders er aandacht aan besteden. Heb nog nooit iemand horen zeggen dat RTL Boulevard of de Meilandjes ze door hun strot wordt geduwd, terwijl genoeg mensen dat ook niet interessant vinden.

Tis een mooi aantal en goed voor de vrouwensport dat zij zulke mooie kijkcijfers krijgen, maar ik ben het er wel mee eens dat er heel geforceerd omgegaan ermee wordt. Je krijgt een push melding van de NOS, wat voor mij niet nodig is en zij doen dat denk ik vooral om aan te geven hoe belangrijk ze het vrouwenvoetbal allemaal vinden. Je kan t ook niet uitzetten (alleen sport in het algemeen), en daarmee drammen ze het er wel doorheen.

Verder is het natuurlijk lekker geframed om naar die kijkcijfers te wijzen. Waar komen die vandaan? Zijn dat de kijkcijfers inclusief de kijkers van Ziggo? En hoeveel mensen keken er naar Arsenal - Bayern, wat ook gewoon veel kijkers getrokken heeft?

10 april 2024 om 14:12

Nu heb ik zelf geen push-meldingen van de NOS, maar het is hierin ook een bredere trend. In de Amerikaanse media gerelateerd aan sport hadden ze eerst altijd specifieke hashtags voor de vrouwensport en mannensport. Dit vond ik zelf altijd wel prettig, want dan kon ik het geen waar ik geen interesse in had op 'negeren' zetten. Hierin merk je alleen dat ze dit zelf ook al snel door hadden dat heel veel mensen dat deden (nog minder engagement dan normaal op dat soort posts) dus zijn ze daarmee opgehouden en gaan ze steeds meer in generieke termen praten zodat je er in de essentie amper onderuit komt. De weg eromheen is dat je dan bijna een woordenboek aan termen aan ignore-lists moet toevoegen, maar om daar nu de moeite in te stoppen, dan hou ik (zoals ik nu doe) liever op met het volgen van dat nieuws in het algemeen.

Al met al vind ik de hele discussie een storm in een glas water, wie geeft er nu echt wat om. Beide personen in kwestie hebben niet gekeken naar de wedstrijd van het vrouwenelftal, maar desondanks vinden ze er wat van.

Ik ben persoonlijk voornamelijk blij dat we gisteravond gewoon weer twee wedstrijden van echt Champions League niveau hebben gezien, waar je echt goed voor kon zitten.

661.000 mensen die voetbal kijken omdat ze liefhebber van het spel zijn.
588.000 kijkers naar een Nederlands Elftal, allebei prima!

Wat een triest figuur deze ''journalist'' Jan Willem Spaans. Dit zal wel zo'n typisch mannetje zijn wat helemaal voor het vrouwenvoetbal is en er niets positiefs over kan zeggen.

Het gaat om de comment waar hij op reageert want het vrouwenvoetbal wordt ook gewoon door je strot geduwd en je wordt bijna verplicht om er naar te kijken maar je mag er gen kritiek op hebben.

Er kijkt helemaal niemand naar de vrouwen Eredivisie en er gaan behoudens familieleden en vrienden toch ook geen mensen naar toe voor de lol aangezien ze ergens op een bijveld spelen.

Her vrouwen niveau is en blijft ongeveer te vergelijken met heren amateur 2e/3e klasse.

10 april 2024 om 12:11

Wie verplicht je dan om te kijken of artikelen te lezen over vrouwenvoetbal? Heb je een dwangbevel van Mark Rutte ontvangen dat je per se die artikelen moet lezen/vrouwenvoetbal moet kijken of anders een jaar de bak in gaat?

Wat een nonsens man. Deze journalist stipt precies het punt aan, iedereen zegt altijd dat niemand vrouwenvoetbal kijkt, echter wijzen de kijkcijfers iets anders uit.

10 april 2024 om 12:27

Heb je voor mij ook de cijfers van de gemiddelde toeschoursaantallen van de Eredivisie vrouwen? Die zullen niet bijster hoog liggen dnk ik zomaar. De 2e/3e en 4e divisie alleen al trekken meer toeschouwers dan wat de vrouwen daar uitoefenen op het voetbalveld.

10 april 2024 om 12:41

Het gaat hier om het nationale elftal, dat is wat anders dan het kijken naar individuele clubs. Er zit een stijgende lijn in qua populariteit, maar wat betreft kijkcijfers op clubniveau is het niet te vergelijken en bovendien hoeft dat ook niet.

Maar nogmaals, wie dwingt jou om op artikelen van vrouwenvoetbal te klikken/wedstrijden van vrouwenelftallen te kijken?

10 april 2024 om 12:23

En wat interesseert jou dat eigenlijk? Stoort het je zo hard dat een voetbalwedstrijd uitgezonden wordt op NPO 1?

Door de strot geduwd en verplicht worden er naar te kijken. Waar ben je dan mee bezig denk ik.

10 april 2024 om 13:06

O ja? Ik heb me nog nooit verplicht gevoeld om het te kijken hoor, dus ben benieuwd waarom jij je zo voelt. En geen kritiek? Wie heeft jou verteld dat je geen kritiek erop mag hebben?

Hoop aannames gebasseerd op lucht.

10 april 2024 om 15:40

Wellicht is Weszol wel een van die onzekere jongentjes. Weszol ziet een nieuwsbericht over vrouwenvoetbal en voelt dan druk om te kijken. Een soort van groepsdruk zonder dat er sprake is van een groep. Beinvloed door een nieuwsbericht. Een nieuwsbericht, een artikel of een reclame met een speelster van het vrouwenvoetbal is in Weszol zijn beleving namelijk al 'door de strot' drukken.

Het lijkt erop dat Weszol niet de weerbaarheid heeft om toch niet te kijken. Een verdrietige situatie.... en waarschijnlijk doet zijn keel ook nog pijn vanwege al dat vrouwenvoetbal dat door zijn strot is gedrukt.

Ongelooflijk wat een gezeur er toch altijd weer is van de tegenstanders van vrouwenvoetbal. Kijk er dan niet naar. Probleem opgelost. Ik had geen interesse en heb niet gekeken. Sterker nog, ik kijk nooit naar vrouwenvoetbal. Weinig interesse van mijn kant maar ik heb ook geen keelpijn van al dat vrouwenvoetbal dat blijkbaar 'door mijn strot' is gedrukt.

Je kan toch de aantal supporters in het stadion erbij pakken. Het record voor vrouwen in de Eredivisie is 34.000. 64% bezettingsgraad van de Arena, derde was dus leeg. De wedstrijd van de Oranje vrouwen werd afgespeeld in een stadion van de KKD wat niet vol zat

Het is goed dat het er is want er zijn een hoop mensen die genieten van de Leeuwinnen. Maar die mensen kunnen, op een uitzondering van een topwedstrijd na, de weg naar de nationale vrouwencompetitie nog niet vinden. En daar zal deze persoon de kritiek van 'er kijkt niemand naar' vandaan halen. Wat dat betreft zal dat nog (veel) tijd nodig hebben.

Hoewel ik toejuich dat ook vrouwenvoetbal in de lift zit, slaat Spaans deze plank wel volledig mis.
Het vrouwen Oranje elftal trekt al langer veel kijkers. Dat is prima, maar qua spel en niveau ligt het nog mijlenver van champions league bij heren.

Niks met onzekere jongens te maken. De kijkcijfers van vrouwen champions leauge of topcompetities komen niet in de buurt van champions league mannen.

Het is ook appels met peren. Oranje vrouwen heeft een trouw kijkerspubliek.
Ook ik kijk daar regelmatig naar, maar naar competitieverband totaal niet.

Ik kijk er niet naar, maar iedereen moet lekker zelf beslissen waar hij of zij naar kijkt. Toch leuk dat het groeiende is? Wel vreemd dat deze persoon dan weer het vergelijk maakt tussen vrouwen en mannen voetbal, iets wat beslist niet mag als het niet uit komt maar nu wel mag schijnbaar. Ook een vreemde opmerking over 'onzekere jongetjes', maar ook dat mag zo lang het uit komt blijkbaar. Ik begrijp echt niet waarom het continu vergeleken moet worden met elkaar en waarom dit zo overdreven en denigrerend moet, van beide kanten. Laat het lekker los van elkaar en ga kijken hoe ver de potentie ligt, door het minder te pushen zal de interesse alleen maar groeien, in ligt het vrouwenvoetbal minder onder een vergrootglas. En 'gewoon' betaald krijgen naar je aandacht, via sponsoren, supporters, kaartjes, merchandise, tv geld etc. Het zijn totaal verschillende takken van sport, zo ver is wel duidelijk, dus behandel het ook zo en stop met het continu vergelijken van elkaar, en elkaar denigrerend toespreken wanneer het je maar uit komt.

Tja beetje makkelijk zonder de context erbij. Real-City werd op twee kanalen uitgezonden en persoonlijk heb ik het op Ziggo Sport gekeken en niet op het open kanaal. Daarnaast was ook Arsenal-Bayern te zien dus ook daar kijken mensen naar. Als laatste weet je ook niet hoelang mensen naar die wedstrijd van Nederland hebben gekeken. Kan zijn dat ze na 1-2 minuten kijken weer verder gingen zappen. Bij die andere twee wedstrijden bleef iedereen volgens mij kijken tot het einde.

10 april 2024 om 13:16

Iemand die een reactie plaatst op Twitter/x vind ik ook allesbehalve een betrouwbare bron haha. Deze 'voetbaljournalist' vindt het blijkbaar zo belangrijk om te melden dat hij dit ook gewoon prima zelf kan verzinnen.

10 april 2024 om 13:28

@ajaxnl!

Klik op de tweet, je ziet een bron in de reacties. Vijf secondenwerk.

Hoe kan je in vredesnaam de sneren naar het vrouwenvoetbal veroordelen als je vervolgens wel zelf gaat zitten sneren naar anderen? Wat een kinderachtig gedrag.

Wees blij dat het vrouwenvoetbal in de lift zit. Het kan prima naast het mannenvoetbal bestaan. Vier het en laat de rest gewoon in zijn waarde, zo ingewikkeld is dat toch niet?

Ik was laatst weer eens naar mannen-Ajax. Dat ze slecht spelen en verliezen (gelijkspelen die avond), vind ik niet het probleem. Iedere ploeg kan een periode in zwaar weer zitten. Maar om mij heen op de tribune was het k***- en homo-gescheld niet van de lucht. Allemaal ook zwaar onder invloed van drank en drugs. En niemand zegt er wat van, ik ook niet, want dan kun je klap voor je bek krijgen. Ik heb veel queer vrienden, en het idee dat ik die mensen niet mee kan nemen maakt zo'n wedstrijd ook voor mij minder leuk. En nee, ik ben niet bang dat ze lijfelijk gevaar lopen in de Arena, maar het is gewoon geen bal aan als wie je bent echt de hele avond als scheldwoord wordt gebruikt. Het maakt je chagrijnig en verdrietig, en daarvoor ga je niet naar een wedstrijd.

Het alternatief is het vrouwenelftal. Daar is dat allemaal niet. Daar is iedereen welkom, wordt de ploeg positief aangemoedigd en wordt teleurstelling en woede op een manier geuit die niemand verdrietig hoeft te maken. Ik vind het mannenelftal nog steeds leuk hoor, ook in deze periode zal ik achter de ploeg staan. Maar ik volg die ploeg wel op TV. Qua stadionbezoek heeft het vrouwenelftal mijn voorkeur.

Dit is zo’n onzin.
Omdat er veel mensen hebben gekeken naar het Nederlands elftal (dames).
Dit betekent dat het vrouwenvoetbal populairder is?
Al die mensen kijken uit nationalistische overwegingen. Je kan beter de cijfers van de mannen vergelijken met de vrouwen (Nederlands elftal). Je kan beter Real Madrid- City mannen vergelijken met een topper in de champions league dames.
Een totaal kromme vergelijking. Erg sneu om hiermee zijn gelijk proberen te halen.

10 april 2024 om 13:15

Nergens staat dat het populairder is. Er staat dat de populaireit stijgt.

10 april 2024 om 13:17

Op basis van iemand die op zijn Twitter/x wat getalletjes typt? Niet echt een betrouwbare bron.

10 april 2024 om 13:22

Je zal het zelf nu wel heel kritisch denken vinden, maar onderdeel van het kritisch denken is wel zelf met onderbouwing komen.

Al die types met: ''het wordt door mijn strot geduwd'', ''ik kan geen pagina openen of het gaat over vrouwenvoetbal'', daar is dit een mooie sneer naar.

Verder is het gewoon hartstikke mooi dat de populariteit in de lift zit. Als de Leeuwinnen nu zelf ook eens beter gaan spelen, dan zou dat wel extra mooi zijn. En verder, die kritische lui houd je toch helaas. Die willen liever tradwifes zien, ipv voetballende vrouwen. Helemaal mooi, maar sla die artikelen/wedstrijden dan gewoon lekker over en laat die voor de echte fans bestaan zoals ikzelf. Samen met mijn dochter Diana zijn we ontzettend fan en gaan we binnenkort naar Nederland - Finland, nu al zin in!

Vrouwenvoetbal, het word door onze strotten geduwd. Je zou bijna verwachten, dat er wekelijks een persconferentie gehouden gaat worden om het nog meer in onze hersenen te proppen. Een wedstrijd van Real Madrid tegen City vergelijken met het Nederlands dames (amateur)elftal. Hoe kom je erop. Het hoogste vergelijken met het laagste niveau. Moet niet gekker worden.

10 april 2024 om 12:44

Heb jij ook al een dwangbevel van onze overheid gekregen om naar het vrouwelftal te kijken/artikelen over het vrouwenelftal te moeten lezen?

Er is niemand die je verplicht toch?

10 april 2024 om 13:55

@miranda.vdb

Het mag geen publiek geheim zijn, dat men ons wil doen laten geloven, dat het vrouwenvoetbal op één level zit met het herenvoetbal en dat is het niet en gaat het ook nooit worden. De discussie begint al met het feit, dat de vrouwen een realistische beloning voor hun prestaties willen zien, net zoals de heren die krijgen. Ik zou dan zeggen, betaal dan alle amateurspelers in Nederland ook maar hetzelfde loon uit als de dames, want dat niveau is het helaas en dat heeft niets te maken of je het damesvoetbal leuk vind of niet. Dames zijn meer dan uitstekend in andere sporten, waar ze meer domineren dan de mannen, maar bij voetbal ligt dat toch even wat anders.

10 april 2024 om 15:48

Welke sporten domineren vrouwen meer in dan mannen?

Vrouwen hockey, vrouwen tennis, vrouwen basketbal, vrouwen wielrennen en atletiek zijn allemaal voorbeelden van sporten waarin mannen 'beter' zijn vanwege hun fysieke voorsprong. Toch mag het vrouwenspel daar wel bestaan ondanks dat het qua niveau minder is. Blijkbaar mag dat in het voetbal niet? Enkel en alleen omdat voetbal van oudsher een mannenbolwerk is?

Laat die vrouwen voetballen en neem een keelpastille om jouw keel wat te verzachten. Na al dat vrouwenvoetbal dat door jouw keel is gedrukt heb je vast een pijnlijke keel.

10 april 2024 om 15:11

Hoe kom je er toch bij dat het je door de strot wordt geduwd? Ik heb nog bijna nooit een vrouwenvoetbal wedstrijd gezien en er ook geen moeite mee gehad om dat niet te kijken. Wat me eerder door de strot wordt geduwd zijn reacties dat vrouwenvoetbal ons door de strot wordt geduwd. Die zie ik overal op VZ onder berichten over vrouwenvoetbal.

Hoe zou dat komen, het wordt je door de strot geduwd namelijk!

En ja, heb daar zelf de keuze in. Dus kijk zo min mogelijk. Maar soms komt er ineens een samenvatting of nieuwsbericht voorbij in een regulier voetbalprogramma, waar ik het restant wel verder wil volgen.

10 april 2024 om 13:21

Zat ik net lekker een voetbalprogramma te kijken, gaan ze het ineens over voetbal hebben. Ja, daar zit ik dus niet op te wachten hè. Ze mogen het alleen hebben over het voetbal wat ík wil zien.

10 april 2024 om 15:01

Het is wat je wilt idd, komt toch ook niets voorbij van de plaatselijke voetbalvereniging. Wat toch echt van een hoger nivo is dan vrouwenvoetbal.

10 april 2024 om 15:58

Feyenoord is toch ook echt van een veel hoger niveau dan Ajax en ze laten toch ook Ajax beelden zien? Sterker nog, ondanks het lage (of totale gebrek aan) niveau, zie je zelfs bijzonder veel Ajax!

Het is wel hip hè, om te zeggen dat het damesvoetbal je door de strot geduwd wordt als je het gewoon even niet leuk of interessant vindt. Ik lees bijna niets anders dan exact deze bewoordingen. En elke keer denk ik weer: Maak jezelf eens niet zo belangrijk. Zap door, scroll door en maak je druk om andere dingen in het leven die veel belangrijker zijn.

10 april 2024 om 15:12

Sterker nog, ik zie meer van die negatieve reacties dan daadwerkelijk vrouwenvoetbal...

10 april 2024 om 15:55

Volgens mij lees je dat nu bij alles. Klimaatmaatregelen? Door de strot geduwd! lhbtiq+? Door de strot geduwd! Vrouwenvoetbal? Door de strot geduwd!

Als je enkel in je eigen bubbel zit en verder geen interesses hebt dan voelt waarschijnlijk al het andere al snel als 'door de strot geduwd'.

10 april 2024 om 17:52

Inderdaad zeg. Nou geldt dat wel voor alle kanten van politieke discussies. Hoe vaak kom ik als linkse woke deuger nog echt in contact met iemand die rechts conservatief is? Of als persoon uit de stad met iemand uit een dorp? Ik vind dat zelf wel jammer eigenlijk, omdat ik wel van de discussie houd en het ook niet zo persoonlijk zie allemaal. Gek genoeg kom je dan op VZ of in het stadion misschien makkelijker "in contact" met mensen buiten je bubbel dan in het echte leven daarbuiten.

Wat een domme opmerking, en toonbaar 1 van de problemen met dit gedoe:

“De populariteit van vrouwenvoetbal schiet de lucht in, ook al vinden onzekere jongetjes dat niet leuk”

Wat heeft dit nou te maken met vrouwen voetbal? Er zijn twee categorieen. Laat het ook daarbij, het is geen competitie tussen de sexen.

Zielig dit gedoe



Zeker niet slecht hoor, maar de heren hadden twee miljoen kijkers voor hun laatste oefenduel. De clubs weten heus wel wat het vrouwenvoetbal voor ze op levert, dus die kunnen ook het beste inschatten hoeveel ze horen te verdienen en uiteindelijk gaat het ook om vraag en aanbod.

Volgens mij is de populariteit van het Nederlands vrouwenelftal juist een beetje aan het teruglopen. Het stadion zat gisteren ook lang niet vol, terwijl het in de goede tijd binnen 1 dag uitverkocht was.

Draai de zenders om en vrouwenvoetbal zit op 300.000 kijkers en de CL-wedstrijd op 900.000...

Begint wel wat vermoeiend te worden die, toch vaak ook mannen, die dan de behoefte voelen om in de media te spuien hoezeer zij zich aansluiten bij het vrouwenvoetbal, of andere emancipatoire zaken. Wat eigenlijk zonde is, want zo getuige ook hier weer de polulariteit van de wedstrijd gisteravond: het vrouwenvoetbal heeft dit soort (mannelijke) voorvechters helemaal niet nodig. Bovendien vraag ik me af of het wel zo wenselijk is om over zo’n beetje elke wedstrijd van een vrouwenteam een activistisch sausje te gieten. Daarmee zal de sport toch bovenal politiek/maatschappelijk-activistisch benaderd blijven worden, terwijl het juist goed zou zijn als mensen steeds meer de amusementswaarde gaan weten te waarderen.

Maargoed hier zal deze twitter-journalist weinig boodschap aan hebben, want die weet zelf ook wel dat het hem niet zozeer om het vrouwenvoetbal draait, maar meer
om zichzelf, of het plezier beleven aan het creeren van frictie.

10 april 2024 om 13:33

Het is beide vermoeiend, de groep die zich wil profileren met vrouwenvoetbal. En ook de groep die zich daar met onnodig veel bombarie tegen wil afzetten.

Ik denk op een paar zuurpruimen na er niemand iets op tegen heeft dat dames voetbal populairder wordt. Maar dat geforceerde gedoe en schreeuwen naar erkenning door er steeds maar weer over te moeten pronken en benoemen dat het zo mooi en goed gaat dat is wat denk ik veel mensen tegenstaat.

Als iets populair is dan komt de aandacht vanzelf wel, dat hoef je niet telkens zelf te benoemen en onder de aandacht te brengen.

Laten we even een EK Kwalificatie tussen de heren en de vrouwen vergelijken als we toch appels met appels willen vergelijken. Afgelopen jaar zijn er 8 kwalificatiewedstrijden geweest bij de heren. Gemiddeld aantal kijkers: 2 miljoen. Laagste tegen Girbaltar 1,3 miljoen. Hoogste tegen Griekenland met 2,5 miljoen. Kwalificatiewdstrijd dames tegen Italië: 357.000. Daarnaast overtreedt de heer Spaans de regels met betrekking tot publicatie van kijkcijfers. Dit mag pas een week na uitzending... Maar dit terzijde.

En nu de vergelijking tussen een achtse finale wedstrijd champions league tussen de mannen en vrouwen van twee buitenlandse clubs. Benieuwd of het dan ook dicht bij elkaar ligt. Dan vergelijk je appels met appels toch?

10 april 2024 om 15:13

Nee vrouwen met mannen.

Zo blij dat we dit droevige geneuzel in Spanje niet hebben. Ik heb hier in al die jaren nog geen een keer gehoord dat vrouwenvoetbal beter of slechter is dan mannenvoetbal. Andere sport, je kijkt er naar of niet, maar het zijn voornamelijk de mensen die willen deugen die maar constant hun gelijk willen halen en andere wegzetten als haters. Nederland op zijn kleinst.

10 april 2024 om 15:15

In Spanje weten ze tenminste hoe ze met vrouwen om moeten gaan. Vol op de mond zoenen op een publieke huldiging. Of gewoon femicide. Dat is veel leuker inderdaad.

10 april 2024 om 16:56

Sterke opmerking, heeft echter helemaal niets te maken met wat er hier besproken wordt. (Scandinavische landen zijn overigens veel erger tegen hun vrouwelijke partner, “Nordic Paradox, zoek maar op, past echter niet helemaal in je straatje) Maar ook dit is weer beetje niveau wat je regelmatig tegenkomt. Kan je waarschijnlijk niets aan doen, dus heeft niet veel zin om tegenin te gaan.

10 april 2024 om 17:58

Nou neem je wel erg makkelijk aan dat ik niets zou lezen wat niet in mijn "straatje" past. Ik kende de Nordic Paradox nog niet, interessant! Toch een beetje die viking-mentaliteit? Of is het het overmatig alcoholgebruik in donkere dagen? Ik kende wel het idee dat in landen waar veel gendergelijkheid is, o.a. Scandinavische landen, vrouwen soms juist minder gaan werken en uit "vrije wil" meer thuis zijn bij het gezin. Ik zal verder niet op je persoonlijke aanval ingaan. Ik vond het gewoon grappig dat jij Spanje als het beloofde land zonder deug-geneuzel aanprijst, terwijl ik regelmatig lees dat het daar niet zo goed gaat met de man-vrouw-gelijkheid. Die ironie is niet zo gek toch? Jij zegt "nederland op zijn kleinst", dat associeer ik met al die mannen die hier op VZ elke keer weer het vrouwenvoetbal lopen te bashen.

Een wedstrijd van Nederlandse dames gezien ooit op het wk dacht ik.
Mvv en Ajax irriteren mij al genoeg, ik bedank.

Zo'n uitspraken en dan in de slachtofferrol kruipen wanneer ze niet de volle steun voelen van heel voetballand...

Overigens moet ik het nog maar zien wanneer het vrouwenvoetbal de betaalzenders op gaat. Ik had gisteren bijvoorbeeld enkel op de Waalse zender CL gratis te zien. Het vrouwenvoetbal vond ik wel op 2 gratis nederlandstalige zenders. Dan vergelijk je dus appelen met peren.

Dat doen ze sowieso door een wedstrijd van 2 buitenlandse teams (waar geen Nederlander in actie kwam) te vergelijken met een kwalificatiewedstrijd vh nationale team. Vergelijk het dan met de CL-wedstrijden van de dames of met de kwalificatie wedstrijden van Oranje. En dan heb je ook nog het feit dat er nog een andere topwedstrijd gespeeld werd in het mannenvoetbal. Als Arsenal-Bayern bijvoorbeeld vandaag was en de andere 2 potten pas volgende week had ik het nog wel willen zien.

10 april 2024 om 15:51

Real Madrid tegen Manchester City was gisteren toch te zien op rtl7? Is dat geen vrije Nederlandse zender?

10 april 2024 om 16:06

Ik ben Belg dus ik spreek niet voor de Nederlandse zenders.

Ach, de mensen die doen alsof vrouwenvoetbal zo'n beetje gelijkwaardig is aan mannenvoetbal zijn net zo'n probleem als degenen die alles met vrouwenvoetbal tot op het bot af moeten kraken en belachelijk willen maken...

Natuurlijk is het niet hetzelfde, maar dat neemt niet weg dat er best zat interesse voor is. Veel van andere vrouwen/meiden maar ook wel genoeg mannen die het sfeertje leuker vinden ofzo. En als dat weer meer jonge meiden inspireert om ook te gaan voetballen, alleen maar mooi.

Je hoeft er niet naar te kijken, doe ik ook amper tot niet. Maar ik kijk regelmatig naar FC Utrecht en dan vraag je je soms ook af wat het voor moet stellen.

Laat elkaar gewoon lekker in je waarde, laat het lekker liggen als het je niet boeit en kijk ernaar als je wil. vooral doen waar je zin in hebt.

Je vraagt je af waar hij op doelt. Dat er veel animo is voor de leeuwinnen weten we. De besten nl voetbalsters voetballen ok niet in NL. Vergelijk even de kijkcijfers van de ED met de azerion ED van vrouwen. Dan zit de verslaggever het eigenlijk voor zichzelf te doen.

Ik speel zelf 5e klasse reserve op zondag en 4e reserve klasse in de zaal. Bij onze zaalvereniging speelt het 1e dames elftal eredivisie. Het niveau is om te huilen als wij met ons bier elftal tegen die meiden spelen rollen we ze op. Het niveau is gewoon nog om te janken. Heeft niks met onzekere jongetjes te maken. Dat vrouwen liever naar dames voetbal kijken omdat ze zich daar makkelijker mee identificeren lijkt me eerder een belangrijke reden voor de bijna gelijke kijkcijfers.

Het verbaast me serieus dat er zoveel mensen naar het NL vrouwenelftal kijken als Man City - Real op tv is, en dat voor een EK kwalificatieduel.

Super leuk voor die dames.

Ik kijk er zelf alleen maar naar als ze echt een eindtoernooi spelen, en ga zeker niet met zo'n wereld CL pot naar dat matige niveau kijken. Ik vind dat toch frappant dat blijkbaar zoveel mensen dat wel leuk vinden.

‘Onzekere jongetjes’ roepen mag wel maar oh wee als je (terechte en onderbouwde) kritiek hebt of aangeeft gewoon niet graag naar vrouwenvoetbal te kijken.. Zoals altijd zijn de feministen en hun “mannelijke” aanhangers weer compleet hypocriet. En dan betichten ze de mensen die niks met vrouwenvoetbal hebben van de negatieve, hatelijke en weet ik wat sfeer en dergelijke. Werkelijk te triest voor woorden. Ik heb niks met en niks tegen vrouwenvoetbal maar altijd moet alles een strijd worden. Doe gewoon je ding en klaar. Als mensen het tof vinden, prima. Als mensen er niks mee hebben, prima. Gewoon aan alle kanten de mond houden. Dat geforceerd slachtoffer spelen is doodvermoeiend. Gelijkheid bestaat niet, gelijkwaardigheid wel. En dat is er in NL gewoon. Maar op het gebied van voetbal komt de factor commercie bij kijken en dan zijn ze minder interessant dan de mannenvariant. Logisch want die lopen decennia voor. Laat het gewoon op z’n beloop en maak plezier, ontwikkel jezelf en je sport. Dat eeuwige gejank van alle kanten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren