Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle verwelkomt verdediger met ervaring in de Serie A en Bundesliga

Laatste update:

Lennart Czyborra keert bij PEC Zwolle terug in de Eredivisie, zo maakt de promovendus zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige linksback wordt voor één seizoen gehuurd van het Italiaanse Genoa, waar hij nog tot medio 2025 vastligt. Czyborra liet tussen 2018 en 2020 namens Heracles Almelo een goede indruk achter in de Eredivisie, waardoor Atalanta hem voor 4,6 miljoen euro overnam. Zijn avontuur in Italië is tot dusver een minder groot succes.

Desalniettemin is men bij PEC blij met de komst van Czyborra. “Omdat we niet de middelen hebben om Lennart te kopen, hebben we deze huurconstructie bedacht die voor ons lucratief kan zijn. De positie van linkervleugelverdediger was wat onderbezet en met de komst van Lennart hebben we dit nu opgelost. Lennart sluit zo spoedig mogelijk aan op de training”, aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn op de clubwebsite. Czyborra is in het oefenduel van zaterdag met Feyenoord dus nog niet van de partij.

De Duitser zelf laat weten blij te zijn met zijn terugkeer in Nederland. “Ik verheug me op het komende jaar in Zwolle, waar ik mijn best ga doen om de ploeg te helpen om in de Eredivisie te blijven. De speelstijl van Zwolle heeft mij doen overtuigen om deze stap te maken. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken”, aldus Czyborra, die in totaal anderhalf jaar speler was van Heracles. In 45 officiële wedstrijden voor de Almeloërs was hij goed voor 2 doelpunten en 6 assists.

Czyborra genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij 1. FC Union Berlin, waarna hij via Hertha BSC en Energie Cottbus bij Schalke 04 belandde. Toen hij ook daar niet wist door te breken, zocht Czyborra zijn heil in Nederland. In Italië wist de linkspoot bij zowel Atalanta als Genoa niet te slagen. Voor laatstgenoemde club speelde Czyborra twintig wedstrijden, terwijl hij voor la Dea slechts eenmaal in actie kwam. De supporters van Atalanta bestempelen hem dan ook als ware miskoop. In Zwolle moet Czyborra zijn carrière een nieuw leven inblazen.

Is Czyborra een versterking voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Heracles was het altijd een goede verdediger. Het was toen ook niet gek dat hij de stap maakte naar Atalanta. Leuke versterking voor Pec.

Heel weinig gespeeld de laatste seizoenen. Bij Heracles een geweldige indruk achtergelaten, maar geen restwaarde als je hem huurt.

8 juli 2023 om 13:13

Lijkt mij voor PEC helemaal niet zo relevant die restwaarde, ze moeten zich handhaven in de eredivisie aankomend jaar om van daaruit weer te kunnen bouwen. Dan heb je ook ervaren spelers nodig, lijkt mij dus een slimme deal dit.

8 juli 2023 om 13:14

Ik krijg de indruk dat PEC Zwolle profiteert van een eventuele verkoop in de toekomst. Soortgelijke constructie als Ünüvar.

Slimme zet van PEC, dit soort transfers helpen je enorm bij het overleven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren