Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pijnlijke statistiek Gimenez blootgelegd: ‘Zo heeft Feyenoord niks aan hem’

Laatste update:

Feyenoord won zondagmiddag moeizaam van Fortuna Sittard, en wederom maakte Santiago Gimenez geen beste beurt bij de Rotterdammers. De Mexicaanse spits lijkt geen schim meer van de aanvaller van voor de winterstop en de statistieken leggen dat pijnlijk bloot.

Sinclair Bischop deelt bij ESPN een alarmerende statistiek over de aanvalsleider. Gimenez noteerde zestien balcontacten gedurende zijn tijd op het veld. Ter vergelijking: Ayase Ueda, die in de 67ste minuut de spits verving, raakte de bal vaker aan.

In de eerste seizoenshelft leek er geen maat te staan op Gimenez. In zestien wedstrijden kwam hij toen achttien keer tot scoren. Na de winterstop zijn de cijfers beduidend minder voor de centrumspits. In dertien optredens liet hij het net drie keer bollen.

"Hoe hij de bus straks in stapt? Hij was onzichtbaar", oordeelt Kees Kwakman na afloop van het duel. Die discrepantie valt ook Kwakman op. “Normaal kijk je bij een spits naar doelpunten, en als je voor de winter zoveel goals maakt worden er na de winter ook weer een aantal goals verwacht. Dat valt enorm tegen.”

Maar niet alleen het stokken van de doelpuntenproductie stoort Kwakman. “Ook gewoon in zijn spel. Fortuna zette druk naar voren en stond heel vaak ook 1-op-1 achterin. Ik verwacht dan van een spits dat hij wat meer doet dan met zijn armen omhoogzwaaien, vragen om de bal en hopen dat hij eroverheen valt.”

Kwakman schaart Gimenez derhalve niet bij de beste spitsen van de competitie. “Je moet dan ook gewoon voor het team aanspeelbaar zijn. Als je dat vergelijkt met de andere spitsen in de top vijf, die doen dat allemaal beter op dit moment.”

“Hij werkt zich echt een slag in de rondte en het is ook echt geen onwil. Maar je mag gewoon veel meer van hem verwachten, want als hij geen doelpunten maakt of kansen creëert, dan heb je - zoals hij nu speelt - niet veel aan hem”, besluit Kwakman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is het echt helemaal kwijt. Ik ben benieuwd of clubs nog in de buurt gaan komen van de vraagprijs. Ik zou eerder Pavlidis voor 20 miljoen kopen dan Gimenez voor 35. Het zou voor Feyenoord ook niet erg zijn om hem te behouden mits hij na een zomer zonder voetbal zijn vorm hervindt.

14 april 2024 om 17:14

Je kan Pavlidis echt niet kopen voor 20 miljoen hoor. En Gimenez in deze vorm zou ik niet eens kopen voor 2 miljoen 🥲

14 april 2024 om 17:25

Contract tot zomer 2025 toch? AZ kan het risico niet nemen om dat geld te missen.

14 april 2024 om 18:51

AZ heeft een hoop geld, dus dat risico kunnen ze zeker wel nemen. Dat risico nemen zou echter dusdanig onverstandig zijn dat ze het niet gaan nemen. Voor minimaal 20 miljoen gaat hij zeker weten weg deze zomer.

14 april 2024 om 17:17

Gimenez kan beter nog een jaar blijven, 35 miljoen krijg je in je stoutste dromen nog niet voor hem.

15 april 2024 om 05:59

Het punt is dat je deze zomer de Copa America hebt geloof ik. Dus die zal die ook wel gaan spelen.

Wat mij betreft geven ze hem de rest van het seizoen gewoon vrij af en de 3/4 weken na de copa america.

Klinkt misschien gek, maar hij moet ook niet zo hard werken. Hij is compleet op, alles is gehaast en rommelig.

Eind van het seizoen moet hij gewoon worden gepasseerd, misschien zelfs op vakantie sturen. Die Goldcup zorgde ervoor dat hij vroeg een topconditie had en nu is de tank leeg.

14 april 2024 om 18:54

Eens. Santi is ernstig toe aan vakantie en dan niet 1 weekje iets van een stedentrip, maar echt 3 a 4 weken all inclusive lui liggen op een strandbedje. Sinds dat deze jongen naar Nederland is gekomen, heeft hij alleen maar aan gestaan. Hij is als jonge jongen uit zijn vertrouwde omgeving gegaan en naar Nederland vertrokken, waarna hij in zijn eerste seizoen de eerste helft van dat seizoen zichzelf de pletter heeft getraind om op het niveau te komen wat Slot van hem heeft geëist. Daarna in de tweede seizoenshelft losgekomen en als beloning mee met Mexico naar de Gold Cup. Mexico wint dat toernooi en niet veel later moet hij zich alweer melden bij Feyenoord, om in hetzelfde ritme weer door te gaan in dit seizoen. Tussendoor ook nog een paar keer naar Zuid-Amerika op en neer ivm interlands. Die jongen is gewoon hard toe aan een goede vakantie.

Hij wordt ook niet echt verwend door paixao minteh en stengs. Gimenez jaagt als een idioot, en als hij de bal überhaupt krijgt is het 30m van de goal af. Haaland zou zo ook niet scoren

Voor hem ook een roerig jaar geweest, begon als een beest, verwachtingen waren (erg) hoog. Hij, zijn vader en Sanchez geloofde in een nieuwe wonderspits en opeens is hij zijn vorm kwijt. Opgeroepen voor Mexico om vervolgens niet te spelen, waar frustratie in zat om vervolgens terug te vliegen wat uit eindelijk zijn ritme verstoorde. Qua concurrentie in spits heeft hij niet, Ueda maakt het verre van waar. Hopelijk doet ‘t hem goed om even rust te pakken in de zomer. Scherp worden en vlammen volgend seizoen zonder al te veel camera’s op je gericht te hebben. Daarna verwacht ik wel een transfer naar subtop in Europa, zou heel dom zijn om in zomer te verkassen naar een andere competitie.

De Coen Dillen grafiek had ik al een tijdje opgeborgen voor Gimenez maar ook voor Pavlidis. Achteraf had Feyenoord Gimenez in de winterstop voor de hoofdprijs uit moeten zwaaien, nu gaan ze eerder genoemde bedragen van 35 of zelfs 50 miljoen natuurlijk nooit meer vangen. In de winterstop was PSV eigenlijk al uit beeld en had een lucratieve transfer van Gimenez waarschijnlijk weinig pijn gedaan. Het is nu voor Feyenoord te hopen dat Gimenez blijft en hij bij de start van het nieuwe seizoen zijn topvorm hervindt, de club zit denk ik niet te wachten op een scenario Jörgensen.

14 april 2024 om 17:45

Je gaat je beste speler van de eerste seizoenshelft niet verkopen als je nog Europees speelt en Ueda nog actief was op Azië Cup.

14 april 2024 om 18:05

Dat zou je denken maar bestuurders van een voetbalclub in de top kijken toch vooral naar het financiële plaatje, er moeten ruime zwarte cijfers worden geboekt. PSV verkocht ook gewoon Gakpo en Madueke halverwege het seizoen en verspeelde daarmee uitzicht op de titel.

14 april 2024 om 18:07

En er is geen enkel bod geweest

15 april 2024 om 06:04

Feyenoord maakt ook gewoon ruim zwarte cijfers. De CL miljoenen van dit seizoen zijn nog niet eens uitgegeven en daar komt komend seizoen ook weer geld bij van directe plaatsing CL.

Geertruida en Wieffer hebben een grote kans om naar het EK te gaan, dus ook daar krijgen ze geld voor.

Met Bijlow en Timber heb je ook nog 2 spelers die zomaar mee kunnen gaan.

En Gimenez zal naar de copa amerika gaan waar je ook weer geld van krijgt.

Gimenez blijft nog lekker een jaartje, het is te hopen dat hij zijn vorm weer terugvindt anders had je beter deze winter kunnen cashen. Was sowieso niet gek geweest want kampioen werd je toch niet.

14 april 2024 om 17:54

Deze winter streed je volop mee en was er nog niks gespeeld. Je had Ueda niet, je had eigenlijk geen echte spits achter Gimenez. Het beleid van Feyenoord is niet om zoveel mogelijk geld te verdienen, maar om structureel mee te doen in de top. Als daarvoor Gimenez blijft bij Feyenoord, prima. Hancko, Geertruida, Timber / Wieffer zullen genoeg opbrengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren